Arama sonuçlarınız

1. Editörün Seçimi Kişi Borcu Hesaplama Konusunda Tereddütler Ve Çözümler

Tam maaş iadesinde damga vergisi kesintisini borçtan düşmemiz gerekiyor mu?
  2. Çözümlendi | Kilitli Refah Payı Hesaplama Kbs

KBS'den çağrı açanlara verilen cevapta Ocak'ta kıst ödemesi yapılan veya sözleşme ücreti brüt asgari ücretin altında kalanlara sistem tarafından hesaplama yapılamadığı o yüzden manuel hesaplanarak MYS'den ödenmesi gerektiği belirtilmiş. Sizde de aynı durum olabilir.
  3. Çözümlendi | Kilitli Ödenen Faizden Vergi Kesilir Mi

Bizim kurumda da ihraç edildikten sonra görevine tekrar dönen personel geriye dönük ödenen maaşları için faiz istemiyle dava açıp kazanmıştı. Vergi Dairesi Başkanlığına özelge yazarak vergi kesilecek mi diye sormuştuk. Vergi kesintisi yapılmayacak diye cevap verdiler.
  4. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personellerin Rapor Kesintileri Için Sgk Ile Protokol Imzalama Sonrası Yapılacak Işlemler.

Kurum olarak SGK ile mahsuplaşma protokolü yapmadık tam olarak nasıl bir uygulama bilmiyorum. Anladığım kadarıyla SGK rapor alan personele rapor parası ödemiyor bu tutarı Kurumun prim borcundan düşüyor. Ayrıca bildirgedeki ödenecek prim tutarı kadar ödeme yapılırsa fazladan ödeme yapılmış olmaz...
  5. Çözümlendi | Kilitli Kbs'de Aralık 2021 Münferit Maaş Hesaplanan Sözleşmeli Personelin Fark Bordrosunun Hesaplanamaması

14 günlük ücret bilgi giriş ekranında kayıtlı olmayanlara fark maaş hesaplamıyor. Bizde de 10 Ocak'ta başlayan sözleşmeli personel var. Sözleşme ücretini manuel 27,91 zamlı girmiştim. KBS onları güncellememiş. 2,5 farkı hesaplatamadım bende.
  6. Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Toplu Sözleşme Ikramiyesi

Süleyman bey sendika aidat kesintisi binde 5 oranı maaşın tamamındaki damga vergisi matrahına uygulamak gerekmez mi?
  7. Çözümlendi | Kilitli Personel Ödemeleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu

KBS'deki duyuruda ilave artışın 15 Ocak'tan sonra yapılacağını belirtmişler.
  8. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçilerin Günlük Yevmiyeleri

Arkadaşlar Müdürlüğümüzde görevli sürekli işçilerin günlük yevmiyeleri 160,72 TL. Kurumumuzdaki toplu sözleşme gereğince 15 Ocak 2022 tarihinden itibaren 14 Ocak 2022 tarihindeki ücretleri üzerinden %5+enflasyon farkı kadar zam alacaklar. Ancak 1-14 Ocak arası için yevmiyeleri günlük brüt asgari...
  9. Çözümlendi | Kilitli Dönem Içinde Işe Başlayan 4/B Personelin E-Bildirge Işlemleri

Hiçbir problem olmaz. Önemli olan sizin bordronuzdaki SGK prim toplamları ile bildirgelerinizdeki ödenecek tutarların aynı olmasıdır.
  10. Çözümlendi | Kilitli Dönem Içinde Işe Başlayan 4/B Personelin E-Bildirge Işlemleri

25/10-14/11 ve 15/11-14/12 dönemleri için tek bordro yaptıysanız 2021/10 ve 2021/11 dönemleri için vereceğiniz iki ayrı bildirgenin toplamı bordrodaki sgk primleri toplamı ile eşit olacaktır.
  11. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Bayram Tatil Mesai Ödemesi

Müdürlüğümüz toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre ulusal bayram-genel tatil günlerindeki çalışmaları için işçilere o günkü normal yevmiyeleri ile birlikte toplam 3 yevmiye ödenmektedir. Ramazan ve Kurban bayramlarında 20:00-08:00 saatleri arasındaki vardiyada çalışan işçiler vardiya iki tatil...
  12. Çözümlendi | Kilitli Sgk İşyeri̇ Si̇ci̇l Bi̇rleşti̇rme

İşçiyi diğer işyeri dosyasına naklen aktardıktan sonra SGK'yı arayıp söylerseniz vizite sisteminden raporu diğer işyeri dosyasına aktarırlar. Rapor bitiminde de ordan onayı yaparsınız. Ben yapmıştım bu işlemi.
  13. Çözümlendi | Kilitli Avukat Özel Hizmet Tazminatı

Kadro derecesine göre değil de ödemeye esas derecesine göre hesaplanması gerekiyor anladığım kadarıyla. 1633527652 Konu açık kalmış kapatabiliriz.
  14. Çözümlendi | Kilitli Avukat Özel Hizmet Tazminatı

Müdürlüğümüz Avukatının Kadro derecesi 5, Ödemeye Esas ve Emekliliğe Esas Derece Kademesi 3/2 si. KBS de cetvellerde Özel Hizmet Tazminatı tanımlı olmadığı için istisna kısmından girilmiş ilk göreve başladığında. Daha sonraki yıllarda terfi aldığında Ö.H.T. oranı hiç değişmeden 130 olarak...
  15. Mutemet Arşivi 15 Temmuz 2021 Maaş Keseneklerini Bayram Sonrası 26 Temmuzda Gönderebilirmiyiz?

Kesenekleri gönderdikten sonra aldığınız kesenek bildirim raporuna bakarsanız orada son bildirim tarihi olarak 26.07.2021 yazmaktadır. O yüzden ceza gelmez.
  16. Çözümlendi | Kilitli Kesenek Sisteminden Prim İade için tarih sorunu

Daha öncesinde SGK dan prim iadesi istemişmiydiniz. Belki iade işlemini yapmışlardır. Kesenek bilgi sisteminde 2018 Ağustos döneminde ilgili personelin prim gün sayısını kontrol edin isterseniz. Bende aynı durum olmuştu daha önce.
  17. Çözümlendi | Kilitli Şehit Yakını KBS Girişi

Aslan16 Rica ederim.
  18. Çözümlendi | Kilitli Şehit Yakını KBS Girişi

Bizim kurumada şehit annesi atandı. Unvanı Memur (atama onayında unvanının yanında (Ş) harfi yoktu.) SGK'nın (15 temmuz şehit yakınlarının GSS priminden muaf olduğuna dair) genelgesine göre GSS priminden muafım, maaşımdan GSS primi kesmeyin kesilenleri de iade edin diye dilekçe verdi. Bende...
  19. Editörün Seçimi Aylık Prime Esas Kazanç Tutarı Asgari Ücretin Altında Olan (Kadrolu 5510 sonrası) Memurların Prim Farkı Hesaplama Programı

Bugün itibarıyla istifa eden personelimiz içinde mi yapmamız gerekir Ocak ve Şubat ayı için.
  20. Mutemet Arşivi 696 khk ve Sürekli İşçiLerin Günlük Yevmiyeleri

Biz de aynı şekilde ödemeye devam ettik. Sadece 5 günlük ikramiyeyi ödemedik.
  21. Mutemet Arşivi 696 khk ve Sürekli İşçiLerin Günlük Yevmiyeleri

Bizim kurumda şu an yürürlükte olan bir toplu iş sözleşmesi bulunmamakta. 12 Nisan 2018 tarihli toplu iş sözleşmesi gereğince Ocak ayında ödenen 5 günlük ikramiyeyi ödeyecekmiyiz.
  22. Çözümlendi | Kilitli Engellilik İndirimi Gelir Vergisi İadesi

Müdürlüğümüzde görevli 696 KHK lı işçimizin engelli çocuğu için başvuru tarihinden itibaren (başvuru tarihi 02.03.2020) Vergi Dairesinden birinci derece engellilik indiriminden yararlanabileceğine ilişkin yazı geldi. Geçmişe dönük olarak gelir vergisi iadesi hesaplaması yapılacak. 15 Mart-14...
  23. Çözümlendi | Kilitli Hakim Yurtiçi geçici görev yolluğu hesaplama

7 aralıkta gittiğine göre gidiş için de yevmiye almış olacak. Bir gün önceden yola çıkmış olsaydı o gün için de ayrıca yevmiye alırdı. Ayrıca yolluk bildiriminde beyan esastır. Size 7 Aralıkta gittiğine dair bilet vermiyorsa beyanına göre ödeme yapılabilir.
  24. Çözümlendi | Kilitli Hakim Yurtiçi geçici görev yolluğu hesaplama

Konaklama ve gidiş dönüş yol ücreti doğru ancak toplam yevmiye 13 günlük verilmesi gerekmiyor mu? 7 Aralıkta gitmiş 19 Aralık’ta dönmüş 13 gün yapar toplamda.
  25. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçinin Fazla ödenen SSK Prim İadesi

Ben istemiştim fazla giden parayı (150 tl idi) SGK'dan. 1 seneden fazla oldu ama hala emanette gözüküyor iade etmiyorlar.
  26. Çözümlendi | Kilitli İhraç Dönüşü Geriye Dönük Maas Hesaplama

İnternetten brüt asgari ücretten net ödenecek ücretin nasıl hesaplandığını bulursanız aynı şekilde hesaplama yapabilirsiniz.
  27. Çözümlendi | Kilitli İhraç Dönüşü Geriye Dönük Maas Hesaplama

Ben SGK dan hizmet dökümünü alıp prime esas kazanç tutarlarından net kazancını buldum daha sonra da ödeyeceğim net maaşından kesmiştim.
  28. Mutemet Arşivi 696 Khk Kapsamındaki İşçilerin İş Kolları Güncellemesi

İçişleri bakanlığının nace kodu 82.11 ve 10 nolu işkolunda olacak. Bununla ilgili bakanlık yazısı var.
  29. Editörün Seçimi 696 KHK Kapsamında Çalışan İşçilerin İşkolu (işe giriş bildirgesi) Güncellemesi ve İşyeri Kodu Güncellemesi

Arkadaşlar İçişleri Bakanlığına bağlı görev yapmaktayım. Bize herhangi bir yazı gelmedi. Tam olarak ne yapacağımız konusunda bir bilgim yok çünkü herkes farklı bir şeyler söylüyor. Bizim kurumda güvenlik (8010), temizlik(8121) ve şoför(4931) nace kodlu işyeri dosyaları var. Benim 10 nolu...
  30. Mutemet Arşivi 696 Khk Kapsamındaki İşçilerin İş Kolları Güncellemesi

Kurumumuza işçilerin üye olduğu sendikanın temsilcisi geldi. İşçileri SGK çıkış giriş yapmayın yaparsanız sendika üyeliği için 60 gün bekleme süreleri oluyor dedi. Böyle bir durum var mı? Bir çok kurum bu şekilde işlem yapıyor dediğimde yanlış yapıyorlar diyor.
  31. Mutemet Arşivi 696 Khk Kapsamındaki İşçilerin İş Kolları Güncellemesi

Bizim bakanlık tarafından Nace kodu ve iş kolu kodu şu olacak diye bir yazı gönderilmedi. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz maalesef
  32. Çözümlendi | Kilitli Genel Sağlık Sigortası Muafiyeti

Anladım Rıdvan bey teşekkür ederim. Size de kolay gelsin.
  33. Çözümlendi | Kilitli Genel Sağlık Sigortası Muafiyeti

Rıdvan bey eklediğiniz dosyayı okudum. Şehit yakını olarak atananlardan Gss primi kesintisi yapılıyor. Benim takıldığım nokta SGK tescil sisteminde sağlık kapsamı ‘60/c8 terörle mücadele harp malülü-ölüm aylığı alanlar’ ve ‘katılım payı muafiyeti: E ‘ diye bir uyarı veriyor. Bu uyarı gss den...
  34. Çözümlendi | Kilitli Genel Sağlık Sigortası Muafiyeti

Müdürlüğümüzde çalışan 15 Temmuz şehidinin annesi olan personelimiz dilekçe verdi ve maaşından GSS primi kesilmemesini ve kesilenlerin iadesini talep etti. Şehit yakını olarak atananların GSS priminden muaf olmadığını biliyorum. Ancak bu personelin SGK tescil sayfasındaki bilgilerinde ekte...
  35. Çözümlendi | Kilitli mys geliştirici hatası

Aynı sıkıntı bizde de var maalesef
  36. Çözümlendi | Kilitli 375 KHK İşçi Maaş Kapatıldıktan Sonra Rapor Kesintisi ve Eksik Gün

10/08/2020 ile 14/08/2020 tarihleri arasında alınan rapor vizite sistemine düşecektir ve sizin de sistemden ‘işçi bu tarihler arasında çalışmamıştır‘ şeklinde onay vermeniz gerekecektir. Bu durumda Temmuz dönemi bildirgesinde (ilk iki günü ödediğinizi düşünürsek) 3 gün eksik gün yani toplam da...
  37. Çözümlendi | Kilitli 4 d işçi bayram mesaisi

3 Ağustos Pazartesi günü bayramın 4.günüydü. O günkü çalışma içinde bayram mesaisi verilmesi gerekmez mi? 1596791495 İşçinin vardiyası 31 Temmuz Cuma bayramın 1.günü akşam 20:00 de başlıyor, 1 Ağustos Cumartesi bayramın 2.günü sabah 08:00 de bitiyor. İlk gün 4 saat çalışması var ikinci gün 8...
Geri
Üst Alt