Arama sonuçlarınız

1. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Maaş bordro girişi manuel hesaplama

Hocam, Bordro Listesi Bölümünde seçilen personel adına, varsa daha önce hazırlanmış bordrolar listelenir. Listelenen Bordroların durumu onaylanmamış halde ise bu bordro üzerinde istenilen her türlü veri girişi ve değişikliği yapılabilir. Durumu Onaylanmış ya da Güncellenmiş halde ise, bu...
  2. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Maaş bordro girişi manuel hesaplama

Maaş bordro girişinden manuel hesaplama yapılmaz üstadım... Bu alan herhangi bir nedenle maaşları sistemden hesaplatılmadan manuel olarak hazırlanan bordroların (Yılı geçmiş terfi vb hesaplamalar) muhasebe kayıt formundan girilerek ödenmesi durumunda, Sosyal Güvenlik Kesintilerine ilişkin...
  3. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Döner sermaye nasıl dağıtılır ?

:) aman be uzmanım... ben konuyu böldüm :)
  4. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi ödeme emri belgsine hangi belgeler eklenir.

başka bir konu altına soru sorulmuş olduğundan yani konu açılmıştır. lütfen dikkat. İlgili birimlerde çalışan arkadaşlar cevap verecektir.
  5. Yaşar Yarımoğlu

Hocam, siz 2012 tarihli genel yazıya istinaden eklemeye bilirsiniz. Ancak benim çalıştığım bölgede genel sekreterlik TDMS raporlarında toplamda gözüktüğü için eklenmesi yönünde talimat verdi. Bu konuda meslektaşlarımı yanlış yönlendirmek istemem. Kaldı ki sizin sunduğunuz yazı elinizde bir belge...
  6. Yaşar Yarımoğlu

Hocam bu konuda tkhk ek ödeme mevzuat birimi ve tdms birimi düşülmeyecektir dese de yazılı bir gerekçe henüz yok. Kaldı ki TKHK'nun 21.08.2015 tarihli Aylık Gelir ve Dağıtılacak Ek Ödeme konulu yazısında "hesaplanan sabit ek ödemeler" den bahsetmektedir. Konu hakkındaki merkez konu da TDMS...
  7. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi 2016 İlave Derece

hadi bakalım :) takipteyim...
  8. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi 375 de agi var mı?

helal sana üstad! :)
  9. Yaşar Yarımoğlu

al sana bir hesaplama daha :) matematik profesör olduk. mutemetlerin ölüm sebebi "beyin patlaması" olarak yakında gazetelere çıkar artık :)
  10. Yaşar Yarımoğlu

Çöp Kutusu 4/C --- 1.4.4.4 Kodu

:) rahat ol usta yalnız değilsin...
  11. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Geçici veya sürekli görev yolluğu hk.

bu kadar bilgi yeterli sanırım. konu tarafımdan kilitlendi.
  12. Yaşar Yarımoğlu

ayrıca bakınız; Bumko görüş yazısı
  13. Yaşar Yarımoğlu

ADALET BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı görüş yazısı; "Müstekar hale gelmiş Danıştay ve İdare Mahkemesi kararları ile Maliye Bakanlığı'nın genel görüş yazılarında da değinildiği üzere, geçici görevlendirmelerde, görevlendirmenin birinci koşulu olan "hizmet gereği" koşulu ile ikinci...
  14. Yaşar Yarımoğlu

maliyedeki arkadaşlara sorunuz: bu kişi en az 4 yıl burada geçici görevde kalacak, acaba nasıl vereceğiz bu geçici görev yolluğunu diye
  15. Yaşar Yarımoğlu

sürekli görev yolluğu dediğimiz şey nedir? yer değiştirme masrafı... lütfen harcırah kanununu okuyunuz. Madde 5 – Harcırah; yol masrafı, yevmiye, aile masrafı ve yer değiştirme masrafını ihtiva eder. İlgili, bu kanun hükümlerine göre bunlardan birine, birkaçına veya tamamına müstahak olabilir.
  16. Yaşar Yarımoğlu

Resmi Gazete No: 26720 Resmi Gazete Tarihi: 04/12/2007 - 265 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ Asgari geçim indirimi tutarının, ücretlinin aylık hesaplanan vergisinden fazla olması halinde, fazlası dikkate alınmayacaktır.
  17. Yaşar Yarımoğlu

sürekli görev yolluğu yapılır... uzmanlık eğitimi geçici bir görevlendirme sayıldığından ancak geçici görev süresi bir yılı aşıyor olması nedeniyle harcırah kanununa göre sürekli görev yolluğu ödenir.
  18. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Terfi İlerlemesi

ben olsam :) kbs den terfi işlemi yapılıp yapılmadığını kontrol ederdim. yapılmışsa hiçbir işlem yapmadan işe devam, yapılmamışsa terfisini 5/3 ü şeklinde 1. aydan geçerli olmak üzere sisteme giriş yapıp kontrol ederdim... kolay gelsin.
  19. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Terfi İlerlemesi

2. ve 3. satırdaki 3/0 kısımları sanırım yanlışlıkla 0 yazıldı. TİS gereği terfiler bakan emriyle ocak ayından geçerli oldu ama diğer terfiler için yasal mevzuatı uygulamanız gerekli. yani 18.01 ya da 28.01 farketmez geçerlilik tarihini takip eden aybaşı yani şubat maaşından itibaren erfi...
  20. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi 4 b li personellerin 657 ye geçiş işlemleri

5510 sayılı kanuna göre 1 ekim 2008 öncesinde başlayanlar için 5434 sk hükümleri uygulanır demekte. 4 B sözleşmeli hizmete başlama tarihi kuruma başlama tarihi olarak alınacak yani kıdem yılına dahil edilecek ancak memuriyete başlama tarihi kadroya geçiş tarihi olmalıdır. Bu durumda 5510...
  21. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Yurtiçi Yolluk Damga vergisi

16.02.2016 tarihli ödememde eski kod...
  22. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Müstafi kişi borcu

bağlı olduğunuz malmüdürlüğü daha doğru olur üstad. netice olarak kişi borcu yapacaksınız, tebliğ edeceksiniz, yasal süre içinde ödemeyecek ve hazine avukatlığına yazacaksınız... kolay gelsin
  23. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi ilave dereceden kaynaklı geriye dönük bodrdo

ooooooooo :) konu uçmuş abi... başlık; "ilave dereceden kaynaklı geriye dönük bodro" tartışmalar bi alem. müsade ederseniz kilitliyorum :)
  24. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Taşınır Kayıt Yetkilisi izin

:) uygulamada hiç görmedim. zaten bu taşınır işi alanın başına bir bela olarak kalıyor, Allah yardımcınız olsun.
  25. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi 5510 öncesi terfi farkı kesenek gönderme

terfi farkını maaş döneminde muhasebeye verirseniz, maaşların kesenekleri ile birlikte terfi farkı kesenek tutarlarını da intibak alanına dahil ederek hepsini birlikte gönderebilirsiniz.
  26. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi %10 eğitici ek puan

konu tarafımdan kilitlendi
  27. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi %10 eğitici ek puan

konu hakkında daha önce tartışma açılmış ve sonuçlanmış... lütfen daha dikkat. https://www.maasmutemeti.com/forum/Thread-E%C4%9Fitim-Ek-Puan-Kimlere-verilir-g%C3%B6r%C3%BC%C5%9F-yaz%C4%B1s%C4%B1?highlight=e%C4%9Fitim+hem%C5%9Firesi...
  28. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi FHZ Gün Sayısının Emeklilik Yaş Hesabına Katkısı Var mıdır?

"Selamaleyküm "Fakülte, yüksek okul veya meslek yüksek okullarında kendi hesabına okuduktan sonra muvazzaf subay, astsubay, komiser yardımcısı veya polis memuru olarak atananların başarılı öğrenim süreleri borçlandırılmak suretiyle fiilî hizmet sürelerinden sayılmaktadır. " denilmektedir...
  29. Yaşar Yarımoğlu

yorma kendini bu kadar işin arasında harun hocam; htsumer üstad kısayolu gösterdi; bilmeyenler için program içine kısa bir not yazarsan kullanıcılar için ctrl+H yapmak sorun olmasa gerek :)
  30. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi gösterge hatası

https://www.maasmutemeti.com/forum/Thread-Terfi-Fark%C4%B1-Hesaplama-Program%C4%B1
  31. Yaşar Yarımoğlu

üstad nerelerdesin yahu :) oh çok şükür
  32. Yaşar Yarımoğlu

aynen 5510 öncesi için "bir veya birden fazla dönem" tutarlar intibak tahsisi kısmına yazılacak. 5510 sonrası için ise; "ek mahiyette sadece bir dönem" seçilerek geçmişse dönük terfi yapılmalı. yalnız kötü haber; harun üstadın kodlarından dolayı olsa gerek virgülleri noktaya çeviremedim...
  33. Yaşar Yarımoğlu

tek tek tarif edecem :) text dosyasını hazırladıktan sonra
  34. Yaşar Yarımoğlu

Tanışma Denizli'den Selamlar

hoşgeldiniz
Geri
Üst Alt