Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Hakkında Duyuru (01/07/2019 a ertelendi)

http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/calisan/isveren/muhtasar_ve_prim_hizmet_beyannamesi MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ SORU CEVAP 1. Muhtasar ve prim hizmet beyannamesi vermekle yükümlü olanlar kimlerdir...
  2. Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Hakkında Duyuru (01/07/2019 a ertelendi)

Görünen oki sadece e bildirge alanıda var. Yanı başta dirensemde yapacağız gibi.
  3. Çözümlendi | Kilitli İş sonu tazminatı harcama kalemi kodu

Kıdem tazminatı ve karşılıkları işçiler için. Muhasebat genel müdürlüğü yazısı bu yöndeydi yanılmıyorsam.
  4. Çözümlendi | Kilitli İş sonu tazminatı harcama kalemi kodu

Sözleşmeli personelin iş sonu tazminatı bildiğim kadarıyla kıdem tazminatı ile ilişkilendirilemez. Sözleşmeli personel zam ve tazminatları harcama kaleminden ödenebileceğini düşünüyorum. Eski 4c lerde 1.4.1.1 den oduyordum
  5. Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

Sagolun Hocam Allah razı olsun.
  6. Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Hakkında Duyuru (01/07/2019 a ertelendi)

Bende öyle sanıyordum değil maalesef. Genel butce kapsamındaki kamu idareleri sadece sigorta aylık bildirgeleri için e beyañname kullanacak. Görünen bu
  7. Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

Bende bu ay mecburi 21 gün rapor aldım. 12 ekim iş başı. Umarım işleri yetiştiririm.
  8. Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

Yatış varsa dikkat edin
  9. Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Hakkında Duyuru (01/07/2019 a ertelendi)

Tebliğde herhangi bi değişiklik yok. Ertelenmesi için düzenleme yapılıp resmi gazetede yayımlanması lazım.
  10. Çözümlendi | Kilitli 657 (4-B) Sözleşmeli Personel Rapor kesintisi.

Ben bu hususa çok bozuluyorum. Personelden gelipte kaç gün rapor hakkım var diyene bende kaç gün hastalanmayi düşünüyorsun diyorum. Suistimal edilen bir durum. Memurlarda olduğu gibi bir kesinti olması lazim
  11. Çözümlendi | Kilitli Sisteme Girilmeyen Rapor Hakkında

Raporun ekrana düştüğü tarih önemli.
  12. Mutemet Arşivi 4bli personelin toplu sözleşme sendika parası hk.

375 sayılı khk da damga vergisinden başka kesinti yapılmaz diyor. Kanun hiyerarşisinde 5510 acaba 375 e göre daha mi üstün. Daha önce hatırlar iseniz sözleşmeli personelin aldığı ek ödeme sgk primine dahil ediliyordu. 666 sayılı khk ile 15.01.2012 itibari ile bu uygulamaya son verilerek sadece...
  13. Mutemet Arşivi Kamu işçisi emekli aylığı

Bende işçiyim. İşçi emekliliği üç aşamalı değerlendirilir. 1999 yılı öncesi hizmetler, 1999-2008/10 arası hizmetler ve 2008/10 sonrası hizmetler. 1999 yılı ve öncesi dönemlerin emekliliğe katkısı altın değerinde, 99-2008/10 arası gümüş, 2008/10 sonrası bronz. 2008/10 sonrası için matrah...
  14. !~DİKKAT~! SGK E-Bildirge Mahsuplaşmasını Zamanında Yapmıyor

Saydıklarınızın tümünü yaşamış biri olarak tecrübeme dayanarak mahsuplaşma programına geçmedim. Şuan borçsuz devam ediyorum.
  15. Çözümlendi | Kilitli BES 14 Günlük Fark

Bizimkini kontrol ettim otomatik aktarılmış.
  16. Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli Yer Değiştirme Nakil Bildirimi

Karşı tarafın maaş yapabilmesi için bazı bilgilere ihtiyaç duyuluyor. Bu sebeple biz düzenliyoruz.
  17. Mutemet Arşivi 4B Sözleşmeli KBS 14 Günlük Fark Hesaplama

5 temmuzda yer değişikliği nedeniyle ayılan personelim var. Sistem 5 günlük maaş farkı hesaplamaya müsait mi acaba. Böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba?
  18. Editörün Seçimi İş Sonu Tazminatından Gelir Vergisi Kesilmiş ve Mahkemeyide Kazanmış İse

Dilekçesini üst yazı ekinde muhasebe müdürlüğüne gönderin. Ödeme emri suretini de ekleyin. Şahıs direkt muhasebe birimine başvursa dahi eni sonu sizden bilgi talebinde bulunulacaktır.
  19. Çözümlendi | Kilitli Personel Bildirimi

Excel formatında indirip manuel düzeltme yapabilirsiniz. Ben öyle yaptım.
  20. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Açığa Alınma Sonrası Maaş İşlemleri

Bahsettiğiniz husus 667 khk da nasıl ifade edilmekte. Baktım da bahsettiğiniz duruma karşılık gelen bir ibare bulamadım. Görevden çıkarılma var. İlgili kısmı alıntılayıp eklemeniz mümkün mü
  21. Mutemet Arşivi 18 Yaş Erkek Çocuğu AGİ

Malüllük ile ilgili bir hüküm görmedim ben. Aile yardımında var ancak agi uygulamasında böyle bir kıstas yok. Yanılıyorsam düzeltin lütfen.
  22. Mutemet Arşivi 18 Yaş Erkek Çocuğu AGİ

265 nolu gelir vergisi tebliğini inceleyiniz. Tek kısas öğrenci olma ve çalışmamam koşulu. Kız erkek ayrımı yok.
  23. Mutemet Arşivi 18 Yaş Erkek Çocuğu AGİ

Öğrenci ise faydalanır.
  24. Çözümlendi | Kilitli Fazla Mesai Ücreti

Bana göre 45 saati aşan 7 saat için mesai ödenmesi lazım.
  25. Çözümlendi | Kilitli Fazla Mesai Ücreti

Özel güvenlikten bahsediyor aynı şey bilmiyorum. Bizde bu tür çalışan yok.
  26. Çözümlendi | Kilitli Fazla Mesai Ücreti

Resmi Gazete Tarihi: 07.04.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25426 POSTALAR HALİNDE İŞÇİ ÇALIŞTIRILARAK YÜRÜTÜLEN İŞLERDE ÇALIŞMALARA İLİŞKİN ÖZEL USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Gece Çalışma Süresi Madde 7 — (Değişik:RG-19/8/2017- 30159) Postalar halinde işçi çalıştırılarak yürütülen işlerde...
  27. Çözümlendi | Kilitli Fazla Mesai Ücreti

İyide bu arkadaşlar vardiyalı çalışmıyor mu? Haftanın 6 günü 12 saat mi çalıştırıyorsunuz. Nasıl yapıyorsunuz anlamadım. Resmi Gazete Tarihi: 07.04.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25426 POSTALAR HALİNDE İŞÇİ ÇALIŞTIRILARAK YÜRÜTÜLEN İŞLERDE ÇALIŞMALARA İLİŞKİN ÖZEL USUL VE ESASLAR HAKKINDA...
  28. Çözümlendi | Kilitli Fazla Mesai Ücreti

Bana göre toplu sözleşme farklı bir hüküm yoksa haftalık çalışma 45 saat, günlük 7,5 saat aylık 225 saat. Resmi Gazete Tarihi: 06.04.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25425 İŞ KANUNUNA İLİŞKİN FAZLA ÇALIŞMA VE FAZLA SÜRELERLE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç...
  29. Çözümlendi | Kilitli Fazla Mesai Ücreti

Bende göremedim ancak böyle söylendi. Arayabilirsiniz. Detaylı bilgiyi alabilirsiniz belki.
  30. Çözümlendi | Kilitli Fazla Mesai Ücreti

Güvenlik istisna imiş. 170 i aradığımda böyle demişlerdi.11 saatlik üst çalışma sınırı güvenlikçiler için geçerli değil denmişti.
  31. Çözümlendi | Kilitli Geçici İş Göremezlik Süresi E-Bildirge de Nasıl Gösterilir?

Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığının sözleşmeli personelin raporları konusunda memurlara benzer yada daha radikal bir uygulama yapması lazım. Keyfi alınan raporlar had safhada. Kimsenin de hakem heyet hastanesine falan gönderdiği yok. Personelde idari bağlılık yok maalesef. Bur da...
  32. Editörün Seçimi Geçmişe Dönük Terfi Ödemesi ve SGK Bildirimleri

Üst derece ile alt derecelere yapılan atamalarda ve görev değişikliğinde memur, atandığı göreve başladığı tarihi izleyen aybaşından itibaren atandığı derecenin aylığına hak kazandığından, yeni derece ve görevlerine ait zam ve tazminatlarının da buna göre ödenmesi, ancak 657 sayılı Kanunun 68...
  33. Çözümlendi | Kilitli Emekli Olan Sürekli işçi Raporlu Süreler ?

Uzun süreli raporlarda makul süre Yargıtay kararı gereği 14 hafta olarak belirlendiğinden, bu süre alınan rapor süresinden düşülecek, ancak geri kalan süre kıdem tazminatı hesabına dahil edilmeyecektir. ( Yargıtay Uzun süreli raporlarda makul süre görüşü)
  34. Çözümlendi | Kilitli Emekli Olan Sürekli işçi Raporlu Süreler ?

Soru: İşçinin geçici iş görmezlik raporu, doğum izni, ücretsiz izin vs. sebeplerle işe gitmediği ve ücret almadığı dönemler kıdem tazminatı hesabına dâhil edilir mi? Cevap: 4857 sayılı İş Kanununun işverenin haklı nedenlerle derhal fesih hakkı başlıklı 25 inci maddesinin 1 nolu bendinde “…(a)...
  35. Çözümlendi | Kilitli TYÇP kapsamındaki işçilerin izin hakları

Bendeki son genelge bu. Aradığınızı bulabilirsiniz.
Geri
Üst Alt