Arama sonuçlarınız

1. Ali Selvi

Köşe Yazıları Memurlarda Ssk Brüt Ücretin Asgari Ücret Altında Kalması Halinde Kesenek Primler Nasıl Hesaplanacak?

Ellerinize sağlık hocam. Söylediğiniz gibi işin teknik tarafı ile ilgileniyoruz hazır excel şablonu ile yapılan mutemetlik olmuyor.
  2. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz Izin 5434 Fhz Bildirimi

Ücretsiz izne ayrıldığı (sizden maaş aldığı son aya göre) kesenek bildirgesi vereceksiniz. O ayki sgk primlerini baz alarak 15.01.2020- sizden ayrılış yaptığı güne kadarki fhz gününe göre bildirim yapmanız gerekiyor.
  3. Ali Selvi

Mutemet Arşivi 5434 lü personelin KBS'den FHZ EMSAN txt alınamama sebebi nedir?

Evet veriyor. şimdi 2021 şubat (5510)ve 2020 aralık (5434) için txt leri indirdim txt oluşturulmuş.
  4. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Zorunlu Bireysel Emeklilik Girişi Hakkında

Bence bese tanımlarken işe başlama tarihini bu ay seçerek sıfırdan başlatın ceza felan olmaz. Ancak personele bu durumu öncesinde izah edin.
  5. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Bes Kullanıcı Adı Değiştirme

Bes şirketinizin müşteri hizmetleri ile görüşün şirketlerin uygulamaları farklı olabiliyor. Ziraat katılım için form var doldurup mail atiyorsunuz
  6. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 4/b Sözleşmeli personelin sigorta primini iptal etme

Yazdığınız dönem için bildirge verme süresi geçti. Ek bildirge vermemiz durumunda ceza gelir. Yaptığınız hatayı söylerseniz Tuğrul Bey'in söylediği gibi başka bir yol bulunabilir.
  7. Ali Selvi

Mutemet Arşivi 5434 lü personelin KBS'den FHZ EMSAN txt alınamama sebebi nedir?

Kesenek menüsünde Aralık 2020 dönemini seçtiğinize dikkat edin
  8. Ali Selvi

Tâziye Başsağlığı

Forumumuz Moderatörlerinden çok değerli kardeşimiz Menderes Özer'in kıymetli babası hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allahtan rahmet diler Menderes Arkadaşım ve ailesine sabırlar dilerim.
  9. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 2020 yılı yıllık fhz katsayı oranları nelerdir?

2020 yılı aralık ayını baz alacaksınız.
  10. Ali Selvi

Temenniler | Kutlama Doğum Günü (Halil Tuğrul SÜMER)

Nice Mutlu, huzurlu sağlıklı yıllara.
  11. Ali Selvi

Köşe Yazıları Kesenek Sisteminden Prim İade Nasıl Yapılır resimli Anlatım

e- sgk dan kişiyi ücretsiz izne ayırıyoruz ya ondan bahsediyor olmalı.
  12. Ali Selvi

Köşe Yazıları Kesenek Sisteminden Prim İade Nasıl Yapılır resimli Anlatım

Maaş iadesi yaptığınız her durumda bu prim iade işlemi yapılıyor. Örneğin bayan personel ücretsiz izne ayrılmıştır. yada erkek personel askerlik hizmeti için ayrılmıştır. yada kişi istifa etmiştir. bu gibi maaş iadesi alınan durumlarda buradan prim iade talebi oluşturulması gerekiyor.
  13. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Kıst maaş ve Geçmişe Yönelik Terfide Kesenek Gönderme

Geçmişe yönelik terfileri geçmişe yönelik bir yada birden fazla dönem den göndermeye devam edin. Burada önemli olan maaş ödeme tarihini ve bu ödeme esas dönemi dikkatli seçmeniz dir. maaş ödeme tarihinden itibaren 10 günlük kesenek verme süreniz var ve ilgili ay sonuna kadar da bu keseneğin...
  14. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 4/b sözleşmeli personelin lisans tamamlaması

Evet esasında bu işler personelin sicil işlerine bakılan bölümden alınması gereken belgeye göre yapılması gerekiyor ancak neredeyse her kurumda bu iş mutemetin üzerine yıkılmış durumdadır.
  15. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 4/b sözleşmeli personelin lisans tamamlaması

Evet ne yazıkki kendimiz ilerletiyoruz
  16. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 4/b sözleşme yenilenmeme durumu

Ayşe hanım konu başlıkları farklı olduğu için sorunuzu ayrı bir konu başlığı olarak taşıyorum.
  17. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Aynı Yıla 2 Farklı Kapsamdan FHZ Ödemek

Her ikisini de denedim. Aynı hatayı veriyor 1613641000 SGK ile yaptığım görüşmelerde 5434 fhz. ödemlerinde aynı döneme iki farklı koddan aynı kişi için bildirimde bulunulamayacağı, müstehaklığın fazla olduğu koddan bildirimde bulunulması gerektiği bilgisini aldım ve buna göre işlem yaptım...
  18. Ali Selvi

Ne yazık ki asıl bildirimde bulunduktan sonra aynı kişiye ek bildirimde hata veriyor hata kodu aşağıda
  19. Ali Selvi

Mutemet Arşivi 4b ye ait toplu olarak maaş bordrosu

Sanırım bursluluk sınavı için talep ediliyor benden de bu aralar çok telep ediliyor 1 yıllık bordro. Ben her ayı ayrı ayrı bordro dökmek yerine excel de bir icmal yapıyorum ocak, şubat, mart.... maaş+sabit+ek ödeme ve genel toplam şekinde sonra en alta yıllık toplamı alıyorum personele üstyazı...
  20. Ali Selvi

Nazan hanım fhz bordrolarını manuel oluşturdum ancak 5434 fhz. yıllık verilebildriği için ( fhz bildiriminde ay istemiyor direk 2020 yılı olarak bildiriliyor) aynı kişiye iki farklı koddan aynı bildirgede bildirimde bulunamıyorum. Aynı tc yi görünce gönder butonu pasif oluyor. Bir asıl bir ek...
  21. Ali Selvi

Bu durumda 3 personelim var ve kadrolu 5434 e tabi personeller. 2020 yılı için henüz fhz. ödemelerini yapmadım. 1613548419 bu 3 personel için ilk durumu asıl mahiyette 2. durumu ise ek mahiyette mi bildirmeliyim?
  22. Ali Selvi

Ağız ve diş sağlığı merkezimizde röntgen biriminde görev yapan 5434 lü personellerimize bakanlık yazıları gereği 402001(İnsan sağlığına ilişkin işler) kapsamında FHZ ödemesi yapıyoruz ancak 06.10.2020 tarihinde il sağlık müdürlüğümüz bünyesinde Radyasyon güvenliği komitesi toplantısı yapılmış ve...
  23. Ali Selvi

Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

Rapor onay ekranında son üç ayın primlerini veriyor oradaki rakamları excel e işlerseniz birebir tutar.
  24. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli MYS sms doğrulama sistemini devreden çıkarma çözümü

Eğer ilk girişte sms doğrulama seçilmiş ve her girişte otomatikmen kişiye sms doğrulama kodu gidiyor ise bunu iptal etmek için: Hesabınıza giriş yapın size direk sms gelecek o sms ile oturum açın. Sağ üst köşeden (adınızın bulunduğu menüden) profil menüsüne girerek cep tel. numarasını...
  25. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli MYS Şifre Güncelleme sonrası Boş Sayfa

başka bir tarayıcıdan yada cep telefonundan yapmayı deneyin. Ben bir kaç gün önce yaptım sorun olmadı.
  26. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Covid 19 Olan memur İdari izinli olduğu günlerin değerlendirmesi.

Merhaba Covid için idari izinli personele performans için eksik gün girilmeyecek (covid ek ödeme için özel bir hüküm bulunuyor) ancak nöbet bölge tazminatı ve fhz için böyle bir yazı, yönetmelik, genelge maddesi bulunmadığı için eksik gün kabul edilecektir.
  27. Ali Selvi

Mutemet Arşivi ısı pay ölçer

Biz kış memleketi olduğumuz için bu işi profesyonel firmaya yaptırıyoruz. Kazan dairesine cihaz kurdular uzaktan verileri okuyup paylaşım işini yapıyorlar. Her daireye fatura basıp gönderiyorlar. Kimse itiraz bile edemiyor çünkü fatura çok ayrıntılı. Fatura başı 5 tl ödeme yapıyoruz.
  28. Ali Selvi

Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı 2.Basamak Ek Ödeme Yönetmeliği Değişikliği(Kasım-Aralik)

Bu konu bu gün tartışıldı. Bakanlıktan 2020 ödemesi olduğu için 2020 vergi matrahından vergilendirilecegi söylendi. İşçi ücretleri icin verilen görüşe ters ama yapacak birşey yok.
  29. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Maaş hesaplamalarının doğruluğu nasıl tespit edilir

Herkes hata yapmadan işlerini yapmak ister ama inanın hata yapmadan öğrenilmiyor. Bu işte takip ve yeniliklere açık olmak, yönetmelik, genelge okumak ta çok önemli.
  30. Ali Selvi

Mutemet Arşivi Zamanda Yolculuk | Sitemizin doğuşu

Doğduğu günü bilirim keratanın. :)
  31. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Aralık Ayı Gelir Vergisi Hakkında

Kbs ye aktardığımız döner sermaye vergi matrahlarından bahsediyorsanız eğer. Ocak için aralık ayında ödediğiniz vergi matrahlarının sadece net tutarlarını yükleyip (dikkat brüt tutarlar aktarılmayacak) döner sermaye net ödenen kısmından yüklenecek. buradaki amaç matrahı ocağa aktarmak değil...
  32. Ali Selvi

Mutemet Arşivi 4/b sözleşmeli personellerin sgk primleri İle İlgili defterdarlık muhasebe müdürlüklerinde uygulama nasıldır?

Yozgat muhasebe müdürlüğü bildirge vermeden asla kendi başına gönderim işlemi yapmıyor bildirge ile emanetteki tutarların bire bir tuttuğunu gördükten sonra gönderim işlemi yapıyorlar.
  33. Ali Selvi

Sohbet Alanı 2021 Yılı Tüm forum üyelerine hayırlı olsun

Yeni yıl hepimize hayırlı olsun.
  34. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Memuriyete geçen 4/b li personelin e-bildirgesi

Primleri kişiden almak yerine muhasebeden iade alınan prim tutarlarını gelir kaydettirmeliydiniz. Personelin çalışmadığı dönemde maaşını iade almışsınız ancak primini çalışmış gibi ödemişsiniz bence yanlış bir uygulama olmuş.
  35. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 4b Sözleşmeli Personel Kadroya Geçiş

Şimdi siz personel'e Yasin bey in dediği gibi sgk açısından 14.01.2021 4b çıkış ve 15.01.2021 kadrolu giriş vereceksiniz ancak bu tarihler gelmeden şimdiden işlem yapamazsınız. Ancak kişiyi kbs ye kaydederek ocak maaşını tüm personel ile birlikte kadrolu olarak almasını sağlayabilirsiniz. kbs...
  36. Ali Selvi

Mutemet Arşivi 2020 Aralık ayı enflasyon oranı açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılı Aralık ayına ait enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) 1.25 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 14.60 olarak gerçekleşti. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), kasımda bir önceki aya göre yüzde 2,30 artış göstermişti.
Geri
Üst Alt