Arama sonuçlarınız

1. Mutemet Arşivi Ücretli öğretmen ve İşkur Çalışanı BES

Ali Bey bu yazıya göre 657/4c Geçici Personellerden de kesinti yapılmamalı.Yanılıyormuyum?
  2. Çözümlendi | Kilitli Konaklama Yeri ve Otel Taksi ücreti

Sadece gidiş ve dönüşler için ödersiniz. Görev süresince konaklama yeri ile eğitim yeri arası için ödenmez. Bu hususta sayıştay kararları var.
  3. Mutemet Arşivi BES Çıkış İşlemi

Ömür Hocam Çıkış Nedeniyle Sonlanma Bildirimi Kesinleşmesi ( Yürürlükte ) ile Cayma ( Sözleşmeden Cayma ) arasındaki fark nedir. Şirket sözleşmesi yok elimizde. Şirket bereket emeklilik Ekli dosyaya bakabilir misiniz?
  4. Mutemet Arşivi 4/B rapor hk.

Ömür Hocam sistemi denedim ücreti tam, eksik günü 30, çalışma günü 0 ve eksik gün nedeni istirahat olarak girdiğimde kabul ediyor şaşırdım doğrusu. Daha önce eksik yaptığım bişey mi var dı acaba şüpheye düştüm
  5. Mutemet Arşivi 4/B rapor hk.

Hocam 30 gün raporda alt kazanç ve üst kazanç limitleri kapsamında hata vermesi lazım nasıl yaptınız bilmiyorum. Sgk nın günlük ve aylık kazanç limitleri var.Oda aşağıdaki gibi. Ayrıca sgk dan çoğu zaman doğru düzgün bir bilgi aldığımız yok maalesef. Raporu e viziteden girilebilirsiniz bu bir...
  6. Mutemet Arşivi 4/B rapor hk.

Eksik gün konusunda emin misin Ömür Hocam. Kişinin ücretini tam ödediniz aldığı iş görmezliğin iadesini muhasebe/malmüdürlüğüne sağladınız. Daha sonrada eksik gün girdiniz. Peki bu durumda sgk prim iadeside almanız gerekmez mi? Sgk primlerini nasıl tutturacaksanız. O ayın tamamında raporlu...
  7. Mutemet Arşivi Bes Sisteme Tekrar Dâhil Edilme

Arkadaşlar aşağıdaki madde ile ilgili tam teşekküllü bilgiye sahip olan yardımcı olabilir mi? Sisteme Tekrar Dâhil Edilme MADDE 1 –(1) Kanunun Ek 2 nci ve Geçici 2 nci maddesi kapsamında bir işyerine bağlı emeklilik planından ayrılan çalışanlar, işverenleri tarafından bu madde...
  8. Mutemet Arşivi yurt dışı yolluk

03.3.3.01 Yurtdışı Geçici Görev Yollukları : Yurt dışına ve yurt dışında yapılacak geçici görevlendirmeler ve atamalarda yapılacak olan ödemeler (yüksek lisans amacıyla yapılan görevlendirmelerde ödenecek yolluklar ile yurtdışı yolculuğunun zorunlu kıldığı belge ve işlemler giderleri, çalışma ve...
  9. Mutemet Arşivi Aylıktan kesme cezası

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün aylıktan kesme cezasında hangi ödeme kalemlerinin dikkate alınacağına dair yeni sayılabilecek görüş yazısı. Şuana değin verilen görüş yazılarından daha kapsamlı .Kesinti yapılacak kalemler sizi şaşırtabilir.
  10. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Bu yazı sadece maaşını çalışarak alanlar ile ilgili değil aynı zamanda kimlerin kapsama alınmayacağı ilede alakalı. Resmi Gazete Tarihi: 09.11.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28462 BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ HAKKINDA YÖNETMELİK ALTINCI BÖLÜM (3) Çalışanların İşverenleri Aracılığıyla Kanunun...
  11. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Bunu çok sordurduk sonunda bu ibarenin memurlar için uygulanacağı yönünde görüş birliği oluşturdular.
  12. Mutemet Arşivi 4B Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

4857 sayılı iş kanunu Geçici iş göremezlik Madde 48 İşçilere geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi gerektiği zamanlarda geçici iş göremezlik süresine rastlayan ulusal bayram, genel tatil ve hafta tatilleri, ödeme yapılan kurum veya sandıklar tarafından geçici iş göremezlik ölçüsü...
  13. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Harun Hocam ay içinde göreve başlarsa yani kıst maaş hesaplanacaksa yada Aralık ayı gibi bordro bölünecekse (15.12-31.12 17 gün 01.01-14.01 14 gün ) takvim gün sayısı baz alınır. Diğer durumlarda hep 30 gün üzerinden hesaplama yapılır.
  14. Mutemet Arşivi 4B Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Maalesef bu konuda sizinle aynı fikirde değilim. Burda maksat personelin sgk dan alacağı iş görmezlik ödeneğinin ücretinden düşülerek herhangi bir kayıp yaşamaması. Oysaki sizin yaptığınız uygulama ile direkt olarak brütten kesinti yapılması personelin alacağında kayıp oluşturmakta. Ben şahsen...
  15. Mutemet Arşivi 4B Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Yaşar Hocam peki yaptığınız işlem sözleşmeli personel çalıştırma esaları madde 10 da yer alan alınan iş görmezlik ödeneği ücretinden düşülür ibaresine aykırılık teşkil etmez mi ? Bu aralar habire raporlarla uğraşıyorum içinden çıkılmaz bi hal alacak nerdeyse.
  16. Mutemet Arşivi 4B Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Sendika aidatı için sendikaların tüzüklerine bakmak lazım. Misal Memursene bağlı Toçbir-Sen sendikasına üye olan bir personelin gelen yazıda Ana Tüzüğün 51. maddesine göre bin 5 oranında kesinti yapılması isteniyor. Madde 51- SENDİKA AİDATI: Sendika üyelik aidatı, Üyenin almış olduğu aylığın...
  17. Mutemet Arşivi 4B Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Harun Hocam bu rapor konusuna kafam takıldı. Bildiğiniz üzere danıştay sözleşmeli personel çalıştırma esaslarında yer alan 30 güne kadar ücretli izin verilebilir ibaresini iptal etti. Geçenlerde grupta arkadaşımız TKHK nın bu konu üzerine görüşünü de paylaştı.Görüşü tekrardan ekliyorum.Bu konu...
  18. Mutemet Arşivi meyil müddetinde rapor alan personel

: :) :) :) :) :) :) :)
  19. Mutemet Arşivi meyil müddetinde rapor alan personel

Başladıktan sonra maaş yaparsınız.Resmi olarak göreve başlamayan bir personele maaş yapmanız uygun değil.
  20. Mutemet Arşivi 4/B Kıstsal Maaş Hesaplamasında Emekli Keseneği

Maaş sisteminde prim kesintisi yapılsın yada yapılmasın diye bir opsiyon mu var acaba?
  21. Mutemet Arşivi 4/B Kıstsal Maaş Hesaplamasında Emekli Keseneği

657 sayılı kanunun 4/b maddesine istinaden sözleşmeli olarak istihdam edilen personeller 5510 sayılı kanunun 4/a maddesi hükmüne tabiler. Şayet farklı bir durumdan bahsetmiyorsanız başladığı tarih ile 14.04 arası kıst maaşından sigorta primi kesilmesi lazım. İstisnai bir kadrodan...
  22. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Yaşar Bey bunda hemfikiriz ancak bu maddeye rağmen bu denli bir karışıklık ortaya çıkınca ister istemez insan duraksıyor.
  23. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Her çalışma statüsü için ayrı ayrı kesinti kodu belirlenmiş.Dikkat ediniz arkadaşlar.
  24. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

1 Nisan kapsama alınma tarihi ise mayıs ayında 4/c ve işçilerden kesilmesi bu ilkeye aykırılık teşkil eder diye düşünüyorum ayrıca cayma süreleri de sıkıntı olabilir bu durumda.
  25. Mutemet Arşivi 4/B Çalışan Personel BES

Resimleri açamıyorum. Farklı formatta eklemeniz münkün mü?
  26. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Hys den 361 kesinti kodlarından. Misal Ziraat yazınca hem memur hem işçi ikisi birden geliyor.
  27. Çöp Kutusu 4C Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplama Programı

Bes şirketleri için belirlenen ayrıntılı kesinti kodları memur ve işçi olarak ikiye ayrılmış. Örneğin Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş. (İşçi) -361.98.1.5 Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş. (Memur) -361.98.2.5 Bu durumda maaşı KBS den hesaplananlar memur hesaplanmayanlar işçi olarak...
  28. Mutemet Arşivi BES-KBS İşlemler

Bes şirketleri için belirlenen ayrıntılı kesinti kodları memur ve işçi olarak ikiye ayrılmış. Örneğin Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş. (İşçi) -361.98.1.5 Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş. (Memur) -361.98.2.5 Bu durumda maaşı KBS den hesaplananlar memur hesaplanmayanlar işçi olarak...
  29. Mutemet Arşivi BES-KBS İşlemler

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı web sayfasında görüş yazısı vardı şimdi bulamıyorum.
  30. Mutemet Arşivi BES-KBS İşlemler

Personelinize ücret ödüyorsunuz. Ücretli izinli nihayetinde.Kesmelisiniz.Tereddüte bile yer yok.
  31. Mutemet Arşivi 657 4/b kapsamında sözleşmeli personel rapor kesinti hesaplanamsı

Bu hüküm çerçevesinde 1978 tarih ve 7/15754 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar düzenlenmiştir.Söz konusu esasların 10 uncu maddesi; “Madde 10-Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli...
  32. Mutemet Arşivi BES-KBS İşlemler

Personelin statüsü nedir. Memur, sözleşmeli, geçici personel, işçi
  33. Mutemet Arşivi BES-KBS İşlemler

Analık izninden kastınız nedir. Doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 haftalık yasal izinlerden mi bahsediyorsunuz. Biraz açarmısınız
  34. Mutemet Arşivi 657 4/b kapsamında sözleşmeli personel rapor kesinti hesaplanamsı

farklı kurumlar olsakta paylaşımınız çok makbule geçti. teşekkür ederim.
  35. Mutemet Arşivi 657 4/b kapsamında sözleşmeli personel rapor kesinti hesaplanamsı

Ömür Hocam sakıncası yoksa yazıyı paylaşmanız münkün mü ?
  36. Mutemet Arşivi BES-KBS İşlemler

Halil Hocam sizde işçi personel var mı bilmiyorum ama özellikle işçi ilave tediye ve ikramiyelerinden de kesinti yapılacak mı diye sorabilir misiniz?
Geri
Üst Alt