Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Köşe Yazıları Vergi İstisnası Vergi Dilimi 1. (32000) Geçmesi Halinde İstisnayı Nasıl Hesaplarız?

GVK 103 madde yer alan tarifeye göre istisna edilen tutar üzerinden vazgeçilen yıllık gelir vergisi tutarı 10.104,50 TL , Burası, sadece maaşındaki gelir toplamı asgari ücrete eşit ve üzeri olanların rakamı olduğundan, 10.104,50 TL yıl içinde birçok memur istisnadan bu kadar kazanç sağlayamıyor...
  2. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Unvan Değişikliği Yapmış Personelin Eğitim Durumu Ve Mali Hakları

sağlık hizmetleri sınıfı ile ilgili meslek üst öğrenim olarak lisans bölümü geçerliyse bahsettiğiniz gibi lisans için geçerli zam ve tazminatları girerek maaş yaparsınız. Mesleki üst öğrenim değilse de 2 yıllık kısımdan maaş yaparsınız. Bizim kurumda Sağlık Hizmetleri Sınıfı çalışanı 1 kişi...
  3. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Unvan Değişikliği Yapmış Personelin Eğitim Durumu Ve Mali Hakları

eğitim durumu değişmez. en üst öğrenim hangisi ise kişinin eğitim durumu odur. yani lisans mezunu bir kişi sonradan istediği kadar kadro değişikliği yapsın yada okul bitirsin eğitim durumu değişmez. maaş için alacağı özlük haklarında değişiklikler olabilir sadece.
  4. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Giyecek Yardımı Listelerini Kurumda Hangi Birim Hazırlar

kurumların uygulamasında farklılık olabilir. ancak söylediğim gibi bir personelin nasıl çalıştığı kendi birimince bilinebilir. bu sebeple öyle uygun olacağını söyleyebilirim. Bizim kurumda ödeme işlemleri tarafımızdan veya birimlerce yapılıyor. KBs yetkisi sadece bzden olduğundan ve vergi...
  5. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Giyecek Yardımı Listelerini Kurumda Hangi Birim Hazırlar

personelin birim amiri ilgilinin çalıştığı işi bilebilir. giyim yardımı yönetmeliğinde işin maksadına uygun yapılması maddesi var. bu sebepten giyim yardımı için cetvelin birimlerce hazırlanmasının daha uygun olacağını söyleyebiliriz.
  6. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sendikaya Dahil Olan 4B Memurların Işlemleri Hk.

evet geliyor sıkıntı yaşamazsınız. sistem kendi takip ediyor.
  7. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sendikaya Dahil Olan 4B Memurların Işlemleri Hk.

sendika giriş işlemlerini yaptıysanız işlemleri yapmışınız. maaş için başka yapılacak işlem yok. Maaş dönemi sonrası memurların kesinti listesini sendikalara gönderirken 4B sözleşmeli personeli de ekleyerek gönderirsiniz o kadar.
  8. Süleyman Kambuk

Sohbet Alanı Ağlamak Istiyorum Bu Iş Beni Çok Stres Yapıyor :(

istisnalar var kesinlikle benim çalışma arkadaşlarımdan bahsedilen kapsamda çalışanlar var gerçekten işini güzel ve layıkıyla yapıyorlar. Tamamen dediğim gibi karakter, duruş, kendini geliştirme, güzel ahlak sahibi olmak işini güzel yapma sorumluluğu statü ayrımı yapmaksızın her düzeyde var ya...
  9. Süleyman Kambuk

bu gibi konularda statü belirterek genelleme yapılması çok yanlış bir şey. 1 tane bile hakkıyla iş yapan yapan yok der gibi anlama geliyor yazılarda geneleme yapmayalım lütfen. konu içeriğindeki kadrolarda iş yapacak hizmetli yada mmur alınması söyleminize katılıyorum tasbiki ama. ince konularda...
  10. Süleyman Kambuk

olabiliyor tabike de bu tamamen kişilik ve karakter ile ilgili sorun olduğundan atanma statüsünü belirtmek hata oldu sadece. Biz mutemetler zaten izin kullansak bile çoğumuz izinli günlerimizde çalışıyoruz. Bir personelin düzenli çalışıp çalışmaması bir yandan da yöneticilerin eksikliğine dayalı...
  11. Süleyman Kambuk

Mustafa Bey burada ayrım yapmadan (şehit yakını yok yetiştirme yurdundan atananlar vb.) birçok yada bazı memur olarak dersek çok daha güzel olur. benim yanımda çalışan şehit gazi yakını ya da sosyal hizmetler ataması çalışma arkadaşlarım gerçekten hakkı ile çalışıyorlar. konuyu belirli bir...
  12. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sgk Prim (Kesenek) Iadesi Eriye Dönük Istenirmi?

prim iade fazla ödenen para ile ilgili bir durum. SGK paranızı kulanmış oluyor. Size gelece cezai bir durum söz konusu olmaz prim iadelerinin geç istenmesinde.
  13. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2021 Yılında Stajyer Öğrenci Maaşı Hesaplanırken A.g.i̇. Kesilir Mi ?

stajyer öğrenci ücret ödemesinde vergi olmadığı için asgari geçim indirimi ödemesi de söz konusu değildi o yüzden agi hariç değerlendirme yapılıyordu. 2022 yılında da kanunen agi uygulaması kalktığı için direk net asgari ücretten değerlendiriliyor. agi olsaydı da yine düşülecekti.
  14. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Maaş Hesaplattıktan Sonra Nakil Gelen Ve Giden Personel Nasıl Işlem Yapılır?

giden personel için maaşın içine dahil ise bir sonraki maaşa müstehaktır diye nakil bildirimi yapın işleminiz doğru. kişiye ait hiç hesaplama yapılmamışsa sistem 15 inden sonra hesaplamaya izin verir hata almazsınız.
  15. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Maaş Hesaplattıktan Sonra Nakil Gelen Ve Giden Personel Nasıl Işlem Yapılır?

mys üzerinden veya ayın 15 inden sonra kbs üzerinden münferit bireysel maaş hesaplatabilirsiniz.
  16. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Kefalet Aidatı Kesinti Girişi Nasıl Yapılır?

kadrolu memur ise 2022 yılı kesintilerini maaş bordo girişi kısmından buradan girebilirsiniz.
  17. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Bu Ayki Maaştaki Istisna Tutarını Yanlışmı Hesaplamış Anlayamadım

eğer ki dediğiniz gibi yeni başlayan olmadığı halde yeni başlayan gibi 825,05 gibi istisna uyguluyorsa çağrı açarak düzeltilmesini sağlayabilirsiniz.
  18. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Bu Ayki Maaştaki Istisna Tutarını Yanlışmı Hesaplamış Anlayamadım

konuyu açar mısınız nasıl yanlış hesaplamış tam olarak tutar kaç görüküyor. Rakamsal olarak yazmanız ya da kişisel veri varsa gizleyerek resim atmanız mümkün mü.? 1.100,07 TL ye kadar olan vergilerde bu rakama kadar istisna uyguluyor bu ay ve Aralık ayına kadar.
  19. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Türk-İş Sendikaları Konfederasyonuna Bağlı İşçilerin Eylül 2022 Zam Oranı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Sendikalarına bağlı işçiler Mart ve Eylül dönemlerinde zam almaktadır. Bu kapsamda zam alan işçilerin 01.09.2022 tarihinden itibaren uygulanacak tahmini zam oranı %26,97 dir. Şubat 2022 Tüketici Fiyat Endeksi 799,93 Ağustos 2022 Tüketici Fiyat Endeksi...
  20. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kadro Derece - Ödemeye Esas Derece

özetler kadro derecesi, unvanlara ait personel sayısını belirlemek için bir veri olarak yer alıyor diyebiliriz. maaşa bir etkisi yok. Bazı özel kadrolar hariç, (666 sayılı khk nın 2 ve 3 sayılı cetvelinde belirtilen unvanlar) bu özel kadrolarda genelde yönetici pozisyonu ve yakını ya da...
  21. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Sabit Ek Ödeme Kbs Duyurusu

hülya hanım tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz pazartesi günü tüm işlemler için sistem açık olacak. şuan için sadece veri girişi ( derece kademe yan ödeme değişikliklerinin işlenmesi vb) yapılıyor hesaplatma yapmıyor sistem.
  22. Süleyman Kambuk

Veri girişleri şuan açık. Maaştaki değişikliklerle ilgili işlemlerinizi yapınız hesaplamayı Pazartesi açacağız demek istemişler.
  23. Süleyman Kambuk

hülya hanım 5 eylül pazartesi günü açılacağı bilgisi yazılmış. hesaplama yapabilirsiniz.
  24. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Yeni Atanan Memur Vergi Istisnasını Kbs Yanlış Hesaplıyor

yeni atanan personel ile ilgili dün görüştüm maliye ile istisna ile ilgili henüz o konuda uyarlama düzeltme yapmamışlar. hatanın farkındalar ama düzeltme henüz uyarlanamamış. takibi bir müddet bize kalmış gibi duruyor.
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İhraç Sürecinde Üst Öğrenim Bitiren Personelin İntibakı Maaş Ödemesinde Yapılır Mı ?

160 seri nolu tebliğ de (E- Uygulamaya İlişkin Ortak Açıklamalar) kısmında ibraz tarihini takip eden aybaşından geçerli diye yazıyor oraya bakınız
  26. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli V2 Bildirge Ile Mys Emanetteki Bildirgenin Tutmaması

SGK emanette duran başka paranızdan borç düşümü yapmıştır. $B ve işçilerde SGK kafasına göre rakam eşleştirme yapmadan bu işlemi yapıyor. SGK ile iletişime geçin. o borca ait düşüm varsa iptal etsinler. Sizde ona göre işleminin yapılmasını sağlayın. Bizde de varda İşçinin borcunu 4b nin...
  27. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personele Engelli İndirimi Yapılır Mı?

bildirim vermesi durumunda gelir idaresinden yararlanacağına dair belge de varsa yapılır.
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Stajını Yarıda Bırakan Öğrenciye Ödeme Yapılır Mı

Staj uygulama talimatınız varsa o hususlar çerçevesinde yapınız. Yoksa çalışılan 3 günü ödeyiniz.
  29. Süleyman Kambuk

Excel Soru Excel Yardım Vergi Dilimine Göre Gv Hesaplama

kısıtlı vergi oranı hesaplama exeli şöyle bir exelim vardı çok eskiden uyarladığım belki işe yarar. buna göre uyarlama yapılabilir.
  30. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu Sıra No: (2022/10)

Olmuyordu ben yanıldım kafa karışıklığına 😂
  31. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 1-14 Günlük Fark Bordrosu Toplu Sözleşme Ödemeği Bordroya Yansıtmıyor.

Aynen kafamı karıştırdılar bende bildiğim halde saçmaladım kendimden şüphe ettim.
  32. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 1-14 Günlük Fark Bordrosu Toplu Sözleşme Ödemeği Bordroya Yansıtmıyor.

Benim kafa iyi gitti odamdaki arkadaşlara ocak ayında varmı dedim var dediler belge bakmadım kafam karıştı 🤔 Teşekkürler 🙏
  33. Süleyman Kambuk

Farklarla ilgili hesaplamaları yaptık fakat toplu sözleşme farkı ödemesi ( sendika parası) ve kesintisini yansıtmamaktadır. Aynı sıkıntı sizlerde de var mı.?
  34. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu Sıra No: (2022/10)

14 günlük farklarda sendika kesintileri ve toplu sözleşme ödemeleri neden çıkmıyor acaba mevzuatsal bir düzenleme mi oldu. ben mi kaçırdım.+
  35. Süleyman Kambuk

nakil olduğu kurumcayapılabilir naklen geçmeye alınarak
  36. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararına İstinaden Kıdem Tazminatı Ödemesi Emanete Alındı Olarak Gözüküyor

bazen saymanlık- deftardarlık işlem bekletilip tekrar işleme alındıysa öyle görünebiliyor. düzelse ödeme tamamlansa da öyle görülebiliyor. sistemseldir. siz ilgiliye ulaşabiliyorsanız ödenip ödenmediğini teyit edin ödendiyse sorun yok demektir. ödenmediyse de süreci muhasebenize sorunuz.
  37. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Kbs Erişim Sorunu

Daha sonradan düzeldi sabah sistemi kapatmışlardı. Şuan aktif.
  38. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Kbs Erişim Sorunu

KBS sistemine giriş yapan var mı.? Telefona kod gelmiyor ya da kullanıcı hatalı uyarısı almaktayız.
  39. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 5 Yıldan Fazla Hizmeti Olan 4/C'den 4/B'li Personelin Ücreti Artar Mı?

İlave olarak bu hususta yetkili kurumlarca sözleşme ücreti belirlenmedikçe sözleşme ücretlerini belireme de kurumların kusurları yok. Danıştay kararını da incelediğimizde kıdeminizle ilgili mağduriyeti konu alarak, Her ne kadar 657 sayılı Kanun'un 4/B hükmü çerçevesinde istihdam edilecek...
Geri
Üst Alt