Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Hayat Sigortası Indirimi Nasıl Hesaplanır

kanunen aylık ödediği prim üzerinden değerlendirme yapılabiliyor. ilgili sadece taksitli bir ödeme yaptıysa bu mümkündür. Tek bir seferde ödeme yaptıysa ne yazık ki bu mümkün değildir. Biz özellikle kurumumuz çalışanlarından mağduriyet yaşamamaları adına poliçe yaptıracaklar varsa soranlar...
  2. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Hayat Sigortası Indirimi Nasıl Hesaplanır

hayat sigorta poliçesinin ödenen rakamın %50 si baz alınır. ve bu rakam gelir unsurlarının toplamının %15 i ni geçemez. 2383,93 TL girdiğinize göre poliçe tutarınız 4767,86 burda her ne kadar yarısı girilsede bu rakam aylık gelirinin %15 ini geçemez. gelir unsurları * 0,15 (%15) aylık+taban...
  3. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Bölge Tazminatı Sehven Ödenmeyen Personel

kadrolu memurlarda KBS den maaş bordro girişinden veya elden manuel bordo oluşturarak ödeyebilirsiniz. sözleşmelilerde KBS ile girilecek böyle bir menü yok diye biliyorum.
  4. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Giyim Yardımından Kesilen Gelir Vergisi Hekimlerde Farklılık Gösterirmi?

gelir vergisi herkesin vergi dilimine göre hangi orandaysa ona göre kesilir benim bildiğim. unvana göre farklılık nasıl oluyor anlamadım. Sağlık bakanlığı bünyesindeki mutemet arkadaşlardan yorumları bekliyorum bende. :D
  5. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs'de Gerçekleştirme Görevlisi Ve Harcama Yetkilisi Değişikliği Hk.

maaşı tekrar hesaplatırsanız bir sıkıntı kalmaz diye düşünüyorum. eğer ki sonradan hesaplanan münferit maaş ve isimler değişmiyorsa KBS çağrı açınız. veya bu ay için exel döküm alıp elle değiştirin. sonraki aya düzelmiş olur.
  6. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs'de Gerçekleştirme Görevlisi Ve Harcama Yetkilisi Değişikliği Hk.

Resimdeki alandan seçiminizi yaparak düzeltme yapabilirsiniz.
  7. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Yurtiçi Geçici Görev Yolluğu Gündelik Nasıl Hesaplanır

evet görevlendirme onayında 3 günse tam vermenizde 1 sakınca yoktur. evet konaklama karşılanmış olmasına bakılmaksızın yevmiye verilir. dipnot: konaklama karşılanmadıysa eğer konaklama tutarı günlük yevmiye tutarının 1.5 katını geçemez.
  8. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Yurtiçi Geçici Görev Yolluğu Gündelik Nasıl Hesaplanır

HARCIRAH KANUNU Madde 39 – (Değişik: 11/12/1981 - 2562/16 md.) Resmi bir görevle memuriyet mahalli içinde bir yere gönderilenlere gündelik verilmez. Geçici bir görevle memuriyet mahalli dışındaki bir yere gönderilenlerden, buralarda ve yolda öğle (saat 13.00) ve akşam (saat 19.00) yemeği...
  9. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Si̇stemi̇ne Personel Sağlık Poli̇çesi̇ Vergiden Düşermi?

şahıs sağlık sigorta poliçesi ise veya Hayat sigorta poliçesi (%50 si) ise kişi beyan ediyorsa ödeme evrakına istinaden KBS ilgili yere girilmesi gerekmektedir. Bazı poliçelerde indirimde yararlanılacağı yazmayabiliyor. Ancak ilgili poliçeden yararlandırılır. Poliçe evrakından ziyade Ödeme...
  10. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mys Sgk Emanet Borcu Onaylamıyor

hiç karşılaşmadım ama aynı emaneti normal memur sözleşmeli ya da işçiler için seçmiş olma durumunuz olabilir mi acaba.? tamamı ya da bir kısmını
  11. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Aylık Puantajı

çalışma ve ödeme döneminin 15-14 arası olan durumlarda puantajı 1-30 olarak düzenlemek yanlış olacaktır. Kanıtlayıcı belge olarak puantaj isteniyor kanunen çalışma günü dışında bildirmek yanlış olacaktır. Keşke 1-30 çalışma dönemi olp da ödenmesi 14-15 i olsa da bizler de rahat etsek.
  12. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Stajer Öğrenci̇ Maaşı

Önce Harcama Talimatı Oluşturmanız gerek Örnek Ektedir. Yaklaşık MaliyetZorunluluğu yoktur. Daha sonra Örnek Ödeme Emri Belgesi düzenlemeniz gerekmektedir. Örnek şu şekildedir.
  13. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sgk İşyeri̇ Si̇ci̇l Bi̇rleşti̇rme

çıkış yapmak yerine nakil geçiş olarak yapmanız daha kolay olur sanırım. Nakil seçeneği var diye biliyorum hiç uygulamasamda.
  14. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Aracıyla Işe Gelmesinde Vasıta Yardımı Ödenirmi?

sözleşme esaslarına bakarak ödenir ya da ödenmez. Bizdeki sözleşmede servis güzergahında ve yakınında olan kişilere kişinin isteğine bakarak ödeme yapılmıyor. Bizde sözleşmemiz gereği servis kulanma imkanı hiç olmayan işçilere ödeme yapmaktayız. Orda servisten yararlanamayan yazılmış, bu demek...
  15. Süleyman Kambuk

Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

hayır değilsiniz. bizde hataya sebebiyet vermemek adına bu şekilde yapmaktayız. Prim günlerinde sorun olmadığından pek bir sıkıntı olmuyor. Sadece kesintisini geç kesme durumu ortaya çıkabiliyor. O kadar.
  16. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Eşine Ait Bireysek Emeklilik Sigortası (Bes) Vergiden Düşülürmü?

aylık vergi matrahını etkiliyor sadece bu da gelir vergisini etkiler sadece. kesenekleri etklemez. çok baş ağrıtacak bir durum değil. ancak hesabı tutar kadar düşmez. gelir vergisi oranını %20 varsayalım aylık vergi matrahı 1.000 olsun girilen bes poliçesi 100 olsun toplam aylık vergi...
  17. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Eşine Ait Bireysek Emeklilik Sigortası (Bes) Vergiden Düşülürmü?

bireysel emeklilik ile ilgili vergi indirimi yapılamaz. kişiye borç çıkartma yoluna giderek tahsil edilmesini sağlayabilirsiniz.
  18. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Maliye Bakanlığı İşçi Süreç Toplantısı (Öneri Ve Fikirlerinizi Bekliyorum)

Toplantı gerçekleşti Havelsan'a ait olsa gerek bir program tanıtımı yapıldı. Program aşırı detaylı her çeşit algoritma düşünülmüş gibi. Biraz sadeleştirilip bir şeyler yapılabilir. Burada karar verici Maliye bakanlığı olacaktır. Maliyede olumlu bakıyor ki kendi yapmak yerine hazır programdan...
  19. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Maliye Bakanlığı İşçi Süreç Toplantısı (Öneri Ve Fikirlerinizi Bekliyorum)

Bunu zaten Maliyeden aradıklarında forumumuz ve birçok uzman arkadaşımız var. Onlarlada iletişime geçmemi istermisiniz diye belirttim. Fakat şu aşamada sadece Ankara içi belirli bazı Kurumlara bilgilendirme yaptık. Sayının fazla olması olumsuzluk yaratabilir denildi. 1632993849 bunu özellikle...
  20. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi İstırahatli Olan Sigortalıların Işyerinde Çalışmadıklarına Dair Bildirim Kaldırılmıştır.

Bildirimlere devam edilmektedir. Bilgilerinize. DUYURU LİNKİ
  21. Süleyman Kambuk

Maliye sonunda el attı gibi bu işe konu başlığı oluşturmada sorun yaşadığımdan Sistemsel sorunlar olarak açıldı. Diğer arkadaşlar konuyu görmüyor ise başlığı düzeltebilir misiniz.?
  22. Süleyman Kambuk

Maliye Bakanlığı İşçi Ücretleri Süreç Toplantısı Yapılacaktır. (KBS vb online sistem için ön hazırlık) Toplantı İşçi Ücretleri süreçleri hakkında genel bilgilendirme şeklinde yapılacak olup soru cevap şeklinde de ilerlenebilecektir. Maliye Bakanlığınca İşçi Ücretleri ile ilgili ön çalışma...
  23. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İşkur Işçileri Için Noter Çekilişi Mys Ödeme Kalemi

diğer giderler uygun olabilir. başka kalem bulamadım.
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mys Yargılama Gideri Ödemeleri Için Faaliyet Türü Seçimi

faaliyet ve alt faaliyet kodu biriminizde birden çok mu tanımlı.? bizlerde 1 tane olduğundan tanımlı olanı kullanmaktayız. eğer ki ödeme emri belgesi ile ilgili harcama türü ve alt türünü soruyorsanız ekteki gibi Yargılama Gideri / Mal ve Hizmet alımı alt satırında yer alıyor. Program türü, alt...
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararlarına Göre Kişiye Çocuk Yardımı Ödeyebilirmiyiz

kişi kadrolu memur statüsünde ise KBS üzerinden maaş alıp KAPBİS üzerinden bildirim veren kişiyse manuel olarak Tc girme yoluyla çocuğunu ekleyerek bildirim verebilir. Buna göre işlem yapılabilir.
  26. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 657 Tabi Memur, Üniversitede Mühendis Öğrencisi Olarak Staj Yapacağından, Staj Ücreti Ödenirmi?

gerekçeli bir yazı yok malesef elimde kendi yorumum farklı yorumlar çıkacaktır. tartışmaya açık bir konu. ben şu şekilde düşündü kişi aynı anda 2 çeşit sigortaya tabiolabiliyorsa ücrette de 2 ücrete tabi olabilir fakat memurun görev tanımı ve kendi görev yükümlülüklerini göz önünde...
  27. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 657 Tabi Memur, Üniversitede Mühendis Öğrencisi Olarak Staj Yapacağından, Staj Ücreti Ödenirmi?

staj yapabilir ama ödemeni yapılmasının doğru olacağını düşünmüyorum. Stajyerler geçici personel olarak geçiyor. Kişi 657 tabi memur statüsünde bir kişi olduğunu belirtmişsiniz bir kişi 2 ayrı sınıfta olamayacağından ve zaten memuriyette maaı olduğundan ayrıca ücret almasının doğru...
  28. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Sürekli̇ İşçi̇ Yeni̇ Sözleşme Öz-Sağlık İş (2021-2022) Ve Fark Bordrosu Iş Ve Işlemleri

bir sonraki maaşın içine gömün doğru yol olmasa da ceza yememek adına bu yol en doğrusu.
  29. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi E-Bildirge V2 İçin XML Hazırlama Excel'i (Kodlama Hatası Düzeltildi)

virgülleri noktaya çevir olarak yaparsanız düzelebilir. düzeltemediyseniz buyrun. bu arada meslek kod bilgisinide yazzarsanız hatırlatayım.
  30. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi E-Bildirge V2 İçin XML Hazırlama Excel'i (Kodlama Hatası Düzeltildi)

isimleri ve tc leri silerek dosyanızı gönderebilir misiniz. nokta/virgülden kaynaklı yada işyeri numaralarını yanlış yazdığımda bende de vermişti bu hatayı. neden olduğunu bilmesemde düzeldi kendiliğinde. exelinize bakabilir miyim. ad soyad tc silinmiş şekilde yüklerseniz.
  31. Süleyman Kambuk

bu da denenebilir aynısıdır muhtemelen. ben buradan sıkıntısız yaptım.
  32. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Sürekli̇ İşçi̇ Yeni̇ Sözleşme Öz-Sağlık İş (2021-2022) Ve Fark Bordrosu Iş Ve Işlemleri

Ben bu exel üzerinden geçen hafta yaptım gönderdm hepsini. Bi sıkıntı çıkmadı. Kuruş hanesi (.) nokta olarak yaptınız feğil mi (,) virgül kabul etmiyor. İş yerindeki pc mi yanlışlıkla kapattım sanırım. Bugün iş yapmak için evden bağlanayım dedim bağlanamadım. Yoksa atardım yaptıpım exeli.
  33. Süleyman Kambuk

normal e bildirgeleri maaşta verdiğiniz varsa exel onu kulanabilirsiniz yoksa bunu deneyin. mahiyeti T olarak seçmeyi unutmayınız.
  34. Süleyman Kambuk

kişiye ulaşılabiliyorsa iban ile ilgili dilekçe alınabilir. vefat eden kişi için mirasçılar aynı şekilde. SGK kesintisi işçi ücret ve sosyal hak gibi ödemelerde kanuni kesinti oluğu için biz kesmek zorundayız. Siz kendinizi ve yaptığınız işi güvenceye alında.
  35. Süleyman Kambuk

farklarda emeklide olsa sgk kesintisi yapılıyor. zaten geçmiş bildirgesi yapıldığından sistemde ismi çıkar ilgili kişinin. farkları da ona göre yaparsınız. Ayrıca kıdem tazminatı farkı da ortaya çıkmaktadır. Bilginize.
  36. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 696 Khk'lı Sürekli İşçilerin Kıdem Tazminatı Hesaplaması

emekli olduğu tarihteki güncel ücretinden ödemesini yapın. toplu sözleşme imzalanmadan eski ücretten yapıldıysa da farkını verirsiniz.
  37. Süleyman Kambuk

bende önce bildirgeleri yapıp sizin gibi sonra kuruşfarklarını ayarladım. Tuğrul bey burda kuruş farkı olayı işin en kolayı gibi şuan. SGK ile emanet tutarları hem borçta olsun çoklu seçim izni vermediğinden ve eşleşme olmadıkça muhasebe işlem yapmadan bizler işlem yapamıyoruz. şuan sistemsel...
  38. Süleyman Kambuk

Teşekkürler tuğrul bey Zor oldu ama kuruş hatasız başardık. üzerimden büyük bir yük kalktı. Şunu da hatırlatayım. özellikle bildirgeleri benim gibi her ayı ayrı ayrı veren (tek maaşın içine gömmeyen :lol: ) kısaca olması gerektiği gibi yapanlar ödeme emrin tek parça yaptıysalar MYS sgk...
Geri
Üst Alt