Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Toplu Sözleşme İkramiyesi Hk.

Saymanlıklar maaşı önce verenlerin maaşlarını bu son düzenlemeye göre tekrar hesaplatmaları için iptal ediyor dün KBS o yüzden de hesaplamalara kapatılmıştı. Maalesef son durum bu şekilde.
  2. Çözümlendi | Kilitli 5434 Fiili Hizmet Text Hesaplaması

Yıllık FHZ hesabı ile ilgili kısa bir bilgi olsun bizim kurum üzerinden giderek, 2023 yılının Aralık ayı bordrosu baz alınarak önce kesenek matrahını buluyoruz, Aralık kesenek matrahı: Aylık : 764,69 Taban:7979,29 Ek gösterge :1835,27 Kıdem:193,72 Em.Es.En.Yü.De.Me.Ay : (4843,06: %145...
  3. Çözümlendi | Kilitli Adalet Uzman Yardımcısı Maaşı Hesabı Ile Ilgili

Ücret tazminat göstergesi çağırınca çıktı öht göstergesini de oradan bulduk sorun çözüldü teşekkür ediyorum konuyu kapatabiliriz.
  4. Çözümlendi | Kilitli Adalet Uzman Yardımcısı Maaşı Hesabı Ile Ilgili

Bakanlığımıza mahkeme kararı ile göreve iade olan 6/1 derece kademedeki bir adalet uzman yardımcısı geldi maaş parametreleri ile ilgili bilgiye nasıl ulaşabilirim ? Adalet uzman yardımcısı maaşı yapan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum herkese iyi çalışmalar dilerim.
  5. Çözümlendi | Kilitli Memur Emeklisi Bekar Bir Kadın Vefat Eden Emekli Memur Babasının Maaşını Alma Koşulları Hakkında Bilgi

Bu sorumu hangi başlıkta sormam gerektiğine karar veremediğimden diğer kategorisinde bilgi rica ediyorum. Yüzde doksan üstü engelli kadın/erkek ikisi de bekar ve ikisi de memur emeklisi.Anne yıllar önce vefat etti.Babaları da yeni vefat etti ve baba albay emeklisi olduğu için emekli maaşı olarak...
  6. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel Ek Bi̇ldi̇rge Nedeni̇ İle Gelen İpc Cezası

Kurumumuzça askere gidip gelen bir sözleşmeli personelimizin ek bildirgesi nedeniyle bir idari para cezası geldi mysv2 den ödeme emrine bağlıyarak ödemek istiyoruz ancak ne saymanlık ne sgk muhatap bulup doğru kodlara ulaşamadık.4 b idari para cezası gelip ödeme emrine bağlayan arkadaşlardan bir...
  7. Çözümlendi | Kilitli Kıst Maaş Hesabında Geli̇r Vergi̇si̇nde İstisna Hesaplama

Aynı kişi asker dönüşü 11/09/2023 işe başlama 4 gün Ağustos kıst maaşı ve tam Eylül maaşı ödeyeceğiz.
  8. Çözümlendi | Kilitli Kıst Maaş Hesabında Geli̇r Vergi̇si̇nde İstisna Hesaplama

Halil hocam teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için.Tam maaştan artan istisnanın kıst maaşta kullanıldığını açıkcası bilmiyordum o yüzden de bir türlü burdaki rakama ulaşamamıştım.Bu örnek bana aslında şu an yapmakta olduğum Eylül tam aylık maaş ve Ağustos kıst maaş için gerekiyordu buna göre...
  9. Çözümlendi | Kilitli Kıst Maaş Hesabında Geli̇r Vergi̇si̇nde İstisna Hesaplama

Özür dileyerek ben doğru bordroyu ekliyorum şimdi yukardaki tam aylık bordro olmuş. 1695026684 Aylık vergi matrahı kıst bordronun 3209,43 TL.
  10. Çözümlendi | Kilitli Kıst Maaş Hesabında Geli̇r Vergi̇si̇nde İstisna Hesaplama

Askerlik dönüşü göreve başlayan bir personelime manuel maaş hesabı yaparken gelir vergisi hesabında tıkandım.KBS den örnek kıst bir maaş çıkarttım ancak buradaki gelir vergisi hesabını da bir türlü tutturamadım.Kaçırdığım bir şeyler olmalı ? Kıst maaşta agi kalktıktan sonra gelir vergisi...
  11. Çözümlendi | Kilitli Kadrosu Tekniker Olup Teknik Yüksek Öğretmen Okulu Mezunu Personelin Ek Ödemeleri Ile Ilgili

Teşekkür ediyorum Süleyman bey verdiğiniz bilgiler için ek gösterge ile ilgili de şöyle bir bilgi buldum. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 43 üncü maddesinde; "...Ek Gösterge: Bu Kanuna tabi kurumların kadrolarında bulunan personelin aylıkları; hizmet sınıfları, görev türleri ve aylık...
  12. Çözümlendi | Kilitli Kadrosu Tekniker Olup Teknik Yüksek Öğretmen Okulu Mezunu Personelin Ek Ödemeleri Ile Ilgili

Kadrosu tekniker olup iki yıl önce teknik yüksek öğretmen okulu mezunu olan personelimiz geçmişe dönük olarak teknik öğretmenlik nedeniyle hak ettiği ek ödemelerini talep etmektedir. Yan ödeme kararnamesine göre yan ödeme ve özel hizmet tazminatı farkını kişinin talep tarihinden geriye dönük...
  13. Mutemet Arşivi Aylıksız İzinde Olan Memurun Genel Sağlık Sigortası Gss Nasıl Hesaplanır

Sendika görevi nedeniyle ücretsiz izne ayrılan personel GSS kesintisi %12 oranında ayrıldığı kurumca ödenecek deniyor bunda hem fikiriz. Uygulamada yukarıyı okuduğumda sendikada ödenecek maaş ne ise matrahı oradan alıp ona göre %12 hesaplanacak mı anlıyorum ya da KBS den kişiyi ücretsiz izne...
  14. Editörün Seçimi 7447 Sayılı Kanunun 17. Maddesi̇ Uyarınca Kamu Kurumlarında Çalışan Tabi̇p Ve Di̇ş Tabi̇pleri̇ni̇n Ek Ödeme Oranı İle İlgi̇li̇ Bi̇lgi̇lendi̇rme

Bir kaç adliye ile görüştük kendi yorumlarına göre kıst ödemeyi yapıyorlar ve bu kıst ödemeyi alan tabip,diş tabibinin bu ödemesini emsal olarak "bunun doğru olduğunu iddia ederek" bizim tabib ve diş tabipleri itiraz ediyor. Ancak kanunda da belirtildiği üzere ; "Bu ödeme, kadro veya...
  15. Editörün Seçimi 7447 Sayılı Kanunun 17. Maddesi̇ Uyarınca Kamu Kurumlarında Çalışan Tabi̇p Ve Di̇ş Tabi̇pleri̇ni̇n Ek Ödeme Oranı İle İlgi̇li̇ Bi̇lgi̇lendi̇rme

Bu ödemeyle ilgili iki durumla karşılaştık.1-31 Mayıs arası tam aylık ödeme takip eden ay başından geçerli olmak üzere aylık maaşa yansıtılır deniliyor. Buna göre benim Haziran 15 itibariyle ödeyeceğim sadece 185 puan üzerinden olacak diye düşünüyorum. Fakat Türkiyeden farklı bir kaç kurum...
  16. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Işçi Anne/Baba Engellik Durumunda Vergi Indiriminden Yararlanabilir Mi?

Sürekli işçi babası %93 engelli vesayetini üzerine almış ve bize engellilik indiriminden yararlanıp yararlanamayabileceğini soruyor. Bu konuda bilgi paylaşımı rica ediyorum herkese iyi çalışmalar dilerim.
  17. Mutemet Arşivi 4/B Den 657 Genel Bütçeye Geçişteki Maaş Düşüşü

Statü farklılığı oluyor ve otomatikman 4b maaş gelir kalemleri ile 4c maaş gelir kalemleri aynı şekilde kesinti kalemleri de farklı olacağı için hiç bir zaman aynı maaş olamaz. Örnek: 4 b bir memur için gelir kalemleri (sözleşme ücreti, eş çocuk yardımı,toplu sözleşme ödeneği,%11 malüllük...
  18. Mutemet Arşivi Deprem Bölgesinde Geçici Olarak Çalışan Memurların Ek Özel Hizmet Tazminatı (Arazi Tazminatı) Hakkı

1684393072 Alıntı yaparak sorumu soracaktım bir yanlışlık oldu benim sorumda şu. Bizim kadrolu personelimiz kendi özel ,ailevi durumu nedeniyle 19.10.2020 tarihinde Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde geçici görevle göndermişiz. Şimdi kişi diyorki ben deprem bölgesindeyim böylede...
  19. Editörün Seçimi 7447 Sayılı Kanunun 17. Maddesi̇ Uyarınca Kamu Kurumlarında Çalışan Tabi̇p Ve Di̇ş Tabi̇pleri̇ni̇n Ek Ödeme Oranı İle İlgi̇li̇ Bi̇lgi̇lendi̇rme

Bu durumda ilgili kanun maddesi uyarınca ek bir yazı/talimat beklemeksizin 15 Haziran maaşı itibariyle diğer tazminat içerisinden 31-Ek Tazminat ( 375 sayılı KHK) ilgili ek ödeme oranını girerek ödemeye başlayacağız sanırım ? Bir yönden FHZ ödemesine benzeyen yönleri de var gibi.Örneğin: o yıl...
  20. Mutemet Arşivi Memurlarda Doğum Borçlanması

Doğum borçlanmasında bulunmak isteyen bir memurumuz için "Son defa T.C. Emekli Sandığı iştirakçisi iken doğum borçlanması talebinde bulunan (4-c) memur sigortalılarının borçlanma tutarı, başvurdukları tarihteki öğrenim durumu itibariyle tabi oldukları personel kanunlarında yer alan hükümlere...
  21. Mutemet Arşivi Memurlarda Doğum Borçlanması

Tam da bu konuda bilgi edinmek isteyen bir personel araması üzerine okuduğum bu yazı oldukça aydınlatıcı oldu. Paylaşım yapanın eline sağlık.
  22. Editörün Seçimi 4/B Sözleşmeli Personelin Kadroya Atanması Sgk Işlemleri

Merhaba arkadaşlar sözleşmelilerin kadroya geçiş işlemlerinde personel genel müdürlüğünden gelen derece/kademe ve kıdemleri esas alarak bu aya yetişmesi için giriş yaptık mecburen ancak personelde bu işi yetiştirebilmek adına çok da kontrollü yapmamış gibi görünüyor. Maaş sonrası derece kademe...
  23. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeliden Kadroya Geçen Personel Maaş Hesabında Gelir Vergisi İstisnası Sorunu

Pazartesi yoğunluğundan dolayı giremedim siteye cevap için teşekkür ediyorum neyseki sadece sistem üzerinde hesaplanmıştı bizde belirttiğiniz şekilde 4 b sözleşmeli maaş hesabını güncelleyip ondan sonra tekrar kadrolu maş hesapladığımızda sorun düzeldi.
  24. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeliden Kadroya Geçen Personel Maaş Hesabında Gelir Vergisi İstisnası Sorunu

Başkanlığımız sözleşmeli kategorisinden kadrolu personel olarak statü değiştirerek kadrolu personel maaşı hesabı yaptığımız personellerimizin maaşlarını kbs den hesaplatıp kontrol ettiğimizde aylık matrahı asgari ücretin altında kalanlardan da gelir vergisi kesintisi yapıldığını gördük çağrı...
  25. Editörün Seçimi 4/B Sözleşmeli Personelin Kadroya Atanması Sgk Işlemleri

Sözleşmeli personellerimizi kadroya geçirirken ilk defa memuriyete başlayanlara girdiğimiz şekilde BES girmemiz de gerekir diye düşünüyoruz bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum ? Ya da 4 B sözleşmeli maaşı almakta oldukları zaman diliminde hala BES kesintisi yapılan personel için BES e devam...
  26. Editörün Seçimi 4/B Sözleşmeli Personelin Kadroya Atanması Sgk Işlemleri

Merhabalar sözleşmeli kadroya geçiş işlemleri ile ilgili faydalı bir içerik olmuş öncelikle teşekkür ederiz,elinize sağlık.Benim sormak istediğimde bizim Personel Genel Müdürlüğü bir ihtimal maaş sonrasına yetiştirecek gibi görünüyor bu durumda 15/04/2023 sonrası bir tarih itibariyle kadroya...
  27. Çözümlendi | Kilitli Sağlık Hizmetleri Sınıfında Bir Üst Öğrenim Görenlerin Yan Ödeme Ve Tazminat Ödemesi Hakkında

Bakanlığımıza daire tabibi olarak atanan ancak dahiliye uzmanlığı eğitimi olan bir doktorumuza biz atama onayında daire tabibi olarak atanması nedeniyle daire tabibi maaşı ödüyoruz ancak haklı olarak uzmanlığı olan doktorumuz neden uzman maaşı yapmadığımızı sormakta bizde bizim gibi olan bir kaç...
  28. Çözümlendi | Kilitli Kbs Den Münferit Maaş Hesaplama Hatası

Bugün sabah bir kere giriş yapabildik sonrasında sürekli sistem hatası verdi, şifre göndermedi. Öğleden sonra tekrar deneyeceğiz bugün için belki size de hata vermesi genel kbs sorunu nedeniyle olabilir ?
  29. Çözümlendi | Kilitli 5510 Hakim Maaşı Hesabında Kesenek Matrahı Hesabı

Başlığı açtıktan sonra sitedeki programı kullanarak matrah hesabına ulaştım bilgi olarak pratik olması açısından buraya eklemiş olduğum bordro üzerinden matrah hesabını da not olarak bırakmak istiyorum. En Yüksek Devlet Memuru Aylığı: 9500*0,433684: 4120 Taban Aylık:1000*6,787992: 6787,99...
  30. Çözümlendi | Kilitli 5510 Hakim Maaşı Hesabında Kesenek Matrahı Hesabı

5510 Sayılı Kanuna tabi olarak 2008 10.ay sonrası göreve başlayan Hakim ve Savcı maaşlarında manuel yaptığımız hesaplama ile KBS nin hesaplamış olduğu kesenek arasında bir çelişki olması nedeniyle burada gözden kaçırılan bir detay var mı ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların bir göz atmasını...
  31. Çözümlendi | Kilitli 2008 Öncesi Hizmeti Olan Hekimin Yeniden Göreve Dönüş Sonrası Geçmişe Dönük Fhz Ile Ilgili Ödeme Durumu

15/03/1994 tarihi itibariyle mesleğe başlamış olan ve bu süre zarfında ne kadar boşluğu olduğunu bilmemekle birlikte kurumumuza yeniden atama yapılan sağlık personeli kurası sonucu ataması yapılan daire tabibini ücretsiz izin dönüşü olarak kbs sistemden çekip maaşını hesapladık.15 yıl hizmeti...
  32. Çözümlendi | Kilitli Daire Tabibi Olarak Atanan Uzman Tabib Maaş Hakkında

Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgilendirici cevap için bizde şu şekilde uyguladık. KBS de ilgilinin maaşını alma noktasında 1 ve 2.maddeyi aynen sizinde dediğiniz gibi uyguladık .Maaş parametrelerinde de yan ödeme kararnamesine sağlık hizmetleri sınıfı için yapılan gruplamalardan pratisyen tabib...
  33. Çözümlendi | Kilitli 2022 Aralık Ayı Terfileri Nasıl Yapmamız Gerekir?

kbs bir önceki yıla dair işlem yapmaya izin vermeyeceğinden bordro manuel excel de yapılıp mys de ödeme emri kesilerek sgk kesenek sisteminden de kesenekleri gönderilerek Aralık dönemi terfi işlemi tamamlanabilir.
  34. Çözümlendi | Kilitli 2022 Aralık Ayı Terfileri Nasıl Yapmamız Gerekir?

Ocak ayı için arkadan da terfi olarak girerseniz terfi başlangıcını ocak kabul eder ve artış verir ama Aralık ayından geçerli bir terfi için bu doğru bir işlem olmayacağından sadece önden düzeltmek gerekir.Aralık ek elden yapılacak sonuçta.
  35. Çözümlendi | Kilitli 2022 Aralık Ayı Terfileri Nasıl Yapmamız Gerekir?

Aralık döneminden geçerli terfinin 2022 yılı Aralık ayına ait kısmı manuel yapılması gerek aynı şekilde keseneğide o döneme ait ek olarak gönderilecek ancak 2023 Ocak ayına ait dönemi ise normalde 5434 ise terfi girilecek kişi artışı Aralık ayında verilmesi gerektiğinden direk kbs ön yüzdeki...
  36. Mutemet Arşivi Geçmiş Olsun Türkiye

Depremden etkilenen tüm illerimizdeki vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun inşallah olabildiğince hızla göçük altında kalanlara ulaşılıp kurtarılabilir.
  37. Çözümlendi | Kilitli Daire Tabibi Olarak Atanan Uzman Tabib Maaş Hakkında

Bakanlığımıza aşağıda eklediğim onaya göre atanan bir daire tabibimiz var.Bu hafta izinde olduğum için kendisiyle birebir konuşma şansımız olmadı ancak iş yerindeki şefimize kendisinin dahiliye uzmanı olduğunu söylemiş ve onaydan anladığıma göre memuriyete başlangıcı eski 5434 e tabi başlamış...
  38. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzinden Dönen Personel İçin Tam Maaş Yapmadan Kıst Maaş Nasıl Yapabilirim

Son güncellenen katsayılarla Ocak dönemine ait (yani 31 gün üzerinden) önce Ocak tam maaşını hesaplayıp onun üzerinden giderek kıst gün (17 gün) sgk kesintileri(30 gün üzerinden kıstları hesaplanacak) ödeme kalemlerinin kıstlarını bulup bulduğunuz kıst maaşlar, kıst sgk lara göre de gelir ve...
Geri
Üst Alt