Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Stajer Öğrenci̇ Maaşı

Önce Harcama Talimatı Oluşturmanız gerek Örnek Ektedir. Yaklaşık MaliyetZorunluluğu yoktur. Daha sonra Örnek Ödeme Emri Belgesi düzenlemeniz gerekmektedir. Örnek şu şekildedir.
  2. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sgk İşyeri̇ Si̇ci̇l Bi̇rleşti̇rme

çıkış yapmak yerine nakil geçiş olarak yapmanız daha kolay olur sanırım. Nakil seçeneği var diye biliyorum hiç uygulamasamda.
  3. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Aracıyla Işe Gelmesinde Vasıta Yardımı Ödenirmi?

sözleşme esaslarına bakarak ödenir ya da ödenmez. Bizdeki sözleşmede servis güzergahında ve yakınında olan kişilere kişinin isteğine bakarak ödeme yapılmıyor. Bizde sözleşmemiz gereği servis kulanma imkanı hiç olmayan işçilere ödeme yapmaktayız. Orda servisten yararlanamayan yazılmış, bu demek...
  4. Süleyman Kambuk

Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

hayır değilsiniz. bizde hataya sebebiyet vermemek adına bu şekilde yapmaktayız. Prim günlerinde sorun olmadığından pek bir sıkıntı olmuyor. Sadece kesintisini geç kesme durumu ortaya çıkabiliyor. O kadar.
  5. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Eşine Ait Bireysek Emeklilik Sigortası (Bes) Vergiden Düşülürmü?

aylık vergi matrahını etkiliyor sadece bu da gelir vergisini etkiler sadece. kesenekleri etklemez. çok baş ağrıtacak bir durum değil. ancak hesabı tutar kadar düşmez. gelir vergisi oranını %20 varsayalım aylık vergi matrahı 1.000 olsun girilen bes poliçesi 100 olsun toplam aylık vergi...
  6. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Eşine Ait Bireysek Emeklilik Sigortası (Bes) Vergiden Düşülürmü?

bireysel emeklilik ile ilgili vergi indirimi yapılamaz. kişiye borç çıkartma yoluna giderek tahsil edilmesini sağlayabilirsiniz.
  7. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Maliye Bakanlığı İşçi Süreç Toplantısı (Öneri Ve Fikirlerinizi Bekliyorum)

Toplantı gerçekleşti Havelsan'a ait olsa gerek bir program tanıtımı yapıldı. Program aşırı detaylı her çeşit algoritma düşünülmüş gibi. Biraz sadeleştirilip bir şeyler yapılabilir. Burada karar verici Maliye bakanlığı olacaktır. Maliyede olumlu bakıyor ki kendi yapmak yerine hazır programdan...
  8. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Maliye Bakanlığı İşçi Süreç Toplantısı (Öneri Ve Fikirlerinizi Bekliyorum)

Bunu zaten Maliyeden aradıklarında forumumuz ve birçok uzman arkadaşımız var. Onlarlada iletişime geçmemi istermisiniz diye belirttim. Fakat şu aşamada sadece Ankara içi belirli bazı Kurumlara bilgilendirme yaptık. Sayının fazla olması olumsuzluk yaratabilir denildi. 1632993849 bunu özellikle...
  9. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi İstırahatli Olan Sigortalıların Işyerinde Çalışmadıklarına Dair Bildirim Kaldırılmıştır.

Bildirimlere devam edilmektedir. Bilgilerinize. DUYURU LİNKİ
  10. Süleyman Kambuk

Maliye sonunda el attı gibi bu işe konu başlığı oluşturmada sorun yaşadığımdan Sistemsel sorunlar olarak açıldı. Diğer arkadaşlar konuyu görmüyor ise başlığı düzeltebilir misiniz.?
  11. Süleyman Kambuk

Maliye Bakanlığı İşçi Ücretleri Süreç Toplantısı Yapılacaktır. (KBS vb online sistem için ön hazırlık) Toplantı İşçi Ücretleri süreçleri hakkında genel bilgilendirme şeklinde yapılacak olup soru cevap şeklinde de ilerlenebilecektir. Maliye Bakanlığınca İşçi Ücretleri ile ilgili ön çalışma...
  12. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İşkur Işçileri Için Noter Çekilişi Mys Ödeme Kalemi

diğer giderler uygun olabilir. başka kalem bulamadım.
  13. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mys Yargılama Gideri Ödemeleri Için Faaliyet Türü Seçimi

faaliyet ve alt faaliyet kodu biriminizde birden çok mu tanımlı.? bizlerde 1 tane olduğundan tanımlı olanı kullanmaktayız. eğer ki ödeme emri belgesi ile ilgili harcama türü ve alt türünü soruyorsanız ekteki gibi Yargılama Gideri / Mal ve Hizmet alımı alt satırında yer alıyor. Program türü, alt...
  14. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararlarına Göre Kişiye Çocuk Yardımı Ödeyebilirmiyiz

kişi kadrolu memur statüsünde ise KBS üzerinden maaş alıp KAPBİS üzerinden bildirim veren kişiyse manuel olarak Tc girme yoluyla çocuğunu ekleyerek bildirim verebilir. Buna göre işlem yapılabilir.
  15. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 657 Tabi Memur, Üniversitede Mühendis Öğrencisi Olarak Staj Yapacağından, Staj Ücreti Ödenirmi?

gerekçeli bir yazı yok malesef elimde kendi yorumum farklı yorumlar çıkacaktır. tartışmaya açık bir konu. ben şu şekilde düşündü kişi aynı anda 2 çeşit sigortaya tabiolabiliyorsa ücrette de 2 ücrete tabi olabilir fakat memurun görev tanımı ve kendi görev yükümlülüklerini göz önünde...
  16. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 657 Tabi Memur, Üniversitede Mühendis Öğrencisi Olarak Staj Yapacağından, Staj Ücreti Ödenirmi?

staj yapabilir ama ödemeni yapılmasının doğru olacağını düşünmüyorum. Stajyerler geçici personel olarak geçiyor. Kişi 657 tabi memur statüsünde bir kişi olduğunu belirtmişsiniz bir kişi 2 ayrı sınıfta olamayacağından ve zaten memuriyette maaı olduğundan ayrıca ücret almasının doğru...
  17. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Sürekli̇ İşçi̇ Yeni̇ Sözleşme Öz-Sağlık İş (2021-2022) Ve Fark Bordrosu Iş Ve Işlemleri

bir sonraki maaşın içine gömün doğru yol olmasa da ceza yememek adına bu yol en doğrusu.
  18. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi E-Bildirge V2 İçin XML Hazırlama Excel'i (Kodlama Hatası Düzeltildi)

virgülleri noktaya çevir olarak yaparsanız düzelebilir. düzeltemediyseniz buyrun. bu arada meslek kod bilgisinide yazzarsanız hatırlatayım.
  19. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi E-Bildirge V2 İçin XML Hazırlama Excel'i (Kodlama Hatası Düzeltildi)

isimleri ve tc leri silerek dosyanızı gönderebilir misiniz. nokta/virgülden kaynaklı yada işyeri numaralarını yanlış yazdığımda bende de vermişti bu hatayı. neden olduğunu bilmesemde düzeldi kendiliğinde. exelinize bakabilir miyim. ad soyad tc silinmiş şekilde yüklerseniz.
  20. Süleyman Kambuk

bu da denenebilir aynısıdır muhtemelen. ben buradan sıkıntısız yaptım.
  21. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Sürekli̇ İşçi̇ Yeni̇ Sözleşme Öz-Sağlık İş (2021-2022) Ve Fark Bordrosu Iş Ve Işlemleri

Ben bu exel üzerinden geçen hafta yaptım gönderdm hepsini. Bi sıkıntı çıkmadı. Kuruş hanesi (.) nokta olarak yaptınız feğil mi (,) virgül kabul etmiyor. İş yerindeki pc mi yanlışlıkla kapattım sanırım. Bugün iş yapmak için evden bağlanayım dedim bağlanamadım. Yoksa atardım yaptıpım exeli.
  22. Süleyman Kambuk

normal e bildirgeleri maaşta verdiğiniz varsa exel onu kulanabilirsiniz yoksa bunu deneyin. mahiyeti T olarak seçmeyi unutmayınız.
  23. Süleyman Kambuk

kişiye ulaşılabiliyorsa iban ile ilgili dilekçe alınabilir. vefat eden kişi için mirasçılar aynı şekilde. SGK kesintisi işçi ücret ve sosyal hak gibi ödemelerde kanuni kesinti oluğu için biz kesmek zorundayız. Siz kendinizi ve yaptığınız işi güvenceye alında.
  24. Süleyman Kambuk

farklarda emeklide olsa sgk kesintisi yapılıyor. zaten geçmiş bildirgesi yapıldığından sistemde ismi çıkar ilgili kişinin. farkları da ona göre yaparsınız. Ayrıca kıdem tazminatı farkı da ortaya çıkmaktadır. Bilginize.
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 696 Khk'lı Sürekli İşçilerin Kıdem Tazminatı Hesaplaması

emekli olduğu tarihteki güncel ücretinden ödemesini yapın. toplu sözleşme imzalanmadan eski ücretten yapıldıysa da farkını verirsiniz.
  26. Süleyman Kambuk

bende önce bildirgeleri yapıp sizin gibi sonra kuruşfarklarını ayarladım. Tuğrul bey burda kuruş farkı olayı işin en kolayı gibi şuan. SGK ile emanet tutarları hem borçta olsun çoklu seçim izni vermediğinden ve eşleşme olmadıkça muhasebe işlem yapmadan bizler işlem yapamıyoruz. şuan sistemsel...
  27. Süleyman Kambuk

Teşekkürler tuğrul bey Zor oldu ama kuruş hatasız başardık. üzerimden büyük bir yük kalktı. Şunu da hatırlatayım. özellikle bildirgeleri benim gibi her ayı ayrı ayrı veren (tek maaşın içine gömmeyen :lol: ) kısaca olması gerektiği gibi yapanlar ödeme emrin tek parça yaptıysalar MYS sgk...
  28. Süleyman Kambuk

çok şükür kurumumuz genel müdürlük çalışanı tüm işçilerin maaş, sosyal yardım, kıdem tazminatı ve izin parası farkları ödendi ve bildirgeleri sorunsuz halledildi. Darısı bitiremeyenlere :cool:
  29. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sgk Görülen Idari Para Cezası Zaman Aşımına Uğrarmı?

haklısınız biliyorum da burada hangi tertipten ödeneceği ile ilgili kısımdan dolayı konu içine girdim. kişilerin kusurlarıyla saklı kalmak yazmışlar zaten. ödemek doğru olmasa da idari para cezalarında da harcama yetkilisi izin verirse ödenir. sadece tertiple ilgili bilgi adına duyuruyu...
  30. Süleyman Kambuk

bu duyuru SAYI : B.07.0.MGM.0.41/ KONU : KBS (say2000i) Duyurusu SOSYAL GÜVENLİK PRİMİ ÖDEMELERİ GECİKME CEZASI ve ZAMLARININ MUHASEBELEŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN KBS DUYURUSU SIRA NO: (23) Bilindiği üzere 31.05.2011 tarihli ve B.07.0.MGM.0.45/200-2/06598 sayılı genel yazımızda; 5510 Sayılı...
  31. Süleyman Kambuk

Ferhad Bey, en iyisi Harcama yetkilisi de uygun görüyorsa Ödeme Emri Belgesi ile ödeme yapılabilir. Ne kadar Bütçeden Ödenmeyeceğine dair Sayıştay kararı olsa da Maliyenin geçmişte İdari Para cezalarının muhasebeleştirilmesiyle ilgili duyurusu var. (ilgili mevzuat çerçevesinde kişilerin...
  32. Süleyman Kambuk

tebliğ varsa durum değişiyor. size borç bildirilmiş. ve henüz 10 yıllık süre geçmemiş. İPC durumuna ve yapılan işleme göre haklı sebebimiz varsa itiraz yazısı yazıyoruz biz böyle durumlarda. haklı sebep yoksa yapılandırmaya gitmek en mantıklısı gibi görünüyor.
  33. Süleyman Kambuk

Kesenek Bilgi Sistemi 10 yılık süreyi geçen borçları otomatik siliyor sistem. Diğer işçi ve 4B ile ilgili Bildirgelerde bunu SGK yapmıyor.
  34. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi (Mys) Üzerinden Sgk-Kesenek Borç Sorgusu Yapılmasına Ve Ödemeleri̇ Hakkında Duyuru (08.09.2021)

Bu konu ile ilgili Maliye Bakanlığı acil çözüm üretmezse çok büyük problemler oluşabilir. Çoklu emanet seçiminin dışında çoklu borç ödemesi de entegre edilmelidir. Toplu sözleşme farkları için her ayı ayrı bildiren ve farklı işyerlerini tek ödeme emrinde oluşturan kişiler varsa özellikle...
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geçmiş Yıllara Ait Kesenek İdari Para Cezalarının 7326 Göre Yapılandırılması Ve Mys'den Ödemesi Nasıl Olacak

Harcama yetkilisine durumu anlatın ödeyin derse mys üzerinden ödeme emrimklulturarak ödeyebilirsiniz. Ancak önce sgk ya yapılandırma için başvurursanız daha güzel olur faizsiz şekilde ödeyebilirsiniz. Forumda arama yaparak sgk borç ödeme işlemini bulabilirsiniz.
  36. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi (Mys) Üzerinden Sgk-Kesenek Borç Sorgusu Yapılmasına Ve Ödemeleri̇ Hakkında Duyuru (08.09.2021)

sistemler tüm muhasebelerde aynı fakat tanımladıktan sonra bizde sistemde 4-5 saat sonra göründü. siz işyeri sicil numarasını verdiysenizonlarda kaydettiyse 1 gün içinde görülür. görülmezse çağrı açın derim.
  37. Süleyman Kambuk

malmüdürlüğünden tanımlatabilirsiniz. bizdede 4b ve işçi tanımlı değildi 2 dakikalık iş tanımlıyorlar. açılması biraz sürebilir amaişlemi2 dakika
  38. Süleyman Kambuk

Bazı eksiklikler olsada zaten videodada değinilmiş videoları dün izlemiştim izleyenlere baya faydası olur. Çok faydalı bilgiler var. Bizler yaptığımız işlemin muhasebeye nasıl geçtiğini göremediğimizden ve iptal işlemide yapamadığımızdan sonuç alamıyoruz. Maliye bakanlığının becereksizliğiyle...
Geri
Üst Alt