Arama sonuçlarınız

1. Sacide

Çözümlendi | Kilitli İşçi̇ Bi̇ldi̇rge İptal Ve Ek Hakkında

Merhaba, Sürekli işçilerimizden biri 30 gün raporlu olmasına rağmen sehven tam maaş ödenmiş ve muhtasarda tam bildirge verildi. SGK ile konuştum sadece hatalı olan kişi için prim iptal et daha sonra o kişi için süresi geçmiş olarak ek bildirge vermelisin dedi sıfır gün sıfır tutar olursa idari...
  2. Sacide

Çözümlendi | Kilitli 3 Günlük Kıst Maaşta Vergi̇ İsti̇snaları Uygulanırmı?

ücretsiz izindeyken 08.07.2024 tarihinde izinden dönüş yapıp 11.07.2024 tarihinde aile sağlığı merkezine sözleşme imzalayıp giden bir hemşiremiz var 3 günlük kıst maaş hesaplayıp ödeyeceğim ancak vergi istisnası uygulayıp uygulamama konusunda tereddüt yaşıyorum. Bu kıst maaşta istisna...
  3. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Giyecek Yardımında Damga Ve Gelir Vergisi Istisnası Hakkında

herkese kolay gelsin, giyim yardımı KBS den hesapladım bordroda gelir ve damga istisna uyguluyor bunun nedeni nedir nasıl düzeltilir karşılaşan bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
  4. Sacide

Çözümlendi | Kilitli 5434'E Tabi Personele Kıst Maaş Ve Terfi Farkında Sgk Kesintileri Hakkında

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı 21.02.2024 tarihinde ünvan değişikliği sonucu kurumumuza atanan 5434lü bir personel var, 21 şubattan itibaren ünvan değişikliği farkını kıst maaş olarak ödeyeceğiz, aynı zamanda 21.02.2024 tarihinden geçerli ünvan değişikliğinden kaynaklı terfide geldi, bu...
  5. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Birikimli Ve Birikimsiz Sigortalar Ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları Hakkında

Merhaba bilgimin yetersiz olduğu bir kaç konuda desteğinize ihtiyacım var soru 1- bir personelimiz hem birikimli hemde birikimsiz sigortası var birikimli için 5996,20 birikimsiz için 1499,05 TL ödeme yapmış bunların KBS girişleri nasıl olmalı ? Ben 5996,20*%50 =2998,10 + 1499,05 =4497,15 TL...
  6. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Devlet Hizmeti Yükümlülüğü(Dhy) Kurası Ile Atanan Yabancı Uyruklu Doktorların Maaşları Hakkında

DHY kurası sonucu açıktan atanan yabancı uyruklu hekim maaşını KBS den mi hesaplıyoruz normal hekimler gibi bilgisi olan cevaplayabilir mi teşekkürler.
  7. Sacide

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Maaşında Ssk Kesinti Prim Oranları Neye Göre Kesilir,

sözleşme ücreti 12.680,37 olan lise mezunu hemşirenin kesenekleri aşağıdaki gibi %11 ve %9 neye göre kesmiş olabilir? bildirge girerken sözleşme ücretine ne yazmalıyım bulamadım bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ? %11 =1541,67 %9 =1141,23 %7,5 =1042,80 %5 =634,02 %2 =268,29
  8. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Askerlik Borçlandırması Yapan Işçi Veya Memura Maaşda Vergi Indirimi Uygulanır Mı

Herkese kolaylıklar dilerim, Askerlik borçlandırması yaparak toplamda 37270,80 tl ödeme yapan bir işçim var vergi indirimi uygulanıyormuş diye bir dönüş aldım ancak ilk kez karşılaşıyorum bununla karşılaşan indirim uygulayan çkys de bu işlemlerin nasıl yapılacağını bilen varsa yardımcı olabilir mi?
  9. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Katsayı Değişimlerinde Nöbet Nasıl Ödenmeli

kolay gelsin arkadaşlar bir sorum olacak 30 haziranda 16.00-08.00 nöbet tutan fazla mesaisi olan birini katsayı değiştiği için ekobs da nöbetini nasıl veriyorsunuz
  10. Sacide

Mutemet Arşivi Ti̇s Farklarda Tediye Ve İkramiyenin Çkys Girişleri Hakkında

öncelikle kolaylıklar diliyorum, ÇKYSde TİS farkları normal bordro ile aynı bordroda istemiyor saymanlık tediyeyi ayrı bordro yapmam gerek ancak bir türlü çkys de hesap yapamıyorum 14 günlük fark bordro hesaplasam giderilmemiş istisna uyarısı veriyor sürekli TİS hesaplamalarında Tediye...
  11. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Emekli Olan Işçiden Tediye Iade Alınır Mı?

merhaba, ocak ayındaki tediyesini aldıktan sonra mart ayında emeklilik için dilekçe veren işçiden tediye kıst hesaplanıp iade almak gerekir mi?
  12. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Geçmiş Dönem Ek Gösterge Hesaplanması Ve Kesenek Bildirilmesi

Kolay gelsin, personelimizin ek gösterge puanı 2200 olması gerekirken tayin gelirken 1500 olarak kayıt yapılmış ve 2019 yılından itibaren ek göstergesini eksik aldığını tespit ettik geriye dönük hesap yapacağım bunun için bir program veya Excel olan varsa paylaşabilir mi, hesapladıktan sonra...
  13. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Psikolog, Sosyal Çalışmacı Vb. Ünvanların Ek Göstergesi Artırıldımı ?

Günaydın Kolay gelsin, ünvanı psikolog ve sosyal çalışmacı olan personellere ek gösterge artırımı yapılmamış bu ünvanlarda artış olup olmayacağı hakkında bilgisi olan varmı şimdiden teşekkür ederim.
  14. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Röntgen Ve Laboratuvar Kısmi Süreli Çalışma Hakuk Farkı

2022-2023 toplu sözleşme 3. bölüm özellik arz eden birimde çalışanlar MADDE 11- (1) Sağlık Bakanlığında görev yapan ve mesai saatleri dışında, acil servise hizmet veren röntgen ve laboratuvarlarda çalışan personelin (sözleşmeli personel dahil) bu birimlerde fiilen çalıştıkları süreler özellik...
  15. Sacide

Mutemet Arşivi Ekobs Rapor Girişleri

Öncelikle herkese kolay gelsin diyor ve ek ödeme yapan arkadaşların bir fikirlerini almak istiyorum, yeni yönetmelik madde 5'te "... yılda 7 günü geçmeyen kısa süreli hastalık rapor süreleri, hakem hastane tarafından onaylanan heyet rapor süreleri.... çalışılmış gün olarak kabul edilir."...
  16. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Mühendislik Bitiren Teknikerin Zam Ve Tazminatları Hk.

Endüstri Mühendisliği bitiren 12 yılık bir teknikerin zam ve tazminatları konusunda yardıma ihtiyacım var Mühendisin Özel hizmet Tazminatı : 160 Yan ödeme tazminatı : 2200 teknikerin zam ve tazminatlarını bu şekilde mi değşitirmem gerek sizce?
  17. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz Izin Dönüşü Maaş Işlemleri

personelimiz 11.08.2022 tarihinde ücretsiz izinden dönüş yapmış, 15.08.2022 maaşının içinde GSS kesintisi gitti ve Emsan keseneklerde onaylandı sgk emanetten gitti yani Defterdarlıktan durdurma şansım artık yok bu personele KBS sistemden münferit maaş hesaplayamıyorum gss uyarısı veriyor bu...
  18. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Bitirmede Özel Hizmet Tazminat Farkı Alabilir Mi?

Sağlık Memuru-Tıbbi Sekreter bir personelimiz lisans sağlık yönetimi mezunu, sağlık yönetimi yüksek lisans da bitirdi bu personel tazminatlardan farklı olarak yararlanabilir mi? elinde yüksek lisans ile ilgili yazı olan varsa paylaşabilirse çok sevinirim kolay gelsin
  19. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Emekli Olan Işçiye Bildirge Verilebilir Mi?

Öncelikle herkese kolay gelsin, sorunu açıklayım işçi 05.03.2022 tarihinde emekliye ayrıldı. Ekim-Kasım 2021 tarihlerinde eksik ödenen gece çalışmaları mayıs maaşıyla ödendi ancak bildirge nasıl yapılacak geçmiş dönem açtırsak cezai işlem uygulanır mı bu konu hakkında bilgisi olan veya bu...
  20. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Kadroya Geçecek Olan 4/B Personel Işlemleri

Merhaba arkadaşlar, 02.07.2021 tarihinde 3 yılı dolan 4B personelin kadroya geçiş işlemleri nasıl yapılacak yol gösterebilir misiniz kişiden ücret iade alacakmıyız insan kaynakları müdürlüğe onay için yeni yazmışlar henüz gelen bir yazı yok bu durumda kişinin SGK çıkış tarihine ne girmeliyim?
  21. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Geçmiş Dönem Fhz Kesenek Hesabı

Merhaba, Geçmiş dönem fiili hizmette SGK'nın kesenek hesabını kullanan var mı aşağıya ekran görüntüsü ekliyorum kesenek ve karşılıkları toplamamız mı gerekiyordu ekranı kullanan bilen varsa destek olabilir mi?
  22. Sacide

Çözümlendi | Kilitli İdari İzinlerde Nöbet Ödemeleri Ile Ilgili Desteğe Ihtiyacım Var.

Merhaba mutemet arkadaşlar, nöbet usulü çalışan bir personelimiz idari izin olan 11.05.2021 tarihinde 24 saat nöbet tutmuş bu personelimizin şöyle bir itirazı var ben eksik mesai alıyorum bu yüzden idari izinli olan 10.05.2021 tarihi ve 12.05.2021 tarihine gündüz mesailerini göstereyim ve...
  23. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Kurum Değiştiren Personelin Maaş Ödemesi Nasıl Yapılır ?

Öncelikle herkese kolay gelsin, bir sorum olacak hastanemizden bir eczacı SGK kurumuna tayini çıktı yani sağlık bakanlığından çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına kurum değişiklik talebi onaylanmış bu personel 1 temmuz tarihinde ayrılış yapacak, maaşında veya sabit ödemesinde geri iade alma...
  24. Sacide

Mutemet Arşivi Sürekli İşçi Dayanışma Aidatı Görüş Yazısı

Merhaba herkese kolaylıklar diliyorum, Bu görüşe göre sendika üyeliğinden ayrılıp dayanışma aidatı ödemek için dilekçe veren işçi yeni imzalanacak olan toplu iş sözleşmesinden geriye dönük faydalanabilecek olarak yorumluyorum sizin düşünceleriniz nedir?
  25. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Mayıs ayı mesai saati kaç olmalı?

Günaydın Mutemet arkadaşlar, Nöbet ödemesi hesaplarken mayıs ayındaki mesai saati kaç olmalı ? idari izinler mesai saatine çalışılmış olarak eklenmeli mi çıkarılmalı mı ? iyi çalışmalar dilerim.
  26. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Ek Ödeme

Merhaba, öncelikle yoğun mesai yapacağımız bu günlerde herkese kolaylıklar dilerim. Bir örnek vererek danışmak istiyorum 01.01.2021-19.04.2021 tarihleri arası ücretsiz izinde olan sürekli işçiye mayıs ayında ödenecek olan ek ödeme kıstelyevm mi yapılmalı ? tam mı verilmeli? emin olamadım...
  27. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Hasta nakil biriminde görevli personele geçici görev yolluğu ?

İyi Mesailer , Hasta nakil ambulansında görevli personelimiz il dışına hasta götürmüş harcırah istiyor, bununla ilk karşılaşıyorum ödenir mi ? kanıtlayıcı belge ne talep edilmeli yapan arkadaşlar varsa bilgilendirebilir misiniz ?
  28. Sacide

Mutemet Arşivi İki yıllık yüksek öğrenim bitiren teknisyenin HAKUK ve yan ödeme oranı ?

Günaydın sevgili mutemet arkadaşlar, bir konu hakkındaki görüşlerinizi ve bilgilerinizi öğrenmek istiyorum. Teknik lise mezunu olarak 2018 yılında göreve başlayan bir teknisyenim var, bu personel iki yıllık yüksek öğrenim bitirdi yan ödeme ve HAKUK oranı hakkında aklıma takılanlar oldu. Bu...
  29. Sacide

Mutemet Arşivi 5434 lü personelin KBS'den FHZ EMSAN txt alınamama sebebi nedir?

Merhaba, Mutemet arkadaşlar bir sorum olacak 5434 lü personelin FHZ ödemelerini KBS'den yapıp şubat 17 de ödemeye gönderdim kesenek bildirimini yapabilmek için EMSAN'a düşmesini bekliyorum ancak halen daha düşmedi sebebi ne olabilir ?
  30. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Diğer kurumlara resen geçici görevlendirilen personelin ek ödemesi ?

Merhaba mutemet arkadaşlar, kamu hastanesinde görev yapmakta iken tıp fakültesi hastanesine geçici görevlendirilen personelin performans ek ödemesi hangi kurum tarafından ödenir ?
  31. Sacide

Çözümlendi | Kilitli Mali Sorumluluk Zammı kimlere verilir?

Merhaba mutemet arkadaşlar bir konuda bilginize ihtiyacım var, Kurumumuzda Taşınır kayıt kontrol yetkilisi ve sayman mutemeti olarak görevlendirilen personellerden kefalet kesintisi yapılıyor taşınırda görevli personele mali sorumluluk zammı 575 puan veriliyor ancak sayman mutemeti olarak...
  32. Sacide

Çözümlendi | Kilitli 696 KHK Sürekli İşçi İkramiye ve Ek Ödeme Excel ile ilgili

Hayırlı sabahlar herkese, sürekli işçilerin ikramiye, ek ödeme ve giyim yardımı kıstlarını bu ayki maaşa bıraktım elinizde bununla ilgili gün hesaplarını yaptığınız hazırlanmış excel şablonunuz varsa paylaşabilir misiniz ?
  33. Sacide

Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük İşçi Ücretin BES Bildirimi ?

Merhaba mutemet arkadaşlar, Malum yeni sözleşmeye göre işçiler yeni bir sicile geçtiler 17 günlüklerini eski sicillerinden bildirdim ama 14 günlükleri hepsi bir sicilde BES bildirimleri nasıl olacak ?sizce Bes'e yeni bir sicil açtırıp personelleri o sicile giriş yapıp öyle mi bildirim yapmak...
  34. Sacide

Mutemet Arşivi 696 KHK işçilerin yeni toplu sözleşmeye geçiş mali ve sosyal haklar

Böyle bir yazı geldi ulaşmayan varsa bilginize
  35. Sacide

Çözümlendi | Kilitli İşçilere Ulaşım Yardımı

Merhaba, TİS MADDE 40 'da şöyle bir cümle geçiyor "ancak, belediye otobüs bileti rayiç bedeli yerine bilet veya kart uygulamasından yararlananlara; yararlanılan dönem boyunca otobüs bileti rayiç bedeli verilmez. " buna istinaden sizce yıl sonuna kadar sağlık personeline ulaşım ücretsiz olduğu...
  36. Sacide

Mutemet Arşivi 15.10.2020-31.10.2020 tarihleri Arası Sürekli İşçi Sosyal Yardımları Nasıl Yapılmalı ?

Günaydın Arkadaşlar, bir durum kafamızı karıştırıyor işçilerin 17 günlük maaşlarda sosyal yardımları yani çocuk yardımı, yakacak yardımı tam mı verilmeli kıst mı yapılmalı bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyim ? birde sizce 17 günlük ve 14 günlük için iki ayrı ödeme emri mi kesilmeli ?
  37. Sacide

Çözümlendi | Kilitli COVİD 19 Tavan Oranı Nasıl Hesaplanır ?

Merhaba, Ekobs 15 Gün Covid hizmeti olan bir sağlık personelinin tavan oranını 0,83 olarak hesaplıyor, Manuel bu hesabı bulamadım yapan varsa anlatabilir mi?
  38. Sacide

Çözümlendi | Kilitli ÇKYS Hizmet Zammı Tanımlama

Mutemet arkadaşlar, ÇKYS'ye teknik personel için özel hizmet tazminatı ve yan ödeme için nasıl gelir tanımlama yaptınız ? birde diğer işçiler için %13 hizmet zammını gelir tanımlamasını nasıl yaptınız paylaşabilir misiniz?
  39. Sacide

Çözümlendi | Kilitli 696 KHK ile geçen işçilerin meslek kodu değişikliği

696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerimizden teknik personeli meslek kodunu destek personeli olarak kaydetmiştik, personellerden meslek kodlarının değiştirilmesi için dilekçe verdiler meslek kodunu teknik servis elemanı olarak değiştirsem sgk açısındancezai bir durum olurmu
  40. Sacide

Mutemet Arşivi Ek Ödeme Genelgesi Yayınlandı

sonunda yayınlandı genelgeler herkese kolay gelsin
Geri
Üst Alt