Arama sonuçlarınız

1. Editörün Seçimi İşçi Maaşlarında SSK Prim kesintilerinin e-Bildirge ile Tutmamasının Çözümü

SGK toplam matrah üzerinden değilde kişi bazlı işlem yapar ise bu sorun çözülür. Tıpkı memurlarda olduğu gibi.
  2. Mutemet Arşivi ARAZİ TAZMİNATI NEDİR ?

Aynen dediğiniz gibi.
  3. Mutemet Arşivi ARAZİ TAZMİNATI NEDİR ?

Kontrol ilave ödeme eklenir. Diğerleri eklenmez.
  4. Mutemet Arşivi 4.Dönem toplu sözleşmenin 24. maddesine istinaden verilen ilave ödeme

Bu ödemeye ilişkin destek hizmetleri dairesi başkanlığınca düzenlenen yönerge vardı. çok aramama rağmen bulamadım. ödemeyi döner sermaye saymanlığı yaptı. il müdürlüğünüz döner sermaye birimi ile görüşmenizde fayda var.
  5. Çözümlendi | Kilitli rapor alan 4/b li personel hakkında

Gökhan Bey 4/b lilerde böyle bir sınırlama yok. Arkadaş 4/b sözleşmelilerden bahsediyor.
  6. Çözümlendi | Kilitli rapor alan 4/b li personel hakkında

Ödeme tutarı yazmaz. Günlük ortalama kazanç yazar.
  7. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin İleri Tarihli Çıkışı yapılabilirmi?

Ayrılış nedeni nedir. Yer değişikliğimi, istifa mı başka birşey mi ? Sağlık bakanlığının sözleşmeli personel yönergesi ekte, işinize yarar umarım. Görev yeri değişen personel Madde 13- (1) Bu Yönergenin 6, 7 ve 8 inci maddelerine göre görev yeri değişen personelden, süresi içerisinde görevine...
  8. Çözümlendi | Kilitli 14 günlük farkta nakil giden öğretmenin görülmesi

Hazıran ayı maaşını sizden almış. Dolayısıyla 14 günlük fark maaşını da sizden almalı. 6. Ay bildirgesini siz verdiniz katsayı farkından kaynaklı 14 gunluk kesenekleride siz göndereceksiniz. 2019/09 sayili kbs duyurusundan cikarimim da bu yönde.
  9. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin İleri Tarihli Çıkışı yapılabilirmi?

14 ağustos mesai bitimi ise çıkış tarihi 14 ağustos olmali. Ayrıca 14 ağustos bayram tatili. Bunun için nasıl bir yol izlenir bilemem.
  10. Çözümlendi | Kilitli 375 Taşeron Sürekli İşçi Analık İzni Sonrası / Ücretsiz İzin SGK Çıkışı Gerekir Mi ve GSS Nasıl Olur?

Ek Madde 1- Yeniden Hizmete Alınma (Değişik: 14/05/2018-2018/11809) Doğum, evlat edinme ve askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelin pozisyonu saklı tutulur ve istekleri halinde bu personel ayrıldığı kurumunda yeniden hizmete alınır. Ancak yeniden hizmete alınacak...
  11. Çözümlendi | Kilitli İşçi Maaş Bordrosundaki SSK ve Gelir Vergisi Matrahları Doğrumu?

Ben teşekkür ederim bilgilerimizi tazelemiş olduk. Bizde olmayan bir uygulama için doğru olduğunu düşündüğüm hatalı işlemi düzeltmiş oldum.
  12. Çözümlendi | Kilitli İşçi Maaş Bordrosundaki SSK ve Gelir Vergisi Matrahları Doğrumu?

Eş için evet ama çocuk için aynı kanaatte değilim. Ayrıca Sgk matrahında 2 çocuk içinde muafiyet uygulanmalı.
  13. Çözümlendi | Kilitli İşçi Maaş Bordrosundaki SSK ve Gelir Vergisi Matrahları Doğrumu?

Gönderdiğiniz bordroda Sgk matrahında sadece 1 çocuk için istisna uygulanmış. 2 çocuk içinde uygulanmalı. Sınır 2 çocuk çünkü. Sigortalının hizmet akdinin devam etmesi şartıyla ve fiilen çalışmasının olup olmadığı üzerinde durulmaksızın; sigortalı veya isteğe bağlı sigortalı sayılmayan, kendi...
  14. Çözümlendi | Kilitli İşçi Maaş Bordrosundaki SSK ve Gelir Vergisi Matrahları Doğrumu?

Verdiğim tabloya göre oluşan vergi matrahı 3832,95 buna aile ve çocuk eklenirse gelir vergisi matrahı doğru. Ancak bildiğim kadarıyla sosyal yardımların vergiye dahil edilmemesi gerekir. En azından istisnaları okuyunca çocuk için ödenen yardımın dahil edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Sgk...
  15. Çözümlendi | Kilitli İşçi Maaş Bordrosundaki SSK ve Gelir Vergisi Matrahları Doğrumu?

4. Hizmet erbabına ödenen çocuk zamları (Bu zamlar Devletçe verilen miktarları aştığı takdirde, fazlası vergiye tabi tutulur.) Ben bunu memurların aldığı çocuk yardımını aşması olarak anlıyorum. Yanlışta olabilirim. Siz yazınca tekrar baktım eş için ödenen aile yardımı için bir istisna...
  16. Çözümlendi | Kilitli Adalet bakanlığı kadrolu sağlık memuru derecesi 2/1 inden 1/3 üne yükseltilmesi

Önceki veriler doğru girilmiş ise derece/kademe değişikliğinden kaynaklı yan ödeme değişikliği ancak öğrenim durumu değişikliğinden olur. Öğrenim durumu değişikliği kaynaklı bir değişiklik söz konusu ise tem.güç.zammında 25 puanlık artış olur.
  17. Çözümlendi | Kilitli İşçi Maaş Bordrosundaki SSK ve Gelir Vergisi Matrahları Doğrumu?

Bu durumda bana göre hem sgk hemde gelir vergisi matrahında sorun var.
  18. Çözümlendi | Kilitli İşçi Maaş Bordrosundaki SSK ve Gelir Vergisi Matrahları Doğrumu?

Mehmet Bey Sgk yönünden aile yardımı için asgari ücretin % 10 u çocuk yardımı için ise çocuk yardımına müstehak her çocuk için % 2 si primden muaftır. Yemek yardımında ise günlük asgari ücretin %6 sı sgk priminden muaftır. 7.7- Kısmen Prime Tabi Tutulacak Kazançlar 7.7.1- Yemek Paraları...
  19. Çözümlendi | Kilitli 2019 Temmuz Memur Maaş Enflasyon Zam Oranı

Temmuz ayı zam oran % 6,01
  20. Çözümlendi | Kilitli 2019 Temmuz Memur Maaş Enflasyon Zam Oranı

Gelen zamlar ortada. Haziran ayı enflasyonu 1 in üstünde gelecek bence.
  21. Çözümlendi | Kilitli GEÇİCİ GÖREV YOLLUĞU 1 GÜN ÖNCESİ VE 1 GÜN SONRASI ÖDEMESİ HAKKINDA

Memleket iç ve dışında seyahat günlerinin hesabı: Madde 43 – Seyahat günlerine ait yevmiyeler, seyahat edilen vasıtanın hareket saatinden gidilecek yere muvasalat saatine kadar gelen her 24 saat için hesap olunur. Bu süreden az devam eden seyahatler bir gün itibar olunur. Seyahat müddetinin her...
  22. Çözümlendi | Kilitli işkur xml dosyası nasıl oluşturuluyor

toplu giriş ve çıkıştan bahsediyorsanız dosyaadı.xml yapıp dosya oluşturun
  23. Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi analık izni döneminde ödenen maaş ve bildirge

Sgk analık için iş görmezliği doğum raporunun bitiminde ödüyor. Bu durumda ödenmeyen bi tutar için borç çıkarılması uygun olmaz diye düşünüyorum.
  24. Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi analık izni döneminde ödenen maaş ve bildirge

Bizde böyle. Lakin dediğim gibi kurumdan kuruma toplu sözleşmeye göre değişebilir. Ayrıca 696 khk ile geçenlerde durum farklı diye hatırlıyorum.
  25. Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçi analık izni döneminde ödenen maaş ve bildirge

Toplu sözleşme hükümlerine bakılmalı. Misal bizdeki uygulama sözleşmeli personelle aynı nerdeyse. Gerçi hiç bu durumda personelim olmadı oda ayrı mesele.
  26. Çözümlendi | Kilitli 4/d Sürekli İşçi çalışırken Staj yaparsa, hem maaş hemde staj Ücreti ödenirmi?

İşyerindeki mesaisini aksatmayacak ve ücret talep etmeyecekse sorun yok. Ayrıca zaten adına çalıştığı kurum tarafından sgk primi ödendiğinden öğrenim gördüğü kuruma prim ödenmemesi yönünde bildirimde bulunulabilir. Ücretsiz izin ikinci seçenek ancak staj için alacağı ücret göz önüne alındığında...
  27. Çözümlendi | Kilitli Ziraat Bankası TXT Oluşturma Makro hatası

Sizin excel sürümünden kaynaklanıyor olabilir, Office 2007 kullanıyorum herhangi bir hata vermedi.
  28. Mutemet Arşivi 4 d İşçi Tediye Parası

Muhasebe Müdürlüğünü aradım. Sistemde problem var. İşlem yapamıyoruz dediler.
  29. Çözümlendi | Kilitli Geçici Görev Yolluğu 17:30 Sonrası Oranı Kaç verilir.

Valla Hocam ben demiyorum. Yasalar arkadaşın verdiği saat aralığı icin boyle.
  30. Çözümlendi | Kilitli Stajyer Öğrenci Rapor Alırsa Ücreti Kesilir mi?

Raporun özürlü devamsızlık kapsamında değerlendirilip, herhangi bir kesinti yapılmaması gerektiği düşünüyorum.
  31. Mutemet Arşivi BEDELLİ ASKERLİK YAPAN 4/C SİGORTALILARININ SİGORTA PRİMLERİ HAKKINDA DUYURU

Kesenek Sayfasından Alıntı BEDELLİ ASKERLİK YAPAN 4/C SİGORTALILARININ SİGORTA PRİMLERİ HAKKINDA DUYURU 26.03.2019 Bilindiği üzere; bedelli askerlikle ilgili olarak silah altına alınacak er statüsündeki yükümlülerin celp dönemleri ve sevk işlemlerine ilişkin hususlar Milli Savunma Bakanlığınca...
  32. Çözümlendi | Kilitli 4D li bayram çalışması

Normal gundeligi + 2 yevmiye mi verdiniz yoksa normal gundelik +1 yevmiye mi verdiniz.
  33. Çözümlendi | Kilitli 4D li bayram çalışması

Ckys ye tanimlama nasil yapılmış. Müdahale etme sansınız var mi ? Görüşe uymanizi tavsiye ederim. Bizim kurum farkli belkide biz yanlış yapiyoruz.
  34. Çözümlendi | Kilitli 4D li bayram çalışması

Benim bildigim bu. Onlarin görüşü oranlama yonunde. Sizde kendi kurumunuzun strateji biriminden görüş talebinde bulunun.
  35. Çözümlendi | Kilitli 4D li bayram çalışması

Bildigim kadarıyla ulusal bayram ve genel tatil gunlerinde işçi personel 1 saat bile calistirilirsa oranlama yapilmaksizin eksiksiz odeme yapilmali. Sozlesmede 3 yevmiye ise uc yevmiye.
  36. !~DİKKAT~! KBS BES sistemine dahil edilecek personel listesi

Sözleşmeli personel için hesaplama yapmama müsade etmedi. silince hesaplama yaptı. silmekle doğru mu yaptım bilmiyorum. şimdi eklemek isteyince ekleme yapmıyor.
Geri
Üst Alt