Arama sonuçlarınız

1. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli 1 yıl ara verip üniversiteye başlayan çocuk, üniversiteye başladıktan sonra agiden yararlanır mı?

Liseyi bitirdikten sonra 1 yıl ara verip üniversiteye başlayan çocuk, üniversiteye başladıktan sonra agiden yararlanır mı? Şimdiden teşekkürler. Ayrıca üniversite bittikten sonra çocuk ve agi 25 yaşına kadar nasıl verilir(erkek çocuk)
  2. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Giyecek Yardımı gelir vergisi

İyi günler kolay gelsin . Giyecek yardımlarında 6. ayda gelen yazıya istinaden giyecek yardımı ödenmeyen personelleri giyecek yardımı ödemek istiyorum . yazının geldiği dönemde gelir vergisi %15 di ama şuan %20 oldu benim bu personellerden kesmem gereken gelir vergisi oranı kaç olmalıdır ?
  3. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli İşçi E Bildirge Kullanıcı Değişikliği

İşçilerin e bildirgelerini girerken kullanıcı değiştiğinden değişiklik yapmak istiyorum nereden yapılır ?
  4. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli posta pulu alımı damga vergisi

kolay gelsin herkese . PTT den posta pulu alımı yapılırken damga vergisi kesilir mi ?
  5. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Emekli Personel Çocuk Yardımı

İyi günler kolay gelsin herkese . Kurumumuzdan yaklaşık 3 ay önce emekli olan personel emekli maaşından çocuk yardımı alamadığını ve çocukları eşinin üstüne geçirerek eşinin çocuk yardımından faydalanması için bi talepte bulundu . Bu personelimize nasıl yardımcı olabilirim ?
  6. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Açıktan Göreve İade Maaş Hesaplaması

Kolay gelsin herkese . Açıktan dönen kişinin 1/3 maaşının hesaplaması nasıl yapılır veya elinde program olan var mı ?
  7. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Kömür Alımı Muayene kabul

İyi günler kolay gelsin herkese . Kömür alımlarında muayene kabul işlemi nasıl olmalıdır?
  8. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli refakat izni maaş

kolay gelsin herkese . Refakat iznindeki personel kurumundan gıyabında ilişiği kesilip bizim Müdürlüğümüze ataması yapıldı fakat bu personel Müdürlüğümüzde başlama yapmadı ve önceki kurumdada naklen geçme yapılmış . Bu arada refakat izni ilişik kesilmeden 4 gün önce alınmış . bu durumda maaşı...
  9. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Naklen Gelen Personel 14 günlük maaş

kolay gelsin herkese . Naklen gelen personelimiz 14 günlük maaş modülünde yer almıyor yeni kişi ekle dediğimde kişi bulunamadı diyor . Farklı bi yolla mı yapılıyor acaba 1595224113 maaş fark aktar kısmından hallettim teşekkür ederim.
  10. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Kesenek yanlış hesaplanması

Kolay gelsin herkese . Kesenek Bilgi Sisteminde hesaplamayı yanlış yapıyor bu sorunla karşılaşan oldu mu ? çözümü nedir resim ektedir
  11. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli 5434 sayılı kanuna tabi personelin aylıksız izin (doğum) süresince keseneği nasıl yapılır?

kolay gelsin 5434 sayılı kanuna tabi personelin aylıksız izin (doğum) süresince keseneği nasıl yapılır ? maaş ödeme emri ile tutturulması gereken bi rakam var mıdır ?
  12. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin Kişi Borcu

İyi Günler Kolay Gelsin Herkese. Ücretsiz İzne Ayrılacak Personelimiz ile İlgili ; Kişi : 5434 sayılı kanuna tabi olup 11 yıl kıdem yılı bulunmaktadır . Ayrıca eşi çalışmaktadır (eşi erkek) Kişi Borcu Hesaplaması yaparken ; %20 emekli keseneği devlet, %16 emekli keseneği kişi ve %12 gss...
  13. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli ücretsiz izin kişi borcu

iyi günler kolay gelsin herkese . bizim bir personelimiz yarın ücretsiz izne ayrılacak . Bu personelimiz ocak dönem maaşını tam aldı yarından yani 04.02.2020 - 14.02.2020 arasını kişi borcu çıkarmak gerekir mi ?
  14. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Analık İzni

İyi günler kolay gelsin herkese. Bizim sürekli işçi kadrosunda çalışan personelimiz 31.01.2020 tarihinde analık iznine ayrılacak . bununla ilgili e-vizite uygulamasında analık izni giriş yaparken 31.01.2020 tarihinden seçilecek olan tarihe kadar çalışmamıştır butonu yer alıyor. şimdi ne zaman...
  15. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli DMO Malzeme Alımı

İyi Günler Kolay gelsin herkese . 3 sorum var benim 1-) DMO üzerinden akaryakıt alan veya almayı düşünen kurum var mı acaba ? varsa eğer ödeme konusunda nasıl bi yol izlemeyi düşünüyorsunuz ? 2-) DMO Üzerinden malzeme alırken ödeme emrine hangi evrakların eklenmesi gerekiyor 3-) DMO Kargo...
  16. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Emsan Veri 14 Günlük Fark

İyi Günler Kolay Gelsin herkese . Emsan Veriden Kesenek txt dosyalarını alırken 14 günlük farkta tüm personelin listesi çıkmıyor bu hata nasıl düzelir ? manuel mi yapılması gerekiyor
  17. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Geçmiş Senenin Yolluğu

Kolay gelsin herkese . 2019 Aralık ayında geçici görevlendirme oluru alınan personele harcırah 2019 yevmiyesine göre mi 2020 yevmiyesine göre mi ödenir ?
  18. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Lojman Kirasında Sehven Bölge İndirimi yapılmaması ve geriye dönük ödenmesi

İyi günler Kolay Gelsin Herkese . Lojman kiralarından illere göre uygulanan kira indiriminin yer aldığı Milli Emlağın 294 sayılı tebliği 2005 yılında yayımlanmış benim bulabildiğim kadarıyla . 2017 ve 2018 kira kesintilerine geçmişe baktığımda kira indirimi yapılmamış daha evvel . bu...
  19. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Yemek Muafiyeti

Kolay gelsin . Taşerondan geçen Sürekli işçilerin yemek muafiyet bedelinin hesaplaması nasıl olması gerekir ?
  20. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli 15'inde Emekli olan Memurun aldığı son maaş Tahsil edilirmi?

iyi günler kolay gelsin herkese . 18.12.2019 tarihinde emekli olacak olan personelimiz 15 aralık itibarı ile maaşını aldı . kişiye maaşından dolayı kişi borcu açılması gerekir mi ?
  21. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Kıdem Tazminatı Hesaplama

İyi Günler Kolay gelsin . Kıdem tazminatı ayırmak için hesaplama yaparken Brüt Tutar için baz alınacak maaş yılın son maaşı mıdır yoksa yıl içindeki brüt maaşlarının ortalaması mıdır ?
  22. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli 5434 YILLIK FİİLİ HİZMET GÖNDERİM HATASI

5434 personelin fiili hizmetinin girişini yaparken işaretlemeleri yaptıktan sonra BU DÖNEME AİT PRİM BİLDİRİMİNİZ YOK BU DURUMDA F.H.Z. YAPAMAZSINIZ UYARISI ALIYORUM sebebi nedir ?
  23. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Karşılık Ayırmada Sürekli İşçi Kıdem Tazminatı

İyi günler kolay gelsin herkese. 2013 yılında göreve başlamış işçimize geçen sene 2018 yılı sonu itibarı ile kıdem tazminatı hesaplanmış olup bu seneki kıdem tazminatının hesaplamasında 1 yıllık süreyi yani 2019 yılını mı esas alarak hesaplama yapacağım yoksa işçinin ilk işe girdiği tarihi baz...
  24. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli KİŞİ BORCU HESAPLAMASI

İyi Günler Kolay gelsin herkese . Ben İlk defa kişi borcu hesaplayacağım . Kişi borcu ile ilgili sorularım ; 1-) benim kişi borcu hesaplayacağım personel 5434 e tabi ve yanlış derece kademe verilmesinden ötürü borç çıkartacağım . Personel 2/1 den ve 1100 ek gösterge puanından maaş almış olup...
  25. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe yönelik maaş farkı

İyi Günler Kolay gelsin herkese . Kurumumuzda görev yapan personel 2019 eylül ayında başlaması yapılmış ve 8/1 kademe 450 ek gösterge ile maaşını almış . Kişinin Derece kademesinin düzeltilmesi için dilekçede başvurmuş ve başvurusu sonucu 7/1 i 500 ek gösterge ile başlangıç maaşından itibaren...
  26. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli 5434'e Tabi memur yıl içinde görevinden ayrılırsa fiili hizmet zammı ne zaman yapılır

Iyi gunler kolay gelsin . Yılım herhangi ayında emekli olan örnek veriyorum temmuzda emekli olan personelin fiili hizmeti ne zaman yapılır yıl sonunda mı takip eden ay mı
  27. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli 4734 bağlı yönetmelik, tebliğ

iyi günler kolay gelsin herkese . ben satın alma konusunda herşeyi bilmek istiyorum bununla ilgili olarak; 4734 ve 4735 sayılı kanunları okuyup anladım . bu iki kanun dışında bilmem gereken yönetmelik tebliğ vs. var mıdır ?
  28. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli 6245 ve bağlı tebliğler

İyi günler kolay gelsin herkese . ben harcırah kanununu ve bağlı tebliğ yönetmelik ne varsa öğrenmek istiyorum bununla ilgili olarak ; 6245 e yardımcı tebliğler nelerdir? (39-40 ve 41 no lu tebliğler ve 6245 sayılı kanun elimde var) 6245 e yardımcı yönetmelik vs. var mıdır ?
  29. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Yardımcı Hizmetler Personeli Kalorifer Ücreti

İyi Günler Kolay Gelsin Herkese . Bizim Yardımcı Hizmetler Sınıfında Teknisyen Yardımcısı olarak görev yapan 2 personelimiz var . Bu iki personel Hizmet binamızın kaloriferlerini yakıp bakımlarını yapıyorlar , bu iki personel yoğurt parası diye bi talepleri var . Bu iki personele kalorifer...
  30. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Çocuk SGK

İyi günler Kolay gelsin . Personelimizin Liseyi bitirmiş oğlu 3 yıl boşluğun ardından üniversiteyi kazanmış ve sigortasının gözükmediğini beyan ediyor bununla ilgili ne yapılabilir?
  31. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli 4c İşe Giriş

Kolay Gelsin herkese . İşe Giriş bildirgesi yaptığım personelin tescil işlemleri bölümünden şöyle bir uyarı alıyorum; Sigortalı Tescil 4c kapsamı ile Sağlık Sunucularından gelen kapsam bilgilerinde farklılık bulunmaktadır... Bunun Çözümü nedir?
  32. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli İl İlçe Sürekli Yolluk Kilometre Tutarı Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Farklı Bir İlden Bulunduğumuz İle ataması yapılıp, ilden ile yolluğunu alan personelin , ardından atandığı ilden bulunduğumuz ilçeye ataması yapılmış ve il ilçe arası sürekli görev yolluğu almamıştır. Bu Personelimizin İl İlçe Yolluğunu hesaplarken KM yi hangi değerle çarparak KM farkını...
  33. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Memur Fiili Hizmet Hesaplamasında KBS sistemi geçen hafta ilişik kesilen Perosnel Hesaplama Yapmadı

5510 Fiili hizmet hesaplaması yaparken Ağustos/2019 dönemi için KBS sistemi geçen hafta ilişik kestiğim personele hesaplama yapmadı . Bu doğru mu yoksa onları da eklemem gerekiyor mu
  34. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli İşe Giriş Bildirgesi

Yeni başlayan 3 Personelimizin işe giriş bildirgelerinde şöyle bi uyarı aldım . DİKKAT !!! Sigortalı Tescil 4c kapsamı ile Sağlık Sunucularından gelen kapsam bilgilerinde farklılık bulunmaktadır... Okuldan sigorta yapılıyor . Yeni İşe girişte bi sıkıntı olur mu yani sonradan düzelir mi...
  35. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Onay Süresi Geçen e-Bildirge

23 ünde verilmesi gereken bildirge bugün verilirse idari para cezası uygulanır mı
  36. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Emekli olacak personel İş ve İşlemler

iyi akşamlar koluy gelsin herkese . Ben ilk defa emekli olacak personelle ilgili işlem yapacağım. Mutemet olarak; 1-Emekli yolluğu nasıl yapılır 2-Sgk ile ilgili ne yapmam gerekir ? 3-Bu ikisi dışında yapılması gereken neler var ve nasıl yapılır ? Biraz uzun olacak ama şimdiden teşekkür ederim
  37. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Lojman Hakkında

İlk defa bir lojmanı tahliye ettireceğim de lojmanla ilgili sorularım şunlar; 1- Lojman Aidat kesintileri nerelerde kullanılabilir 2- Lojmana giren kişi mi yoksa çıkan kişi mi boya badana yapar 3-ayın 15 inde peşin kesilen kira bugün tahliye olan personele iade edilir mi edilirse kesinti olur mu ?
  38. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli Kesenek Sisteminde Kullanıcı Değiştirme

sgk nın işe başlama 4c sitesindeki kullanıcıyı nasıl değişebilirim uyg.sgk.gov.tr/
  39. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli avans maaş nasıl yapılır

avans maaş yapılırken kbs de hangi işlemler yapılır ? ( erken maaş ödemesinden bahsediyorum.)
  40. batuhanalib

Çözümlendi | Kilitli BES Şirket Değişimi

Zorunlu Bireysel Emeklilik Şirketinin Değişimi İçin ne yapmak gerekir. Belli Sözleşme var mıdır.
Geri
Üst Alt