Arama sonuçlarınız

1. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Göreve İade Sonrası Sabit Dışı Ek Ödeme (2016–2024) Geriye Dönük Hesaplama Yöntemi

sabit dışı ödemesini 2002 den itibaren ekobs üzerinden yapabilirsiniz.
  2. Ali Selvi

Mutemet Arşivi Ücretsiz İzin Dönüşü Yarı Zamanlı Çalışmada Kıst Maaş Uygulaması

Nisan 30 çekiyor Süleyman hocam :) Konu anlaşılmıştır çok teşekkür ederim.
  3. Ali Selvi

Bu işlemi mayıs maaşında yapacağım değil mi Volkan hocam
  4. Ali Selvi

Merhaba arkadaşlar. Benzer bir durumla karşı karşıyayım. 5510 kadrolu personelim 01.04.2026 - 30.04.2026 arası ücretsiz izin aldı. 15.05.2026 itibariyle de yarı zamanlı çalışmaya başlayacak. Ben maaş iadesini aldım. Anladığım kadarıyla 1-14 mayıs arası tam 15 mayıstan itibaren de yarı zamanlı...
  5. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Gece Nöbeti (%10 Artırımlı) Hesabı Aylık Toplam Üzerinden Mi, Gün Bazında Mı Yapılır?

Yaşar hocam yazının üst yazısındaki hüküm ile ekindeki hüküm birbiri ile çelişiyor. Öncelikle yeni bir yazı ile bunu düzeltmeleri çeşitli örnekler ile tüm nöbet türleri için genel bir yazı göndermeleri gerekir. Yoksa herkes ne anladıysa onu uygular.
  6. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçinin Becayiş Nedeniyle Çıkış Bildirgesinde ‘Sürekli Gün Sayıları Kontrol Ediniz’ Hatası

Evet hocam SGK da ters iş yeri diye birşey varmış onu düzelttirince ayrılış bildirgesindeki dönemler aralık 2025 ve ocak 2026 oldu ve çıkışını verebildik.
  7. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçinin Becayiş Nedeniyle Çıkış Bildirgesinde ‘Sürekli Gün Sayıları Kontrol Ediniz’ Hatası

Konuyu SGK dan çözdük arkadaşlar iş yerini ters açmışlar onu düzelttirince aralık ve ocak primi istedi ve hata giderildi. İlgiliniz için teşekkürler.
  8. Ali Selvi

14.02.2026 itibariyle becayiş sebebiyle bir Sürekli işçiye çıkış bildirgesi vermem gerekiyor. Sürekli gün sayılarını kontrol ediniz şeklinde hata veriyor. Nerede hata yapıyorum aceba? Not: Kurumumuzda sürekli işçi maaşları 15-14 şeklinde yapılıyor ve bir ay geriden ödeme yapılıyor.
  9. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Teşvik Ödemesi Hesaplarken Diş Tabibi Tutarının Düşük Olması

Yeni toplu sözleşme ile Adsm ve Adsh dışındaki diş tabiplerinin ortalamadan alma olayı kaldırıldı. Eğer çalıştığınız kurum hastane ise diş tabipleri artık kendi puanları üzerinden alacak.
  10. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Analık Sebebiyle Ücretsiz İzne Çıkan 4/B Sözleşmeli Personel İçin Yapılması Gerekenler

Sağlık Bakanlığnda 4/b sözleşmeli personelin sözleşmesinde ücretsiz izin hakkı bulunmadığı için sözleşmesi fesh edilir ancak analık sebebiyle fesih olduğu için analık izni bitişinde kuruma başvurarak tekrar görevine dönebilir. Bu sebeple siz ayrılış tarihi itibariyle; 1- fesih(istifa) işlemleri...
  11. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Gece Nöbeti (%10 Artırımlı) Hesabı Aylık Toplam Üzerinden Mi, Gün Bazında Mı Yapılır?

bununla ilgili tüm nöbet türlerini karşılayabilecek güzel bir puantaj hazırlayan var mı aceba?
  12. Ali Selvi

neden aylık çalışılması gereken saati önce gündüz mesai saatinden mahsup ettiniz? yazıda öyle demiyor toplam mesaiden mahsup edin diyor.
  13. Ali Selvi

Bu görüş yazısından ben öyle bir yorum çıkaramadım. Benim anladığım nöbetler gece saati ve gündüz saati olarak ayrılacak, aylık çalışma saatini doldurana kadar bir işlem yapılmayacak aylık çalışma saati doldurulduktan sonraki nöbetler gece ve gündüz şeklinde toplanarak ekobsa girilecek.
  14. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Programcı Mesleki Üst Öğrenim ? (Çalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileri)

Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölüm mezunları kamuda hangi ünvan ile çalışıyor sınıfları ths mi? onu öğrenmeniz lazım. sonrasında YÖK'e bu bölümün programcılık mezununun üst öğrenimi olup olmadığını sormanız gerekiyor.
  15. Ali Selvi

Mutemet Arşivi Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

İlgili kadrodaki arkadaş farklı il ve kurumlardan aynı davayı kazandıklarını söylüyor.
  16. Ali Selvi

Mutemet Arşivi Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminatı

Bizdeki ayniyat saymanı mahkemeye verdi ve kazandı. öht 155 olarak alacak bundan sonra.
  17. Ali Selvi

Sistemsel Sorunlar Hys Ödeme Emri Düzenleme Güncelleme Hatası

Muhasebe gönderildi oldu ama kuyruktaymış. :lollol:
  18. Ali Selvi

Sistemsel Sorunlar Hys Ödeme Emri Düzenleme Güncelleme Hatası

Saatlerdir muhasebeye gönderilmek üzere sırada bekliyor. Bakalım nasıl yetişecek bu maaşlar.
  19. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Zorunlu Bes Dışında Ödenen Bes, Memur Maaş Hesabını Nasıl Etkiler?

BES de devlet katkısı olduğu için vergi indirimi yapılmıyor.
  20. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Ocak 2026 4/B Sözleşmeli̇ Kıst Maaş Hesaplamaları Ek Taban Aylık Hesaplama

Bende de dün hesaplamamış. tekrar hesapla yapınca düzeldi. Sanırım sistemdeki sıkıntıları tek tek çözüyorlar.
  21. Ali Selvi

Mutemet Arşivi 8. Dönem Toplu Sözleşme - Güncel Öht Ve Ek Ödeme Cetveli Hakkında

KBS şimdi güncelledi. eski oranlara çekti. maaşı önceden hesaplayanlar yeniden hesaplasın.
  22. Ali Selvi

Mutemet Arşivi Fazla Veya Yersiz Ödenen Aylıkların Geri Alınması Konulu Eğitim

sonradan dahil oldum ve sordum eğitim kaydedilmiş ve yayınlanacağını düşünüyorum dedi.
  23. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Naklen Geçiş Ile Ki̇şi̇ Borcu Iş Ve Işlemleri

kurumlar arası naklen geçişlerde maaş için kişi borcu çıkarılmıyor. bu husus 657 dmk da yazıyor. yanlış bir işlem yapmışsınız.
  24. Ali Selvi

Mutemet Arşivi 2025 Yılı Kasım Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Enflasyon Oranı (0,87)

Merkez bankasının tahmini aralık enflasyonunu ekleyerek hesaplamışlar onu. Ama insanlar bunu anlayamıyor şimdi bu zammı aldık sanıyor.
  25. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Uyarma Ve Aylıktan Kesme Cezası Alan Personele Ne Şekilde Temel Ek Ödeme Kesintisi Yapılacak?

Yasin bey sanırım bu bir görüş yazısı elinizde varsa üst yazı (resmi yazı) halini atabilir misiniz?
  26. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Uyarma Ve Aylıktan Kesme Cezası Alan Personele Ne Şekilde Temel Ek Ödeme Kesintisi Yapılacak?

Yasin bey çok teşekkür ederim. Tam aradığım yazı. mevcut ise pdf halini alabilir miyim?
  27. Ali Selvi

Merhaba. Bir personelimize tek karar ile 1- 657 sayılı DMK 125. maddesi a fıkrasının b bendi gereğince UYARMA cezası ve 2- 657 sayılı DMK 125. maddesi c fıkrasının b bendi gereğince 1/30 oranında AYLIKTAN KESME cezası verildi. 1/30 oranında maaştan kesme cezasını bu ay uygulayacağım. Ancak...
  28. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Ekobs Ve Kbs Matrah Yükleme

Ekobs KBS den matrah verilerini çekebiliyor. KBS de ekobstan matrah verisi çekebilse bu problemlerin hiç birisi kalmaz.
  29. Ali Selvi

Ek ödeme tahakkukları bir ay geriden geldiği için bir önceki aya yüklüyoruz.
  30. Ali Selvi

Eylül teşvik+ekim taban ek ödemesini (Kasım ayı içerisinde) KBS de ekim ayına yüklüyorum. Yani en son ek ödeme olarak ne ödenmiş ise onların matrah toplamlarını bir önceki aya yüklüyorum.
  31. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 12 Günlük Muafiyet Izni

Farklı yönetmeliklere göre ek ödeme aldığı için 12 gün muafiyet hakkı oluyor.
  32. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Ayın 15'Inde Eşi İşe Başlayan Memura Aile Yardımı Ödenip Ödenmeyeceği

15.03 de ödenen aile yardımı hak eder. 15.04 den itibaren aile (eş) yardımı kesilir.
  33. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Personel Sgk İşe Giriş-Çıkış İşlemleri Hk.

Sağlık bakanlığı yönetici el kitabı belgesinde bu işlemin personel birimleri tarafından yapılması gerektiği yazmaktadır.
  34. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli Personelin Maaş İadesi Hakkında

Personel ayrılmadan iadesini alın. ayın 15 inden sonra da kıst sgk sını bildirirsiniz. sgk dan kalan kısmı gelir kaydı yaptırırsınız.
  35. Ali Selvi

Mutemet Arşivi Yarı Zamanlı Çalışan Memurların Kbs Giriş Ekranı Açıldı

biz de de bu buton eklenmiş ama 29 kodu yok. Sanırım çalışmalar devam ediyor yakında açacaklardır.
Geri
Üst Alt