Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel geriye dönük sgk primlerinin ödenmesi

Merhabalar, Göreve iade edilen sözleşmeli personellerimden birinin 2016 kasım- 2019 nisan arası dönem için maaş hesaplamasını yaptım. Bu forumdaki hocalarımızın göndermiş olduğu hesaplama programı sayesinde de doğruluğunu teyid ettim. Benim duyduğum kadarıyla; • Geriye dönük maaş tutarını...
  2. Çözümlendi | Kilitli İcra Kesintisi Hesaplama

Merhabalar, 4B sözleşmeli personel için maaşının 1/4'ünün icraya kesileceği yazısı geldi. İcra kesintisini hesaplarken keseceğimiz tutarı nasıl hesaplıyoruz? Yani kişinin alacağı maaş tutarından hangi kalemleri düşerek 1/4 ünü icraya kesmeliyiz? Bordroda Sendika kesintisi, Toplu Sözleşme...
  3. Çözümlendi | Kilitli Promosyon hesaplaması - 2019 şubat ve sonrası girişler

Merhabalar, İlk kez promosyon hesaplaması yapacağım. (adalet bakanlığı) Bu konuyla ilgili sitede açılmış konuları araştırdım ve okudum. Eylül ayı Promosyonları için temmuz ayı maaşının %10 u + 341₺ Ve buna ek olarak kişilerin var olan kesintilerinin toplamının %10 unun ekleneceği yazılmış...
  4. Çözümlendi | Kilitli Bireysel Emeklilik Sistemi - Üretim şablonu oluşturma

Merhabalar, Bireysel emeklilik ile ilgili hiç bir bilgiye sahip değilim. Bu konuyla ilgili tek bildiğim ; 4b sözleşmeli personel işe girişlerinde 1 kereye mahsus üretim şablonu hazırlanıp kişi bilgilerini sisteme yükleniyor diye biliyorum. 1. Bireysel emeklilik kesintisi devam ederken işten...
  5. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel KBS işlem kodları ve başlama tarihleri hk.

Merhabalar, 4b sözleşmeli personellerin KBS de ki işlem kodları ve tarihleri hakkında genel bir bilgi almak istiyorum. Öğrenmek istediğim genel bilgiler ; 1. İşe giriş ve çıkışlarda hangi durumlarda hangi işlem kodu seçiliyor? Örneğin ihraçtan dönen bir personel için "ihraçtan dönüş" ya da...
  6. Çözümlendi | Kilitli 4B sözleşmeli personel kişi borcu - iş görememezlik ödeneği

Merhabalar, 22.05.2019 tarihinde ücretsiz izne giden 4b sözleşmeli personelim var. 15.05.2019-22.05.2019 arası 8 gün çalıştığı için 23 günlük kişi borcu çıkarıyorum. Ancak kişinin 28 günlük rapor kesintisi olarak maaş bordrosunda iş görememezlik ödenek tutarı adı altında 1794,52 TL mevcut...
  7. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personelin 03.06.2019 Arife günü (idari izin) sgk girişi başlatılabilir mi?

Askerden dönen 4B sözleşmeli personelin komisyon tarafından 03.06.2019 (pazartesi) Arife günü işe başlatılacağı bilgisi geldi. Arife gününün İdari izin günü olması sebebiyle bu konuda bir sıkıntı yaşanır mı? 03.06.2019 arife günü personelin sgk girişini yapabilir miyiz?
  8. Çözümlendi | Kilitli Sgk girişi iptali ve geriye dönük yeniden sgk girişi işlemi

Merhabalar, 22.05.2019 tarihinde sözleşmeli personelin sgk girişi başlatıldı. Ancak komisyon kararında personelin sgk giriş işleminin 20.05.2019 tarihine yapılması gerektiğinin bilgisi geldi. Sorularım; 1) 22.05.2019 tarihli sgk girişini iptal edip 20 mayıs için giriş yapma şansım var mıdır...
  9. Çözümlendi | Kilitli 657 4/B Sözleşmeli Personele yolluk ödemesi yapılır mı?

Merhabalar, Yer değişikliği sebebiyle başka bir ildeki adliyede göreve başlayan 4b sözleşmeli personel savcılığımıza yazı ile yolluk ödemesi talebinden bulundu. Sürekli görev yolluğu talebinde bulunan sözleşmeli persoenellere bu güne kadar ilgili cevap olarak " sözleşmelerinde sürekli Görev...
  10. Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli personel sgk girişinin geç verilmesi

Merhabalar, Sözleşmeli personel pazartesi günü işe başladı ve sgk girişinin aynı gün yapılması gerekiyordu. Ancak personelin işe başladığı, pazartesi yerine salı günü öğrenildi. Bu personelin geriye dönük sgk giriş işlemini nasıl yapabilirim? Sgk giriş işleminin geç yapılmasından dolayı...
  11. Çözümlendi | Kilitli Kıst maaş bordrosu sgk prim tutarı (sözleşmeli)

Merhabalar, Sözleşmeli bir personelin sözleşme ücreti brüt 2934,51 TL. Kişiye 14 günlük kıst bordro yapıldı. 14 günlük Kıst bordrosundaki tutarlar ise şu şekilde ; * Sözleşme ücreti tutarı : 1325,26 * Emekli kes. matrahı tutarı : 1369,44 Kişinin sgk primi bildirilirken girilmesi gereken tutar...
  12. Çözümlendi | Kilitli (ACİL) 4B sözleşmeli personel Fazla mesai ücreti prim kesintisine dahil midir?

Merhabalar, Adalet Bakanlığı 4B sözleşmeli personeller için bu ay (2019 Mayıs) elimize Ocak-Şubat-Mart ve Nisan ayları için fazla mesai çizelgeleri geliyor. Sözleşmeli personellerde fazla mesailerden sgk primi kesilir mi? Daha önce Excel listelerde ocak şubat mart nisan ayları fazla mesaileri...
  13. Çözümlendi | Kilitli 4b sözleşmeli personel ihraç dönüşü geriye dönük maaş hesaplama

Adalet Bakanlığı sözleşmeli personel ihraçtan döndü. 2016 Kasım ile 2019 Nisan arası açıkta kaldığı dönemlere ait geriye dönük maaş hesaplamasını yapabileceğim bir program var mıdır? 1 mutemet bana "Excelde manuel yapacaksan maaş yapmaya başlayacağım ilk ay olan 2016 Kasım ayındaki kümülatif...
  14. Çözümlendi | Kilitli 4B Sözleşmeli Personel Vizite Sitemi Rapor Hk.

Adalet Bakanlığı 4B sözleşmeli personellerden rapor aldıklarının bilgisi KOMİSYON dan yazı ile tarafıma geliyor. Bazı gelen yazılardaki personellerin raporları vizite giriş sistemine hastane ya da sağlık kuruluşu tarafından girilmemiş oluyor. Bu durumda; 1. Rapor kaç günlük olursa olsun manuel...
Geri
Üst Alt