Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
hayır olmaz... üstadım sizinki mart maaşıyla beraber olacağı için ayrıca bir işlem yapmayacaksınız. kbs den txt dosyası hazır gelecek zaten. geçmişe dönük yapılan terfi işlemi sonucu ödenen maaş şeklinde bildirim yaparsınız.
keseneklere gelince, ödeme emri emri önemli değil hocam. personele ödeme yapılan gün önemli, bu nedenle ben genel olarak ek kesenek bildirimi yaparken ödeme yapılan tarihi takip eden 10 gün içinde bildiriyorum.
:)
program benim değil... Harun Kuru üstada teşekkür edin. ve merak etmeyin kbs ile bire bir tutan hesaplama yapıyor, sürekli kullanıyorum.
diğer sorunuz muhasebatı ilgilendiriyor :P cevap vermiyorum.
:) he anladım, sende duyuru kazazedelerindensin. o zaman olmaz. Harun Kuru üstadımın bir programı var linkini aşağıda veriyorum. gayet kullanışlı, ocak ayı için terfi işlemini oradan yapabilirsiniz.
https://www.maasmutemeti.com/forum/Thread-Terfi-Fark%C4%B1-Hesaplama-Program%C4%B1
arkadaş şunu anlamıyorum yahu; resmi gazete 29.01.2016 da yayımlanmış mı? takip eden aybaşı demiş mi? eee mart nerden çıkıyor. nerden; maliye bakanı adına genel müdür öyle duyuru yapıyor..
bütün yorumlarımız bomladı işte...
galiba şunu unuttuk; müdür kadrosu verebilmek için adamı önce...
bütün yorumlarımız bomladı :)
galiba şunu unuttuk; müdür kadrosu verebilmek için adamı önce fakülte sekreteri yapıp sonra şube müdürü olarak atayan kafa kanun manun dinlemez, "ben böyle diyorsam böyle" denen ve itiraz edilmeden uygulanan bir memlekette yaşıyoruz...
hayırlısı olsun...
açmış olduğum konu daha önce aşağıda verdiğim linkte tartışılmıştı ancak şimdi konu hakkında yayımlanmış kararın 10. maddesini tercüme edecek bir arkadaş bulursam tartışma sonlanır diye umut ediyorum.
https://www.maasmutemeti.com/forum/Thread-%C3%96HT
tercüme edilecek madde
DEVLET...
keşke ocak ayını karıştırmasaydınız..
Madde 167 – (Değişik: 30/5/1973 - KHK 5/7 md.)
Derece yükselmesinde veya daha aşağı derecelere atamada memur, yükseldiği veya atandığı derecenin görevine
başladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren bu derecenin 161 inci maddeye göre kazandığı kademe...
başınız sağolsun...
normal emeklilik işlemleri yapılacak hocam ki bu işleri özlük takip edecek. yalnızca siz işlemlerin bitiminden sonra mirasçılarına, 13.558 gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı tutarında tazminat ödeyebilirsiniz.
ferhad hocam tecrübeyle sabittir; 2.4.6.2 4c liler için hys'de hata veriyor. htsumer ve harun kuru'nun örnekleri de zaten uygulanan ve sorun çıkmayan işlemler. bu konuyu böylece sonuçlandırmış olalım.
:blush: eyvallah harun hocam...
forumda bu tartışmalar olmasa hatalı işlemlere devam etmek zorunda kalacağız. bu yüzden burada yazan, çizen, anlatan tüm meslektaşlarıma senin şahsında ayrı ayrı teşekkür ederim. iyi ki varsınız, iyi ki yazıyorsunuz.
herşey kabul,
benim ilk yaptığımda muhasebe müdürlüğünde neden işlem yapamadıklarını çözdüm :)
630 lu kodları girerken 02.04.06.01 sosoyal güv. pr. ödemeleri yanında 02.04.06.02 sağlık pr. öd. girmiştim ve bu kodu çalıştıramamışlardı. işveren payını 02.04.06.01 den girip, 361 li kodları htsumer...
htsumer üstadım, bu kodları ben daha önce yaptım ama muhasebe müdürlüğünde sorun çıktı. tekrar leonalori nin yaptığı gibi düzelttim. zira; yayınladığın yazıda 657 4 a maddeye göre çalışanlar için yayımlanmış bir görüş yazısı. bizim yaptığımız işlemler ise 657 4 c maddesine göre yapılmakta. konu...
vergi dairesi konusunda herhangi bir şey yapmanıza gerek olmaması gerekiyor çünkü aynı vergi no üzerinden kadrolu maaşlarını yapıyor olmalısınız, eğer değilse vergi dairesi ile görüşün.
sgk işi ise internet üzerinden yapılabiliyor. son bildirgede işçileri ya da çalışanları işten ayrılış...