Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli 02/01/2023'De Ücretsiz Izine Ayrılan Hakim Için Bir Işlem Yapmam Gerekiyor Mu?

Sadece askerlik durumunda bakmakla yükümlüsü olan olmayan için iki ayrı durum seçimi var onun dışında ücretsiz izin şeklinde ayırmak tek seçenek, doğru sizinki de.
  2. Çözümlendi | Kilitli 02/01/2023'De Ücretsiz Izine Ayrılan Hakim Için Bir Işlem Yapmam Gerekiyor Mu?

HİTAP tan ücretsiz izne ayırırken de sadece ücretsiz izin demeyin çünkü doğum nedeniyle ücretsiz izne ayrıldığına göre kadın bir hakim ve aylıksız gss kesilir şeklinde ordan da ücretsiz izne ayırmanız gerekir. Kbs ile Hitap ayrılış kaydı da ayrılış nedeni ve kesenek yönünden uyumlu olması...
  3. Mutemet Arşivi 14 Günlük Fark-Refah Payı Işlemleri Kesenek Ve Bildirge Işlemleri Nasıl Olacak?

Benim yazdığım açıklamada da aynı şekilde yapılması gerektiğinden bahsediyorum zaten bir çelişki var gibi görünmedi bana ? Biz bu şekilde yaptık sıkıntı çıkmıyor tam olarakta tutuyor.
  4. Mutemet Arşivi 14 Günlük Fark-Refah Payı Işlemleri Kesenek Ve Bildirge Işlemleri Nasıl Olacak?

Kadrolu personelin kesenek bildirimlerini biraz önce tamamladık. 5510 öncesi için 4 adet kesenek yaptık (asıl mahiyette aylık kesenek, aylıksız izinli asıl kesenek ve refah payı ek kesenek, refah payı ek aylıksız izinde olanlar için kesenek) 5510 sonrası için ise(asıl mahiyette aylık kesenek...
  5. Çözümlendi | Kilitli Sendikalı Işçi Ile Sendika Üyesi Olmayan Işçinin Mali Hakları Arasındaki Farklılıklar

Kadrolu işçilerden sendika üyesi olan ve olmayan personelin maaşlarına yansıyan/yansımayan mali haklarına ilişkin ilgili bir başlık var mı ? Ya da bu konuda en doğru bilgiye nasıl ulaşabilirim, teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum.
  6. Çözümlendi | Kilitli Daire Başkanı Ek Gösterge Düzenlemesi Ile Ilgili

Açıkcası bizde son karar olarak 4200 de karar kıldık 3600+600 şeklinde vermenin daha mantıklı olduğuna karar verdik çünkü çok açık ve net bir ayrım yoktu ?? Teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar diliyorum🙋‍♀️
  7. Mutemet Arşivi Ek Gösterge 3600 Değişikliğini De İçeren 7417 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayınlanmıştır.

Bu ay gelen terfileri biz şubatta gireceğiz kbs duyurusunda da terfilerin diğer ek gösterge değişikliklerini bozacağı konusunda uyarı var o yüzden terfi ile ilgili değişiklikleri şubat ayına bırakmanız sağlıklı olacak.
  8. Mutemet Arşivi Ek Gösterge 3600 Değişikliğini De İçeren 7417 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayınlanmıştır.

manuel olarak terfi girişinden alması gereken ek gösterge işaretlenip ocak ayından verilmek üzere kaydettik ve hesaplama sonrası da doğru verip vermediğini kontrol ettik.5510 için ise sadece ön taraftan cetvellerden alması gereken ek gösterge işaretlenip kaydedildi.
  9. Mutemet Arşivi Ek Gösterge 3600 Değişikliğini De İçeren 7417 Sayılı Kanun Resmi Gazetede Yayınlanmıştır.

Ödemeye esas ile emekliye esas dereceleri farklı olanlarda da genel olarak ek gösterge güncellemesi yapılmadığını gördük o yüzden hepsini manuel girip kontrol ettik.
  10. Çözümlendi | Kilitli Daire Başkanı Ek Gösterge Düzenlemesi Ile Ilgili

Başkanlığımıza 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2.maddesinin 2.fıkrası 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 B , 74 VE 132.Maddelirnce başkanlığımıza atanan Daire Başkanlarının yeni düzenlenen ek gösterge sınıflarından hangisine tabi olacağına dair tereddüt oluştuğundan ilgili atama...
  11. Çözümlendi | Kilitli Kasım 2022 Dönemi̇ne Ai̇t Vergi̇ İsti̇snası Tutarı Kaç Olmalı ?

Ocak-Haziran Net Asgari Ücret 4253,40 TL istisnası 638,01 TL Temmuz Net Asgari Ücret 5500,95 TL istisnası 825,05 TL Ağustos Net Asgari Ücret 5500,95 TL istisnası 1.051,11 TL (Dilim değişimi olduğu için) Eylül Aralık Net Asgari Ücret 5500,95 TL istisnası 1.100,07 TL (Tam olarak %20 dilimine...
  12. Mutemet Arşivi Icra Yazısı Geldiğinde Neler Yapılacak

Biz ayrıca icra dairesine de yapılacak icra kesintisine dair (ne zaman başlanacak ne kadar kesilecek gibi) ve varsa diğer icralarına ait kesinti sıralama listesini de bir yazıyla bildiriyoruz.
  13. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel 15 Inde Askere Gitti Maaş Iadeleri Ve Ssk Durumu

4b personele istifa, askerlik, doğum vb.nedenlerle kişi borcu çıkarttığıımzda keseneklerini sistem üzerinden isteyemediğimiz için ve SGK da yazıyla sistem üzerinden SGK isteyin dediğii için 4b li personel ile ilgili SGK prim iade yazılarımızı da dikkate almıyor bu durumda biz nasıl bir yol...
  14. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Işçi Askere Giderken Kıdem Tazminatı Alabilir Mi ?

Bakanlığımızda taşerondan kadroya geçen sürekli işçi kısa dönem askere gidecek ve kıdem tazminatını almak istiyor. Bu şartlarda kıdem tazminatını alabilir mi ? Emekli olurken eğer ki kıdem tazminatını alabilecekse askere giderken mahsuplaşma yapılması gerekmez mi ? Bilginizi rica ediyorum.
  15. Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklikyapılmasına Dair Yönetmelik

Adalet Bakanlığı kurum hekimi ve hemşirelerimiz için sormak istedim ?
  16. Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklikyapılmasına Dair Yönetmelik

Bakanlık bünyesindeki kadrolu sağlık çalışanlarını da etkileyecek bir ek ödeme doğuyor mu acaba henüz inceleme vakti bulamadım bilgisi olan varsa paylaşabilir mi ?
  17. Çözümlendi | Kilitli Mühendisken 68/B Göre Daire Başkanı Olarak Atanan Kıst Maaş

Bu şekilde tek kalemde çözmek daha mantıklı geldi cevabınızdan sonra bende bu şekilde yaparak birleştirdim teşekkür ediyorum Süleyman bey, iyi çalışmalar dilerim.
  18. Çözümlendi | Kilitli Mühendisken 68/B Göre Daire Başkanı Olarak Atanan Kıst Maaş

Fakat maaş unsurları çok farklı aynı olsa terfi fark yapar gibi dediğinizi yapmak kolay olurdu ama iki farklı maaşın farkını bulmak çok sağlıklı gelmedi gibi ?
  19. Çözümlendi | Kilitli Mesai Bitimi Görevden Ayrılma Durumunda Ayrılış Bildirgesindeki Tarih Sorunu

5510 Saylı Kanuna Tabi 4/C li, 657'ye 4/A'lı Memur bir personelimiz 04/11/2022 tarihinde mesai bitimi görevinden ayrılarak naklini o şekilde not düşerek düzenliyoruz ancak SGK çıkışını henüz yapmadım çünkü ayın 4 ü itibariyle yapsam o gün ayrılmış gibi olacak 5 i cumartesi günü oluyor. Kişi...
  20. Çözümlendi | Kilitli Mühendisken 68/B Göre Daire Başkanı Olarak Atanan Kıst Maaş

Mühendisken 68 B ye göre daire başkanı olarak atanan bir personelimize atama döneminde 68 B ye göre atandığı kısmı gözden kaçtığı için şimdi geriye dönük kıst maaş yapacağım.Kıst maaş kalemleri tamamen farklı olduğundan mühendis maaşı içinde kıst maaş yapacağım döneme ait ödemiş olduğum maaşa...
  21. Çözümlendi | Kilitli Daire Başkanı Maaş Hesabında Makam Tazminatı

Adalet Bakanlığımız Daire Başkanlığında 4 adet genel idari hizmetler sınıfına tabi daire başkanımız bulunmakta ve maaşlarındaki esas ödeme unsuru olarak ücret göstergesi+tazminat göstergesi, sosyal haklar (eş çocuk) ve sosyal güvenlik primlerinden oluşmakta ancak bir kaç gündür maaşlarını...
  22. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel Kişi Borcu Sgk

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim Tuğrul bey bende çalışmamı tamamladıktan sonra SGK ile durumu çözmeye çalışacağm. Kolay gelsin,iyi çalışmalar dilerim.
  23. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel Kişi Borcu Sgk

Sözleşmeli personelin SGK dan istenmeyen primleri geçmişe dönük bu şekilde 2022 yılı içinde bir birikim var ve sayıştay denetiminde bunlar istenmemiş prim olarak açıkta görünüyor.Burda nasıl bir yol izlememiz gerek acaba yardımcı olabilirseniz çok sevinirim çok teşekkür ederim.
  24. Mutemet Arşivi teknik hizmetler sınıfı 375 sabitleri

Grafiker kadrosunda çalışacak ve iletişim mezunu iki yıllık bir kişinin Ek ödeme ve ÖHT tazminatları yönünden yüksek okul mezunu tekniker gibi mi olması gerekiyor parametreleri ?
  25. Köşe Yazıları 4/B Sözleşmeli Personel Sgk Nakil İşlemi İşe Giriş Ve Çıkış Nasıl Yapılır

İlk defa sözlesmeli personel olarak işe başlayan personelin işe giriş bildirgesinde işe giriş tarihi olarak işe başladığı gün baz alınacak değil mi ? Bir gün sonrası işçiler için mi gecerliydi teyit etmek istiyorum mümkünse ?
  26. Programlar 4B Sözleşmeli Maaş hesaplama Programı - Vergi istisnalı (2022)

Çünkü istisnaları keserken kbs kiminden 825 kiminden de 1100 olarak kesmiş küsürler aklımda olmadığı için yazmadı bizdede aynı sorun var kbs çağrı açacağım ve iade ile ilgili nasıl bir ödeme yapacağız bende o hesaplamayı yapıp çözmeye çalışıyorum.
  27. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel Eylül Maaş Hesabında Istisnaların Yanlış Uygulanması Sorunu

4b li personelimizim KBS sisteminde hesaplanan maaşlarında gelir vergisi istisnaları kimine Temmuz ayı istisnası 825,05 TL, kimine ise 1100,07 TL gibi farklı rakamlar üzerinden kesilmiş gibi görünüyor çağrı açarak ben bu tutarsızlığın diğer aylarda olmaması için düzeltilmesini isteyeceğim ancak...
  28. Çözümlendi | Kilitli Kurumlar Arası Geçici Görevlendirilen Personelin Gss Kesintisi Ve Maaşla Ilgili Diğer Özlük Işlemleri

375 Sayılı KHK'nin Ek-25.Maddesi hükmüne göre kurumlar arası geçici görevlendirmeyle 1 yıl süresince başka bir kurumda görev yapacak olan kadrolu personelimizin maaş,özlük ve GSS kesintisini kadrosunun bulunduğu kurum mu yoksa görevlendirmesinin yapıldığı kurum tarafından mı yapılacağına dair...
  29. Editörün Seçimi Gerek 5434 Gerek 5510 Statü Hatası (Slaytta Örnek Var)

Çok teşekkürler Mehmet bey.Sosyal güvenliklede görüştük kişiye ait kısımda sonuçta bakanlık olarak sizin borcunuz diyor bizde o kısmı yatırıp ilgiliden de son 5 yıla ait fazla kesilmiş olan maaşına borç çıkartarak kişiden o şekilde almaya çalışacağız. Birebir bizim ödediğimiz kesenek rakamı ile...
  30. Editörün Seçimi Gerek 5434 Gerek 5510 Statü Hatası (Slaytta Örnek Var)

Merhabalar bizimde bu konuda şöyle bir sıkıntımız var.2013-2022 dönemi arasına ait 5510 dan 5434 e çevirme işlemini sgk da yaptık.Orada çevirirken devlet,kişi haliyle hepsini hesaplıyor sistem fakat ilgili kişi bu hatanın neden yapıldığı konusunda bir türlü ikna edilemediği, kendisiyle...
  31. Çözümlendi | Kilitli İhraçtan Dönen Personel Maaşında Vergi Istisnası Ve Agi

Bizdede bu şekilde dönen oluyor.Personelden geçmişe dönük terfi onayı gelmezse en son hani dereceden maaş verdiyseniz ve hangi sene o zaman ne alması gerekiyorsa o şekilde hesaplamanın doğru olduğunu düşünüyorum.Vergi matrahınıda aylık matrahı bulup her aya ekleyerek topla matrahıda kontrol...
  32. Programlar 4B Sözleşmeli Refah Payı Ödenmeyenler Için Hesaplama Programı

1646924444 Teşekkür ederim Tuğrul bey, iyi akşamlar.
  33. Programlar 4B Sözleşmeli Refah Payı Ödenmeyenler Için Hesaplama Programı

Merhabalar bende şimdi manuel hesaplayıp, kontrollerimi yapıp ek (sendika,bireysel emeklilik kesintisi) listelerimi de hazırladım mys den ödeme emrini keseceğim ve an itibariyle KBS açamıyorum ve örnek bir ödeme emrinden kodlara bakmak istemiştim elinizde varsa rica edebilir miyim ? Sözleşme...
  34. Çöp Kutusu Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplamada Hata

Arkadaşlar bizde bir muhendis grubu var doğal olarak sözleşme ücretleri yüksek olduğu için asgari ücretin altında kalmıyor.Mühendislerin maaşları her kalem yönünden doğru hesaplanmış sistem tarafından ancak birde destek personelimiz var ve sözleşme ücretleri brüt asgari ücretin altında...
  35. Çöp Kutusu Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplamada Hata

Merhaba benimde takıldığım kesenek hesabında Ocak ayı maaşında da kontrol ettiğimde keseneklerin hesabında sistemin oransal bir hata yaptığını düşünmem açıkcası bu şüphem şu an manuel %2,5 fark verirken tekrar yaptığım hesap sonucu hala aynı hatanın deva ettiğin görüyorum benzer sorunu yaşayan...
Geri
Üst Alt