Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar, kolay gelsin.
İnfaz Koruma Memuru olarak görev yapan bir personel, görevde yükselme sınavı sonucunda kurumumuza Sosyal Çalışmacı unvanıyla naklen atandı.
Maaşının yeni unvanı üzerinden göreve başladığı tarihten itibaren ödeneceğini biliyorum. Eğer personel ayın 15'inden önce göreve...
Merhabalar. Kurumumuzda görev yapan personel hizmet gereği başka kuruma atandı. Personel mahkemeye verdi. mahkemeyi kazanarak kuruma döndü. Karar sonucu mahkeme ve vekalet ücreti ödenmesi denildi. Avukata mahkeme ve vekalet ücreti ödedim. Ancak attaki yazı geldi. Ne dediğini anlayamadım. Ne...
Merhabalar kolay gelsin. Kurum 2. Müdürü memuriyet öncesi sigortası bulunduğunu, emekliliğe eklettirmeyi istiyor. Ancak kendisi iki türlü eklendiğini söyledi. Biri özel biri de memur gibi. Bu işlem nasıl oluyor bilgisi olan var mı ? Kendisi direk parayı yatırabiliyor mu ? Yoksa maaştan mı...
Merhabalar. Bir personelimiz İKM (İnfaz ve Koruma Memuru) iken rapor alarak memur kadrosuna atanma talebinde bulundu. Şuan dilekçesi genel müdürlükte. Muhtemelen ünvan değişikliği olacak. Maaş ve SGK işlemlerini nasıl yapacağız. Maaş yapıp gönderirsek ve yazı 15 inden önce gelirse nasıl...
Merhabalar. Kurumumuzda görev yapan Ücretli Öğretmen hamile olduğu için istifa ederek kurumumuzdaki görevinden ayrıldı. Görevinden ayrılmadan önce e-vizite doğum öncesi rapor girişi yapılmıştı. ekrandan personelim değil butonunu seçiyorum ekteki gibi hata veriyor. Bu rapora ne yapmam gerekir.
analık raporu
doğum öncesi izin
doğum raporu
e-vizite
geçici iş göremezlik
işten ayrılan personel
istifa
kamu personeli
personelim değil hatası
rapor iptali
rapor işlemleri
sgk bildirimi
sgk çıkışı
sistem hatası
ücretli öğretmen
Merhabalar. Kolay gelsin.
5510 sayılı kanuna tabii personele komisyon tarafından sanal intibak yapıldığı bildirildi. Terfi kararında Ödemeye Esas Terfisi 5/3, Emekliliğe Esas Terfisi 2/2 olarak kurumumuza gönderildi. Hitap üzerinden girişlerinin yapıldığı söylendi. Ancak; şu zamana kadar...
Merhabalar. 5510'a tabi memur 16.02.2026 tarihi itibariyle ücretsiz izne ayrılmıştır. Verileri girip hesaplama yaptığımda ilgili şubat ayında kira dahil 62.989,19 TL maaş almışken, excelde 65.415,61 TL borç çıkmaktadır. Hesaplamada hata olabilir mi? Hata neden kaynaklanabilir. Teşekkür ederim.
Merhabalar. Kurumumuzda bir ücretli öğretmen bulunmaktadır. Ücretli Öğretmen hamile olup yakın zamanda izne ayrılacaktır. Ancak Ücretli Öğretmen SGK ile görüşmüş, kurum tarafından SGK çıkışı yapılmadığı ve bildirgelerin sıfır olarak gönderildiği taktirde iki ay süresince iş görmezlik ödeneğinden...
Merhabalar kolay gelsin. Sözleşmeli personel istifa etti. ocak ayında istifa ettiği için 4 günlük fark hesaplamam gerekiyor. Ancak programa bilgileri girdiğimde biraz fazla hesaplıyor. Muhtemelen verileri ben yanlış girdim. Çok uğraştım. Ancak hep aynı sonuç çıkıyor. Yardımcı olabilir misiniz...
Merhabalar kolay gelsin. Sözleşmeli personel Sağlık Bakanlığına atandığı için 05.01.2026 tarihi itibariyle istifa edecektir. 14 günlük fark ödemesini 4 günlük nasıl yapabilirim. Çıkış bildirgesine tutarı ne yazmam lazım. (Günü geçmeden çıkış yapmam lazım). Nasıl hesaplayacağım bildirgeye...
Merhabalar kolay gelsin. Aralık ayı kadrolu ve sözleşmeli maaşını kbs den yaptım. 15.12.2025 tarihinde sözleşmeliler tarafından maaşlarının yatmadığı bilgisi verildi. Bunun üzerine muhasebe ile görüştüm. Maaşın aktarıldığını söylediler. Banka ile görüştüğümde kadrolu memur maaş talimatı geldiği...
Merhabalar. Kolay gelsin. Kurumumuzda görev yapan 5434 tabi personel 16 Ocak 2026 ya kadar yıllık izin aldı. Bu tarihte tekrar izin alıp emeklilik dilekçesi göndermek istiyor. Ancak şubat ayı maaşını alıp emekli olmak istiyor. Emeklilik dilekçesinde tarih belirtebilir mi? Mesela 16 Şubat 2026...
Merhabalar kolay gelsin. Personelin memuriyeti askıya alındı. Kişi borcu cetvelini çıkardım. Personel imzalamak istemiyor. Büyük ihtimal ödemeyecek. Bu personele tebliği nasıl yapmam lazım. Ödemezse ne yapmam lazım. Teşekkür ederim.
Merhabalar. 5434 sayılı memurun 8. ay maaşını iade almam gerekiyor.
Yararlanılan Program
Bilgilerini kişi borcu cetveline giriyorum. Aylık dönemi ve ayrılış tarihini 15.08.2025 olarak girdiğimde 1 günlük hesaplama yapıyor. Günü 0 çıkarmak için ekteki gibi girişini yapıyorum. Bu sefer kişiye...
Merhabalar. 5434'e tabi personel ceza aldığı için memuriyeti askıya alındı. komisyon bu şeklide karar aldı. 12.08.2025 tarihinden itibaren. Bakanlığın yazısında da maaş ödenmemesi diye görüşü var.
-Maaş işlemlerini hangi koda almam lazım.
-Maaş iadesi olarak tamamını mı almam lazım.
-Sgk...
Merhabalar. Ücretli öğretmenlerin temmuz ayı maaşlarını ödemek için ay başında ödenek talep ettik. Ancak 22/08/2025 tarihine kadar ödenek gelmedi. Haftaya izin almam gerektiği için bildirgeyi gönderdim. Parayı ödeyemezsek gecikme faizi nasıl olur. Ne kadar olur? Nasıl ve nerden ödeyebiliriz?
Merhabalar. Kurumumuzda sözleşmeli personel istifa edecek. İlgiliye kişi borcu hazırladım. Ancak gelir vergisi kesintisi olmamasına rağmen yasal kesintiler Gelir vergisi Fark(C)'de 596,77 TL lik bir tutar çıkıyor nedenini anlayamadım. Yardımcı olur musunuz ?
Merhabalar.
Kurumumuza bir personel Sincan’dan hakkında başlatılan idari soruşturmanın selameti açısından soruşturma sonuçlanıncaya kadar harcırahsız ve yolluksuz olarak geçici görevle görevlendirilmiştir. 08.07.2024 tarihinde göreve başlamış, soruşturma sonuçlanınca 25.10.2024 tarihinde...
Merhabalar. Kurumumuz personelinin 3 adet icrası varken daha önceden gelen icrası çıktı. Yani kuruma gelmiş ancak farklı bir birime verildiği için arada kalmış. Ondan sonra 2 icra daha gelmiş. Sıra değişikliği yapılır mı? Yapılırsa sırası kayan icra dairelerine bilgi verilir mi ?
Merhabalar. 5434'lerde emekliliğe esas terfi ile ödemeye esas terfiler farklı olabilir. Ancak 5510'larda emekliliğe esas terfi ile ödemeye esas terfi farklı olamadığını biliyorum. Bugün komisyondan 5510'a tabi personele emekli terfisi farklı olarak geldi. Buna ne gibi bir işlem yapmam gerekir...