Arama sonuçlarınız

1. Editörün Seçimi SGK Toplu İşe Giriş ve Çıkış Bildirimi

Toplu girişler ve çıkışlar için harika, taşeronda 1125 kişinin girişini 1 günde yapmıştık, tabi başlama tarihleri standart olduğu için ve diğer bilgileri hazırdı.
  2. Çözümlendi | Kilitli 657 4/C li Personellerin Ücretsiz İzne Ayrılma Hakları

Teşekkürederim. Sağolasın üsdat.
  3. Çözümlendi | Kilitli 657 4/C li Personellerin Ücretsiz İzne Ayrılma Hakları

Evet aynen ondan bahsediyorum. 11 Ay çalışıyorlardı, 11 ay 28 gün çalışma hakalarını ne zaman aldılar. bi tarih varmı. bizdeki işlem de buna uymuyor 12. ayın bildirgesi olsa ne ala.
  4. Çözümlendi | Kilitli 657 4/C li Personellerin Ücretsiz İzne Ayrılma Hakları

SGK dan gelen yazıda 2014 yılı eylül dönemi 657 4/c li personellerin APHB sinin verilmediği ve elden düzenlenerek gönderilmesini istediler. O döneme baktığımda hakkaten bildirge yapılmamış, 4/c lilerde mecburi ücretsiz izin vardı acaba bundan dolayımı göndermemişler. gerçi bordro vs. yapılmış...
  5. Mutemet Arşivi 4/D 15.12.2018 - 14.01.2019 Dönemi Maaşı Nasıl yapılacak

Ayirmaya gerek yok. 2019 da ödendiği icin 2019 yılı geliri olarak görüp. %15 vergi diliminden yapacağız. Lakin Bizim TDMS bu şekilde yaparmı. Eğer yapmazsa kum. Vergi matrahlarina bi ayar cekmemiz gerekecek. Bekleyelim ve gorelim.
  6. Mutemet Arşivi 4/D 15.12.2018 - 14.01.2019 Dönemi Maaşı Nasıl yapılacak

TDMS de aralık maaşını hesaplatınca görceğiz.
  7. Çözümlendi | Kilitli Açıkta olan dr. un aralık 15-31 arası sgk primi nasıl gönderilir

Sgk ile görüştüm. 9 gun girin. Ise dönerse kalan gününü bildirirsiniz dediler. 17/2=8,5 yuvarla 9 gir dediler
  8. Çözümlendi | Kilitli Devlet Memurları İstirahat Raporu Görüntüleme ve İş Kazası

Benim 4/a isyerime 2 ceza düşmüş ayrintili kontrol ettirdim ve 2 tane memurun is kazasını girmemisiz. Yani ceza var. Bana bu tur bir yazı vs. Gelmedi bende sifre felan almadim.
  9. Çözümlendi | Kilitli Açıkta olan dr. un aralık 15-31 arası sgk primi nasıl gönderilir

Slm. Arkadaşlar açığa alınan bir doktor var. 15-31.12.2018 dönemi 17 günlük DSSÖ SGK primlerini kaç gün üzerinden yapılır fonet 8,5 günlük çıkarıyor.
  10. Mutemet Arşivi 4/D 15.12.2018 - 14.01.2019 Dönemi Maaşı Nasıl yapılacak

Arkadaşlar Peşin ödenen maaşların 01-14.01.2019 dönemi için %15 lik vergi dilimi uyguladınızmı? Çalışarak alanlar için uyguluyorsunuzda ondan soruyorum.
  11. Mutemet Arşivi 4/D 15.12.2018 - 14.01.2019 Dönemi Maaşı Nasıl yapılacak

Çalıştıktan sonra maaşlarını alanların maaşlarını bu ay kasım 2018 dönemini yaptık. Aralık 2018 dönemi maaşlarınıda Ocak 15 inde ödeyeceğiz. Vergi dilimide 2018 vergisinden devam edecek. Emanete alma vs. yapmıyoruz. Biz öyle yapıyoruz yani.
  12. Çözümlendi | Kilitli Fiili Hizmet Zammı İdari Para cezası

Borç nedeni tam olarak nedir.
  13. Çözümlendi | Kilitli KBS 4B Sözleşmeli Doğum Nedeniyle Ücretsiz İzinde Hangi Koda alınır

Biz bilmiyorduk, muhasebedekilere söyledik onlarda bilmiyorlardı 2 gün bekledik sonra tamam dediler. kbs de 4/b işlemlerine yeni başladık bu konuda çok bi bilgimizde yok. Sizden bunuda öğrenmiş olduk teşekkür ederim.
  14. Çözümlendi | Kilitli KBS 4B Sözleşmeli Doğum Nedeniyle Ücretsiz İzinde Hangi Koda alınır

Ücretsiz izin koduna alın, askere gidenleride ücretsizi izin koduna alın. biz askere gideni askere gitti diye yapmıştık. Sonra geri getirene kadar akla karayı seçtik.
  15. Çözümlendi | Kilitli Heyet Raporu Kesintisi

Benim bildiğim heyet raporlarında yan ödeme ve öht den kesinti yapılmaz, Tek hekim raporlarında ise yan ödeme, öht ve diğer tazminatlarından kesinti yapılır.
  16. Çözümlendi | Kilitli Vefat eden işçi tediye

Sgk niye kestin demez, hatta sevinirde, kesmezsen de kendini riske atmış olursun, kes Arkadaşım. çalışma günü sıfır primi ikramiyeye girecen nasıl olsa gönder gitsin.
  17. Çözümlendi | Kilitli Uzun Süreli Yatarak Tedavi 4/1a Personel

4/b li ise kuzu kuzu maaşlarını vs. ödeyeceksin, aldığı parayı maaşından düşeceksin. 4/d li ise maaşından keseceksin sgk ödeyecek. sgk da eksik gün nedeni uygun sececeksinz.
  18. Çözümlendi | Kilitli KBS 4/B Maaş Hesaplama Hataları

kbs bazen icra nafaka vs leride otomatik getirmiyor. ayın 5-6 sı gibi tekrar bak.
  19. Çözümlendi | Kilitli Vefat eden işçi tediye

bunu hiç yapmadım. bağlı bulunduğun sgk müdürlüğüne sor. Bence kesilmesi gerekir.
  20. Çözümlendi | Kilitli Vefat eden işçi tediye

Varislerine oranları doğrultusunda çalıştığı sürelerle sınırlı ödeyiniz.
  21. Çözümlendi | Kilitli Ödeme Emri Belgesindeki Yeni SGK Kesintileri (4/B)

yazı 2015 tarihli bugüne kadar kbs bile uygulamamış.
  22. Çözümlendi | Kilitli Ödeme Emri Belgesindeki Yeni SGK Kesintileri (4/B)

Kbs den 4/b lilerle ilgili aldığımız ödeme emrinde 20,5 - 14 şeklinde bende diğerlerini aynı şekilde yapmaya devma ediyorum. kbs değiştirirse bende değiştiririm.
  23. Mutemet Arşivi Yemek Yardımı Çalışma ve S.G.Baknalığı Görüş Yazısı

Yemek bedeli 5 tl. den g.v. - d.v. - sgk kesintileri yapıyormusunuz.
  24. Çözümlendi | Kilitli Taşeron tediye

Ücretsiz izinlerin hic birisinde odenmez. Yıllık hastalik dogum öncesi sonrası vs. Icin odenir
  25. Çözümlendi | Kilitli Fonet Aylık Mahsuplaşma

atmaması lazım, kbs den aldınmı kesintilerini, fonet le bir görüş, hekimlerden %20 ye girenler varsa ilk aylardan onlara çıkar.
  26. Çözümlendi | Kilitli Fonet Aylık Mahsuplaşma

diğer işlemlerin içinde var. yalnız kbs den maaş alanların kbs deki gelir vergisi kesintilerini alman lazım. yoksa fonet bazen düzgün hesap yapmıyor.
  27. Çözümlendi | Kilitli E-Bildirge Erken Bildirim

boş ver gönder gitsin bir değişiklik olursa süresi dolmadan dönersen izinden silip ek yaparsın.
  28. Çözümlendi | Kilitli Taşeron tediye

13/90=0,14*çalışılan gün=sonuç
  29. Çözümlendi | Kilitli E-bildirgede Eksik Bildirilen Gün Sayısı

fhz gönderiyormusunuz kişi adına eğer fhz gönderiyorsanız 13-30 nolu belgelerin toplamına bakın bi isterseniz
  30. Çözümlendi | Kilitli Taşeron tediye

Hayır hafta tatilince çalışanlar için ödenen +1 yevmiyeden bahsediyor.
  31. Çözümlendi | Kilitli Taşeron tediye

Tediye 3 ayda bir ödenir. ekim 1 den itibaren ücretsiz izinde olduğu süreler kadar gün eksilteceksiniz.
  32. Çözümlendi | Kilitli Taşeron tediye

Hafta tatilinde ne takıldı aklına
  33. Çözümlendi | Kilitli Taşeron tediye

İcradan gelen yazının içeriğini oku, bazı icra yazılarında agi,fazla mesai,ikramiyelerininde 1/4 veya tamamından deniliyor. Dosya içeriğine göre kes kişi ilgili icraya itirazda bulunsun.
  34. Mutemet Arşivi 4924 Kaldırılıyor mu?

İnşaallah
  35. Çözümlendi | Kilitli 657 4/b li personel sürekli rapor alıyor.

7. ayda göreve başlayan 657 4/b li personel sürekli rapor alıyor. Şu ana kadar toplasan 1 ay çalışmamıştır. Maaşını vs. tam yapıyorum. sgk gününü tam bildiriyorum. Yıllık rapor sürelerini bile geçti. heyet raporu, tek hekim raporu alıyor sürekli. Yasal olarak ne yapmalıyız.
  36. Çözümlendi | Kilitli Personel Tarafından İtiraz Edilen Kişi Borcu

İdarenin açık hatası varsa borcu ödemek zorunda, İdarenin, yokluk, açık hata, memurun gerçek dışı beyanı veya hilesi hallerinde, süre aranmaksızın kanunsuz terfi veya intibaka dayanarak ödediği meblağı her zaman geri alabileceği, (açık hata kişinin anlayabileceği şekilde yapılan hatadır.) bizde...
  37. Çözümlendi | Kilitli Personel Tarafından İtiraz Edilen Kişi Borcu

KİŞİLERDEN ALACAKLARIN TAKİBİ, TAHSİLİ VE TERKİNİNE İLİŞKİN İŞLEMLER Kişilerden alacakların sürüncemede bırakılmadan ve zaman aşımına uğratılmadan takip edilerek, kanuni faizi ile birlikte tahsil edilmesi esastır. Kişilerden alacaklar konusunu oluşturan yersiz, fazla ve haksız ödemelerin geri...
Geri
Üst Alt