Arama sonuçlarınız

1. Özcan Turan

Mutemet Arşivi Personel Maaşlarının Erken (Bayram Öncesi) Ödeme Genelgesi 28.06.2022

Personel Ödemelerine İlişkin KBS Duyurusu DAĞITIM YERLERİNE PERSONEL ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ KBS DUYURUSU SIRA NO: (2022/8) 1- TEMMUZ– 2022 MAAŞ DÖNEMİ MAAŞ/ÜCRETLERİN ERKEN ÖDENMESİ KAPSAMINDA YAPILMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR; Bakanlığımız 28.06.2022 tarihli ve 1324909 sayılı Genelgesi...
  2. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli 3600 Ek Gösterge İle Birlikte Artan Ek Göstergelerden Sonra En Yüksek Devlet Memuru Maaşı Katsayısı 10500 Olarak Değişir Mi?

Hayır değişmeyecek Mehmet Hocam madde 20'ye bakarsanız 9500 olarak kalmaya devam edecek
  3. Özcan Turan

Çöp Kutusu Mys'den Geçici Görev Yolluk Ödeme Bütçe Değiştimi?

Alt faaliyet türünü teşhis ve tedavi hizmetleri seçin yeni tertip gelir
  4. Özcan Turan

Hocam öyle bir kod tanımlı değilse ödeneğiniz yoktur o yüzden gözükmez
  5. Özcan Turan

Sağlık Bakanlığı için geçici görev yolluklarının yeni tertibi 54.167.480.17695.14.67.01.03.03.10
  6. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli 4-B Sözleşmeli Büro Personellerinin Kıst+Tam Maaş Hesaplamasında Eski Ücretten Hesaplıyor

Benim askerden dönen 4B Personelim var dediğim şekilde yaptım ve sonra sağlamasını yapınca doğru hespalama yapıyor belki sizin durumda başka bir problem vardır bilmiyorum
  7. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli 4-B Sözleşmeli Büro Personellerinin Kıst+Tam Maaş Hesaplamasında Eski Ücretten Hesaplıyor

Çağrı açmaya gerek yok hocam personelin toplam vergi matrahının olduğu yerdeki ilk sözleşme ücretine 2021 yılı Aralık ayı sözleşme ücretini yazarak hesaplama yaparsanız doğru hesaplama yapıyor KBS
  8. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Başka Kurumdan Gelen Brüt Bodrosu (Ekobs) Personel Gelmiyor

Bu şekilde giriş yaptıysanız normalde personel seçim ekranına gelmesi gerekir programda bir değişiklik yapıldıysa bilmiyorum
  9. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Başka Kurumdan Gelen Brüt Bodrosu (Ekobs) Personel Gelmiyor

Sabit ek ödemeyi sen ödediysen kişiye çalışma görevlendirme bilgilerinden görev ekle diyerek diğer kurumlara görevlendirilen personel olarak hangi tarihler arasında gitti ise onu yazıp kaydettiğin halde mi gelmiyor
  10. Özcan Turan

Sabit Ek Ödemesini siz hesaplamadığınız için geçici görev bordrosuna gelmez sabitini kim ödedi ise onun geçici görev bordrosunu oluşturması gerekir
  11. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Hayat sigorta poliçeleri ile şahıs sigorta poliçelerinde indirim konusu yapılacak prim tutarının tespiti hakkında KBS duyurusu

Benim bir personeliminde aynı şekilde eksik hesaplamış KBS'nin yaptığı hesaplamadaki rakam personelin aylık ek gösterge taban aylık kıdem aylık ve yan ödeme tutarlarının %15'ne denk geliyor anlaşılan maliye bakanlığı vergi kanununda yer alan aylık brüt ücretin %15'i geçemez kısmını aylık...
  12. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli KBS İşten Ayrılma Problemi

Genel bir sorun var gibi gözüküyor sistemde çünkü daha önce bizim kurumumuzda çalışırken istifa edip şuan başka bir hastaneye yeniden ataması yapılan bir doktoru ben kendi ekranımda göremiyorum mal müdürlüğüde kişiyi saymanlık işlemlerinde buluyor fakat maaş işlem kodunu değiştirmeye sistem izin...
  13. Özcan Turan

Mutemet Arşivi COVİD-19 EK ÖDEME

Teşekkürler Ömür Hocam
  14. Özcan Turan

Birde hocam hastanede covid-19 hastalarına hizmet vermek için bir servis tamamen bu hastalara ayrıldı idarede bu serviste çalışan personeli pandemi servisi olarak liste verdi bu kişiler için özellikli birim adı ne olarak seçilmeli ben izolasyon odası olarak seçtim
  15. Özcan Turan

Şu sebepten sordum rıdvan hocam hastanede covid-19 şüphesiyle test yapılan bir hasta pozitif çıkmasına rağmen durumunun iyi olması nedeniyle evde takip amacıyla gerekli önlemler alınarak evde bakım birimine ait hasta nakil aracıyla evine götürülmüş
  16. Özcan Turan

Bir soruda ben soruyum evde bakım hizmetlerinde çalışan personele başhekim kararıyla pandemi hizmet sunumu kapsamında tavan katsayısı 2 olarak uygulanabilirmi sizce
  17. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine İlişkin Duyuru (28 Kasım 2019)

Ömür hocam kusura bakmayın profil mesajınıza bakamadım ben bizim yaptığımız uygulamayı anlattım belki bizimki yanlıştır bilmiyorum ama buradaki ne vergi dairesi ne de sgk il müdürlüğü genel bütçe içinde muhtasar beyanname verilmesi gerektiği söylemedi gerçi şunu söyleyim ilgili vergi...
  18. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine İlişkin Duyuru (28 Kasım 2019)

Rıdvan Ercan YILDIZ evet aynen bu şekilde ayrıca buraya özel bütçeli kurumlarıda eklemek gerekir üniversiteler gibi mesela
  19. Özcan Turan

ben bizim yaptığımız uygulamayı kısaca özetlersem muhtasar beyannameyi sadece döner sermaye bütçesinden maaş ödediğimiz işçi ve 4b li personel için kullanıyoruz bunun dışında benim anladığım genel bütçeden ödenen işçi ve 4b maaşlarından yapılan vergi kesintileri mal müdürlüğü tarafından ödeme...
  20. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Personel Fark bodrosu ödeme

Ödeme emri alt türü memur maaş değil sözleşmeli personel ücretleri olması gerekir
  21. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Personel Fark bodrosu ödeme

Ödeme kalemleri yanlış 4924 sözleşmeliler için diğer sözleşmeli personel ücretleri şeklinde şeçmeniz gerekir
  22. Özcan Turan

Mutemet Arşivi Döner Sermayede Hazine Payının düşürülmesi ile ilgili yazı Gerekmektedir.

Bu yazının halen geçerli olduğuna ilişkin Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne yazılmış cevap yazısı ektedir.
  23. Özcan Turan

Editörün Seçimi MYS - 5510/5434 - 657 4B - 4D -Maaş Avans Kapatma Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

Bende öyle düşündüm Hüseyin hocam fakat emin olmadım önceden hys'de münferit maaş ödenen kişinin tc ile avans tutarı geliyordu o yüzden sordum gerçi şuan avans kapatmak için yapılan ödeme emirleri aslında muhasebe işlem fişine benziyor
  24. Özcan Turan

Editörün Seçimi MYS - 5510/5434 - 657 4B - 4D -Maaş Avans Kapatma Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

Münferit maaşın avansını ayrı olarak mı yapmak gerekir toplu maaş avansın üstüne ekleyip yapsak olurmu acaba ekinede münferit maaşın ödeme emrini ve bodrosunu ekleyip
  25. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli KBS Kadrolu 14 günlük fark maaşları açıldı

Emin misiniz hocam ben bordroya bakıyorum normal agi uygulamış kbs
  26. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Yurt İçi Sürekli Görev Yolluğu

Naklen tayinle sosyalleştirme bölgesi olarak atanan personele diğer hastane il merkezine kadar yolluk ödemiş sağlık müdürlügüde personelin görev yeri olarak bizim ilçeye atamasını yaptı bu personele il merkezinden ilçeye kadar gündeliği ve otobüs ücretini mi ödüyorduk
  27. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Açıktan Atanan Eski Memurun KBS Durum Kodu

Münferit maaşlarda harcama yetkilisi onayı sonrası personel bilgileri güncelleniyor bir şey yapmanıza gerek yok ekranda durum kodu ne ise o haliyle kalsın durum kodunun maaşın ödenmesi ile bağlantısı yok rahat olun
  28. Özcan Turan

Mutemet Arşivi Vefat ve Başsağlığı

Allah rahmet eylesin inşallah
  29. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğu

Harcırah Kanunu Madde 7:Terfi suretiyle atananların harcırahı, terfi ettikleri aylık derecesi üzerinden ödenir. Harcırah kanunudaki madde bu şekilde ama bu duruma uyuyor mu tam emin olamadım
  30. Özcan Turan

Mutemet Arşivi EKOBS-Duyuru

Ekobs bugün itibariyle tüm kullanıcılara açıldı hadi hayırlısı
  31. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli 4-D Sürekli İşçilerin İşyeri Sicil birleştirmesi

Eğer bahsedilen işçiler taşerondan kadroya geçenlerse bu meselenin aslında SGK ile de pek alakası yok çünkü 696 sayılı KHK'nin 113 üncü maddesi ile 6356 sayılı kanuna eklenen geçici 7.maddeyi bakarsak işyeri sicil numaralarının birleştirilmesi en son sona erecek toplu sözleşmenin bitim tarihine...
  32. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Tabip DS Sabit Ek Ödemeden MYO kesintileri kalkacak mı ?

ASKERLİK KANUNU İLE DİĞER BAZI KANUNLARDA VE 663 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Madde 12:31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 3 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır. 5510 ek madde 3:4/1/1961 tarihli...
  33. Özcan Turan

Mutemet Arşivi Mevlid Kandili

Hayırlı kandiller
  34. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli 4B PRİM SENDİKA

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/4b-toplu-soezlesme-ikramiyesinden-primin-kesilmesi Ömür hocam cevap vermiş bu konuyuda incelerseniz aklınıza takılanlara cevap bulabilirsiniz
  35. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Geçici İş Göremezlik Ödeneklerinin Mahsuplaşma İşlemleri

Sizin mutemet olarak yapmanız gereken sgk vizite sisteminde rapor alan işçilerin raporlarını onaylamak raporu onayladıktan sonra vizite sisteminde mahsuplaşma onay ekranından aynı raporu bir kez daha onaylayın ondan sonra bildirge döneminde normal primleri bildirin rapor ücreti olrak sgk...
  36. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi geriye yönelik engelli indirimi

Döner sermayeden sürekli işçiye geriye dönük engellilik indiriminin nasıl yapıldığını anlatabilirmisiniz arkadaşlar genel bütçede bir çok defa personele kesilen vergiyi mal müdürlüğüne iade ettirdik ama ilk kez döner sermayeden böyle bir durumla karşılaştık
  37. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Çalıştıktan Sonra FHZ Keseneği

Fatih bey ağustos için 4924 sözleşmeli personelin normal maaş bildirgesini verdiniz mi kesenek bilgi sistemi fiili hizmet bildirimlerinde sanırım o aykı asıl bildirgeyle karşılaştırma yaptığı için bu hatayı verebilir
  38. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Tdms A2 raporu

Bencede öyle ömür hocam fakat muhasebeyi nasıl ikna edebiliriz bu konuda mesela
  39. Özcan Turan

Çözümlendi | Kilitli Tdms A2 raporu

Ek ödeme hesaplamalarında A2 raporunda hesaplanan brütleri toplarken aylık mahsuplasmayı dahil etmek gerekirmi bizim muhasebe A2 raporuna mahsuplasma etki etmese bile ek ödemenin bir parçası gibi sayıp dağıtılacak tutarın buna göre belirlenmesi gerektiğini söyledi sizce bu doğru bir uygulama mı?
Geri
Üst Alt