Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bildiğiniz gibi ne yazık ki MYS rol seç ile geçtiğimiz ikili doğrulama sistemini iptal ederek bizleri sms doğrulama yada SassPass uygulamasından birini seçemeye mecbur bırakmıştır. Her girişte sms ile uğraşmamak için SassPass uygulamasını telefonuma indirdim klavuzdaki gibi yönetgelere uyarak...
Duyuru aynı şekliyle şu an Kesenek sisteminde duyurular kısmında yayında.
https://kesenek.sgk.gov.tr/KesenekWeb/doc/prime_esas_kazanc_alt_sinir_ve_primlerin_odenmesi_duyuru-II.pdf
Ben bu güne kadar BESten ceza yiyeni duymadım. Gönderebilrisiniz yada göndermeden önce bes firmanızın müşteri temsilcisi ile görüşüp gönderebilirsimiz. Biz de aylar sonra iade olan besleri tekrar gönderdik defalarca bir sıkıntı olmadı.
SaasPass OP uygulamasını deneyen var mı o nasıl çalışıyor. Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi için kendi SaasPass OP uygulamamıza yetki verebilirmiyiz.
Ücretsiz izne ayrıldığı (sizden maaş aldığı son aya göre) kesenek bildirgesi vereceksiniz. O ayki sgk primlerini baz alarak 15.01.2020- sizden ayrılış yaptığı güne kadarki fhz gününe göre bildirim yapmanız gerekiyor.
Yazdığınız dönem için bildirge verme süresi geçti. Ek bildirge vermemiz durumunda ceza gelir. Yaptığınız hatayı söylerseniz Tuğrul Bey'in söylediği gibi başka bir yol bulunabilir.
Forumumuz Moderatörlerinden çok değerli kardeşimiz Menderes Özer'in kıymetli babası hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allahtan rahmet diler Menderes Arkadaşım ve ailesine sabırlar dilerim.
Maaş iadesi yaptığınız her durumda bu prim iade işlemi yapılıyor. Örneğin bayan personel ücretsiz izne ayrılmıştır. yada erkek personel askerlik hizmeti için ayrılmıştır. yada kişi istifa etmiştir. bu gibi maaş iadesi alınan durumlarda buradan prim iade talebi oluşturulması gerekiyor.
Geçmişe yönelik terfileri geçmişe yönelik bir yada birden fazla dönem den göndermeye devam edin. Burada önemli olan maaş ödeme tarihini ve bu ödeme esas dönemi dikkatli seçmeniz dir. maaş ödeme tarihinden itibaren 10 günlük kesenek verme süreniz var ve ilgili ay sonuna kadar da bu keseneğin...
Evet esasında bu işler personelin sicil işlerine bakılan bölümden alınması gereken belgeye göre yapılması gerekiyor ancak neredeyse her kurumda bu iş mutemetin üzerine yıkılmış durumdadır.
Her ikisini de denedim. Aynı hatayı veriyor
1613641000
SGK ile yaptığım görüşmelerde 5434 fhz. ödemlerinde aynı döneme iki farklı koddan aynı kişi için bildirimde bulunulamayacağı, müstehaklığın fazla olduğu koddan bildirimde bulunulması gerektiği bilgisini aldım ve buna göre işlem yaptım...
Sanırım bursluluk sınavı için talep ediliyor benden de bu aralar çok telep ediliyor 1 yıllık bordro. Ben her ayı ayrı ayrı bordro dökmek yerine excel de bir icmal yapıyorum ocak, şubat, mart.... maaş+sabit+ek ödeme ve genel toplam şekinde sonra en alta yıllık toplamı alıyorum personele üstyazı...
Nazan hanım fhz bordrolarını manuel oluşturdum ancak 5434 fhz. yıllık verilebildriği için ( fhz bildiriminde ay istemiyor direk 2020 yılı olarak bildiriliyor) aynı kişiye iki farklı koddan aynı bildirgede bildirimde bulunamıyorum. Aynı tc yi görünce gönder butonu pasif oluyor. Bir asıl bir ek...
Bu durumda 3 personelim var ve kadrolu 5434 e tabi personeller. 2020 yılı için henüz fhz. ödemelerini yapmadım.
1613548419
bu 3 personel için ilk durumu asıl mahiyette 2. durumu ise ek mahiyette mi bildirmeliyim?
Ağız ve diş sağlığı merkezimizde röntgen biriminde görev yapan 5434 lü personellerimize bakanlık yazıları gereği 402001(İnsan sağlığına ilişkin işler) kapsamında FHZ ödemesi yapıyoruz ancak 06.10.2020 tarihinde il sağlık müdürlüğümüz bünyesinde Radyasyon güvenliği komitesi toplantısı yapılmış ve...