Arama sonuçlarınız

1. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Kişi Borçlarında Asgari Geçim İndirimi

Arkadaşlar günaydın. Bende kişi borçlarında AGİ yi dikkate alıyorum.Ancak kafamı karıştıran birşey var, kıst maaş yapıyor olsak AGİ hiç hesaplamayacaktık peki kişi borcu çıkartırken hesaplanması gereken kısmında neden AGİ yi dikkate alıyoruz. Sadece hesaplanan kısmında dikkate alıp hesaplanması...
  2. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Maaş hesaplama dönemi sonrası ücretsiz izne ayrılma

Hüseyin hocam 21 gün sadece GSS için geçerli süre değil mi. Asıl mahiyette 10 gün bildirilip ek mahiyette 21 gss bildirmek gerekmiyor mu
  3. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Yanlış Statü Bildirimi Nedeniyle Yapılacak Fark Ödemesi

Hüseyin hocam bende şimdi benzer durumdan dolayı öeb kesiyorum.Ellerinize sağlık çok güzel hazırlamışsınız yalnız aklıma takılan bir şey oldu brüt tutara neden %100 artış kişiyide eklediniz.O tutar kişiye ödenmesi gereken tutardan tıpkı GV. gibi kesilmesi gerekmiyormu.Brüt tutara eklediğimizde...
  4. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Kbs Vekalet Aylığı Hatası

Tekrar veri girişi yapmanız gerekiyor bizim kurumda içişlerine bağlandı tüm personel yeni koda ve yeni vknoya aktarıldı bi sıkıntı olmadı maaş da filan ama vekalet bilgileri aktarılamamış o yüzden yeniden veri girişi yapmanız gerekiyor.
  5. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi Maaş avans kapatma işlemleri

Arkadaşlar kurumsal kodu ve vergi kimlik numarası değişen kurumlar eski koddan mı girip yapmalı avans kapatma işlemini
  6. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Yıl Sonu Alınan Raporun Hangi Takvim Yıla Ait Olacağı

Hasan bey çok teşekkürler benim mantığım doğru bu görüşe göre.28/12/2018-7/01/2019 arası 10 gün rapor alan personelin 4 günü 2018 e ait olduğundan 4 günü kesip, kalan 6 günü 2019 a atacağım.
  7. burcu kağanoğlu

Tuğrul hocam takvim yılı esas değil mi raporlarda
  8. burcu kağanoğlu

Arkadaşlar aralık/15 den sonra alınan raporları ne yapıyorsunuz. Mesela 28/12/2018-7/01/2019 arası 10 gün rapor alan personelim var. Ocak da 7 gün süresini yeniden mi başlatmam gerek yoksa 10 günün tamamını ocak maaşında kesmelimiyim.
  9. burcu kağanoğlu

Programlar 4/D Kıdem Tazmınat Karşılığı Hesaplama Exceli

arkadaşlar 4/d işçiler için her yıl olduğu gibi kıdem tazminatı karşılığı için defterdarlığa yazı gönderecek miyiz? Kadroya geçenlere ödenmeyecek diye birşey duydum bu durumda karşılık ayırmaya gerek varmı defterdarlık da bu yıl birşey istemedi bizden
  10. burcu kağanoğlu

Editörün Seçimi Geçmişe Dönük Terfi Ödemesi ve SGK Bildirimleri

Eren bey son ay için zaten asıl dan 5/3 olarak kesenek gönderdim. Bide geriye dönük diyip aynı ay için 5/3 den ek göndermek hatalı olmaz mı? ek mahiyette-sadece bir dönem olarak kasım için göndermek mantıklı olacak sanırım.Teşekkürler.
  11. burcu kağanoğlu

Editörün Seçimi Geçmişe Dönük Terfi Ödemesi ve SGK Bildirimleri

Arkadaşlar merhaba, eylül/2018 döneminden geçerli kbs den 5510 sayılı kanuna tabi bir personele terfi farkı verdim aralık/2018 dönemi maaşında.Keseneğini ek mahiyette-sadece bir dönem olarak yükleyecektim ama aklıma takılan ek mahiyettte-sadece bir dönem diye girdiğimde ait olduğu ay kısmı...
  12. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Taşeron tediye

Çok teşekkürler arkadaşlar
  13. burcu kağanoğlu

Hafta tatli ücreti haczedilemez diyor ya abdil bey hafta tatili ile kasdettiği şey bizim işçilere 6 günlük çalışamaları karşılığı verdiğimiz o 1 günün ücretimi.Yani 30 günlük bir ayda diyelim 4 gün hafta tatili var ben bu 4 günün ücretinide mi düşüp 1/4 icra uygulayacağım
  14. burcu kağanoğlu

Abdil bey, maaşının 1/4'ü ile sair ücret ikramiyelerinin tamamının haczine ve keza işten ayrılması halinde kendisine yapılacak ödemelerden borcun tamamının defaten kesilmesine karar verilmiş. Zaten ilave tediye konusunda kararsız kaldım kesip kemiyeceğim ile ilgili şimdi birde bu hafta tatili...
  15. burcu kağanoğlu

Arkadaşlar, 6772 Sayılı Kanunun 4. Maddesinde ''Aylık istihkakların hesabında fazla mesai, evlilik, çocuk zamları veya primleri, ayni yardımlar, hafta ve genel tatil ücretleri gibi esas ücrete munzam tediyeler nazarı itibara alınmaz. Bu tediyelerden çeşitli işçi sigortalarının icabettirdiği...
  16. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi Yemek Yardımı Çalışma ve S.G.Baknalığı Görüş Yazısı

Emre bey bizde de durum aynı ihale sözleşmesinde 26 gün yazılmış ama ben kadroya geçtikleri günden beri hep fiili çalışma günlerini esas aldım.Bu ay aklıma takıldı 26 sında gelip 27 sinde nöbetten çıkanlar için hem 26 sı için hem 27 si için vermek mi doğru olur diye.
  17. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi Yemek Yardımı Çalışma ve S.G.Baknalığı Görüş Yazısı

Arkadaşlar konu eskide kalmış ama bir sorum olacak. 26 aralık akşam 20:00 mesaiye gelip 27 aralık akşam 20:00 da çıkan ve 26 aralık akşam 20:00 mesaiye gelip 27 aralık sabah 08:00 da çıkanlara yemek ve yol gün sayısı hesabı nasıl yapılır. Görüşlerinizi merakediyorum.
  18. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi 4/D 2019 ocak ayı brüt ücret hesaplaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ne yapacak çok merak ediyorum çünkü her durumda sıkıntı yaratacak bir konu.2019 asgari ücret farkını vermezlerse büyük ihtimal asgari ücretin altında kalacaklar ve yeni bir düzenleme yapılması kaçınılmaz olacak.Bir diğer konu da biz % fazlalarını vermeye...
  19. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Personel Tarafından İtiraz Edilen Kişi Borcu

Aynı durumu bende yaşadım Kişi borcunu hesaplayıp tebliğ ettim, bir üst yazı ile de muhasebeye gönderdim dosyanın açılması için. Personel borcu kabul etmedi idarenin açık hatası var geri çekin işlemi filan diye dilekçe verdi Muhasebe ile görüştüm takibat yapılması ve dava açılması için...
  20. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Memur rapor takibi

Teşekkür ederim Yasin bey.
  21. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Memur rapor takibi

Arkadaşlar sgknın 28/03/2018 tarihli bir yazısı var 4/c kapsamındaki sigortalıların almış olduğu istirahat raporlarının görüntülenmesi ile ilgili bununla ilgili işlem yapan şifre alan var mı
  22. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli ÖEB Damga Vergisi Hesaplama

Fatura üzerindeki vergiye tabi ücret üzerinden binde 9,48 damga kesintisi yapacaksınız.Sizin takıldığınız husus muhtemelen sizin hesapladığınız ile mys nin hesapladığının tutmuyor olması. MYS de yaptığınız hesaplamada sistem sadece kdv yi ayıklıyor ama sizin faturanızın içinde faturanın...
  23. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli 4D li 5 Günlük İkramiye

Taşerondayken sendikalı işçilerin toplu iş sözleşmesi nedeniyle yılda 5+5 günlük ikramiyeleri vardı.Kadroya geçince ÇSGB'nin yayımladığı toplu iş sözleşmesi hükümleri gereği yine 5+5 ikramiye verildi.İki durum arasındaki tek fark ikramiye dönemlerinin farklı olması. Tediye kamu işçilerine...
  24. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli 4D li 5 Günlük İkramiye

Kadroya geçmeden önce sendikalı olup mevcut bir toplu iş sözleşmesi olan işçilerin toplu iş sözleşmesinde 5+5 ikramiye için hangi aylar yazıyorsa o ayda ikramiye ödemesi yaptım ben.Sendikası olmayanlara da ÇSGB Toplu İş sözleşmesi Hükümlerinde yazan mayıs ve temmuz aylarında verdim.Yalnız burda...
  25. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli İş Yerinde İntihar Eden Güvenlik Görevlisi İş Kazası Olarak Mı Değerlendirilir?

Mehmet hocam iş yerinde tutanak tutulmuş tabi tutanağı tutanlar işin detayını bilmediklerinden ölüm yazmışlar SGK ile görüştük iş kazası diyor. İş kazasıda girsek ölüm de girsek her türlü sıkıntı olacak
  26. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli İş Yerinde İntihar Eden Güvenlik Görevlisi İş Kazası Olarak Mı Değerlendirilir?

Arkadaşlar merhaba, iş yerinde mesai saatleri içerisinde silahla intihar eden koruma ve güvenlik görevlisinin (sürekli işçi) SGK çıkışı ölüm mü yoksa iş kazası olarak mı değerlendirilir. Bu konuyla ilgili yapılması gereken işlemler nelerdir bilgi verebilir misiniz.
  27. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli icra kesintisi

Sağolun Mehmet Hocam valla rahatladım:)
  28. burcu kağanoğlu

Şimdi yazsam Eylül/2018 dönemi maaşından son kesinti yapıldı, kalan borç faiz vs.varsa müdürlüğümüze bildirin diye uyuyan icrayı uyandırır mıyım aceba valla şuan kalbim çarpıyor en korktuğum iş bu icra işi.
  29. burcu kağanoğlu

Arkadaşlar durduk yere pimpiriklendim. Yine burda sormuşum icra kesintisinden 45- TL kaldı ne yapayım diye Ömür hocam sağolsun cevaplamıştı.Şimdi kişinin icradan gelen yazısı çıktı karşıma icra dairesi borcun bittiği müdürlüğümüzce bildirilene kadar devam edilmesi diye birşey yazmış muhtemelen...
  30. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli 4/D Taşeron Daimi Sürekli İşçi Maaş Hesaplama

Kadroya geçen 4/d işçilere aile yardımı ödenmiyor, benim bildiğim o hak memurlara tanınmış bir hak değil mi?
  31. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli işçi rapor kesintisi

Arkadaşlar 4/d li işçimizin rapor bilgileri şöyle; Hastaneye Yatış :12/10/2018 Hastaneden Çıkış:12/10/2018 Ayakta Başlama Tarihi :13/10/2018 Ayakta Bitiş Tarihi :19/10/2018 Hastane yatış tarihini rapora dahil edip toplam 8 gün raporlu kabul edip ilk 2 günü ben, kalan 6 günü SGK mı ödeyecek ve e...
  32. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi 4/D 29 Ekim Bayram Günü Çift Yevmiye Verilmesi

Verilen görüşler hep normal çalışma saatleri için ne yazık ki ben de görüş sordum özellikle koruma ve güvenliklerin bayram ve resmi tatil çalışma günlerinin nasıl hesaplanması gerektiği ile ilgili bana bildiğim şeyleri sıralayıp göndermişler. Bir de arkadaşlar aklıma takılan koruma ve...
  33. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Yabancı Uyruklu Sözleşmeli Personel 5 Gün Rapor

Mehmet hocam kurum 2 günün prim ve ücretini ödüyorsa eksik gün 3 olmaz mı
  34. burcu kağanoğlu

Mutemet Arşivi Mutemet meslek hastalıkları

Bende kendi kendime konuşuyorum evde iş de koridorda:) daha 8 yıllık mutemedim babam 10.yılında Bakırköy de ziyaretine geliriz diyor:))
  35. burcu kağanoğlu

Görüş Yazıları Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile ilgili SGK görüş yazısı

Sadece kadroya geçen taşeron işçisi olup da pilot il diye bu uygulamanın kullandırıldığı kurumlar var haybeden geçirmişler sisteme onları o zaman :) Bu nasıl iş aklım almadı benim
  36. burcu kağanoğlu

Görüş Yazıları Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile ilgili SGK görüş yazısı

O zaman sadece prim gönderenler e bildirgeden işlemlerine devam edecek bu konuyla ilgili bir işlem yapmayacak
  37. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Hakkında Duyuru (01/07/2019 a ertelendi)

Eşleştirmeyi tam olarak nerden ve nasıl yaptınız ben baktım bulamadım kullanıcı şifresi filan mı olması gerekiyor o yüzden mi bulamadım aceba
  38. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Hakkında Duyuru (01/07/2019 a ertelendi)

Arkadaşlar pilot illerden birinde çalışan bir arkadaşla görüştüm genel bütçeye tabiler ve kullanıyorlarmış kadroya geçen taşeron işçiler için. Benim anladığım bundan sonra sgk e-bildirge yerine Muhtasar ve Prim hizmet Beyannamesini verip hem gelir vergisini hem sgk primlerini bildireceğiz. İşin...
  39. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hiz. Beyanname Uygulamaları Ne zaman

Merhaba arkadaşlar ek 1 formunda ticaret sicil no ve bağlı bulunduğu oda sicil no istiyor dolduran arkadaşlar nasıl yaptınız aceba?
  40. burcu kağanoğlu

Çözümlendi | Kilitli İşçi Eylül ayı eğitim yardımı

Arkadaşlar eğitim yardımını maaşla birlikte ödememiz durumunda e-bildirgede ikramiye kısmında mı bildirmemiz gerekiyor?
Geri
Üst Alt