Arama sonuçlarınız

1. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli EKOBS 209 Sabit Ödeme Ssk İşçi-İşveren Kesintisi Yapılır mı ?

Hocam aynısı ilettim :) Cevapları bu idi: Konu tarafımızdan incelenmiştir. 4B sözleşmeli personelin DSSÖ ödemeleri 5510 sayılı kanunda prim kesintisinden muaf tutulmadığı için SSK kesintisi yapılmaktadır. Bakanlığımızda görevli personele 375 sayılı KHK kapsamında yapılan ödemeler, 375 sayılı...
  2. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli EKOBS 209 Sabit Ödeme Ssk İşçi-İşveren Kesintisi Yapılır mı ?

Yazılımsal bir sıkıntının olmadığını 4b'li sözleşmeli Tabipten Skk primi kesilmesi gerektiğini beelirtiler. Çağrım hala aktif sonucu paylaşacağım.
  3. Rıdvan Ercan YILDIZ

Hayır Ömür Kandemir Hocam sadece Memuriyet tipini yanlıs kaydetmiştim. Durumu çağrı açarak yazılım desteğe bildirdim. Hatanın benden kaynaklandığını da yazdım. Fakat yinede kesmemesi gerektiğini belittim. 209'dan kesiyor iseniz neden 375'den kesmiyorsunuz diye de belirttim. Bana verdikleri...
  4. Rıdvan Ercan YILDIZ

Arkadaşlar Merhabalar; Diş Hekimimi yanlışlıkla Ekobsa kaydederken 657 4b Sözleşmeli olarak kaydettim. İlgili kasım ayına ait DSSO hesaplamamı yapıp dönemi kesinleştirdim. Bordroyu incelerken bu personelim için Ssk işçi ve işveren kesintisi yapıldığını gördüm. DSSO Ödemelerinden personel 4b'li...
  5. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi ÇKYS Parametre Tanımlama (Resimli)

erhan.can1 Bey Merhabalar; Konu açmadan evvel arama kısmını kullanınız lütfen. İstediğiniz konuyu arama kısmına yazınız ve çıkan başlıkları inceleyiniz lütfen. Çözümediğinizi yazın muhakkak yardımcı olacaklardır arkadaşlar. Sizin için bir kaç parametre tanımlamasını aramadan bulup ekliyorum...
  6. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli KBS'de 4/B Sözleşmeli Personel Sehven Fazla Girilen Rapor Tahsilinin Düzeltilmesi yapılmıyor.

İade ettirdiğiniz maaşı iadeden sonra bir defa daha hesaplatın icmal ve ödeme emrini alın . Sonra raporu denemeyi silin hala silinmiyor ise eğer KBS'ye çağrı açınız onlar sileceklerdir. Başka da bir neden aklıma gelmiyor. Kolay gelsin İyi çalışmalar.
  7. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli KBS'de 4/B Sözleşmeli Personel Sehven Fazla Girilen Rapor Tahsilinin Düzeltilmesi yapılmıyor.

SİLİNEMEZ uyarısı bordronun hesaplanıp muhasebe birimine gönderildiği için verilmektedir ve bundan dolayı raporda değişiklik yapılamamaktadır. Bordronuzu hesaplayıp muhasebe birimine göndermiş iseniz bağlı bulunduğunuz muhasebe birimini arayınız maaşınızı size iade etsinler. Sonrasında...
  8. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Suriye Görev Gücü kapsamında Görevlendirilen Personelin Yurtdışı Tazminatı Ne olmalıdır?

Zini bey gün girmenize gerek yok. Zaten tazminatlar aylık olarak ödeniyor. Gün kısmı raporlar için kullkanılan kısımdır. Not: Mesajlarınızı ufak harf ile yazınız lütfen.
  9. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Suriye Görev Gücü kapsamında Görevlendirilen Personelin Yurtdışı Tazminatı Ne olmalıdır?

Ç) (Ek: 2/1/2017-KHK-680/83 md.; Değiştirilerek kabul: 1/2/2018-7072/81 md.) Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel (işçiler dahil), Türkiye Büyük Millet Meclisi kararlarına dayanılarak Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin gönderilmesine karar verilen ülkelerde geçici olarak görev...
  10. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Saat 16:00 Sonrası Acil Servise Hzimet veren Röntgen ve Labarutvarlarda Nöbet Ödemesi %50 Ödenecekmidir?

Merhabalar; Yazı hakkında Mali analiz ile görüştüm. İptal kararının verildiği söylediler fakat şimdilik ödeme yapılmaması gerektiğini ve bu karara istinaden Sağlık Bakanlığı Hukuk Hizmetlerinin yeni yazısının gelmesini bekleyin dediler. O yazıda detaylandırılacak hangi tarihten itibaren ödenip...
  11. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Ek Tazminat 28b Ödeneği ile ilgili bilgi

Arkadaşlar Merhabalar; 28b ödeneği nedir ? Kimlere Ödenir ? Hesaplaması Nasıl yapılmaktadır ? Maktu tutarlar nasıl hesaplanmaktadır ? Kolay gelsin.
  12. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4B Maaş Fark çıkması

Persoenllerinizde herhangi bir sıkıntı yok. Toplu sözleşme ikramiyesi kesintisi olmuş onun dışında Gelir Vergisi kesintisi az bir miktar artmış. Fakat Diğer personellerinde ise Ekim ayında yeni işe başladıklarından kaynaklı kıstelyum ödemesi olduğundan dolayı Kasım ayında bu kıstlar...
  13. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4B Maaş Fark çıkması

Erhan Bey mesajınızdaki bordrolarda kişi bilgilerinizin olmamasına dikkat ediniz lüfen. Özellikle Kişilerin kimlik numaralarını ve sicil numalarını. Bordrolarınız silin gerekli düzeltmeleri yapıp tekrar yükleyiniz.
  14. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 375 Denge ve DSSÖ Kişi Borcları yaptım TDMS Nasıl girecez

Bir önceki mesajınızda hal ettiğinizi belirtmiştiniz. Muhasebenin yapmış olduğu kaydı paylaşabilir misiniz ?
  15. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli giyecek yardımı

Madde 5 – Giyim ve kullanma süresi bakımından beraberliği sağlamak amacıyla; a) Kışlık kıyafete ait giyecek eşyaları Eylül-Ekim aylarında, b) Yazlık kıyafete ait giyecek eşyaları Nisan-Mayıs aylarında, c) Mevsimle ilgili olmayan giyecek eşyaları ise Nisan-Mayıs aylarında, verilir. Göreve ilk...
  16. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Emekli Yolluğu (Tazminat)

Merhabalar. Bu MYS'den kaynaklı karşılaştığım durumlardan biri bende kendisi düzeldi. Sizde de muhtemelen MYS'den kaynıklıdır diye düşünüyorum.
  17. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi Sürekli İşçilerin Ücret Farkı Uygulama Birliğine Ait Sağlık Bakanlığı Yazısı

Sağlık bakanlığı kadroya geçen işçilere % farkları ile ilgili yazısı.
  18. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 375 Denge ve DSSÖ Kişi Borcları yaptım TDMS Nasıl girecez

Muhasebe İşlemlerinden MİF girişi olarak işlemeniz gerekmektedir. 649.01 Alacak hesap 925,41 TL 102.01.02 Borç Hesap 925,41 TL Ek olarak kişi borcu cetvelini ve kişinin ödemeyi kurum hesabınıza yolladığına dair dekontu ekleyebilirsiniz. ***(102.01.02 hangi banka ile çalışıyorsanız ilgili banka...
  19. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi 2019 Sağlık Bakanlığı Promosyon Anlaşması

EFT Ücretlerinden masraf alınmıyorsa Ziraat Bankası ATM'si tüm ilçellerde var EFT yapılabilir. Çözüm mü tabii değil. Şartnamede ATM'nin koyulma şartı bırakılması gerekirdi.
  20. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli açıkta iken göreve iade edilen memurun 3/1 maaş ödeme işlemleri

Hangi kodlardan ödeneceğini soruyor iseniz alttaki programı indirip ödeme emri belgesini inceleyiniz size yardımcı olacaktır. MYS'den ilk defa Ödeme emrinin nasıl hazırlandığını soruyor iseniz alttaki başlığı inceleyiniz. Kodları 5434'e göre girmeyi unutmayınız. Kesinti girerken SSK...
  21. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Ölüm Yardımı - Eşler Aynı Kurumda Memur

Kbs Detaylı anlatım için linki inceleyiniz.
  22. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Ölüm Yardımı - Eşler Aynı Kurumda Memur

Ölüm yardımı ödeneği: Madde 208 – (Değişik birinci fıkra: 6/7/1995 - KHK - 562/4 md.) Devlet memurlarından: memur olmayan eşi ile (…) (1) aile yardımı ödeneğine müstehak çocuğu ölenlere en yüksek Devlet memuru aylığı (ek gösterge dahil) tutarında, memurun ölümü halinde sağlığında bildiri ile...
  23. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4B Kıst Maaşın Bildirgesi

Yeni girişlerde sadece giriş günü yazılması gerekmektedir. Eksik gün girilmez ve belirtilmez.
  24. Rıdvan Ercan YILDIZ

Hayır. Gelecek ay bildirimi ekim dönemi olacağı için kıst bu döneme dahil edilmez. Eylül ayına yeni başlayan personellerinizi çalıştığı gün kadar dahil edeceksiniz. Eylül ayında yeni ve eski personelleriniz olmalı. Aksi halde personeller için bildirimde bulunamayacaksınız. Eylül ayı Kıst...
  25. Rıdvan Ercan YILDIZ

4B Personeller için kıst bildirge verilmez. Eylül dönemi son bildirim tarihi 23 Ekimdir. Bildirmiş iseniz iptal edin kıstlarınız ekleyip verebilirsiniz.
  26. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Yurtiçi geçici görev yolluğu hesapalama

Mustafa Bey Hesaplamanız doğrudur.
  27. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli İki aydır kesilmeyen sendika üyeliği kesintisi

Para akışı o kadar fazla ki sendikalara 2 memurun aidatını takip edeceklerini sanmam. Haklısınız Hocam en iyisi ses etmemek.
  28. Rıdvan Ercan YILDIZ

Editörün Seçimi İhraçtan Göreve İade Primlerin SGK ya Bildirilmesi. (5510)

14 günlük katsayı artısından kaynaklı farklara aiit kesenekler Sgk'ya bildiriliyor. Sadece 5510 Sonrası için. NOT:Konunuzu yeni başlık altında açınız lütfen.
  29. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4B KBS KAYIT

erhan.can1 Bey 20 yanlış Ekim olarak değiştirdiğiniz taktirde 10 olarak değiştiğini göreceksiniz. Bu arada ayın 5'i Cumartesi Başlangıç Cumartesi mi yapıldı ?
  30. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 3 Günlük Aylık Kesimi Cezası Nasıl Hesaplanır?

Aylıktan kesme cezasının alt sınırı 1/30, üst sınırı ise 1/8 olarak belirlenmiştir. 3 Gün kesilecek ise 27 giriniz.
  31. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 3 Günlük Aylık Kesimi Cezası Nasıl Hesaplanır?

Ekteki dosyayı inceleyiniz lütfen. Dosya alıntıdır.
  32. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi Sendikadan Çekilen Memur Toplu sözleşme ikramiye Ödemesi

İstifalarda geçerli zaman bir sonraki maaş dönemidir. Eylül de istifa eden kişinin sendikasını Ekim ayında silmeniz gerekiyor. Eylül ayında silmemeniz gerekiyordu ekim ayında silmeniz gerekiyordu. Eylül ayında sildiğiniz için Sendika ödemesini vermemiştir. Kişi Toplu sözleşme ikramiyesini hak...
  33. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4/B personel çocuk yardımı

Özel sektörde çalışan eş çocuk yardımı alabilir. Bunların çocuk yardımları toplu iş sözleşmesi ile belirtliiyor. İşçi Aile bildiriminde bulunarak çocuk yardımından yararlanabilir. Fakat eşlerin her ikisi birlikte bu yardımdan yararlanamaz. Eşinin çalışması doğum yapan personelinizin çocuk...
  34. Rıdvan Ercan YILDIZ

Editörün Seçimi 4B Sözleşmeli Personel İşe Giriş Bildirgesi Yapılması Gerekenler

01.10.2019 Tarihli Sgk duyurusu İŞVERENLERE ÖNEMLE DUYURULUR Bilindiği üzere 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalıların hangi Aile, Çalışma ve Sosyal Hiz. İş Kolunda çalıştığı bilgisi sigortalı işe giriş bildirgesinde işverence...
  35. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Süt İzinlerinde Hekim Uzman vs..Ek Ödeme nasıl yapılacak?

Süt izinleri ek ödemeden çalışmayan gün kapsamında değerlendirilmez. Süt izinleri kişinin açgk etkilememesi gerekiyor.
  36. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli SGK KESENEK SİSTEMİ

Merhabalar; Maaşını peşin alanlar için Eylül Çalışıp alanlar için Ağustos dönemi. 4924 için Ağustos Dönemi 657 Döner Sermayden maaş alanlar için Eylül dönemi bildirimi yapılacak. Not: Yukarıda ki Cevap Maaş içindir. Konunuz FHZ Başlığı adı altında açılmış. Fhz için soruyor iseniz Tümü için...
  37. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Stajer Öğrenci Ay İçinde Staja Başlama

Mehmet AKDEMİR Hocam Ekim ayında tam ay ödeme yapılacak. Hafta sonu ve resmi tatiller dahil olacak.
Geri
Üst Alt