Arama sonuçlarınız

1. Emre AKMAN

Konu Çözüldü Kbs 4/B Personel Hayat Sigortası Hk.

İyi çalışmalar üstadlar. KBS Şahıs Sigortası kısmına girilen tutar kadrolu memur için Aylık Tutar+Taban Aylık+Kıdem Aylık+Ek Gösterge+Yan Ödeme+Sabit Ek Ödemenin %15'ini baz alıyor.Fakat 4/B'li personel için sadece Sözleşme Ücreti'ni baz alıyor.Sabit Ek Ödeme'yi hesaplamaya dahil etmiyor...
  2. Emre AKMAN

Konu Çözüldü Eşi Ücretsiz İzinde Olan Uzman Hekim Yan Dal Kazandığında Sürekli Görev Yolluğu

İyi çalışmalar. Eşi ücretsiz izinde olan bir uzman hekimim var. Kadrosu bizde kalacak şekilde Ankara'daki bir üniversiteye yan dal kazandı ve ayrılış yapacak. Ücretsiz izindeki eşe sürekli görev yolluğu verilir mi? Ya da kişi ücretsiz izinden dönüp ayrılış yaptığında mı vermek mantıklı olur?
  3. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Tamamlayıcı Hekim Sorumluluk Sigortası Vergi İndirimi

Merhaba, kurumumuzda bir uzman hekim "Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası" yaptırıp onun yanında da teminatları arttıran "Tamamlayıcı Hekim Sorumluluk Sigortası" adı altında bir sigorta yaptırmış. Yaptırdığı bu sigortadan vergi indiriminden yararlanıp yararlanamayacağını merak etmekte. Yapılan...
  4. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Temel Ek Ödeme Kınama Cezası

Kolay gelsin. Kurumumuzda bir personele 2 ayrı işlemiş olduğu fiilden dolayı 2 adet kınama cezası verilmiş. Fakat bu kınamalar 2 ayrı dosyada değil tek dosyada birleştirilmiş. 01.03.2024 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan "SAĞLIKLA İLGİLİ BAZI KANUNLARDA VE 663 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE...
  5. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Uzman Hekimin Kongre İzni Çalışma Saatinden Düşer Mi?

İyi günler. Nöbet usulü çalışan uzman hekim 29-30 Nisan'da Kongre İzni kullanmış ve kongreye katılmıştır. Nisan ayı çalışma saati 141'dir. "Kongre izni" yıllık izin gibi çalışma saatinden düşer mi yoksa çalışma saati olduğu gibi kalır mı? Kişinin çalışma saati 141-16=125 olup kişiye 16 saat...
  6. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli V2 Bildirge Onayladıktan Sonra Rapor Onayı

4/B Sözleşmeli personellerin Şubat dönemi bildirgesini v2'den onayladım.6-9 Mart arası rapor alan 3 tane personel varmış unuttuğum. Çalışmadı olarak onaylarını yaptım ama merak ettiğim bildirge onaylandıktan sonra son bildirge tarihi olan ayın 26'sına kadar rapor onayı yapabilir miyiz? İPC...
  7. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Emekli Olduktan Sonra Göreve Başlayan Uzman Tabip Hk. Yapılacak İş Ve İşlemler

Kurumumuza Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan 65-72 Yaş Yeniden Atama Kurası sonucu 02.01.2024 tarihinde işe başlayan uzman tabip oldu.HİTAP Tescil kısmından kişinin tescil işlemini yapacakken ''Kişinin yaşı tescil işlemleri için belirlenen üst sınır yaşından büyük olduğu için tescil işlemi...
  8. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Kbs Ek Ders, Fazla Mesai Ve Fiili Hizmet Ödemesi Hakkında Duyuru

Ek Ders, Fazla Mesai ve Fiili Hizmet Ödemesi Hakkında 2023 yılı Aralık ayına ilişkin maaş, ek ders, fazla mesai ve fiili hizmet ödemelerinin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının 2023 Yılı 2 sıra No.lu Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgesinde belirtilen süreler dikkate alınarak...
  9. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Engellilik Vergi İndirimi Geçerlilik Tarihi

İyi çalışmalar, bir personelimize 31.10.2023 tarihinden geçerli engellilik indiriminden yararlanmasına dair yazı geldi. Geriye dönük vergi iadesini yapacağım fakat geçerlilik tarihi 31.10.2023 olduğu için iadeyi Ekim ayı maaşından mı başlatmam gerekiyor yoksa takip eden ay olan Kasım ayı...
  10. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Kbs Sistem Dışı Bordro Girişi

Merhaba,10.11.2023 tarihinde Aile Sağlığı Merkezinden gelen hemşire personelim var. Aile Sağlığı çalışanları maaşlarını çalışıp aldıkları için kişiye 5 günlük kıst+Tam maaş yapacağım. Süregelen vergi matrahı 253.000 TL. Maaşı hesaplattığımda kişiye vergi istisnası olarak 2280,46 değil de 1710,35...
  11. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Muhasebe Birimine Gönderilen Fakat Onaysız Görünen 4/B Maaş

İyi günler. KBS'de 4/B Sözleşmeli Personel maaşını yaptık ve sistem üzerinden muhasebe birimine gönderdik. Fakat evrakları çıkardığımızda ''Durumu:Onaysız'' görünüyor. Mal müdürlüğüyle görüştüm,belge numarasını söylediğimde maaşın göründüğünü söylediler. Geçmiş aylardaki bordroları incelediğimde...
  12. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Dönem İçi Stajı Yapan Yükseköğretim Öğrencisi Staj Ücreti

Kurumumuza Dönem İçi Stajı yapmak üzere 15 iş günü için gelen üniversite okuyan stajyer öğrenci bulunmakta. Tabiri caizse öğrenci 1 yıllık dönem stajını kurumumuzda 15 iş gününde tamamladı. Üniversitesinden ve sağlık müdürlüğümüzden onaylı evrakları mevcut. Daha önce böyle bir öğrenci kurumda...
  13. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Eczacıya İcap Nöbeti Ödenir Mi?

Merhaba, eczacıya icap nöbeti ödenir mi? Forumda araştırma yaptım eski tarihli görüş yazıları mevcut fakat bir sendika 11 Mayıs 2023 tarihli haberinde eczacıların da icap nöbeti alabileceğine dair mahkemeyi kazandığını belirten haber yapmış.Haberi ekte belirttim. Bu konuda görüş ve...
  14. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Nöbet İçin Gelen Aile Hekimi Teşvik Ek Ödemeyi Hak Eder Mi?

Merhaba, Haziran ve Temmuz aylarında Aile Sağlığı Merkezinden ''Nöbet İçin Gelen Aile Hekimi''nin tıbbi işlem puanı olmasına rağmen EKOBS kişiyi bordroya dahil etmemişti. Biz de kişiye gerekli açıklamaları yaptık ama aynı durumda başka bir arkadaşının olduğunu ve dava açıp hak ettiği ödemeyi...
  15. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Kesenek Bilgi Sistemi Prim İade Ekranı

Kurumumuza 02.08.2023 tarihinde naklen bir personel tayin olup başladı. İlgili kişi 07.08.2023 tarihi itibariyle aile hekimliğine sözleşmeli personel statüsüyle geçiş yaptı. Aile hekimliği personelleri maaşlarını çalışıp aldıkları için personele 07-14 Ağustos arası için kişi borcu çıkardık...
  16. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli 5 Yılını Dolduran 4/B Sözleşmeli Personelin Sözleşme Ücreti

Merhaba kolay gelsin. Kurumumuza Ocak ayında İnfaz Koruma Memuru iken istifa edip Tıbbi Sekreter olarak başlayan bir arkadaşımız atandı. 30.07.2023 tarihinde 4/B'li olarak 5 yılını doldurmuş. Sözleşme ücretini 5 yıl ve üzeri alabilir mi yoksa aynı unvanda 5 yıl çalışması mı gerekir? ''Sözleşmeli...
  17. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli 15 Mayıs'ta İşe Başlayan 4/B'li Personel Kbs Maaş Hesaplama

15 Mayıs'ta askerlik dönüşü işe başlayan 4/B'li personele bu ay çift maaş vereceğim. KBS hem Mayıs ayı maaşına hem Haziran ayı maaşına Gelir Vergisi ve Damga Vergisi İstisnası, her iki aya da Aile ve Çocuk Yardımı veriyor. Aynı ayda iki ücrete de Gelir ve Damga vergisi istisnası uygulanır mı...
  18. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Kadroya Geçmeden Askere Giden 4/B'li Personel Maaş Ve Sgk İşlemleri

Merhaba,28 Nisan'da kadro onayı gelip 3 Mayıs'ta askere giden 4B'li personelim var. Diğer personellere 14 Mayıs ayrılış-15 Mayıs başlayış olacak şeklinde hem maaş hem SGK işlerini hallettik. Sadece bu personele bildirgede 3 Mayıs Askerlik nedeniyle çıkış verdim. Personel birimi il sağlıkla...
  19. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Askerden Dönen 4/B’li Personel Kadroya Geçiş Tescil Ve Bildirge İşlemleri

İyi akşamlar. 8 Mayıs’ta askerden dönen 4/b li personele 8-14 mayıs arası maaşını 4/b den yaptım. 15 Mayıs’ta kadroya geçti ve Mayıs maaşını kadrolu aldı. 4447 Sayılı istisna seçip 4/a girişini yapacağım,aynı zamanda 14 Mayıs çıkışını vermem gerekiyor.Sormak istediğim; 1- Aynı dönemde hem giriş...
  20. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Ekobs Nöbet Ücreti Öğrenim Durumu Değişikliği

16.11.2022 tarihli intibak terfisi gelen(liseden ön lisans) personele EKOBS'ta nöbet ücretine geriye dönük fark bordrosu yapmak istiyorum. İntibak giriyorum yapmıyor, ön yüzden öğrenim durumunu değiştiriyorum yine fark yapmıyor. Geçen ay aynı şekilde 3 personele fark yapmıştım fakat bu ay sistem...
  21. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Personel Ücret Oran Tablosu

4924 Sözleşmeli Personel'e ait bölgelere göre ücret oran tablosunu bulabileceğimiz bir yer var mı? Örneğin 1.Bölge 2,25 2.Bölge 2,30 gibi. Bu oranlar nasıl bulunuyor?
  22. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Askerlik Borçlanması Ödeyen 4/D İşçiye Vergi İndirimi

Kurumumuzda 4/D Sürekli İşçi(Taşerondan kadroya geçen) personel askerlik borçlanması ödemiş. Vergi iadesi alabiliyormuşum dedi. Bilgimiz olmadığı için herhangi bir işlem yapamadık. Bu konu hakkında bilgisi olan,nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilen var mı acaba?
  23. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli 3 Yılını Doldurmuş 4/B'li Personel Kadroya Geçişte Üst Öğrenim Hakkı

Kolay gelsin.Lise mezunu olarak atanıp çalışırken önlisans mezuniyet dilekçesini veren personele toplu sözleşme gereği önlisans sözleşme ücreti üzerinden maaş ödemesini yaptık.Personel 15.11.2022 tarihinde kadroya geçti.Atama kararında ''Lise mezunu'' ve derece kademesi de 11/2 göründüğü için...
  24. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Doğum Nedeniyle Ücretsiz İzne Ayrılan 4/B'li Personel Gss'den Yararlanır Mı?

Kolay gelsin.02.08.2022 tarihinde doğum nedeniyle ücretsiz izne ayrılan 4B'li personelim var. İşten çıkışını o tarihte verdim.Bugün beni aradı ve hastaneye gittiğini sigortadan yararlanamadığını söyledi. Ben de 90 gün geçtikten sonra yararlanamayacağını söyledim.170 SGK hattını...
  25. Emre AKMAN

Mutemet Arşivi Geçmiş Yıla Ait Giyecek Yardımı

Merhabalar ,kolay gelsin. Forumda bu soruyla ilgili konu açılmış. Fakat benimki biraz farklı. Geçen yıl toplu giyim yardımı yapıldıktan sonra nakil gelen personele giyim yardımı ödememişiz. Bu yıl yapacağımız giyim yardımında geçen yıla ait giyim yardımını münferit şekilde ödeyebilir miyiz?
  26. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Nakil Giden 4/B Personel Fazla Mesai Sgk Primi

14.09.2022 tarihinde nakil giden 4/B'li personelin Eylül ayında fazla mesaisi nedeniyle SGK primi çıkıyor. Geçen ay kişiyi bildirgeden çıkardım. Kişiye fazla mesai ödemesi yapılacak ama SGK primini nasıl göstereceğiz? İlgili tutar nakil gittiği hastaneye mi gönderilecek,nasıl bir yol izlemeliyiz?
  27. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Unvan Değişikliği Yapmış Personelin Eğitim Durumu Ve Mali Hakları

İyi çalışmalar. Lisans hemşirelik mezunu olan personel unvan değişikliği ile 2 yıllık sağlık teknikeri(odyometri teknikeri) kadrosuna geçince eğitim durumu lisans mı olur yoksa önlisans mı olur? Personelin derece kademesi 2/1. Eğitim durumuna göre mali hakları değişiyor. Nasıl olması gerekiyor?
  28. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Tus Eğitimine Giden Pratisyen Hekim Maaşı

Kadrosu ve özlük hakları Sağlık Bakanlığı'nda kalmak üzere herhangi bir eğitim araştırma ve üniversite hastanesine Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) eğitimine giden pratisyen hekimin maaşı KBS'de Asistan olarak mı yapılmalı? Dün bir doktorum aradı. Kadrosu eğitim araştırma hastanesinde olan...
  29. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli V2 Bildirge Ile Mys Emanetteki Bildirgenin Tutmaması

Haziran dönemi 4/B bildirgemin tutarı 417.510,91 TL.Onaylayıp tahakkuk fişine baktığımda da tutuyor.Fakat MYS'de emanetleri seçip ''Borç sorgula''dediğim zaman bildirge tutarı 382.578,59 TL çıkıyor.Görüyorum ki döner sermayeden gönderdiğimiz nöbet primi tutarı olan 34.923,32 TL MYS borç...
  30. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli 4/B 14 Günlük Farkta Sözleşme Ücreti Fazlalığı

Temmuz ayı maaşında Önlisans mezunu personelin sözleşme ücretini Lisans bitirdiği için yükselttim.Mevcut ücreti 6417,72 iken 6729,21 yapmıştım.Temmuz ayı bordrosunda da ücretini lisans üzerinden yani 9.534,62 TL üzerinden aldı.14 günlük farkları yapıp maliyeye gönderdim.Dikkatimi yeni çekti;14...
  31. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Maaş Hesaplamada Derece Kademe

Tıp fakültesinde araştırma görevlisi iken 08.07.2022 tarihinde kurumumuza uzman hekim olarak atanan personelin maaşını KBS'den yapmaya çalıştım fakat tıp fakültesi kişinin atama işleminden sonra maaşını bankadan bloke ettirmiş. KBS aynı ayda ikinci kez maaş yaptırmıyor.Elden bordro...
  32. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Kbs Yeni Başlayan 4/B Personel Kıst Maaş Sorunu ?

27.06.2022 tarihinde başlayan 4/b personelim var.Kıst maaş yapacağım.Gecikmeli Fark/Kıst Maaş menüsünden dönemi Temmuz seçtim.İlk Sözleşme Ücreti'ni de Haziran dönemi sözleşme ücretini girdim.Fakat kıstı da yeni sözleşme ücretinden vermiş. Yanlış olan yer nedir acaba?
  33. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Birikimli Hayat Sigortası Ve Risk Sigortası Kbs Ve Ekobs Girişi

Kolay gelsin herkese. Hayat sigortası konusunda açılan konuları inceledim fakat bir personelin getirmiş olduğu sigortalar hakkında nasıl bir işlem yapacağımı sizlere sormak istedim. Hekim personelin 3 ayrı hayat sigortası mevcut Her ay bu 3 sigortayı ödüyor. Üçünün toplamı 4.444,97 TL. 2 tanesi...
  34. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Şubat Ayı 4/B Bildirgesi Gün Sayısı

Merhaba,kolay gelsin herkese. Malumunuz Şubat ayı 28 gün çekiyor.13 ve 30 nolu bildirgeyi verirken gün sayılarını nasıl ayarlamamız gerekiyor?Örneğin kişinin 18 gün fiili hizmeti var diyelim.30 nolu bildirgede 18 çalışma günü,10 gün eksik gün bildirdiğimizi varsayalım.13 nolu bildirgede gün...
  35. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli İşe Başlayıp Maaşını Almadan Askere Giden Personel Hk.

21.01.2022 tarihinde 4/B li olarak işe başlayan personel 02.02.2022 tarihinde bedelli askerliğe gitti.12 günlük kıst maaş hakediyor ama KBS'de Gecikmeli Fark/Kıst Maaş menüsünden 12 günlük kıst maaşını yapamıyorum.14 Şubat'a kadar olan kısmı yapıyor ama 2 Şubat'a kadar olan kısmı...
  36. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Kbs Döner Sermaye Şablonu Ekobs Ile Uyuşmama Sorunu

KBS'de Döner Sermaye matrahlarını aktardığımız şablon EKOBS ile uyuşuyordu.Fakat bu ayki KBS şablonu değişmiş.Ekteki gibi Gelir Vergisi Matrahı,Gelir Vergisi Tutarı,Uygulanan Gelir Vergisi İstisna Tutarı vs. gibi bilgileri istiyor.Fakat EKOBS şablonu sadece Brüt Ücret ve Net Ücreti...
  37. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararıyla Kadroya Geçen Süresiz Sözleşmelinin Maaş Ve Sgk İşlemleri

İyi çalışmalar,kurumumuzda süresiz sözleşmeli çalışan 4/b'li Döner Sermaye personelimiz var. ÇKYS'ye kadroya geçirilmesi ile alakalı atama kararı düşmüş.Geçen ay da bu şekilde düşenler olmuştu fakat onlar maaş döneminden önce düşmüşlerdi.(Örneğin 12.11.2021)Bu şekilde düşen kişileri 3+1 gibi...
  38. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Nafaka,İcra,Temlik Ve Muvafakat Kesintilerinde Öncelik Sıralaması

İyi akşamlar.Bir personelime icradan nafaka yazısı geldi.Aylık 1881,90 TL.Kişinin ödemekte olduğu 3 tane muvafakat ve 1 tane temlik var.Sırada olan icra dosyaları da var tabiki. Kişinin sırada olan icralardan önce bankayla anlaşmış olup bize gelen temliği var.Tutarı 1243,67 TL. Muvafakatlar...
  39. Emre AKMAN

Çözümlendi | Kilitli Görevde Yükselme Ile Unvan Değişikliği Yapan Personelin Maaş Farkı

Kolay gelsin.05.08.2021 tarihinde Hizmetli kadrosundan VHKİ ve Şoför kadrosuna atanan personellere 05.08-14.08.2021 arası maaş farkı verilmeli midir? Ağustos maaşını yeni unvanlarından verdim ama fark yapmam gerekiyor muydu? Personeller fark çıkması da gerek diyor ama emin olamadım. Nasıl bir...
Geri
Üst Alt