Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Giyim Yardımı Için Harcama Talimatı Düzenlenirmi

MYS sisteminde açıkça uyarlamışlar aslında. Yönetmelik gereği Harcama Talimatı gereken ödemelerde zorunlu kılıyor sistem. Gerektirmeyen ödemelerde de istemiyor. Giyecek yardımında da istemiyor.
  2. Süleyman Kambuk

ödenecek kişilere ait alınan onay. yazı şeklinde olabilir. biz aşağıdaki şekilde onay alıyoruz. harcama talimatı da olabilirde maliyet gibi gerekçeler içeren unsurlar var bu unsurları ayrıntısı gibi yayınlamaya gerek yok. Zaten Harcama talimatı olan unsurları MYS otomatik veriyor.
  3. Süleyman Kambuk

Giyecek yardımlarında harcama talimatı zorunluluğu yoktur. Belge düzenlemeyimiz. İstenilen belgeler şu şekildedir. Merkezi yönetim Harcama belgeleri yönetmeliği f) Giyecek yardımı : Nakden verilmesi gereken giyecek yardımı veya dikiş bedeli ödemelerinde; - İlgili mevzuatında belirtilen yetkili...
  4. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2022 Yılına Ait Memur Giyecek Yardımı Kbs Gelir Vergisi Kesiyor

Bordroyu kbs den düzenleyin exel alınstisna uygulayın mys den ödeyin. Zamanı geldiğinde aistem düzelmezse ben böyle yaparım
  5. Süleyman Kambuk

Çöp Kutusu Kadro Karşılığı Personel Ocak/2022 Refah Payı Kesenek K100 Hatası

emsanın içindeki kişileri kontrol ettiniz mi. ve dönemi ocak olarak seçtiniz mi. bu ayda hesaplanan 2.5% refah paylarını ocak ayına atıyo fakat diğer personellerle birleştirme yaptığından fazla kişi çıkıyor. Emsan veri içinde ocakta işlemini yaptığınız 5510 tabi kadrolu personeller de varsa...
  6. Süleyman Kambuk

Çöp Kutusu Kadro Karşılığı Personel Ocak/2022 Refah Payı Kesenek K100 Hatası

gönderin rakamı kontrol edin uyuşuyorsa ödediğinizle bildirdiğiniz bir sıkıntı olmaz. Aynı hatayı 4-5 yıldır çok kez belki de her ay aldım sorun olmadı şuana kadar.
  7. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi E-Bildirge Xml İşlemleri

ben örnek olarak bu exelden hesaplamaları yapıyorum. 3 işyeri tek bordro ve 2 işyerini otomatik text güvenlik-temizlik diye getiriyorum. diğer işyerindekileri de sayı az diye elden yapıyorum. exelden anlayan kişiler benim bordrodaki gibi otomatik texte uyarlama yapabilir. hatta benim exel...
  8. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi E-Bildirge Xml İşlemleri

e bildirge v2 şablonunu kendi exel programınıza uyarlarsanız. çözüme ulaşabilirsiniz. ilgili linkten exel şablonunun içine diğer bordrolorunuzu eklerseniz. kolaylıkla işiniz görülür. Biraz zor oldu ama bizde 3 işyeri var hepsi tek bordro da ve bildirgeleri ayrı ayrı sekmelerde yapılorum. Şu...
  9. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Şubat Ayı 4/B Bildirgesi Gün Sayısı

Konuyu inceleyiniz https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/4-b-li-personel-rapor-aldiginda-yapilacak-islemler-nelerdir.21897/#post-113232
  10. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Engelli İndirimi Maaşta Artar Ise Diğer Ödemelerde Kullanılırmı

Aylık vergi matrahına bakarak ne kadar uygulanmış ya da uygulanmış mı görebilirsiniz.
  11. Süleyman Kambuk

Programlar 5434 Tabi Memur Emekliye Esas Ek Göstergesi Yüksek

Süleyman Kambuk kullanıcı adlı Üyemiz 5434 Tabi Memur Emekliye Esas Ek Göstergesi Yüksek Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır: kesenek oranı ödenen için otomatik değildi düzeltildi. Güncellemenin devamını inceleyin... 1647428907 otomatik yapılarak tekrar yüklendi program.
  12. Süleyman Kambuk

Memur Pro 5434 Tabi Memur Emekliye Esas Ek Göstergesi Yüksek - kesenek oranı ödenen için otomatik değildi düzeltildi.

kesenek oranı ödenen için otomatik değildi düzeltildi.
  13. Süleyman Kambuk

Sağ köşeden Seçerek işlem yapılıyor hesaplamalarda buna göre yapılıyor
  14. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İhraçtan Dönen Personel Maaşında Vergi Istisnası Ve Agi

Şuan ay içinde sadece asgari ücretlinin istisnası kadar kullanabilirsiniz. Kullanılmayan dönemide kullanamıyoruz yazılana göre. Yani şuan bu ay hesaplayarak ödeme yapacaksanız. Mart 2021 istisnasından başlatarak istisna uygulayabilirsiniz. Kişinin ilerki dönemlerde maaş alacağını da düşünürsek...
  15. Süleyman Kambuk

Kanunen kalktı sonuçta agi olmayan birşey uygulanamaz kesinlikle. Zaten agi kalkmadanda geriye dönük maaş hesabı yaptığımızda bulunduğumuz yıldaki vergi dilimine göre 12/1 agi uygulayabiliyorduk. Geçmişe dönük yıllarda hiç agi uygulaması uygulanmıyordu. Tebliğ de var zaten bununla ilgili. Sadece...
  16. Süleyman Kambuk

agi kalktığı için agi uygulanmasının doğru olmayacağını düşünmekteyim. Yılda asgari ücretin aylık yararlanabileceği 12/1 kadar vergi istisnası yararlandırmak doğru olacaktır.
  17. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi (Mys) Üzerinden Sgk-Kesenek Borç Sorgusu Yapılmasına Ve Ödemeleri̇ Hakkında Duyuru (08.09.2021)

ödeme emrinde rakamlar varsa zaten olması lazım. Bizde de geçmişte İdari para cazasına ilişkin SGK emanete düşmemişti çağrı açarak düzelttirmiştik.
  18. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kadro Karşılığı Refah Payı Ödemesi Hk.

Kadro Karşılığı Sözleşmeli Maaşlara dikkat ettim de kendi exel programımla karşılaştırınca KBS de 1 kuruş hata olduğunu farkettim. Özel Hizmet tazminatı 160 olanlarda 1 kuruş fazla hesaplıyor ödemede bu sebepten 1 kuruş fazla çıkıyor bilginize. Örnek Bordro KBS ve benim bordro
  19. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Stajyer Öğrencilerin İş Kazası Ve Meslek Hastalığı Sigortası

görüş yazıları olarak sisteme ekledik. Paylaşım için teşekkürler.
  20. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliğini Uyarınca Uygulamalı Ders Alan Stajyer Öğrenciler Için Bildirge Düzenlenmeyeceğine Dair Yazı

Uygulamalı ders alan öğrenciler 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin (b) bendi kapsamında sigortalı sayılmadığından, bu kapsamdaki öğrenciler hakkında iş kazası ve meslek hastalığı sigortası hükümleri uygulanmamakta, bu öğrencilerin yaşadığı olaylar iş kazası olarak değerlendirilmeyeceğinden iş...
  21. Süleyman Kambuk

Süleyman Kambuk kullanıcı adlı Üyemiz 5434 Tabi Memur Emekliye Esas Ek Göstergesi Yüksek Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır: SGK eklenmiştir ve normal kesenek hesabı da dahil edilmiştir. Güncellemenin devamını inceleyin...
  22. Süleyman Kambuk

Programlar Vekalet Ücreti Hesaplama Programı

Süleyman Kambuk kullanıcı adlı Üyemiz Vekalet Ücreti Hesaplama Programı Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır: 2022 yılı için güncellendi Güncellemenin devamını inceleyin...
  23. Süleyman Kambuk

Memur Pro Vekalet Ücreti Hesaplama Programı - 2022 yılı için güncellendi

2022 yılı için güncellendi
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Vekaleten Görevlendirilen Memurun Maaş Borcu

vekalet olması gereken hesabı yapınız ve ödediğiniz ile arasındaki farkı alarak borç çıkartabilirsiniz. Vekalet Hesaplamasına ilişkin exel linki https://www.maasmutemeti.com/forum/programlar/vekalet-uecreti-hesaplama-programi.88/
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Yabancı Dil Tazminatı Ödemesi

C Seviyesinden aşağısında bir ödeme yapılmıyor. Başlangıç en alt seviye C oluyor.
  26. Süleyman Kambuk

Programlar 4B Sözleşmeli Refah Payı Ödenmeyenler Için Hesaplama Programı

harcama belgeleri yönetmeliğinde bu ödeme için zorunlu evrak olarak geçmiyor. muhasebenin isteme durumu söz konusu değil. zaten zorunlu olsa 4b için mys sistemi de müdahele ederdi.
  27. Süleyman Kambuk

istediğiniz açıklamayı yazabilirsiniz. pek önemli şeyler değil açıklamalar. 4b için düzenlenen maaş ödemelerinde harcama talimatı zorunluluğu yok. Yanlış yerden mi giriyorsunuz acaba kontrol edin derim.
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Yabancı Dil Tazminatı Ödemesi

tutar ne kadar.? personelde tek dil mi var. sistemdeki görüntü nasıl. ekran görüntüsü atma şansınız vr mı.?
  29. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 5 Yıldan Fazla Hizmeti Olan 4/C'den 4/B'li Personelin Ücreti Artar Mı?

her kurumda farklılık gösterebildiğini de ayrıca hatırlatmak gerek. tavan ücrete göre her kurum kendisi belirliyor bu ücretleri. tavandada cumhurbaşkanlığı her 6 ayda bi tavanda kuruş hataları yaptığından tavan uygulayanlar bile farklı farklı ücretler yansıtmış oluyor.
  30. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 5 Yıldan Fazla Hizmeti Olan 4/C'den 4/B'li Personelin Ücreti Artar Mı?

daha önceden 4c olarak çalıştıktan sonra 4b ye geçen idari büro ve idari destek görevlisinde kıdem artışı yok yazacaktım. onu da tabloda belirtmişsiniz. Bu istisna unutulabiliyor.:bravo::bravo:
  31. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Açığa Alınan Personel Maaş Kesenekleri

ücretsiz izinde olduğunu açıkça belirtmediğiniz için cevabım bu şekilde olmuştu. kişi hem ücretsiz izinde hem açığa alınmış oluyorsa ücretsiz izni biter 3/2ödemesi doğar İlgili ücretsiz izinde olsa da tam ayda 3/2 ödenenler için 15 günü bildiriniz. zaten yapmışsınızda kıst içinse kasım ayında...
  32. Süleyman Kambuk

Forumda birçok konu başlığı var aslında bu konuyla ilgili gün sayısı 15 değil 30 girilmesi gerekiyordu. Eksik günü olmayan aylarda tamamladığınız için olması gereken toplam gün sayısını yazmanız gerekiyor. Aşağıdaki konu başlığını incelerseniz detaylı anlayım var...
  33. Süleyman Kambuk

5510 tabi memur ise her ayı tek tek (topluda bildiriliyorsa ben yapmadım deneyebilirsiniz) 5434 tabi memur ise dönemleri seçerek topluca bir seferde ilgili yerden bildirebilirsiniz. ek mahiyette bir veya birden fazla dönem
  34. Süleyman Kambuk

Kalan tertip brüt için Sağlık primi ödemeleri(sözleşmeli memur) %7,5 -%5 toplamı Kesintiler kısmı Malüllük,Yaşlılık ve Emeklilik Primi (iştirakçi %9 Malüllük,Yaşlılık ve Emeklilik Primi (işveren%11 Kısa Vadeli Sigorta Kolları Primi (Sözleşmeli %2 Genel Sağlık Sigortası Primi (işveren-%7,5 Genel...
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Stajyer Öğrenci Şubat Maaş Hakkında

Uzun dönem stajyer aylıklarında aylık ödeme yapılması esastır. Eksik gün varsa gün kadar tam aylıktan düşersiniz. Yada kurumsal resmi bir uygulamanız varsa ona göre değerlendirme yapabilirsiniz.
  36. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Kbs Duyurusu 2022/4 Ayrı Ödenen İstisna Vergi Matrahlarının Kbs Yüklenmesi

evet biz de havacılık tazminatından vergi istisnası uyguladıklarımızı bu alandan giriyoruz. Şuana kadar matrahları yüklüyorduk ve sıkıntı oluşmadı. Kadro Karşılığı Sözleşmelide sadece Sınav ücreti seçilerek işlem yapılamıyor. Şimdilik Döner Sermaye omarak onaylanabiliyor. Onu da çağrı açtım...
  37. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Kbs Duyurusu 2022/4 Ayrı Ödenen İstisna Vergi Matrahlarının Kbs Yüklenmesi

4-5 ay yada az daha fazla önce eklendi diye biliyorum. Oradan biz her ay işlem yapıyoruz. Kadro Karşılığı Sözleşmelide de vardı aynı şekilde.
  38. Süleyman Kambuk

aslında olay çok basit bu istisna yükleme işleminde. KBS duyurusu biraz karışık anlattığından bizlerde belirsizik yaşıyoruz. geçmiş döneme ait ödemelerde istisna yararlandırılsa da yararlandırılmasa da maaş hesaplanan dönem değil de önceki dönemlere işlediğimizde sorun oluşmuyor. tek sıkıntı...
Geri
Üst Alt