Arama sonuçlarınız

1. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Açığa Alınan Personelin Kesenekleri

Arkadaşlar 2 gün tam maaş hakediyor.30-2=28 gün 2/3 maaş ve 28 günlük 1/2 kesenek bildirmem gerek. Kesenek bilgi sisteminde 5510 ların içinde bildirim yaparken de durum kodu A yapıp prim ödeme gün sayısını 28/2=14 (1/2 giden) ve tam giden 2 gün toplam prim ödeme gün sayısı 16 mı olacak?
  2. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Açığa Alınan Personelin Kesenekleri

Arkadaşlar 16/09/2019 tarihi mesai bitiminde açığa alınan 5510 say.kanuna tabi personelim için kişi borcu çıkartacağım. Memur keseneklerini göndermedim kişinin 1/3 keseneğini hesaplayıp emanetten bütçeye gelir kaydettirip kalan tutarları eylül/2019 dönemi için gönderecektim ama kesenek bilgi...
  3. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Hayat Sigortası Vergi İndirimi

Arkadaşlar buda 2013 yılında verilen özelge TARİH : 06.08.2013 SAYI : 38418978-120[61-12/23]-861 KONU : Banka Kredisi İçin Ödenen Hayat Sigortası Priminin Gelir Vergisi Matrahından İndirilmesi hk.
  4. burcu kağanoğlu

Teşekkür ederim ama bu yazdığınızı bende Garanti emekliliğin sitesinde bulmuştum.Benim sorum brüt ücretin %15 ini geçmedi ği sürece personel 10 tanede hayat sigortası verse hepsini indirime konu edebiliyormuyuz du ama Defterdarlıkla görüştüm onlar limiti geçmediği sürece sıkıntı yok...
  5. burcu kağanoğlu

Arkadaşlar bir personelim kendi adına konut kredisi için hayat sigortası ve tüketici kredisi için hayat sigortası yaptırmış.Dilekçe verip vergi indiriminden faydalanmak istediğini belirtmiş.Benim sorum ben sahış için her iki hayat sigortası içinde indirimden faydalandırabilir miyim. Ücretinin...
  6. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli 5434 KIST KİŞİ BORCU

Mehmet hocam benim personel 87.maddeden yararlanamıyor ama neden eklemem gerekiyor ki
  7. burcu kağanoğlu

Arkadaşlar konuyu açarken de sormuştum 10 yıldan fazla hizmeti olanların GSS primi kıst olarak hesaplanıp kişi borcuna eklenecek mi diye.Şimdi eski evraklarımı karıştırırken buldum Maliye Bakanlığının görüşünü.Onlar kıst olarak hesaplanıp kişiden alınması yönünde görüş vermiş ama heralde bunu...
  8. burcu kağanoğlu

Hepinize çok çok teşekkür ederim.Şimdi SGK nın Duyurusunu buldum görevden ayrılma tarihi ile ilgili belki diğer arkadaşlara gerekli olur.Konu çözülmüştür:)
  9. burcu kağanoğlu

Çok teşekkür ederim bende MEB'in bi görüş yazısını bulmuştum onlarda tebliğ tarihinin esas alınmasından bahsediyordu ama DPB görüşü daha iyi oldu.Peki son bir sorum var borç çıkartırken 26 sını çalışmış gibi mi değerlendireceğim yoksa çalışmamış gibi mi
  10. burcu kağanoğlu

Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıldan fazla hapis cezası aldı.Mahkeme kararı gelince biz açığa alıp 2/3 maaş vermeye başladık. Soruşturma içinde Bakanlığa gönderdik onlarda memuriyetten çıkarılmasını uygun görmüş. bu durumda kişi borcunu açıyorum değil mi
  11. burcu kağanoğlu

Rıdvan bey teşekkür ederim yalnız bendeki personel 657 98/b ye göre görevden çıkarıldı.Yani KHK ile filan çıkarılma durumu değil dışarda işlediği bir suç nedeniyle hapis cezası almış bu yüzden çıkarıldı
  12. burcu kağanoğlu

Arkadaşlar 5434 sayılı Kanuna tabi 18 yıl fiili hizmeti olan bir personelimiz görevden çıkarıldı.Bakanlık Makamı onay tarihi 07/08/2019 yazı bize 26/08/2019 tarihinde geldi ve kişiye hemen tebliğ ettik. Ben kişi borcu çıkartacağım ama çıkarılma tarihi konusunda tereddüte düştüm Bakanlık onay...
  13. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan Sürekli İşçi ve 4/B Personel Genelgesi

Sürekli işçi derken neyi kasdetmişler ki 375 ile kadroya geçen 4/d ler mi aceba.
  14. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe dönük GSS bildirimi nasıl yapılır?

Personelinizin ücretsiz izinde olduğu varsayarak yazıyorum. 5510'a tabi ise geçmiş evraklara bakın bu kişiye sadece 12 ay ile sınırlı olarak GSS yatar sonrasında yatırılmaz.5434 ise süre sınırı yok.Bildirim konusuna gelince Kesenek Bilgi Sistemi-Aylıksız İzinli personel GSS-ek mahiyette sadece...
  15. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçi 10 Günden Uzun Süreli Rapor E-Vizete Onayı

20/06/2019 için işbaşı yok tuğrul hocam arkasına hemen rapor bağlamış hastane. hastane yatışını ödememem gerekiyorsa ve fazla ödeyip fazla bildirdiysem sgk ya kişiye borç çıkartsam nasıl olur peki? SGK ile hiç uğraşmasam çünkü paralarda gönderildi. Zaten e bildirgede o kişinin istirahatli sürede...
  16. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli 4/D Sürekli İşçi 10 Günden Uzun Süreli Rapor E-Vizete Onayı

Arkadaşlar Merhaba, bir 4/d işcimizin E-vizete görüntüsü şu şekilde; Hastane Yatış Tarihi: 2019-06-18 Hastane Çıkıs Tarihi: 2019-06-20 Rapor Baslama Tarihi: 2019-06-21 Rapor Bitiş Tarihi: 2019-08-19 Rapor Turu: HEYET Ekrana Dustugu Tarih: 2019-06-20 Arkadaşlar 4/d işçim heyet raporu...
  17. burcu kağanoğlu

Editörün Seçimi Gerek 5434 Gerek 5510 Statü Hatası (Slaytta Örnek Var)

Hepinize çok teşekkür ederim bu iş gerçekten çok karmaşıktı benim için ama yardımlarınız sayesinde işin içinden çıkabildim. Süreci tamamladıktan sonra durum özetleyen bir bilgi mesajı yazarım aynı durumda kalabilecek arkadaşlar için.Bu arada söylemeden geçemiycem bayan memurların geriye dönük...
  18. burcu kağanoğlu

Mehmet hocam teşekkür ederim haklısınız dediğiniz gibi olması gerek :)
  19. burcu kağanoğlu

Teşekkürler Hüseyin hocam anlatmak istediğinizi anladım ama SGK ne yazık ki mahsuplaşma yapmıyor cuma günü gidip görüştüm her dönem için ayrı işlem yapıyorlar. Mayıs 2013-Nisan 2015 dönem için; * Çalışandan kesilecek top.kes.tutarı= -2003,01 *Çalışandan kesilecek top artış farkı =57,12...
  20. burcu kağanoğlu

Mehmet hocam son bir sorum olacak ben bu 2 dönem içinde ÖEB düzenlemeyeceğim değil mi bu 2 dönem için sadece SGK ile işlem yürüteceğim
  21. burcu kağanoğlu

Hüseyin hocam cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Başka arkadaşlar da benimle aynı durumda kalabilir diye ücretsiz izin dönemini özetlemem gerekirse personelin ücretsiz izin dönemlerini 3 parçaya (2015 ağustostan dolayı) bölüp, aylıksız izinli personel GSS-ek mahiyette (bir veya birden...
  22. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli YANLIŞ SGK İŞYERİ SİCİL NUMARASI ALTINDA BİLDİRİM YAPILMASI

Hepinize çok teşekkür ederim bilgilerinizle bana çok yardımcı oldunuz. Özetlemek gerekirse önümde 2 seçenek var, 1.Seçenek : Durumu açıklayıcı bir dilekçe yazarak hatalı işyeri sicil numarasında bildirilen personellerin diğer işyeri sicil numarasına aktarılmasını talep edeceğim. 2.Seçenek ...
  23. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli YANLIŞ SGK İŞYERİ SİCİL NUMARASI ALTINDA BİLDİRİM YAPILMASI

Fatih bey siZ daha önce yaşadınız anladığım kadarıyla benzer durumu.ek bildirgeye gerek yok anladığım kadarıyla sadece yazı ile işlem yapıyorlarsa ceza olmama ihtimalide yüksek. Yani cezasında filan değilim de iş uzasın istemiyorum açıkçası
  24. burcu kağanoğlu

Sgk nın sistemi mayın tarlası gibi zaten Allah muhafaza yanlış birşey yapma hemen patlatırlar cezayı. Yanlış işlem yaptım diye söylemiyorum evet hatalıyım dikkat etmem gerekiyordu ama sistemin bu konuda bi uyarı sisteminin olmaması da garip. Ben ve SGK bu konuda müteselsilen sorumluyuz:)
  25. burcu kağanoğlu

Aynen 1 yıldır aynı işlemi yapıyorum zaten sadece Mart döneminde yanlış olmuş
  26. burcu kağanoğlu

Bana bir ceza göründü zaten kurtuluşum yok gibi çünkü SGK bu konularda zaten işi yokuşa sürmek için elinden geleni yapar
  27. burcu kağanoğlu

Arkadaşlar kadroya geçen işçilerden temizlik ve güvenlik için 2 ayrı işyeri açtırdık SGK da.Ben mart döneminde bildirge verirken güvenlikçileri temizlik için açtırılan işyerine numarasından temizlikçileride güvenlik için açtırılan işyeri numarasından bildirmişim.Bununla ilgili nasıl bir işlem...
  28. burcu kağanoğlu

Arkadaşlar merhaba ben daha önce 2 personelimin statüsünü 5510 dan 5434'e çevirme işlemi yapmıştım şimdi 1 personel daha çıktı ama sıkıntım şu ki bayan memur olduğu için memuriyete başladığından beri 2 defa ücretsiz izin kullanmış. Kişi daha önce memuriyete başlamış istifa etmiş ve açıktan...
  29. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi KBS PERSONEL ÖDEMELERİNE İLİŞKİN DUYURU (SIRA NO 7)

Matrahlar yansımamış, AGİ bordrosunda haziran yok ve personel bildirim dökümü hatalı ama ödeme emrinde ve bordrolardan kontrol ettim sıkıntı yok matrahlar dışında buna rağmen getir dedi defterdarlık :) Bayramdan sonra sistem düzelirse doğrularını getirirsin takarız dediler
  30. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi KBS PERSONEL ÖDEMELERİNE İLİŞKİN DUYURU (SIRA NO 7)

Ben cuma teslim edip cumartesi evden muhasebeye gönder yapacağım Defterdarlık böyle yapmamı söyledi.Bakanlık ayın 10 unda sistemsel arızalar olabilir mümkün olanları cumadan alın demiş arkadaşlar
  31. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli 4/D SÜREKLİ İŞÇİ ÜCRET HAKKINDA

Bu yazı Çalışma ve Sos.Güv.Bakanlığının mı arkadaşlar? Eğer öyle ise verdikleri tüm görüşlerde bi önceki görüşlerine ters düşüyorlar daha önce yemek yardımını 5 TL verin dediler, sonra mevcut yemek ücreti ne ise onu verin 5-TL yi hiç yemek ücreti ödemeyenler için söyledik dediler.Şimdide yine 5...
  32. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Açığa Alınıp İşe İade Edilen Memur 1/3 Maaşında Kümülatif Vergi Süreci

Çok teşekkür ederim Tuğrul hocam aslında bende ilk öyle yapmayı düşünmüştüm sonra okudukça kafam karıştı.Tekrar çok teşekkür ederim bana da mantıklı gelen sizin söylediğiniz gibi uygulamak.
  33. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Açığa Alınıp İşe İade Edilen Memur 1/3 Maaşında Kümülatif Vergi Süreci

Arkadaşlar benim bu gelir vergisi matrahı konusunda kafam çok karıştı..5510 sayılı kanuna tabi personelim 2016 ağustos da açığa alındı ve 2019 mart da döndü.Nisan /2019 maaşını tam yaptım 2016 eylül-2019 mart dönemini geriye dönük 1/3 hesaplama yaptım lakin kümülatif vergi matrahında...
  34. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Yanlış Terfi girişi

Hüseyin hocam ek göstergesi yok personelin doğru anlamışsınız emekliliğe esaslarında sıkıntı yok sadece ödemeye esas derece ve kademe ilerlemesini geri alacağım.Ben o zaman çağrı filan uğraşmayıp sadece ana ekrandan ödemeye esas derecesini düzelteceğim.Çok teşekkür ederim.
  35. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Yanlış Terfi girişi

Arkadaşlar bizde de hatalı intiabak işleminden dolayı kişinin sadece ödemeye esas derece ve kademesini geri alma işlemi var.Kişiye intibak yapılırken hizmet sınıfından dolayı sadece emekliliğe esas derece kademe için ilerletme yapılacakken ödemeye esas derece ve kademesindede ilerletme...
  36. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Bedelli Askerlik Nedeniyle Ücretsiz İzin Kişi Borcu (5510)

Teşekkür ederim.Aslında benim aklıma takılan soru Tuğrul hocamın dediği gibi eğer askere gitmeden kişi borcunu çıkartırsam ve Mehmet hocamın dediği gibi faiz başlangıç tarihini personelin ayrıldığı tarih yapacaksam faiz nasıl işleyecek.Yani personel Nisan 2 de mesai bitiminde ayrılıyor ben kişi...
  37. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Bedelli Askerlik Nedeniyle Ücretsiz İzin Kişi Borcu (5510)

Arkadaşlar bedelli askerlik nedeniyle 2 Nisanda mesai bitimi itibariyle ücretsiz izne ayrılacak olan bir personelimiz var.Personelin onayı filan herşey alındı ben kişi daha askere girmeden kişi borcu çıkartıp fazla aldığı maaşı iade ettirebilirmiyim yoksa ilişiğinin kesilmesini beklemek...
  38. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Kişi Borçlarında Asgari Geçim İndirimi

Hüseyin hocam çok teşekkür ederim.O kadar detaylı ve güzel anlatmışsınız ki 8 yıllık mutemetlik hayatımda kişi borçlarında her daim kafamı kurcayan bu konuda resmen aydınlanma yaşadım:)
Geri
Üst Alt