Arama sonuçlarınız

1. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Açıkta Iken Göreve Iade Olan Memurun Sgk Tescil Işlemleri

O alanda kurumdan verilen son bildirge tarihlerini soruyor olması gerekiyor, ona dikkat ettiniz mi? Göreve başlama tarihi olarak ise, ihraç olduğu tarihi girmelisiniz.
  2. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli 5510 Memur Askere Gidiş Işlemleri Hk.

Ocak ayı için evet, ancak ayrılış tarihine göre kişi borcu açmanız lazım üstadım
  3. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli 926 Sayılı Kanuna Göre Çalışanların Rapor Kesintileri Nasıl Olmaktadır?

Hocam askeri personelin rapor kesintisi yılda 15 günü geçince yapılmakta. Devrolan personelin özlük hakları ile ilgili yayınlanan yazıda bu konuya değinilmemiş. Bir çok konuda önceki özlük hakları devam ettiği için bir yılda alına rapor 15 günü geçtikten sonra tazminatlardan kesinti yapılması...
  4. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Unvan Değişikliği Yapan Personele Maaş Farkı Ödenir Mi?

6. dönem toplu sözleşme 2022-2023 yıllarını kapsıyor hocam, o yüzden yazdım. Yanlış bir hesap yapmayın diye
  5. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Unvan Değişikliği Yapan Personele Maaş Farkı Ödenir Mi?

Önce böyleydi, yani sizin yapacağınız uygulama Madde 167 – (Değişik: 30/5/1973 – KHK-5/7 md.) Derece yükselmesinde veya daha aşağı derecelere atamada memur, yükseldiği veya atandığı derecenin görevine başladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren bu derecenin 161 inci maddeye göre...
  6. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Asgari Ücretlilerin Maaşlarından Gelir Vergisinin Kaldırılması Hakkında Kanun

mehmet hocam senin dediğin gibiyse külliyen zarardayız:rolleyes:
  7. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Asgari Ücretlilerin Maaşlarından Gelir Vergisinin Kaldırılması Hakkında Kanun

2000 tl vergi matrahından %15 vergi kesersek 300 TL vergi olur, agi düşerse 0 vergi kesilir. benim agi 481 TL idi 181 TL zarardayım :lollol:
  8. Yaşar Yarımoğlu

şöyle bir teklif yazısı dolaşıyor, tarih belli değil, spekülasyon da olabilir ama olurda kabul edilirse iş değişir...
  9. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Covid 19 Pozitif Olan Personele Nöbet Hesaplaması

Covid 19 ile ilgili resmi yazı ektedir. kolay gelsin
  10. Yaşar Yarımoğlu

Nooldu, vergi dilimi 32.000 yayımlandı. Hani asgari ücret kadar kısımdan vergi almıyorduk
  11. Yaşar Yarımoğlu

Programlar Geriye Dönük Engellilik İndirimi Hesaplama Programı

Geçiminin çalışan tarafından sağlandığı sgk tarafından belirlenen kriterlere göre tespit edilen ana ve baba için faydalanabilir.
  12. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli 01.01.2022 Itibariyle 65 Yaş Olan 4/D Sürekli İşçi Emeklilik Durumu Hk.

Ben araştırdım üstad, yokmuş maalesef. Yani senin bilgi doğru, prim gününü doldurana kadar çalışması gerekiyormuş işçinin. ( Ya da ölene kadar) :)
  13. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli 01.01.2022 Itibariyle 65 Yaş Olan 4/D Sürekli İşçi Emeklilik Durumu Hk.

SGK nın cevabını burada paylaşırsanız sevinirim, bizim için de tecrübe olur, kolay geslin
  14. Yaşar Yarımoğlu

Kişi bilgilerini Sgk ya yazı ile bildirin üstadım, emeklilik tarihini isteyin. Büyük ihtimalle emekli edeceklerdir. Zira 5510 a göre yaş sınırı erkeklerde 65, yaştan dolayı malulen emekli olup, malül aylığı alır diye düşünüyorum. Son söz SGK nın
  15. Yaşar Yarımoğlu

Bizim ülkemiz böyledir işte, agi hakkında maliye bakanı hariç herkes konuşur, sonra bir sürü polemik...
  16. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli 17 Günlük Sürekli İşçi Maaşlarından Gelir Ve Damga Vergisi Kesilecekmi?

Bekleyip göreceğiz; asgari ücretlinin 5.004 TL sinden vergi almayan devletimiz kamu çalışanlarından da almaz umudundayım. Adalet bunu gerektirir.
  17. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli 17 Günlük Sürekli İşçi Maaşlarından Gelir Ve Damga Vergisi Kesilecekmi?

Bu konuda biraz daha bekleyelim derim, bir kaç güne Maliye Bakanlığı (umarım) açıklama, yazı, çizi, vs. yapacaktır.
  18. Yaşar Yarımoğlu

Anladım, TİS ücret artışı ocakta değilse yapacak bir şey yok (ani tepki için özür, sağlık bakanlığı TİS te artışlar 01.01 de yapılmakta). Asagari ücret 01.01.2022 den geçerli olduğu için sizin de 01.01.2022 den itibaren hesaplanan ücretlerde fark hesabı yapmanız gerekecek, yani 17 günlükler için...
  19. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararıyla Kadroya Geçen Süresiz Sözleşmelinin Maaş Ve Sgk İşlemleri

Siz bilirsiniz, 2 günlük hakediş ile kalanını kişi borcu yapıp alırsınız. Muhtasar için sorun olmaz zira aralık muhtasarı ocakta verilecek. Kolay gelsin.
  20. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararıyla Kadroya Geçen Süresiz Sözleşmelinin Maaş Ve Sgk İşlemleri

Çkys ye kararın düşmesi önemli değil, üst kurumdan bir bilgi yazısı mutlaka gelecektir. Gelen yazıda kişinin kadro değişikliği için bir tarih belirtilmemişse 14 ocak son olarak yaparsınız. Ancak il sağlıktan gelen yazıda tarih belirtirlerse o zaman düşünmek lazım. Şimdilik telaşa mahal vermeyin...
  21. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Üniversiteden Naklen Gelen Personelin Sabit Ek Ödemesi.

Üniversiteden nakil olduğu için Sağlık Bakanlığı görüşleri onları bağlamıyor. Niye aldınız demek mümkün değil. Sabitin iade alındığına dair kişi borcu tebliği ve ödeme dekontunu ekleyerek personel dilekçe yazsın, ona istinaden ödeme yapın derim.
  22. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli İhraç Dönüşü Personelin Geriye Dönük Maaş Ödemesini İhraç Edildiği Kurum Mu? Yeniden Göreve Başladığı Kurum Mu Öder

"Bu maddenin ikinci fıkrası kapsamındakilere atama teklifinin yapıldığı kurumlar tarafından ödeme yapılır." siyah punto ile yazmışlar üstad, sanırım dikkatinizden kaçtı.
  23. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Sgk Uygulama Hatası

ekranı tam atar mısınız, kimlik bilgilerini kapatarak
  24. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Sgk Uygulama Hatası

Personel bilgilerini kontrol ediniz. Derece, kıdem yılı, ek gösterge vs. Uygun olmayan bir veri var
  25. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli E Viziteye Sağlık Kurulu (3 Hekim) Raporu Düşmüyor Mu?

Medula üzerinden üç hekimde imzalamış ise kesinlikle düşer
  26. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli 4 D Sürekli İşçi Rapor Ve Doğum İzni İşlemleri

Mahsuplaşma protokolü yapmışsanız, ücretini tam ödeyip, sgk gününü 30 olarak bildirin ancak istirahatli günlerde çalışmadı olarak işaretleyin ya da sisteme giriş yapın. Konu ile ilgili forumda yapılan tartışma linkte. Konu tarafımdan kilitlenmiştir.
  27. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli İşten Çıkış Bildirgesindeki Işten Çıkış Kodu Nasıl Değiştirilir

Bildirgeyi değiştirmek sorun. Sgk ya bir yazı ile durumu bildirin, sehven hatalı kod yazılmış olduğunu ve doğru kodu yazın. Sgk resmi yazınıza istinaden bilgileri güncelleyecektir. Kolay gelsin.
  28. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Umke Personeli Icap Ücreti

657 sk ek 33. maddesinde 130 saat fazla mesaisi olana icap ücreti ödenmez diye madde hatırlamıyorum. :) Bu karar biraz sıkıntılı olmuş. Resmi bir dayanağı yok, puantajlarda herhangi bir sorun yoksa ben olsam öderim
  29. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Kbs Aralık Ayı Maaş Ve Ücretlerinin Avans Olarak Ayrılması

Bu konuda muhasebatın 6 nolu tebliğinde "İlgililere 15 Aralık–14 Ocak dönemleri için yapılacak ödemelerin yarısının ödemenin yapıldığı yıl bütçesine gider kaydolunması, kalanının ise avans hesaplarına alınarak takip eden mali yıl başında bütçeye gider yazılması," deniyor. Yani burada yarısı...
  30. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Hi̇tap Sistemine F.h.z Yıpranma Payı Veri Girişleri Yapılıyor Mu?

Haklısın hocam ancak şu an 3 nolu kullanıcı olarak benim yetkim 5434 e tabi olanların bildirimini de izin vermiyor. Yani 5434 lü bir personele 2008 öncesi geçmişe dönük bir ödeme yapılmışsa ancak onu bildirebiliriz. Bu yetki de şu an sadece il sağlıkta
  31. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Hi̇tap Sistemine F.h.z Yıpranma Payı Veri Girişleri Yapılıyor Mu?

Fhz lerin hitap sistemine girişi kaldırıldı. Fhz hesaplama ve prim ödemesi dışında bir işlem yapılmayacak 1638876677 İlgili duyuru ekte
  32. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz Izine Ayrılan Personel Tediye Ödemesi

Başka bir çözüm önerisi; tediye ödemesi yapmayın (alacaklı olsun) ücretsiz izin bitiminde maaşla beraber geçmişe dönük tediye ödemesi diye bir gelir tanımı yapıp ödersiniz. Aksi halde sgk primi başınıza bela olur. Kolay gelsin
  33. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi Fazla Mesai

ben de kesinlikle öyle düşünüyorum
  34. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

kaç gün rapor alırsa alsın, maaşını ödeyin. SGK nın yatırdığı geçici iş gör. ücretini işçiden iade alın. sorun kalmaz:)
  35. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi İşçiye Yapılan %4 Zam Geçerliliği

Konu Ömür üstadımın net paylaşımı ile bitmiştir. Son cümle...
Geri
Üst Alt