Arama sonuçlarınız

1. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Daire Başkanı Maaş Hesabında Makam Tazminatı

GİH sınıfına tabi Daire Başkanı makam tazminatı almaz. Zaten KBS ye ilgili parametreleri düzgün girdiğinizde siz de göreceksiniz. Hesaplama da 0 çıkar. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun Ek 26. maddesi uyarınca uyarınca alınan Kanuna ekli Makam Tazminatı Cetvelinde yer alan kadro unvanlarına...
  2. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Ücretlere İlişkin Gelir Ve Damga Vergisinde Bildirim Süresi

Terfi Fark ödemesi yapıldığında ödeme yapılan ayı baz alın.Yoksa teker teker düzeltme beyanı vermek zorunda kalırsınız.
  3. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Ücretlere İlişkin Gelir Ve Damga Vergisinde Bildirim Süresi

Soru 1: Memura 15.09.2022 tarihinde maaş ödendikten sonra Eylül-2022 dönemine ait denetim ücreti (ek çalışma karşılığı) 04.10.2022 tarihinde ödenmiştir. Bu durumda, denetim ücretine ilişkin gelir ve damga vergisi hangi ay beyanname ile bildirilmelidir? Cevap 1: Eylül Ayı Beyannamesi İle...
  4. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli 4B Sgk Dönem Borçları Nerden Kontrol Ediliyor?

Herhangi bir bankanın internet şubesinden ya da mobil uygulamasından sicil no girerek cari dönem veya geçmiş dönem ya da idari para cezası varsa sorgulatabilirsiniz. 1665496414 T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu adresinden müfredat kartına bakın.
  5. Erkan Bağlan

Mutemet Arşivi 2022 Eylül Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Enflasyon Rakamları

Böylece 3 aylık toplam (Temmuz,Ağustos,Eylül) % 6,91 oldu.
  6. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli 4B Münferit Maaşında Bes Kesintisi Hk.

Deftesarlık ilgili tutarları göndersin.Hemen Tahsilat işlendi konumuna geçmez bekleyin biraz.
  7. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Yabancı Uyruklu Sözleşmeli Akademisyen İşlemleri

Hocam merhaba ekteki linkte yab.uyr personel maaş hesaplama bildirge muhsgk işlemleri vardır.Paylaşıma izin verdiği için Selçuk TEKTAŞ üstadıma teşekkülerimi bir borç bilirim.Kolay gelsin
  8. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Sgk Idari Para Cezası Rücu Işlemleri Nasıl Yol Izlenmeli

Komisyon kurulabilir diye düşünüyorum. 1650979544 Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik okumanızı öneririm.
  9. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Emekli Keseneklerinin (657) 1 Gün Geç Bildirilmesi Cezası

Haklısınız ama maalesef mutemet arkadaşların ve özellikle kuvvet çarpanı görevlerde çalışan arkadaşlarımızın kaderi böyle. Diğerlerinle aynı tutarda maaş alsanız bile üstünüzde görev tanımınızdan dolayı çok ağır sorumluluklar oluyor.
  10. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Emekli Keseneklerinin (657) 1 Gün Geç Bildirilmesi Cezası

Sayıştayın bu konu ile ilgili bulgusunda ödenemeyeceği belirtilmiş. Bu tip durumlarda çoğunlukla ilgili dairedeki arkadaşlar aralarında para toplayarak cezayı ödüyorlar. Zaten İç Kontrolde İş akış süreç listelerinde bu ve benzeri vergi gibi işler yüksek riskli mali sorumluluğu işler olarak...
  11. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli . İki Farklı Ayda Ödenen Tediyelere Ilişkin Gelir Vergisini Ocak Ayı Beyannamesi

Sıkıntı olacağını zannetmem. Sonuçta dönem bazlı emanetinizi bildirip ödüyorsunuz. Şubatda da ödeseniz Ocak ayı ücretleri olduğu için bir sıkıntı olmaz.
  12. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli . İki Farklı Ayda Ödenen Tediyelere Ilişkin Gelir Vergisini Ocak Ayı Beyannamesi

Merhaba, Bizim Personel Daire Başkanlığı birleştirip Ocak 2022 beyannamesi ile bildirdi. Yalnız şunu belirteyim bizim işçiler ilgili ayı takip eden ay başında ücretlerini alıyorlar. 01-31 Ocak takip eden Şubat ayı ilk haftası ücretleri ödeniyor. Bazı kurumlar 15 Ocak -15 Şubat olarak ödüyorlar...
  13. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli 2547'Nin 31. Maddesine Göre Ek Ders Gelir Ve Damga Vergisi

Arkadaşlar kurumumuzda 2547 Sayılı Kanunun 31. Maddesine göre görevlendirilen çalışan ve emekli öğretim görevlileri var. İlgili personele yapılan ödemelerde gelir ve damga vergisi tam mı kesilecek yoksa istisna uygulanacak mı?. Eğer İstisna uygulanacak ise her ay (dönem) bazında mı istisna...
  14. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli E.e.a Ile K.h.a Arasında 3 Dereceden Fazla Fark Olması Ve Kbs'nin Uyarı Vermesi?

Ödemeye esas derece görev aylığıdır. Görev Aylığı Kazanılmış Hak Aylığı Emekliye Esas Aylık olmak üzere üç aylık tanımı bulunur. KBS ye Görev aylığı (Ödemeye Esas Aylık) ve Emekli Aylığı girilir.
  15. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Kbs Yeni Kurum Tanımlama Işlemleri

Gerek yok o zaman oradan gönderin primlerinizi.
  16. Erkan Bağlan

Bilsem merkezinde kadrolu çalışacak olan varsa 657ye tabi 5434/5510 çalışacak olan varsa primlerini çıkabilmeniz için ayrıca kurum sicil numarası almanız gerekmektedir.
  17. Erkan Bağlan

İlgili vergi dairesinden vergi numarası almanız gerekmektedir.Daha sonra muhasebata çağrı açıp ilgili birimi tanımlatmanız gerekmektedir.İlgili Birim KBSye tanımlandıktan sonra bütçe tertip girişlerini yapmanız ve maaş mutemetini gerçekleştirme görevlisini harcama yetkilisini kurum bilgilerine...
  18. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli MUHSGK Paket Yükleme Sorunu 01/06/2021

12.versiyon çıkacak acele etmeyin arkadaşlar.
  19. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Katkı payı ödemesi gerçekleştiren kurumlar için açıklama alanlarının formatı

Tamam Eren Bey haklısınız.Bekleyelim biraz.Konuyu kapatabiliriz.
  20. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Katkı payı ödemesi gerçekleştiren kurumlar için açıklama alanlarının formatı

Eren Bey eski formattan (Eski kurum kodlarının yer aldığı formattan) bankaya göndermeye devam ediyoruz. Fakat bu konunun ileride kurumlara çok problem yaşatacağını düşünüyorum. Şöyle ki ödenen BES kesintileri kurumlara geri gönderilebilir.İçinden çıkılmayacak bir probleme dönüşebilir.
  21. Erkan Bağlan

Arkadaşlar bildiğiniz üzere 01 Ocak 2021 den itibaren Program Bazlı Bütçeye geçildiğinden kurumların mevcut tertip yapısında ve tertip yapısında kullanılan kurumsal kodlarda esaslı değişiklikler yapılmış olup Kamu kurumlarının mevcut tanımlı kurumsal kodları ve kod yapısı değiştirilmek suretiyle...
  22. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Aylık Prim Hizmet Belgesini MUHSGK Üzerinde Düzeltme

KSS Sonrayı tıklamayın vergi ziyaı cezası ödemek zorunda kalırsınız.Pişmanlık talepli düzeltme beyanı verin.
  23. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Doçent Unvanını Alan Öğretim Üyesinin Kbs Veri Girişi

2914 s. Kanun'un yukarıda yer verilen hükümleri gereğince, doçent unvanını almış olmak ve 3. dereceyi kazanılmış hak olarak elde etmek şartıyla bu unvan için öngörülen ek göstergeden yararlanmak için yeterli sayıldığından, emekliliğe esas derecesi en az 3. Derecede bulunan öğretim elemanının...
  24. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Doçent Unvanını Alan Öğretim Üyesinin Kbs Veri Girişi

Emekliğe esas derece burada belirleyicidir.Örneğinizdeki akademik personelin emekliliğe esas derecesi 6/3 olduğundan dolayı haklardan faydalanamaz. Eğer emekliliğe esas derecesi en az 3. derece olsaydı KBS deki ilgili modülde değişiklik yapmadan ayrıca bir ödeme emri ile ek gösterge farkını...
  25. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli Kimlik Yönetim Sistemi Yetki Talebi

İlgili rollerin tanımlanması gerekiyor muhasebe tarafından.Ayrıca alternatif olarak muhasebe yetkilileri her harcama birimi için harcama birimi kimlik yöneticisi tanımlayabilir.harcama birimi kimlik yöneticisi ilgili harcama birimine ait değişiklikler olduğunda rol kaldırma ve atama işlemlerini...
  26. Erkan Bağlan

Mutemet Arşivi KBS Vekalet Uygulaması Resimli Anlatım

Bu sorunun cevabı nedir acaba?Cevap verilmemiş.
  27. Erkan Bağlan

Mutemet Arşivi Mys üzerinde "Sgk Emanet" isminde yeni bir Modül eklenmiştir.

Şimdilik emanet kontrolü dışında bir işlevi gözükmüyor.İleride her harcama birimi kendi emanet çıkışlarını kendi yapabilir diye düşünüyorum.Harcama birimleri bize fiziksel olarak çok yakın olduğu için ben emanetleri gönderdikten sonra onlara durumu sorduğumda daha önce görünen emanetlerin ben...
  28. Erkan Bağlan

Mutemet Arşivi Mys üzerinde "Sgk Emanet" isminde yeni bir Modül eklenmiştir.

Arkadaşlar ben Strateji Geliştirme Daire Başkanlığında çalışıyorum ilgili emanetleri çıktığımızda ilgili harcama birimininde emaneti sıfırlanmış oluyor.Yani ilgili harcama birimi emanet oluşturup bize gönderiyor.O esnada siz görebilirsiniz.Biz ödediğimizde ise sıfırlanıyor sizdeki SGK Emanet Modülü.
  29. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli MUHSGK Ertelemesine İlişkin Resmî Gazete

Tescil kaydı açtıranlar boş da olsa beyanname vermeli mi? Sonradan ceza gelmesin.
  30. Erkan Bağlan

Mutemet Arşivi Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi (MPHB) Nasıl Kullanılır

Yıldırım Bey şube kodunuzu ilgili vergi dairenizin sicil servisinden telefonla öğrenebilirsiniz.
  31. Erkan Bağlan

Mutemet Arşivi Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi (MPHB) Nasıl Kullanılır | E-Bildirge Artık Kullanılmayacak

Arkadaşlar önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum. Kullanıcı adı ve şifrenizi Ocak 2020 de alırsanız daha iyi olur.Çünkü daha önce alırsanız boş beyan vermek zorunda kalırsınız.Eğer hiç beyan vermesenizde bu defa ceza ödemek zorunda kalırsınız.
  32. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli BES-Emanete alınma

Aslan16, Bey evet ayrı ayrı bildirim yapılması gerekiyor.Benim özellikle vurgulamak istediğim Bes emanetlerini çıkarken aracı bankalar açıklama formatını yanlış girebiliyorlar.Bu yüzden tutarlar geriye gelebiliyor.Bizde bu problemlerle karşılaştığımız için artık bankaya bes listesini e-mail...
  33. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli BES-Emanete alınma

Önce geri dönen tutarlarlarla girmiş olduğunuz ziraat emeklilik tahsilat kaydındaki beklemedeki tutarları eşleştirmeniz gerekiyor daha sonra KBS dışı olarak mal müdürlüğünüzün tekrar ziraat emekliliğe göndermesi gerekiyor.Mal müdürlüğünüzün açıklama formatını düzgün bir şekilde girmesi...
  34. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Fark Kişi Aktarma

1. soru Personel bildirim dökümünün fotokopisini koymanıza gerek yok. 2.soru için Personel Nakil Bildirimi yeterli olur.
  35. Erkan Bağlan

Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Fark Kişi Aktarma

Mustafa Bey 14 GÜNLÜK FARK TABLOSUNA AKTAR MENÜSÜ mutemetlere açık.Ben Strateji Geliştirme Daire Başkanlığında çalışıyorum.Aynı Problem bir personelimizde de var.Zaten siz de o menüden yapmışsınız.Siz gitseniz de onların yapabileceğini zannetmiyorum.Çünkü o menü kapandı.Çözüm bulabilirseniz...
Geri
Üst Alt