Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
15 Mayıs'ta askerlik dönüşü işe başlayan 4/B'li personele bu ay çift maaş vereceğim. KBS hem Mayıs ayı maaşına hem Haziran ayı maaşına Gelir Vergisi ve Damga Vergisi İstisnası, her iki aya da Aile ve Çocuk Yardımı veriyor.
Aynı ayda iki ücrete de Gelir ve Damga vergisi istisnası uygulanır mı...
Teşekkürler Kamil hocam sorunu çözdük. Personele askerden döndüğü tarih ile 14 Haziran arasını sözleşmeli vereceğim ki sizin de dediğiniz gibi olması gereken bu. Personel birimi işi karıştırmış biraz o sebepten sıkıntı yaşadık.15 Haziran-14 Temmuz arasını kadrolu alacak.
Kamil hocam ben de aynı şekilde düşünüyorum fakat personel servisi kişi görevde olmadığı halde kadroya geçişini yapmış. Sözleşmeli olarak işe başlayıp kadroya geçişi uzamasın diye il sağlığın böyle dediğini söylediler. Ne yapacağımı bilemedim açıkçası.
Tuğrul hocam teşekkürler.Gökhan Bey'in açıklamalarına binaen işlemleri yaptığımızı varsayalım. Benim takıldığım noktalar;
1-Bu kişiye bildirgede askerlik nedeniyle çıkış verdim, 35-Devlet Memurluğuna Geçiş olarak bu ayki bildirgede çıkış vermezsem herhangi bir sıkıntı olur mu?
2-Hitap'tan...
Merhaba,28 Nisan'da kadro onayı gelip 3 Mayıs'ta askere giden 4B'li personelim var. Diğer personellere 14 Mayıs ayrılış-15 Mayıs başlayış olacak şeklinde hem maaş hem SGK işlerini hallettik. Sadece bu personele bildirgede 3 Mayıs Askerlik nedeniyle çıkış verdim. Personel birimi il sağlıkla...
İyi akşamlar. 8 Mayıs’ta askerden dönen 4/b li personele 8-14 mayıs arası maaşını 4/b den yaptım. 15 Mayıs’ta kadroya geçti ve Mayıs maaşını kadrolu aldı. 4447 Sayılı istisna seçip 4/a girişini yapacağım,aynı zamanda 14 Mayıs çıkışını vermem gerekiyor.Sormak istediğim;
1- Aynı dönemde hem giriş...
Biraz daha detay verirseniz sebebini daha kolay anlayabiliriz.Atama kararları ilk defa göreve başlıyormuş gibi geldi.Örneğin kişi lise olarak göreve başlamış,çalışırken lisans bitirmiş ve 4B'deyken lisans olarak maaş almış.Fakat atama kararı lise olarak gelmiş.Bu durumda düşük alması normal...
2022 Kasım ayında aynı şey şimdi olduğu gibi başıma gelmişti.Personel lise mezunu olarak atanmış çalıştığı sürede önlisans bitirmiş ve biz de önlisans olarak ödemesini yapmışız .Fakat kadroya geçerken atama kararında öğrenim durumu lise olarak gelmişti. Personele dilekçe vermesini 1-2 ay içinde...
Anladım geçmişte ben de bilmeden 21-statü değişikliğini yapmıştım bir sorun olmamıştı ama şimdi ne olur bilemiyorum. İşten ayrılış bildirgesi güncelleme butonu var onu kullanabilirsiniz. Olmadı bildirgeyi iptal edin yeniden verin. Diğer sorunuz için 4447 Sayılı Yasa Uyarınca İşsizlik Sigortasına...
Primler için mal müdürlüğüne yazacaksınız.
Kişi borcu için de mal müdürlüğüne bir üst yazı yazmanız gerekiyor. Ekine de hesaplama cetveli ve personelin görevden ayrılış yazısı(4924'e geçtiğine dair) koyacaksınız. Bu ayrılış yazısı ile mal müdürlüğüne kişi borcunu neden açtığınızı beyan ediyorsunuz.
1-4924'lerin maaşı çalışarak sabit ek ödemesi önden gider. Maaşla sabiti karıştırmayın. Yani gelecek ay da sabit vereceksiniz.(Maaş Nisan ,Sabit ek ödeme Mayıs olacak.)Bazı arkadaşlar kafa karışıklığı olmasın diye maaşı da sabiti de çalışıp da veriyorlar. Fakat sabit ek ödeme peşin ödenir.
Karar...
1-Sabit Ek Ödeme(209 Sk.) yani DSSÖ'yü iade almayabilirsiniz çünkü DSSÖ peşin ödenir ,maaşlarını çalışıp da alırlar. Ben bu şekilde uygulama yapıyorum.
2-Mal müdürlüğüne kişi borcu açtırırken gitmeyecek kesenekleri hazineye gelir kaydettireceksiniz böylelikle MYS'de fazla...
Hocam aslında tebliğ yazısı dediğiniz şekilde yazılmış fakat ben detaya takılmadan yazdım, arkadaşların günahını almayayım :D Sonuçta yaptığımız işlem yani Mart ayında kadrolu göreve başlamaları ve kadrolu maaş almaları doğru o zaman.
Hocam şimdi personel biriminin geçen ay kadroya geçenlere tebliğ ettirdiği yazılara baktım.''14.03.2023 tarihinde sözleşmeli görevimden ayrılarak 15.03.2023 tarihinde kadrolu görevime başladım.'' şeklinde yazılmış. Personellere kadrolu maaş verdik. Yaptığımız işlemde hata var mı? Konuyu fazla...
Katılıyorum hocam,şöyle sorayım o zaman kişinin ataması sisteme düştü ve kadrolu görevine ayın 15inde başladı ve başlayış yazısı da ''15.04.2023 tarihinde kadrolu olarak görevine başlamıştır.'' şeklinde yazıldı. Bu şekilde kişi kadrolu maaşını 15.04.2023 tarihinden itibaren hak etmez mi...
Mehmet hocam çok faydalı bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık. Bir konuya değinmek istiyorum. Birçok grupta sizin söylediğinizin aksine kadroya geçiş işlemleri hakkında farklı fikir beyan eden mutemet arkadaşlar var ve diğer arkadaşlarımızı yanlış yönlendirme yoluna gittiklerini düşünüyorum...
Hocam EKOBS kullanıyorsanız kişiyi EKOBS'a kaydedin. Orda olması gereken 375 Katsayısı yazıyor. Ona göre KBS'ye girişini yazarsınız.Ben kendimi 8.derece Mühendis olarak değiştirip baktım ''156''ymış.Siz de deneyin.
1680698384
Diğer bakanlıklardaki denge tazminatı Sağlık Bakanlığında Sabit Ek...
KBS’de Emsan’a kıst günü kaç gün girdiyseniz o kadar gün atacaktır. Sizin örneğinizde 19 gün. Emsan indirip kesenek bilgi sistemine yüklediğinizde gün sayısını kontrol edersiniz. Hitap’ta ayrıldığı gün de işten ayrılış bildirgesi verirsiniz.(askerlik nedeniyle ücretsiz izin)
Mehmet hocam 5510'a tabi personelden kesilen kişi primleri %9 ve %5 'in toplamı %14 yapıyor.5434'e tabi personelden kesilen kişi payı %16.Yani kişiden daha fazla kesinti yapılıyor fakat Kemal beyin yaptığı kesenekte (-) tutar yani kişiye ödeme çıkıyor. Bu durumda bir çelişki yok mu? Primleri...
''Geçmişe Dönük Olarak Ödenen Maaşa Ait Bildirim'' butonunu seçip gönderirseniz ''Rapor Göster'' deyince ek bildirge sebebi ''Asıl Bordro Gönderildikten Sonra Göreve Başlama'' yazıyor .İlginç ama öyle :)
Hocam zaten ben de o menüden yapıyordum.Fakat yine de farkı vermiyordu. Çözümü buldum. Nöbet Bordrosu Tanımalama İşlemleri' nde Öğrenim durumunu dönem dönem değiştirmek gerekiyor. Örneğin Şubat dönemini değiştirdin Şubat'ın farkını veriyor. Ardından Ocak dönemini seçip öğrenim durumunu tekrar...
16.11.2022 tarihli intibak terfisi gelen(liseden ön lisans) personele EKOBS'ta nöbet ücretine geriye dönük fark bordrosu yapmak istiyorum. İntibak giriyorum yapmıyor, ön yüzden öğrenim durumunu değiştiriyorum yine fark yapmıyor. Geçen ay aynı şekilde 3 personele fark yapmıştım fakat bu ay sistem...
Ben de aynı bu şekilde yaptım.
1678967195
Hitapta göreve başlama tarihleri 15.03.2023 olacak. Bir sonraki ayı yanlış anlamışsınız Tuğba Hanım. Örneğin kişinin kadrosu 03.03.2023 tarihinde sisteme düştü.03.03.2023 tarihinden itibaren memur kadrosuna değil de ''takip eden ay başı'' denilen...
4924 Sözleşmeli Personel'e ait bölgelere göre ücret oran tablosunu bulabileceğimiz bir yer var mı? Örneğin 1.Bölge 2,25 2.Bölge 2,30 gibi. Bu oranlar nasıl bulunuyor?
Başhemşire ile onu mu kastediyorlar anlamadım.2021 yılında unvanların güncellendiği ile ilgili yazı yayınlamışlar.Aşağıya bırakıyorum.Orada da sadece ''Hemşire'' yazılmış.Hemşireleri görevlerine göre ayırmamışlar.