Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi Duyurusu

bütçe şube müdülükleri sürekli takip ederekten ödenek eksiliği için ödenek talep etmesi gerekecek demekki. uygulamanın amacı güzel olsada uygulamada ok sıkıntılı bir şey.
  2. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2023 Kasım Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Enflasyon Oranı Açıklandı (%3,28)

kısaca tek fark memurlarda ortalama oran varsa ilave ediliyor. işçilerde böyle bir hüküm olmadığından fark buradan geliyor.
  3. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2023 Kasım Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Enflasyon Oranı Açıklandı (%3,28)

ortalama ücret toplamı yazıyor memurlarda işçilerde böyle bir durum yok. bu yüzden farklılık var. işçi içinde memur içinde hesaplama formülü bir yerde yayınlanmadı. memurlarda farklı olmasının sebebi şurası ortalama ücret toplamı varsa artırılıyor memurlarda işçilerde direk enflasyon farkı ve...
  4. Süleyman Kambuk

memurda ortalama ücret üzerinden işçilerde direk enflasyon farkı üzerinden olduğundan. değişiyor otomatikmen. bende önceki enflasyon hesaplama formülümde küsuratı memurlarda bir türlü tutturamıyordum. sebebi buymuş. işçilerde kuruş hatasız tutar memurlarda tutmuyordu. şuan her 2 side tutuyor
  5. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Memur Maaşlarına Eklenecek 2023 Temmuz Ilave Zam Resmi Gazete’de Yayınlandı.

o da artık maaşlara ait bir ödeme unsuru olduğundan ilave ödemeye de her maaş zammında artış olacak.
  6. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 2024 Yılı Asgari Ücrete Göre Gelir Vergisi Ve Damga Vergisi Istisna Hesabı

Şu da bulunsun. Yıl içinde diğer ayların takibini yapmak için kullanılabilir.
  7. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 2024 Yılı Asgari Ücrete Göre Gelir Vergisi Ve Damga Vergisi Istisna Hesabı

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/12/20231230M2-12.pdf
  8. Süleyman Kambuk

Diğer Programlar Memur - İşçi Enflasyon ve Zam Oranı Hesaplama Programı - hataya sebebiyet vermemek adına bazı hücreler korumalı yapıldı.

hataya sebebiyet vermemek adına bazı hücreler korumalı yapıldı.
  9. Süleyman Kambuk

Programlar Memur - İşçi Enflasyon ve Zam Oranı Hesaplama Programı

Süleyman Kambuk kullanıcı adlı kişi Memur - İşçi Enflasyon ve Zam Oranı Hesaplama Programı Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır: hataya sebebiyet vermemek adına bazı hücreler korumalı yapıldı. Güncellemenin devamını inceleyin...
  10. Süleyman Kambuk

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/memur-isci-enflasyon-ve-zam-orani-hesaplama-programi.21957/
  11. Süleyman Kambuk

Programlar Memur - İşçi Enflasyon ve Zam Oranı Hesaplama Programı

Süleyman Kambuk kullanıcı adlı kişi 2022 Yılı Enflasyon Hesaplama Programı Bu kaynak hakkında yeni bir güncelleme yayınlamıştır: 2023 Güncellemenin devamını inceleyin...
  12. Süleyman Kambuk

Asgari ücret 17.002 TL olmuş %49 zam ile memurda bu oranı geçirceklerini düşünmüyorum. Muhtemelen aralık enflasyonu 1,5- 2.5 arası felan çıkabilir.
  13. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Personel & Sgk Ödemelerine Ait Duyuru

fazla çalışma için 27 sine kadar yapılacağı duyurusu var bizim stratejideki akıllılar kapatmışlar :D
  14. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 2024 Yılı H Cetveli Harcırah Göstergeleri

evet en geç 31 aralık 2023 tarihinde resmi gazetede kesin olanı yayınlanır.
  15. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi 2024 Yılı H Cetveli Harcırah Göstergeleri

https://www.sbb.gov.tr/wp-content/uploads/2023/10/2024-Yili-Merkezi-Yonetim-Butce-Kanunu-Teklifi-ve-Bagli-Cetveller.pdf burada yayınladıklarında genelde aynısı oluyor. henüz kesin değil şimdilik teklif. Ama tahminen her zaman olduğu gibi 2024 içinde değişmeden geçecektir.
  16. Süleyman Kambuk

Öneri | İstek ve Şikayetler 5434 Memur Emekli Maaş Programı

tam yıllara air hesaplamayı şu program yapmaktadır. https://www.maasmutemeti.com/forum/programlar/memur-emekli-aylik-ve-ikramiye-hesaplama-programi.75/ Ayrıca SGK sitesindende veriler doğru girildiğinde hesaplatmaktadır. https://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do tek eksik şu...
  17. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Resmi Gazetede Yayınlanan Kişi Borcu Tablosu ?

site yöneticimiz Tuğrul Bey sizin adınıza özel bilgileri silerek düzeltme işlemi yapmış.
  18. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Resmi Gazetede Yayınlanan Kişi Borcu Tablosu ?

dosya ekindeki özel bilgileri silerek tekrar yüklerseniz. (T.C. Kimlik No-Ad Soyad vb.)
  19. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Emeklilik Sonrası Tekrar Göreve Başlayış

Şöyle bir konu geçmiş incelerseniz. Faydalı anlatım yapmışlar. Sanırım eski statüsü 5434 ise yine aynı kanuna tabi olacağı belirtilmiş. Ben öyle anladım. https://www.hukukiyaklasim.com/sorularla-hukuk/memuriyete-yeniden-baslayan-emekli-memur-hangi-kanuna-tabi-olur/
  20. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebli̇ği̇ (Sıra No: 83)(Fazla Veya Yersi̇z Ödenen Aylıkların Geri̇ Alınması) Ki̇şi̇ Borçları Güncel Tebliğ

tam ödeme de ödenen damga vergisi 100 TL diylim kıst ödeme de de aynı şekilde kesilmesi gereken 100 TL olacak diye anladım. şimdi tek tek maddeleri sil baştan inceliyorum. sonuç notlarımı netleştirirsem ayrıca paylaşırım.
  21. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebli̇ği̇ (Sıra No: 83)(Fazla Veya Yersi̇z Ödenen Aylıkların Geri̇ Alınması) Ki̇şi̇ Borçları Güncel Tebliğ

bu tabloya göre 5434 tai personele de artık 5510 gibi kıst yapılacak gibi görünüyor. doğrusu da bence buydu. ama açıklayıcı anlatan ya da bilen bir maliyeci bulmak lazım. bakanlığa gideceğimde onlarda da yazıyı yazanı bulamazsam ve bilmiyorlarsa diye şüpheliyim. :lollol: :lollol:
  22. Süleyman Kambuk

malmüdürlüğüne siz de varsa siz bize bildirirseniz seviniriz diyin bence. sonuçta onların bakanlığı tarafından çıakrtılan bir tebliğ. :) :lollol:
  23. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Yapılan Ödemelerde Damga Vergisi İstisnası

maaştan damga vergisi kalıyorsa zaten uygulanmakta değil mi.? biz kalırsa (kıst maaşlarda kalır ancak) tüm ödemelerde uyguluyorduk. maaş sonrası damga vergisi istisnası kalan personel en düşük memurda bile olmuyor şuan. konu maaş dışı satın alma ise bilgim sıfır :D
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırdım. Kbs Den Gelir Vergisi İndiriminden Nasıl Düşmem Gerekiyor?

BORDRONUZDAKİ GELİR KALEMLERİ Aylık 456,27 Taban Aylık 7979,29 Ek Gösterge 917,63 Yan Ödeme 359,72 Kıdem Aylık 81,57 GelirToplamı 9794,48 Gelirin %15 lik kısmı 9794,48*%15= 1469,17 TL en fazla bu kadara kadar poliçe indirimi yansıtır. Ne kadar fazla giriş yapılırsa yapılsın bu...
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırdım. Kbs Den Gelir Vergisi İndiriminden Nasıl Düşmem Gerekiyor?

öğretmen maaşlarını hiç bilmiyorum bordroda kesilen vergi varsa geçen aydan illaki o rakam azalmıştır. Vergi kesilmiyorsa zaten değişen bir şey olmaz. kalan istisna artar, aylık vergi matrahı azalır. kişi bilgilerini silerek detay bordro paylaşırsanız ekrandan net olarak görebilir değişikliği...
  26. Süleyman Kambuk

kişinin unvanı nedir acaba yüksek maaş alan gelir vergisi yüksek kesilen unvanlarda kesilen vergi azalıyor. eğerki düşük unvanda bir memur ise zaten gelir vergisi 0 TL yazıyorsa maaşta değişen bir şey olmaz zaten. ancak kalan vergi istisnası artar. o da başka bir ödeme yoksa maaş dışı bir şey...
  27. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/B'den Kadroya Geçen Personelin Emekli İkramiyesi Kıdem Tazminatı

bununla ilgili kimin ödeyeceğine dair bir dayanak bilmiyorum. ama memur olarak emekli değilse sgk bu işi yapmayacağından kurumlara kalıyor gibi. sanırsam bu kişi memur olarak emekli olmuş. tam bilmemekle birlikte emekli ikramiyesi alacağı için iş sonu tazminatını da ayrıca almaması gerekir diye...
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4/B'den Kadroya Geçen Personelin Emekli İkramiyesi Kıdem Tazminatı

4b den memuriyete geçerken kanunda açıkça iş sonu tazminatı ödenmez hükmü var. ilgili resmi gazete https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/01/20230126-2.htm#:~:text=Bu%20madde%20kapsam%C4%B1nda%20memur%20kadrolar%C4%B1na,hizmet%20s%C3%BCresinin%20hesab%C4%B1nda%20dikkate%20al%C4%B1n%C4%B1r...
  29. Süleyman Kambuk

sadece üst kutucuğa aylık ödenen taksit neyse ödeme evrakında yazan kadar tutarı yazmanız yeterli. taksit tutarına ait ödeme evrakını alın mutlaka. (kanunda ödendiği ayda elde edilen ücret dediği için.) alt satıra bir şey girmenize gerek yok.
  30. Süleyman Kambuk

KBS maaş bilgi girişindeki şu alana ödenen tamamlayıcı sağlık sigortasını girerseniz sistem otomatik indirim yapılacak bir vergi varsa gelir durumuna göre hesaplamaya dahil eder.
  31. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Aile Durum Bildirimi

onayladıysanız tekrar yeni bildirim oluşturup düzgün şekilde güncel bildirim gönderebilir. en son gönderilen bildirime göre işlem yapar sistem.
  32. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Aile Durum Bildirimi

kbs den bizim onayladığımız bildirimler bekarlar hariç 1 ay sonrası için sonradan eski haline dönüyor diye hatırlıyorum. hem de zaten KBS Klavuzunda ve duyurusunda da bildirimi ilgililerin yapacağı açık olduğundan. ilgilinin gönderdiği bildirimi onayladıysanız tekrar bildirim yapmasını...
  33. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2023 Yılı Bütçe Gi̇derleri̇ Ve Yılsonu İşlemleri̇ne İli̇şki̇n Merkezi̇ Yöneti̇m Bütçe Uygulama Genelgesi̇

strateji geliştirme başkanlıklarınca bütçe birimlerince eksi ödenekler tamamlanır. bizlik birşey yok. ek harcamamız olacaksa bildirsek yeterli
  34. Süleyman Kambuk

Ödeme Emri Örnek İhraç Sonrası Görevdeki Personele Mahkeme Kararı Ile Faiz Ödemesi Ödeme Emri

kadro karşılığı sözleşmeli memur görevden uzaklaştırma sonrası iadesi için maaş ve faiz ödemesini içerir ödeme emri belgesi örneği. kadrolu memurlarda da kodlar memurlar için seçilecek o kadar hem tek parça resim hem 2 parça resim halinde
  35. Süleyman Kambuk

5-10 yıl arası memurlar memuriyetten istifa ettiklerinde yatırdıkları emekli keseneklerini de iade isteyebiliyorlardı. bu süre ondan önemliydi. şuan kişi borcunda önemi kalmadı. ama emekli keseneklerini sgk dan isteyebiliyorlar. bu aralıkta çalışıp istifa edenler felan. dipnot olsun. 5434 madde...
  36. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Giyecek Yardımından Faydalanabilmesi Için Ne Kadar Süre Çalışmış Olması Gerekiyor ?

Madde 5 – Giyim ve kullanma süresi bakımından beraberliği sağlamak amacıyla; a) Kışlık kıyafete ait giyecek eşyaları Eylül-Ekim aylarında, b) Yazlık kıyafete ait giyecek eşyaları Nisan-Mayıs aylarında, c) Mevsimle ilgili olmayan giyecek eşyaları ise Nisan-Mayıs aylarında, verilir. Göreve ilk...
Geri
Üst Alt