Arama sonuçlarınız

1. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli İstifa Eden Ücretli Öğretmenin Doğum Öncesi Raporu: E-Vizite ‘Personelim Değil’ Hatası Ve Yapılması Gereken İşlem

Merhabalar. Kurumumuzda görev yapan Ücretli Öğretmen hamile olduğu için istifa ederek kurumumuzdaki görevinden ayrıldı. Görevinden ayrılmadan önce e-vizite doğum öncesi rapor girişi yapılmıştı. ekrandan personelim değil butonunu seçiyorum ekteki gibi hata veriyor. Bu rapora ne yapmam gerekir.
  2. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli 5510 Sayılı Kanuna Tabi Personele Ödeme Ve Emekliliğe Esas Terfi İşlemleri

Merhabalar. Kolay gelsin. 5510 sayılı kanuna tabii personele komisyon tarafından sanal intibak yapıldığı bildirildi. Terfi kararında Ödemeye Esas Terfisi 5/3, Emekliliğe Esas Terfisi 2/2 olarak kurumumuza gönderildi. Hitap üzerinden girişlerinin yapıldığı söylendi. Ancak; şu zamana kadar...
  3. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli 5510’A Tabi Personelin Ay Ortasında Ücretsiz İzne Ayrılması Halinde Maaş Ve Borç Hesabı

Merhabalar. 5510'a tabi memur 16.02.2026 tarihi itibariyle ücretsiz izne ayrılmıştır. Verileri girip hesaplama yaptığımda ilgili şubat ayında kira dahil 62.989,19 TL maaş almışken, excelde 65.415,61 TL borç çıkmaktadır. Hesaplamada hata olabilir mi? Hata neden kaynaklanabilir. Teşekkür ederim.
  4. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmenlerin Hamilelik Ve İş Göremezlik Ödeneği: Sgk Bildirgeleri Ve Kurum Sorumlulukları

Merhabalar. Kurumumuzda bir ücretli öğretmen bulunmaktadır. Ücretli Öğretmen hamile olup yakın zamanda izne ayrılacaktır. Ancak Ücretli Öğretmen SGK ile görüşmüş, kurum tarafından SGK çıkışı yapılmadığı ve bildirgelerin sıfır olarak gönderildiği taktirde iki ay süresince iş görmezlik ödeneğinden...
  5. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personelin Ocak Ayı İstifası Nedeniyle 4 Günlük Maaş Farkı Hesaplama Sorunu

Merhabalar kolay gelsin. Sözleşmeli personel istifa etti. ocak ayında istifa ettiği için 4 günlük fark hesaplamam gerekiyor. Ancak programa bilgileri girdiğimde biraz fazla hesaplıyor. Muhtemelen verileri ben yanlış girdim. Çok uğraştım. Ancak hep aynı sonuç çıkıyor. Yardımcı olabilir misiniz...
  6. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personelin İstifasında 14 Günlük Fark Ödemesi Ve Çıkış Bildirgesi Hesaplaması

Merhabalar kolay gelsin. Sözleşmeli personel Sağlık Bakanlığına atandığı için 05.01.2026 tarihi itibariyle istifa edecektir. 14 günlük fark ödemesini 4 günlük nasıl yapabilirim. Çıkış bildirgesine tutarı ne yazmam lazım. (Günü geçmeden çıkış yapmam lazım). Nasıl hesaplayacağım bildirgeye...
  7. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli Kbs Ve Banka Entegrasyon Sorunları: Sözleşmeli Personel Maaşlarının Geç Ödenmesi

Merhabalar kolay gelsin. Aralık ayı kadrolu ve sözleşmeli maaşını kbs den yaptım. 15.12.2025 tarihinde sözleşmeliler tarafından maaşlarının yatmadığı bilgisi verildi. Bunun üzerine muhasebe ile görüştüm. Maaşın aktarıldığını söylediler. Banka ile görüştüğümde kadrolu memur maaş talimatı geldiği...
  8. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli Emekli Olmak Isteyen Personelin Emekli Tarihi

Merhabalar. Kolay gelsin. Kurumumuzda görev yapan 5434 tabi personel 16 Ocak 2026 ya kadar yıllık izin aldı. Bu tarihte tekrar izin alıp emeklilik dilekçesi göndermek istiyor. Ancak şubat ayı maaşını alıp emekli olmak istiyor. Emeklilik dilekçesinde tarih belirtebilir mi? Mesela 16 Şubat 2026...
  9. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli Tayin Giden Personelin Çıkış Ve Bildirge Işlemleri

Merhabalar. Sözleşmeli personel 06/10/2025 tarihinde tayin gidecek maaş iadesi almadan ayrılış bildirgesini 16-nakil koduyla yapsam bildirgeyi gönderirken sıkıntı yaşar mıyım. Bildirgeyi tam olarak gönderebilir miyim? Bildirgede tarih ister mi? Yoksa mâş iadesi mi almalıyım.
  10. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli Kişi Borcu Tebliğini Almak Istemeyen Personel

Merhabalar kolay gelsin. Personelin memuriyeti askıya alındı. Kişi borcu cetvelini çıkardım. Personel imzalamak istemiyor. Büyük ihtimal ödemeyecek. Bu personele tebliği nasıl yapmam lazım. Ödemezse ne yapmam lazım. Teşekkür ederim.
  11. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli 5434 Tabi Memur 15 Ağustos Kişi Borcu

Merhabalar. 5434 sayılı memurun 8. ay maaşını iade almam gerekiyor. Yararlanılan Program Bilgilerini kişi borcu cetveline giriyorum. Aylık dönemi ve ayrılış tarihini 15.08.2025 olarak girdiğimde 1 günlük hesaplama yapıyor. Günü 0 çıkarmak için ekteki gibi girişini yapıyorum. Bu sefer kişiye...
  12. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli Askıya Alınmada Maaş Işlemlerini Hangi Koda Almam Lazım.

Merhabalar. 5434'e tabi personel ceza aldığı için memuriyeti askıya alındı. komisyon bu şeklide karar aldı. 12.08.2025 tarihinden itibaren. Bakanlığın yazısında da maaş ödenmemesi diye görüşü var. -Maaş işlemlerini hangi koda almam lazım. -Maaş iadesi olarak tamamını mı almam lazım. -Sgk...
  13. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli Sgk Gecikme Faizi Ödeme

Merhabalar. Ücretli öğretmenlerin temmuz ayı maaşlarını ödemek için ay başında ödenek talep ettik. Ancak 22/08/2025 tarihine kadar ödenek gelmedi. Haftaya izin almam gerektiği için bildirgeyi gönderdim. Parayı ödeyemezsek gecikme faizi nasıl olur. Ne kadar olur? Nasıl ve nerden ödeyebiliriz?
  14. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli Görev Yerine Geliş Gidiş Saatlerine Göre Yevmiye

12.06.2025 - - - - 08:00 Gidiş 14.06.2025 - - - - 02:30 Dönüş Bu tarih ve saatlerde görevde olan personellere ne kadar yolluk ödemesi yapılır.
  15. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli Kişi Borcunda Gelir Vergisi Fark Çıkıyor

Merhabalar. Kurumumuzda sözleşmeli personel istifa edecek. İlgiliye kişi borcu hazırladım. Ancak gelir vergisi kesintisi olmamasına rağmen yasal kesintiler Gelir vergisi Fark(C)'de 596,77 TL lik bir tutar çıkıyor nedenini anlayamadım. Yardımcı olur musunuz ?
  16. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli Harcırahsız Ve Yolluksuz Görevlendirilme

Merhabalar. Kurumumuza bir personel Sincan’dan hakkında başlatılan idari soruşturmanın selameti açısından soruşturma sonuçlanıncaya kadar harcırahsız ve yolluksuz olarak geçici görevle görevlendirilmiştir. 08.07.2024 tarihinde göreve başlamış, soruşturma sonuçlanınca 25.10.2024 tarihinde...
  17. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli Icra Sırasından Önce Gelen Icra

Merhabalar. Kurumumuz personelinin 3 adet icrası varken daha önceden gelen icrası çıktı. Yani kuruma gelmiş ancak farklı bir birime verildiği için arada kalmış. Ondan sonra 2 icra daha gelmiş. Sıra değişikliği yapılır mı? Yapılırsa sırası kayan icra dairelerine bilgi verilir mi ?
  18. o.asal.

Çözümlendi | Kilitli 5510 Tabi Personelin Ödemeye Esas Ile Emekliye Esas Derece Kademeleri Farklı

Merhabalar. 5434'lerde emekliliğe esas terfi ile ödemeye esas terfiler farklı olabilir. Ancak 5510'larda emekliliğe esas terfi ile ödemeye esas terfi farklı olamadığını biliyorum. Bugün komisyondan 5510'a tabi personele emekli terfisi farklı olarak geldi. Buna ne gibi bir işlem yapmam gerekir...
Geri
Üst Alt