Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mrb lar arkadaşlar.Kurumumuzda doğum öncesi izine ayrılan sözleşmeli öğretmene maaş yapılır mı.Ayni kişi doğum izni devam ederken tayin ile başka yere göreve başlayabilirmi.
Kurumumuzdaki öğretmenin eşi markette çalışıyor.2 tanede çocuğu var.Dediğimiz kodu seçtiğinde asgari geçim indirimini eşi çalışmayan olarak veriyor.Kamu haricinde çalışanlar içinde Eşi çocuk yardımı alıyor yada almıyor seçilse yetmiyor mu.
Yok hocam öğretmen emekli değil.Benim merak ettiğim Asgari Geçim İndiriminde'' Emeklilik,Serbest Meslek ve vb''emeklilik dışında hangi hallerde seçildiği.Öğretmen bunu seçtiği için yüksek agi den yararlanmış oluyor.Aradaki farkı iade alacağım.
Mrb lar arkadaşlar öğretmen markette çalışan eşini Kbs 4- Emekli,Serbest Çalışan, vb.olarak seçtiğinde,asgari geçim indirimini çalışmıyor olarak veriyor.Bu durum sadece emeklilik halindeki seçilmesi gerekiyor.Teşekkurler.
Mrb lar arkadaşlar,19/06/2020 itibari ile okullar kapandığından ücretli öğretmenlerin sgk çıkışını yapacağız.İşten çıkarılmalar 3 ay daha yasaklandığından bir sıkıntı çıkmaz heralde.Kusura bakmayın artık herşeyi sorgular oldum.Geçenlerde iki ücretli öğretmenin çıkışını verip bildirgelerini...
Hocam tekrar teşekkürler bir personelin yıllık tutarlarını topladım 6943 TL gibi bir tutar çıktı.Benim anlayamadığım yıllık asgari ücret toplam tutarı derken 2943x 12 mi yoksa 2943 mü geçmeyecek bununda tam cevabını alabilsek
Gelir derken burada personelin brüt geliri vergiye tabi brüt ücret değilmi.2757.71 % 15 tutarı 413.66 yapıyor.Kişinin ödediği 601.69 buraya 413.66 sigorta tutarını girmemiz gerekiyor gibi.
1583402878
Hocam doğru diyorsun.Ben gelir olarak etki eden tutarları alıyordum.Kendime 1000 liralık...
Şu an güncel maaştan hesapladığımızda gelir vergisi oranı 15 olduğundan gelir vergisi oranının % 15 ni alıp yazdığımızda dahi agi ile beraber ödenecek vergi sıfır çıkıyor.Örnek resi atıyorum beraber bakalım.Brüt vergiye tabi tutar 2.757.71 sgk kişi ve sendika tutarı düşüldükten sonra matrah...
Bana göre kbs kontrolü yapmıyor ne girersek onu düşüyor matrahtan.Personelin vergiye tabi brüt ücreti 2.614.17,gelir vergisi matrağı 2.059.95- matrahtan düşülecek sigorta tutarı 579.90-düştükten sonra matrah 1.480.15 gelir vergisi oranı % 20 tutarı 296.01- agi 287.82 kesilen gelir vergisi 8.19...
Vergi matrağınamı yoksa vergiye tabi bürüt ücrettenmi işlem yapmak gerekiyor.Siz yine iyi yapıyorsunuz.Önceki mutemet tamamını giriyormuş.Bende öyle devam ediyorum.Tam net bir görüş alamadığımdan. Elde edilen ücret deyince bürüt ücretten yapmak gerekiyor gibi.
% de 100 yasal limitler dahilinde diyor.Acaba tamamını yazmak doğrumu.Bende tamamını yazıyorum ama doğruluğundan emin değilim.Açıklamalarda o ay elde edeceği ücretin % 15 ni geçmeyecek diyor.Şirketin sayfasında hesaplama örnekleri var elde edilen ücretin % 15 ne göre hesap yapıyor.Bu işe tam...
Hocam daha yeni yaptığım statü değişikliğini inceledim.Tek seferde yaptığım kesenek düzeltme işleminde 2015 Eylül ayını dediğiniz gibi hesaplamış.Bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.
Mrb lar arkadaşlar bizim kurumda da 5434 sayılı kanuna gönderilmesi gerekirken 5510 olarak gönderilen personellerin düzeltmelerini tek dönem halinde yaptım.Ödemeleride kesenek üzerinden ödendi görülüyor.Iki dönem halinde yapmadığım için sıkıntı çıkarmı.
Excel formata gerek varmı ki kişiye net ödenen tutarı Malmüdürlüğüne yazı ile bildiriseniz yeterli.Excel format yapacağım diyorsanız nöbet ücret saati,tutarı,gelir vergisi,damga vergisi ve net ödenen tutarı yazıp yapabilirsiniz.
Hocam kolay gelsin aynı hatayı tekrar veriyor bildirge.Yükleyebilen varmı acaba.Önceki attığınız excele hazirladığım bilgileri kopyalayıp yapıştırıyorum.Bildirgede bozma yaparmı.
Dediğiniz gibi tam maaş ödenen,13 günlük ödenmesi gereken ve aradaki fark.Sgk primleri gönderileriyse mahsup edilir.Gönderildiyse iadesi istenir.Tollam ödenecek tutarı bulduktan sonra fazla kesilen gelir vergisi,damga vergisi ve sgk mahsup tutarı düşüldükten sonra kalan tutar Malmüdürlüğüne iade...
Mrb lar arkadaşlar meb personeli çalışanlarının hafta sonu dyk kursları için ayda kaç saat fazla mesaiden yararlandırılır.Okuduğum yönetmeliğe göre Aylık 50 saati geçmemek üzere ve 6 aydan fazla olmamak üzere Doğru bilgilidir.Teşekkurler.
5434 sayılı kanunla çalışan memur 1 gün dahi çalışsa 30 gün verildiğinden kıst olarak farklı birgün yapamıyorsun.
1579712081
Ben kendi yaptığım excel de hesaplayarak yaptım.Doğruluğunuda kesenek bilgilerini kesenek sistemine girdiğimiz verilerle karşılaştırdık ve ödedim.
Mrb lar arkadaşlar 7 kurumun 14 günlük maaş farkı keseneklerini yaparken 4 kurumunkini sorunsuz yaptım.Diğerlerinde K300 hatası veriyor.Hatalı kayıta ait t.c kimlik no diye.Emsan veriden düzeltme yapabilirmiyim.
Mrb lar arkadaşlar,kurumumuzda 5434 tabi bir personel 10/01/2020 itibari ile ihraçtan göreve başladı.Bu ay tam maaş ve 5 günlük kıst maaş yapacağım.2016 Eylülden 2019 Aralık ayına kadar geriye dönük işlemlerini hesapladım.2019 Aralık ayını 26 gün olarak hesaplamam gerekiyor.Emekli keseneklerini...
Mrb lar arkadaşlar Mesleki ve teknik anadolu lisesinde görevli müdür yardımcısına 500 puan tem.güçlük zammı veriliyor.Bu kişi aynı zamanda fen gurubuna dahil öğretmen branşında.Teminde güçlük zammı aldığından tekrar bir ekleme yapmak gerekirmi.
Hocam nasıl yapacağız bekleyelim mi,yoksa istifa seçeneğini seçip kadrolu olarak kbs ye geçirelimmi.Bu durumda da matrahları,kesinti bilgileri ve aile bilgilerini yeniden girmemiz lazım heralde.
Evet kararname tarihleri ayın 16 sı biz çıkışları ayın 15 de verip,1 gün hakettiğini hesaplayıp geri kalan tutarı tahsil edeceğiz heralde.Sgk larınıza gönderileriyse mahsup işlemi yapılacak.Bende beklemedeyim yinede.O kadar parayı geri al Malmüdürlüğüne mahsup yazısı yaz.Hayırlısı kolay gelsin...
Mrb lar arkadaşlar.Kurumumuzda bir personelin eşi Eylül ayının 13 de çalışmaya başladı.Maaşları erken yaptığımızdan Aile Yardımı ve Agi peşin olarak ödendi.Ailr Yardımı ve Agi'yi hesaplayın iadesini istedim.Burada bir sıkıntı varmıdır.Bazi arkadaşlar geri iade alınamayacağını söylüyorlar.Nasıl...
Eksiler nasıl doğru çıkıyor ben anlamadım.Zaten sistemden bularak not düşülmüş.Ben hepsini kontrol ettim genellikle 2019 Mayıs ayında ekderslerde verilen agi tutarlarının hepsi fazladan verilmiş.
Mrb lar arkadaşlar farklı bir ilde çalışan sözleşmeli öğretmen kurumumuz aracılığıyla yaz kurslarında görevlendirilmiş.Şimdi bunun ekdersini nasıl yapacağız.Kbs dış personelden tanımlasak sgk kesintileri olmuyor.Ama kime sorduysam öyle ödüyormuş. Sözleşmeli öğretmene 2 ayrı yerde sgk girişi...