Arama sonuçlarınız

1. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Stajer Öğrenci Ay İçinde Staja Başlama

Evet Mehmet AKDEMİR Hocam. Bu durumda ki öğrenciler için okullarından ilgili ay için puantaj alırız Pazartesi ve Salı devamsızlık yok ise ve Çarşamba,Perşembe ve Cuma günüde staja devam etmişler ise eğer tam ay ödeme yapıyoruz.
  2. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Stajer Öğrenci Ay İçinde Staja Başlama

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ Teorik eğitim için izin MADDE 123- (1) İşletmeler; öğrencilere teorik eğitim için okul müdürlüğünce düzenlenecek programa göre haftada iki gün ücretli izin vermekle yükümlüdürler. (Ek cümle:RG-26/3/2017-30019) Mesleki eğitim merkezi...
  3. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi Döner Sermayede Hazine Payının düşürülmesi ile ilgili yazı Gerekmektedir.

Sekreterlik iken yekileri vardı fakat şimdi konuda yetki İl sağlık müdürlüklerinde değil @Ali Selvi Hocam. İlgili yazı ektedir.
  4. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli personel SGK işyeri değişikliği

Merhabalar; Ssk toplu giriş ve çıkış işlemleri için aşağıdaki linkte bulunan sağ tarafta bulunan kılavuz ve dökümanları inceleyiniz. Toplu Giriş ve Çıkış Yardım Dökümanları 2- Toplu Giriş Sigortalı bilgileri xml dosyası aracılığı ile sisteme yüklenip işe giriş ve ayrılış işlemi yapılır...
  5. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi 5 Yılını Dolduran Sözleşmeli Personellerin Sözleşme Brüt Ücretleri ve neye göre tespit edildiği

Mehmet AKDEMİR Hiç sormayın bende ulaşamadım eklere. :D Resmi gazeteye ait sayfa tarayıcıya sığmadığından ekler gözükmüyor sanıp sayfayı küçülttüm :)
  6. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi 5 Yılını Dolduran Sözleşmeli Personellerin Sözleşme Brüt Ücretleri ve neye göre tespit edildiği

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLAR: Madde 3: Sözleşmeli personelin ücreti; pozisyon unvanı, bu unvana ilişkin eğitim düzeyi, kurumunda aynı pozisyon unvanında geçen hizmet süresi dikkate alınarak tespit edilir. Ücret tespiti nasıl yapılmıştır? Sağlık personeli için...
  7. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Taşerondan Sürekli İşçi Kadrosuna geçen işçilerin Öğrenim (Eğitim Yardımı) Yardımı Ödeme şartları

Eğitim yardımından Kurumunuzda çalışan sürekli işçiler yararlandırılır. İşçinin eğitim yardımı alabilmesi için öğrenim belgesini ibraz etmesi gerekmektedir. Öğrenim yardımında çocuk sınırlandırılması yoktur. Çalışanların her ikisi işçi ise bunlardan biri eğitim yardımı alacaktır. Eğitim...
  8. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli İşçi İzin Ücreti Hesaplama

Merhabalar; Günlük ücreti üzerinden ödenir. Çkys tanımlamardan basitçe hal etmeniz mümkün. Yinede alternatif olması için aşağıdaki konuda bulunan program işinizi görecektir. Dikkat etmeniz gereken önemli bir husus ise Yıllık izinler normal aylık gibi ödendiği için Ssk prim kesintisine...
  9. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli EKOBS'dan Performans hesaplaması

Merhabalar; Bu durum sadece 4b'li personeller için özel bir durum değildir. Kısmi özellikli birim ödemesi hastaneniz Laboratuvar ve Röntgen biriminde görevli tüm çalışanlarınız (657 4b Sözleşmeli ve 657 Memur) için girilmesi gereken kısımdır. Laboratuvar ve Röntgen biriminde çalışan...
  10. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 5434 KIST KİŞİ BORCU

Görevden çıkarılanlar için kişi borcu çıkartılmaması gerekiyor. Bu düzenleme 675 Sayılı KHK'da yayınlamıştı. "Peşin ödenen aylıklar ve mecburi hizmet MADDE 10- (1) 20/7/2016 tarihli ve 2016/9064 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla ülke genelinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında...
  11. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4/B Askere gidecek bir personelden 12 günlük maaş iadesi

İadelerde maaş ve sabit ayrı ayrı geri alınır. Maaşı @Mehmet AKDEMİR hocamın paylaşmış olduğu programdan sabit iadesini ise EKOBS'dan yapabilirsiniz.
  12. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS) Eylül 2019 Ayında Kapatılması

Ali Hocam biz ikinci basamak mutemetleri çok ısrar ettik fakat Kamu hastanelerine ilettiklerini söylediler fakat herhangi bir dönüş yapılmadığını söylediler. Diğer maaş modülleri içinde kamu hastanelerinin bir talebi olduğunu sanmıyorum fakat maaş modüllerini ikinci basamak sağlık kuruluşlarına...
  13. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli Yeni Göreve Başlayan Kıst Maaş Verilirmi?

Elinizde 2018 Yılı 2. döneme ait sözleşme ücretleri var ise eğer ; 2018 Temmuz ayı sözleşme ücretine *2019 Yılı 1. dönem zammı 10,73 oranında zam ekleyeceksiniz. Örnek : 2018 Temmuz dönemi sözleşme ücreti :3000 TL olsun 3000*10,73/100=321,90 eklenecek zam oranıdır. 321,90+3000=3321,90 2019 Yılı...
  14. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli Yeni Göreve Başlayan Kıst Maaş Verilirmi?

Aşağıdaki sözleşme ücretleri Sağlık Bakanlığına ait 2019 2. Dönem sözleşme ücretleridir. Bu ücretler 0-5 Yıl Arası çalışan personeller içindir. Elektrik Elektronik Mühendisi 5207,81 Tekniker Önlisans 3928,80 Teknisyen 3268,29 Büro Görevlisi ÖL:3110,02 Lise:3050,64
  15. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi (ÇKYS) Eylül 2019 Ayında Kapatılması

Tüm illere eğitim verildi . Olmayan il yok gibiydi.
  16. Rıdvan Ercan YILDIZ

Merhabalar; Geçen hafta Ekip Maaş Modül Eğitimindeydim. Çkys'nin kapatılması şimdilik söz konusu değil. Ekip Maaş Modülü tam olarak kullanıma açıldıktan sonra da çkys açık kalacak. Her iki modülde de maaş hesaplanabilecek biir süre. Daha sonra Ekip maaş modülünde sıkıntılar yok ise eğer Çkys...
  17. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Personel Kesenekler 4/B Sözleşmelilerin Modülüne düşüyor

Merhaba. Maalesef kbs den yapılamıyor. Hbys’den veya Çkys’den şimdilik devam edilecek. Yılbaşından sonra büyük ihtimal Bakanlığın yeni maaş uygulaması olan ekipten yapılabilecek. Not: Yeni konularınızı yeni başlık altında açınız.
  18. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS) Sürekli Görev Yolluğu Nasıl hazırlanır?

Damga vergisi kesinti oranı:0,00759’dur. 2042,88*0,00759/100=15,51 DV 2042,88-15,51=2027,37 nettir. Borç kısmı:2042,88 Alacak kısmı DV: 15,51 Kişiye ödenecek yolluk: 2027,37 Kolay gelsin.
  19. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli KBS münferit maaş hesaplamasında hata veriyor

Merhabalar; Bu tür hatalar sistemsel ve geçicidir. İlerleyen zamanda tekrar deneyiniz. düzeldiğini göreceksiniz. Şuanda münferit maaş hesaplamada sorun yok hesaplama yapılabiliyor. Kolay gelsin.
  20. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Kesenek Sisteminde Kullanıcı Değiştirme

Merhabalar; İnceleyiniz lütfen. Ssk Kullanıcı ve Yönetici Değişşikliği
  21. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli FHZ java da gönder butonunun aktif olmaması

Merhabalar. Dönemi yanlış giriyorsunuz . Bildirim yapılması gereken dönem Temmuz olmalıdır.
  22. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğu Birden fazla kişiye tek ÖEB Oluşturma

İnceleyiniz. Toplu Ödeme Emrinde birden fazla kişiye ödeme yapma
  23. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli geçici görevlendirmeyle giden personele yollugunu hangi kurum öder.

Merhaba ; Harcırah Kanunu Harcırahın sureti tediyesi: Madde 57 – Harcırah hizmetin taallük ettiği kurum bütçesinden ödenir. Hizmet nerede ifa edilmiş ise o kurum tarafından ödenmelidir.
  24. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Terfi İade Bordrosu ( geriye dönük kişi borcu hesaplama cetveli )

Dediğiniz gibi Fatih Mehmet DAĞ Hocam sadece eksileri + yapmak. Bordro tümünü kopyala yeni excel sayfasına yapıştır - leri kaldır tamamdir Hocam . Durumu anlatır Üst yazınız ile kişiye tebliğ edin borcu öderse problem zaten yok, ödemez ise kişi borcu açmanızın daha doğru olacağı düşüncesindeyim...
  25. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Terfi İade Bordrosu ( geriye dönük kişi borcu hesaplama cetveli )

Merhabalar Fatih Mehmet DAĞ Hocam; Ekteki program umarım işinizi görecektir. İlgili yıllara ait katsayıları güncelledim belirtmiş olduğunuz tarihleri programa girdim . Siz yinede incelersiniz gerekli değişiklikleri Terfi girişinden ve Terfi bordrosundan yapabilirsiniz. Hayırlı akşamlar.
  26. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 657 ye tabi eski ve Yeni memur kesenekleri zamaninda bildirilmemesi.

Yanlış hatırlamıyorsam eğer Sayıştayın bu konuda kesin kararı vardı. Cezayı ödeyecek olan işi yapan sorumludur diye. Bu karara istinaden herhangi bir ödeme kaleminden İPC için ödeme yapılması bence doğru olmaz ve kamu zararı oluşturur. Geçmiş olsun Hocam :)
  27. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşları günlük üzerindenmi yoksa aylık olarakmı hesaplanmalıdır.

Merhabalar; Mesajlarınızı ufak harf ile yazınız lütfen. (Nette büyük harfin bağırmak anlamında kullanıldığını unutmayınız.) Benim uygulamam günlük. (Aşağıdaki ilgili yazıdan sonra günlüğe çevirdim) Sorunuza gelince Fatih Hocamın belirttiği gibi kesin hüküm yok fakat; Çalışma ve Sosyal...
  28. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4/d sürekli işçileri askerlik işlemleri

Hayır Eklenmez Matrah 0 (Sıfır) kabul edilir. Alttaki özelgeyi inceleyiniz.
  29. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4924 sözleşmeli personel Maaş Programı Varmı?

Hocam bende donma yok gayet iyi programı yeni güncelledim seri bir şekilde çalışıyor.
  30. Rıdvan Ercan YILDIZ

Katsayılar ve vergi dilimleri güncellendi. Dosya Ektedir. Koaly gelsin.
  31. Rıdvan Ercan YILDIZ

Kaynaklara Taşındı 4924 Sözleşmeli Personel Maaş Programı

Program 2021 Katsayılarına göre güncellenmiştir. Dosya Ektedir. Kolay gelsin. Not: Program HARUN KURU'ya Aittir.
  32. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Memur ve İşçi Sgk İşlemleri

Merhabalar; Maaş ödeme tarihleriniz doğru fakat kesenek (bildirge) verme son ödeme süresi her ayın 23'üdür. NOT: 2. sorunuz için işçilerden kasıt 4d sürekli işçiler ise son bildirge verme tarihi 23.07.2019 olur 4b Sözleşmeli personel ise 23.08.2019 son bildirge verme süresidir. Ödeme süresine...
  33. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 2019 Yaz Stajyer Öğrencilerine Ödeme Yapılırmı?

Üstte paylaştığım yazıyı değilde bu mesajımdaki ekte paylaşmış olduğum yazıyı verirseniz yeterli olur.
  34. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mümküm değil. Kendim de yaz stajyerlerine okuldan almış oldukları staj yapabilir belgelerindeki zorunlu staj sürelerinde iş günü ibaresi olduğu için (ki tümünde vardır bu hüküm) geldiği gün haricinde ödeme yapmıyorum.
  35. Rıdvan Ercan YILDIZ

Hafta sonu ve bayram tatilleri iş gününe dahil değildir. 1 Temmuz itibari ile Staja başlayan bir stajyer 20 iş günü staj yapma zorunluluğu var diyelim. Bu öğrencinin stajı 29 Temmuz'da biter ve 20 günlük ödeme yapılır.
  36. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çalıştığı gün kadar ödenir. Yaz stajına gelen öğrencilerde iş günü ibaresine olduğu iş günü kadar ödeme yapılır . (Eksik gün yok ise eğer) Ekteki yazıyı inceleyiniz.
  37. Rıdvan Ercan YILDIZ

Sabitler sayfasını doldurunuz Personellerinizi kaydettiğinizi varsayarak Katsayılar sayfasından 2019 verilerini güncellemeniz halinde bordronuzda tutarlar gözükecektir.
  38. Rıdvan Ercan YILDIZ

Merhabalar. Bunu daha önce sizin için paylaşmıştım forumda. Katsayılar güncel değil kendiniz güncelleme yapabilirsiniz. Katsayıları güncelleyemez iseniz yarın günceller tekrardan yükleyebilirim. https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/4924-bruet-maas-hesabi-sonrasi-net-maas-hesabi.7952/#post-66968
Geri
Üst Alt