Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Kbs İşgöremezlik Ödeneği Kesmiyor

Kaydı silip yeniden girdim. Şimdi hesaplama doğru. Bordroya da atıyor.
  2. Çözümlendi | Kilitli Kbs İşgöremezlik Ödeneği Kesmiyor

Kesinti yapmıyor haklısınız. Şimdi kendi kayıtlarımla da kontrol ettim. İş göremezliği atmıyor.
  3. Çözümlendi | Kilitli Kbs İşgöremezlik Ödeneği Kesmiyor

Ele geçene baktım problem yoktu. Şimdi bordroya bakayım dedim sistem hata veriyor.Kbs sistemine giremiyorum.
  4. Çözümlendi | Kilitli Kbs İşgöremezlik Ödeneği Kesmiyor

Bende sabah hesapladım. Rapor kesintisi de vardı. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.
  5. Çözümlendi | Kilitli 4/b giyecek yardımı

Arşivimi karıştırırken Bumkonun bir görüşüne rastladım. Nakdi ödemeden ziyade kullanmaları için alınması yönünde. “Personelin zimmetinde bulunmasına gerek olmayan, belirli zaman ve hallerde kullanılacak giyim eşyaları 9 uncu maddede belirtilen mercilerin uygun görüşü üzerine demirbaş olarak...
  6. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel Emekli Yolluğu

Aşağıdaki benzer görüş doğrultusunda ödenemeyeceğini düşünüyorum. 375 sayılı khk 1. Madde D) (Ek: 31/7/2003-4969/2 md.) (A) bendi kapsamına giren personel ile 22.1.1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (II) sayılı cetvelde yer alan personel ve kamu kurumlarında işçi olarak...
  7. Çözümlendi | Kilitli Arazi Tazminatı Eksik ödeme

Maaş katsayısı farkı kadar hesaplama yapın.
  8. Çözümlendi | Kilitli 4/B sözleşmeli personele sürekli görev yolluğu ödenir mi?

Maliye Bakanlığının ekli 2014 tarihli görüşü önemli.
  9. Editörün Seçimi 4B Sözleşmeli Personelin Yer Değiştirmesi (Naklen Atama) Halinde SGK Nakil işlemleri

Mehmet Hocam Bakanlık İşveren, Bakanlığa bağlı birimler ise İşveren Vekili . Sözleşmeli personelde dediğiniz gibi olabilir. Lakin nakil yapmanında bi mahsuru olmadığını düşünüyorum. Misal bizdeki daimi işçiler sözleşme feshi olmaksızın başka birimlere geçebiliyor.
  10. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli nakil giderken Sgk 16 nakil kodu kullanma

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bağımsız ve Hizmet Akdi ile Çalışanlar Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı İŞVERENLERE ÖNEMLE DUYURULUR 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran işverenlerin...
  11. Çözümlendi | Kilitli İş görememezlik ve yevmiye kesme cezaları

4-5 kez kesinti yaptım lakin ÇSGB ye herhangi bir yazı yazmadım. Dekontta açıklama yazıyor zaten. Herhangi bir dönüşte olmadı. Yazı yazılıp yazılmayacağı konusunda net fikri olan varsa bilgilendirirse faydalı olur.
  12. Çözümlendi | Kilitli İş görememezlik ve yevmiye kesme cezaları

Yevmiye kesintileri ile ilgili hesaplar aşağıda güncelleme yapılmış. Hesap aynı vergi no değişmiş. Teyit edilmesinde fayda var. Lakin iş göremezlik kesintilerinin Çalışma Genel Müdürlüğü hesaplarına aktarılacağına dair paylaşım yapan arkadaşlar yasal dayanağını da paylaşırsa iyi olur. 4857...
  13. Çözümlendi | Kilitli Daimi İşçi Fazla Mesai

Sanırım sizin Tarım ve Orman Bakanlığıydı. Sözleşme maddesinde hafta arasında hafta tatili vermek şartı ile işçinin hafta tatilinde çalıştırabileceği belirtilmiş. Hafta tatilinde çalıştırılan işçiye hafta arasında tatil yaptırılmaması halinde normal hafta tatil ücreti dahil, toplam üç yevmiye...
  14. Görüş Yazıları Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile ilgili SGK görüş yazısı

Yazıdaki anlatım bozukluğu bi benim mi dikkatimi çekti. Doğrulama kodu olsa iyi olurdu :)
  15. Çözümlendi | Kilitli AGİ Çocuk Sayısı Kriteri

265 Sayılı gelir vergisi tebliğine bakınız.
  16. Çözümlendi | Kilitli AGİ Çocuk Sayısı Kriteri

Öğrenci ve çalışmıyorsa 25 üst sınır. Diğer durumlarda 18 yaş sınırı var.
  17. Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Hakkında Duyuru (01/07/2019 a ertelendi)

http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/calisan/isveren/muhtasar_ve_prim_hizmet_beyannamesi MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ SORU CEVAP 1. Muhtasar ve prim hizmet beyannamesi vermekle yükümlü olanlar kimlerdir...
  18. Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Hakkında Duyuru (01/07/2019 a ertelendi)

Görünen oki sadece e bildirge alanıda var. Yanı başta dirensemde yapacağız gibi.
  19. Çözümlendi | Kilitli İş sonu tazminatı harcama kalemi kodu

Kıdem tazminatı ve karşılıkları işçiler için. Muhasebat genel müdürlüğü yazısı bu yöndeydi yanılmıyorsam.
  20. Çözümlendi | Kilitli İş sonu tazminatı harcama kalemi kodu

Sözleşmeli personelin iş sonu tazminatı bildiğim kadarıyla kıdem tazminatı ile ilişkilendirilemez. Sözleşmeli personel zam ve tazminatları harcama kaleminden ödenebileceğini düşünüyorum. Eski 4c lerde 1.4.1.1 den oduyordum
  21. Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

Sagolun Hocam Allah razı olsun.
  22. Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Hakkında Duyuru (01/07/2019 a ertelendi)

Bende öyle sanıyordum değil maalesef. Genel butce kapsamındaki kamu idareleri sadece sigorta aylık bildirgeleri için e beyañname kullanacak. Görünen bu
  23. Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

Bende bu ay mecburi 21 gün rapor aldım. 12 ekim iş başı. Umarım işleri yetiştiririm.
  24. Programlar 4/B Sözleşmeli Memurların Rapor Kesintisi Programı

Yatış varsa dikkat edin
  25. Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Hakkında Duyuru (01/07/2019 a ertelendi)

Tebliğde herhangi bi değişiklik yok. Ertelenmesi için düzenleme yapılıp resmi gazetede yayımlanması lazım.
  26. Çözümlendi | Kilitli 657 (4-B) Sözleşmeli Personel Rapor kesintisi.

Ben bu hususa çok bozuluyorum. Personelden gelipte kaç gün rapor hakkım var diyene bende kaç gün hastalanmayi düşünüyorsun diyorum. Suistimal edilen bir durum. Memurlarda olduğu gibi bir kesinti olması lazim
  27. Çözümlendi | Kilitli Sisteme Girilmeyen Rapor Hakkında

Raporun ekrana düştüğü tarih önemli.
  28. Mutemet Arşivi 4bli personelin toplu sözleşme sendika parası hk.

375 sayılı khk da damga vergisinden başka kesinti yapılmaz diyor. Kanun hiyerarşisinde 5510 acaba 375 e göre daha mi üstün. Daha önce hatırlar iseniz sözleşmeli personelin aldığı ek ödeme sgk primine dahil ediliyordu. 666 sayılı khk ile 15.01.2012 itibari ile bu uygulamaya son verilerek sadece...
  29. Mutemet Arşivi Kamu işçisi emekli aylığı

Bende işçiyim. İşçi emekliliği üç aşamalı değerlendirilir. 1999 yılı öncesi hizmetler, 1999-2008/10 arası hizmetler ve 2008/10 sonrası hizmetler. 1999 yılı ve öncesi dönemlerin emekliliğe katkısı altın değerinde, 99-2008/10 arası gümüş, 2008/10 sonrası bronz. 2008/10 sonrası için matrah...
  30. !~DİKKAT~! SGK E-Bildirge Mahsuplaşmasını Zamanında Yapmıyor

Saydıklarınızın tümünü yaşamış biri olarak tecrübeme dayanarak mahsuplaşma programına geçmedim. Şuan borçsuz devam ediyorum.
  31. Çözümlendi | Kilitli BES 14 Günlük Fark

Bizimkini kontrol ettim otomatik aktarılmış.
  32. Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli Yer Değiştirme Nakil Bildirimi

Karşı tarafın maaş yapabilmesi için bazı bilgilere ihtiyaç duyuluyor. Bu sebeple biz düzenliyoruz.
  33. Mutemet Arşivi 4B Sözleşmeli KBS 14 Günlük Fark Hesaplama

5 temmuzda yer değişikliği nedeniyle ayılan personelim var. Sistem 5 günlük maaş farkı hesaplamaya müsait mi acaba. Böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba?
Geri
Üst Alt