Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel Tazminat

Bu hesaplama hatalı. Emsali memur baz alınmalı. 4B Sözleşmeli personelin emsali memur emekli olsa ne aylık alır kıyası yapılmalı. Şayet alacağı aylık son brüt ücretin üstünde ise brüt ücret, altında ise emekli aylığı esas alınır. Grupta benzer paylaşımlar var. Eski 4/c statüsünde son brüt ücret...
  2. Çözümlendi | Kilitli 4/C den 4/B ye geçen personelin emekli tazminat ödemesi

Madde 7- (Değişik: 3/8/2005-2005/9245) Kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatlarında sözleşmeli olarak çalıştırılan yabancı uyruklu personel ile haftalık çalışma saati süresi 40 (kırk) saatin altında bulunan personel (Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen...
  3. Çözümlendi | Kilitli 4/C den 4/B ye geçen personelin emekli tazminat ödemesi

Emsali memur emekli aylığını geçemez. Yani son aldıkları brüt üzerinden ödeme yapamazsınız. Kıyaslama yapmanız lazım. Son brüt ücreti emsali memur emekli aylığının altında ise brüt ücret üzerinde ise emsali memur emekli aylığı esas alınır.
  4. Çözümlendi | Kilitli Doğum Öncesi Ve Doğum Sonrası izin de maaş ve bildirge

Yasin Hocam personel aldığı iş göremezlik ödeneğini saymanlığa iade etmeli. Etmez ise Borçlar Kanunu ile ilgili mevzuat hükümleri işletilir diyor.
  5. Çözümlendi | Kilitli Doğum Öncesi Ve Doğum Sonrası izin de maaş ve bildirge

Toplu iş sözleşmeleri ile hüküm bırakılabiliyor. Bizdeki örnek
  6. Çözümlendi | Kilitli Heyet Raporu Kesintisi

Ek-2 deki tabloda sözleşmeli personele de yer verilmiş lakin o kısım sıkıntılı gibi.
  7. Çözümlendi | Kilitli Heyet Raporu Kesintisi

Sait Bey paylaşımım bölge tazminatı kesilmez diyen arkadaşlara yönelikti. Sizin personelde var mı bilmiyorum ancak maktu tutar olan ek tazminat 28/b de ( ohal tazminatı da deniyor ) kesilir. Hizmet sınıfına ve bölgelere göre 1,90 ile 11,20 ( 11,20 üst limitinden emin değilim dosyalara bakmam...
  8. Çözümlendi | Kilitli Heyet Raporu Kesintisi

ekteki görüş yazısı yardımcı olur umarım. Fiili çalışma söz konusu
  9. Çözümlendi | Kilitli Vefat eden işçi tediye

Vefatı sonrası yapılan ödemelere ilave tediye alacağı varsa onunda ilave edilmesi gerekirdi.
  10. Çözümlendi | Kilitli Ödeme Emri Belgesindeki Yeni SGK Kesintileri (4/B)

Ekli görüş yazısını inceleyiniz. Yaklaşık 2 yıldır uygulamam bu yönde. Sözleşmeli personel kbs ye geçmeden evvel de uygulamam bu yönde idi.
  11. Editörün Seçimi Kıdem Tazminatı ile ilgili çalışma

Toplu sözleşmelerde bu yönde eklenen hükümler var. Ancak bu hükümlerde genelde belli bir tarih öncesini ( misal bizde 1986 öncesi 35 sonrası kanun hükmü olan 30 gün ) ihtiva etmekte.
  12. Programlar Stajyer Öğrenci Ücret Hesaplama Programı

Dosyada özel bilgiler var. Dosyayı kaldırıp, düzeltmeleri yaptıktan sonra tekrar yükleyebilirsiniz.
  13. Çözümlendi | Kilitli 1 Sayılı Cetvelde Yer Alan Sıra No Açılımı

Güncel hali http://www.bumko.gov.tr/TR,1017/devlet-memurlarina-odenecek-zam-ve-tazminatlara-iliskin-kararlar.html
  14. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğu Görüş Talebi yazı örneği için

Peki ödeme durumunda nasıl bir yol izlenecek. Nereden nereye verilecek. Km hesabı neye göre yapılacak
  15. Editörün Seçimi SGK Genelgesi - Sıkça Yapılan Hatalarla İlgili 06.11.2018

Genelge emeklilik işlemleri ile ilgili. 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Kanun ile Yürürlükten Kaldırılan Kanunlar ve İlgili Yönetmeliklere İstinaden Kanunun 4 Üncü Maddesinin Birinci Fıkrasının (a), (b) ve İlk Defa 2008/Ekim Ay Başından İtibaren (c) bendi...
  16. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğu Görüş Talebi yazı örneği için

Tereddüt ettiğiniz hususu paylaşır iseniz daha iyi olur. Benzer durumu yaşamış arkadaşlar varsa ellerinde görüş yada deneyimlerini paylaşacaklardır.
  17. Çözümlendi | Kilitli Görevde yükselme sınavına gidene yolluk verilir mi ?

Şahsen ben olsam uygulamam bu yönde olurdu. Bence burda şahısların talebi söz konusu olduğundan masrafların şahıslarca karşılanması gerekir. Ancak Bakanlığımız görüşü ödenmesi yönünde ve bugüne değin çokça ödeme yaptık.
  18. Çözümlendi | Kilitli Bildirge T.C hatası

Madde 3- (Ek: 22/11/2010-2010/1169) Sözleşmeli personelin ücreti; pozisyon unvanı, bu unvana ilişkin eğitim düzeyi, kamu kurum ve kuruluşlarında aynı kadro veya pozisyon unvanında2 geçen hizmet süresi dikkate alınarak tespit edilir. (Ek: 14/5/2018-2018/11809) Pilot unvanlı sözleşmeli personel...
  19. Çözümlendi | Kilitli Bildirge T.C hatası

Bu husus sözleşmeli personel çalıştırma esasları ile çelişmiyor mu sizce ? Madde 8- (Değişik: 3/2/1982-8/4250) Sözleşme ile çalıştırılan personel dışarıda kazanç getirici başka bir iş yapamaz (Avukat, dava vekili, günün veya haftanın belirli saatlerinde çalıştırılacak hekim ve uzman hekim, ilçe...
  20. Çözümlendi | Kilitli Memura Heyet Raporu Nedeniyle Ücret Ödenmesi.

Görev mahalli dışına refakatçi yada refakatçi olmadan sevk edilmişse yolluk eski bilinen adıyla tedavi yolluğu alıyordur. Bunun dışında herhangi bir ödeme bilmiyorum.
  21. Çözümlendi | Kilitli Kbs İşgöremezlik Ödeneği Kesmiyor

Kaydı silip yeniden girdim. Şimdi hesaplama doğru. Bordroya da atıyor.
  22. Çözümlendi | Kilitli Kbs İşgöremezlik Ödeneği Kesmiyor

Kesinti yapmıyor haklısınız. Şimdi kendi kayıtlarımla da kontrol ettim. İş göremezliği atmıyor.
  23. Çözümlendi | Kilitli Kbs İşgöremezlik Ödeneği Kesmiyor

Ele geçene baktım problem yoktu. Şimdi bordroya bakayım dedim sistem hata veriyor.Kbs sistemine giremiyorum.
  24. Çözümlendi | Kilitli Kbs İşgöremezlik Ödeneği Kesmiyor

Bende sabah hesapladım. Rapor kesintisi de vardı. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.
  25. Çözümlendi | Kilitli 4/b giyecek yardımı

Arşivimi karıştırırken Bumkonun bir görüşüne rastladım. Nakdi ödemeden ziyade kullanmaları için alınması yönünde. “Personelin zimmetinde bulunmasına gerek olmayan, belirli zaman ve hallerde kullanılacak giyim eşyaları 9 uncu maddede belirtilen mercilerin uygun görüşü üzerine demirbaş olarak...
  26. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel Emekli Yolluğu

Aşağıdaki benzer görüş doğrultusunda ödenemeyeceğini düşünüyorum. 375 sayılı khk 1. Madde D) (Ek: 31/7/2003-4969/2 md.) (A) bendi kapsamına giren personel ile 22.1.1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (II) sayılı cetvelde yer alan personel ve kamu kurumlarında işçi olarak...
  27. Çözümlendi | Kilitli Arazi Tazminatı Eksik ödeme

Maaş katsayısı farkı kadar hesaplama yapın.
  28. Çözümlendi | Kilitli 4/B sözleşmeli personele sürekli görev yolluğu ödenir mi?

Maliye Bakanlığının ekli 2014 tarihli görüşü önemli.
  29. Editörün Seçimi 4B Sözleşmeli Personelin Yer Değiştirmesi (Naklen Atama) Halinde SGK Nakil işlemleri

Mehmet Hocam Bakanlık İşveren, Bakanlığa bağlı birimler ise İşveren Vekili . Sözleşmeli personelde dediğiniz gibi olabilir. Lakin nakil yapmanında bi mahsuru olmadığını düşünüyorum. Misal bizdeki daimi işçiler sözleşme feshi olmaksızın başka birimlere geçebiliyor.
  30. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli nakil giderken Sgk 16 nakil kodu kullanma

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bağımsız ve Hizmet Akdi ile Çalışanlar Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı İŞVERENLERE ÖNEMLE DUYURULUR 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran işverenlerin...
  31. Çözümlendi | Kilitli İş görememezlik ve yevmiye kesme cezaları

4-5 kez kesinti yaptım lakin ÇSGB ye herhangi bir yazı yazmadım. Dekontta açıklama yazıyor zaten. Herhangi bir dönüşte olmadı. Yazı yazılıp yazılmayacağı konusunda net fikri olan varsa bilgilendirirse faydalı olur.
  32. Çözümlendi | Kilitli İş görememezlik ve yevmiye kesme cezaları

Yevmiye kesintileri ile ilgili hesaplar aşağıda güncelleme yapılmış. Hesap aynı vergi no değişmiş. Teyit edilmesinde fayda var. Lakin iş göremezlik kesintilerinin Çalışma Genel Müdürlüğü hesaplarına aktarılacağına dair paylaşım yapan arkadaşlar yasal dayanağını da paylaşırsa iyi olur. 4857...
  33. Çözümlendi | Kilitli Daimi İşçi Fazla Mesai

Sanırım sizin Tarım ve Orman Bakanlığıydı. Sözleşme maddesinde hafta arasında hafta tatili vermek şartı ile işçinin hafta tatilinde çalıştırabileceği belirtilmiş. Hafta tatilinde çalıştırılan işçiye hafta arasında tatil yaptırılmaması halinde normal hafta tatil ücreti dahil, toplam üç yevmiye...
  34. Görüş Yazıları Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile ilgili SGK görüş yazısı

Yazıdaki anlatım bozukluğu bi benim mi dikkatimi çekti. Doğrulama kodu olsa iyi olurdu :)
  35. Çözümlendi | Kilitli AGİ Çocuk Sayısı Kriteri

265 Sayılı gelir vergisi tebliğine bakınız.
  36. Çözümlendi | Kilitli AGİ Çocuk Sayısı Kriteri

Öğrenci ve çalışmıyorsa 25 üst sınır. Diğer durumlarda 18 yaş sınırı var.
Geri
Üst Alt