Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 5 Yıldan Fazla Hizmeti Olan 4/C'den 4/B'li Personelin Ücreti Artar Mı?

Her ne kadar hizmet tespitinde kıdeminin değerlendirileceği yer alsa da öğrenim durumlarına göre çalışma şartları ve bunlara ödenecek ücretler konusunda tavan ücret belirlemeye yetkili cumhurbaşkanlığı. Sonuçta kurumlara tavan ücret belirleyerek bildirim yapıyorlar. İdari destek ve idari büro...
  2. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Ek Gösterge 3600 Değişikliğini De İçeren 7417 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayınlanmıştır.

Devlet Memurları Kanunu Ile Bazı Kanunlarda Ve 375 Sayılı Khk Da Değişiklik Yapılması ( Memurların Ek Gösterge Değişikliği Ile Ilgili Kanun) Resmi Gazete de yayınlanmıştır. Aşağıdaki Ek gösterge tablosu kurumumuza özgü olup, kurumdan kuruma farklılık gösterebilmektedir.
  3. Süleyman Kambuk

Memur Pro Memur Maaş Hesaplama 5510-5434 - 2022 güncel temmuz 2022 katsayılar işlenerek güncellenmiştir.

2022 güncel temmuz 2022 katsayılar işlenerek güncellenmiştir.
  4. Süleyman Kambuk

Programlar Memur Maaş Hesaplama 5510-5434

Süleyman Kambuk kullanıcı adlı kişi Memur Maaş Hesaplama 5510-5434 Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır: 2022 güncel temmuz 2022 katsayılar işlenerek güncellenmiştir. Güncellemenin devamını inceleyin...
  5. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Personel Ödemeleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurususıra No: (2022/8)

KBS 1 kuruş fazla hesaplıyor net ödeneni.
  6. Süleyman Kambuk

Kadrolu için hesaplamalar açılmıştır.
  7. Süleyman Kambuk

KBS duyurusu ektedir. en düşük memur maaşı 8.193,01 TL dir.
  8. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi İşçi Memur Zam Oranı Katsayılar Artışı (Gayri Resmi) % 42,35-41,69

şu hesapta bile çıkmıyor 41,69 rakamı kullandığımız zam oranını çıkararak temmuzda alacağımız %7 nin üzerine ekliyoruz. 6 aylık enflasyon verisi = 42,35 Yıl içinde kullandığımız zam oranı 5,+2,5=7,50 (2,50 kullanmamış saysak aslında daha doğru olacakta) aradaki Fark = 42,35-7,50 = 34,85...
  9. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi İşçi Memur Zam Oranı Katsayılar Artışı (Gayri Resmi) % 42,35-41,69

kafam o kadar karışık ki bildiğimden bile şüphe etim. resmi gazete üzerinden gidiyorum uyuşmuyor. Aşan kısım 7.5 yapılırsa o rakama ulaşılıyor ama. :lol: maaş girişlerimi bitirebilirsem ayrıntılı bakacağım.
  10. Süleyman Kambuk

refah payı ocakta verildi şuanki enflasyonun içinde eridi 6 aylık veriildi %2.5 yıllık verilmedi. memurlara verilecek zam oranı %7 toplu sözleşmeye göre 5 değil. 5 işçilerinki 7+2,5 =9% olması gerekirdi 2,5 verselerdi. 2,50 sadece ocaktan geçerli tüfeye göre enflasyon yüksek çıktığı için 2,5%...
  11. Süleyman Kambuk

41,69 oranını bulan kişiler aşması gereken kısmı tablodaki gibi 7,50 olarak girdiği için bu rakamı buluyorlar. ben bura da resmi gazete de 7 görüyorum. 41,69 yanlıştır diyemem varsa hesabı çözemedim.
  12. Süleyman Kambuk

muhasebat yayınladığında kesin belli olur. ama tuik rakamlarına göre 42,39 41,69 beklenti hesabı olabilir. daha önceden yayınlanan
  13. Süleyman Kambuk

Bu rakamı kim verdi ki şuan yoğunluktan birşeye bakamıyorum.
  14. Süleyman Kambuk

Zam oranlarını içerir gayri resmi rakamlar şu şekildedir. Memurlarda 42,35 lik bu rakam 41,69 olabilir. exel aşması gerekn kısım doğru yazılırsa doğru hesaplamaktadır.
  15. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi İşçiler Ve Memurlar İçin Temmuz Enflasyon Oranı Tahmini Ne Kadar Olur?

Madde 8 c fıkrası Madde 5 in 2.fıkrasına göre değerlendirilir.
  16. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi İşçiler Ve Memurlar İçin Temmuz Enflasyon Oranı Tahmini Ne Kadar Olur?

zam oranı ve aşması gereken oran %7 diyebiliyorum. onu dışında dediğiniz rakamlara göre hesap edilebilir. bir önceki aya göre %4.44 artış olursa
  17. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2022 Yılı Asgari Ücret Temmuz Ara Zammı Vergi İstisna Tutarları

resmi gazete ile birlikte net istisnalargüncellendi.
  18. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2022 Yılı Temmuz Ayı Asgari Ücret Ara Zam Oranı Belli Oldu

konu içeriğine resmi gazetedeki bilgiler eklenerek güncellenmiştir. Tartışma konusu bu linkten devam ediyor. https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/2022-yilinda-temmuz-ara-zammina-uygulanacak-vergi-istisna-tutarlari.23471/#post-118944
  19. Süleyman Kambuk

dönem için yararlanabileceği tutarlar bunlar istisna farkı olayı olmaz. asgari ücretli kadar faydalandırmadıysanız maaş ve tediyede yani maaşları erkenden yaptıysanız vergi iade cetveli düzenleyerek işlem yapabilirsiniz
  20. Süleyman Kambuk

normal ve düşük seviye maaş alan memurlara bir faydası olmuyor ne yazık ki. yüksek gelirli memurlar, 4b sözleşmeli memur, kadro karşılığı sözleşmeli memur ve işçilere avantaj sağlayacaktır.
  21. Süleyman Kambuk

2022 yılında uygulanacak istisna tutarlarını gösterir tablo ektedir. Hatam varsa lütfen bildiriniz.
  22. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2022 Yılı Temmuz Ayı Asgari Ücret Ara Zam Oranı Belli Oldu

Değişiklikle, asgari ücrete yapılacak ara zam 1 Temmuz ayı itibarıyla yürürlüğe girecek. İşte 1 Temmuz itibarı ile Asgari Ücret zammı açıklandı.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Temmuz 2022 saat 16.00'da Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde asgari ücrete ilişkin açıklaması ile 2022 Yılı 1 Temmuz...
  23. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Personel Maaşlarının Erken (Bayram Öncesi) Ödeme Genelgesi 28.06.2022

zamsız verme durumu yok. ayın 5. günü felan sistem açılır. Gerekli tedbirlerin ilgili harcama birimi ve muhasebece alınması hususu derler topu bize atarlar. nasıl yaparsanız yapın derler.:D
  24. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere, 2022 Yılında Verilecek İlave Tediyenin Sürelerinin Belirlenmesi

4 temmuzda rakamlar açıklandığı gün biz tediyeleri zamlı olaraktan aynı gün içinde yapacağız. aynı gün zam oranı forumda olur
  25. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere, 2022 Yılında Verilecek İlave Tediyenin Sürelerinin Belirlenmesi

Tediye ödemelerinin sürelerini gösterir karar Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.
  26. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 375 Sayılı Khk Ile Sürekli Işçi Kadrosuna Geçirilen Işçilerin Sgk Matrahı Nasıl Hesaplanır?

bordroyu yapan kişiyle görüşmedikçe çözemeyiz gibi. bi yanlışlık var ama nerde çok iyimser davranıp olmayabilir de diyorum ama arkaplan da ne var görmek gerek.o rakam nasıl geldi onu da anlamış değilim.
  27. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 375 Sayılı Khk Ile Sürekli Işçi Kadrosuna Geçirilen Işçilerin Sgk Matrahı Nasıl Hesaplanır?

belkide şöyle olabilir bu ihtimal düşük ama bu ay ile birlikte 30.797,90 TL ye ulaşıyor olabilir. ilgilinin matrahı 23.353,71 TL de olabilir. 7.444,19 TL ekleyince. bazıları böyle bordro yapabiliyor. tabi aylık vergisi 7 bin küsür olanında geç işe girmesi lazım.
  28. Süleyman Kambuk

bordroya göre vergi matrahı ilgilinin 7.444,19 TL geçen aylar vergi matrahı 30.797,90 TL 1.202,10 TL si %15 ten =180,32 6242,09 TL si %20 den = 1.248,42 toplam 1428,74 brüt gelir vergisi çıkması gerekiyor. 1413,37 çıkmış bordroda 15,37 TL kadar fazla ödeme nerden kaynaklanıyor onu bulamadım...
  29. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Personel Ödemeleri̇ne İli̇şki̇n Kbs Duyurusu (Öneri-Görüş Talebi)

Sizin makalenizden geçmişte faydalandım. Şuan konuya az çok hakim olsamda bazen küçük şeylerde bende takılıyorum kafam karışabiliyor. Haftaya bi mail atmayı düşünüyorum. Ortak çalışma için Kişi borcu, arazi tazminatı, ortak işçi bordrolama sistemi ( sosyal yardım farklıları diğer diğer diye...
  30. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Personel Ödemeleri̇ne İli̇şki̇n Kbs Duyurusu (Öneri-Görüş Talebi)

duyuru kurumlara resmi yazı ile geldi. mutlaka kurumunuza da gelmiştir. belki dağıtım size ulaşmamıştır.
  31. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs'de Şahıs Sigorta Poliçesi Üst Sınırı 2.944 Tl Den 5.000 Tl Ye Çıkarıldı

veri girişi 10.000 de yapsa 100.000 de yapsa burada önemli olan hesaplarken gelir kalemlerinin %15 i ni yansıtması. 12 aylık sınır için güncellemişler.
  32. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ek Göstergesi Verilemeyen Personel Ödemesi

bordroda ilk dikkatmi çeken %100 artıştaki yanlış oldu. 1 ay olarak sadece 2021/01 dönemini kesenek sisteminden bakın yapın tutuyor mu tutarsızlığı öylece daha kolay anlayabiliriz. komple bordroda mı sıkıntı var yoksa belirli bir yerdemi görürüz
  33. Süleyman Kambuk

bildirge sebebini “E.K.E.Aylık da yanlışlık yapılması sonucu eksik gönderilen emekli kesenekleri” seçmemiş olabilir misiniz.?? buradan seçmeniz gerekiyordu. denemediyseniz birde burdan deneyin derim.
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Bilirkişi Ödemelerinde Gelir Vergisi İstisnası Hk.

konu ile ilgili görüş yazısı ilk mesaja eklenmiştir. daha önce görmeyenler için belge mahiyetinde saklanabilir.
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Bilirkişi Ödemelerinde Gelir Vergisi İstisnası Hk.

gelir vergisi kesintisi olan ödemelerin genelinde uygulanıyor. bahsettiğiniz ödemede de varsa ay içindeki uygulanacak sınırı geçmedikçe yararlandırabileceğinizi söyleyebilirim.
  36. Süleyman Kambuk

konuyu incelemeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorm. https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/ek-goesterge-girilmeyen-personele-gecmise-doenuek-oedeme.22865/
  37. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz Izin Dönüşü Atama Nedeniyle Ayrılış Yapan Memurun Maaş Ve Kesenek Işlemleri

Göreve başladığı tarih ile bir sonraki dönem başlangıcı arası olan 30 haziran 14 temmuz arası 1 gün bile çalışacaksa kıst maaş ödeyin ve buna ait bildirgeleri yapın. 1 gün bile çalışmadan ayrılma durumu zaten yanlış olacaktır. Göreve başlanılan 30 haziran çalışmış sayılacaktır. Çünki kişinin...
Geri
Üst Alt