Arama sonuçlarınız

1. erhan.can1

Konu Çözüldü Normal Teşvik Doğum Oranı Hesaplama

İyi Günler, 2025 yılında Sağlık Tesislerinde Normal Doğumun Teşvikine Yönelik Usul ve Esaslar yayınlanmıştır. Bu doğrultuda hesaplama yaparken tarafıma evrak tesliminde Toplam doğum 13 normal doğum 6 Sezeryan kısmında Primer 4 mükerrer ise 3 yazıyor bu hesaplamada mükerrer sezeryanı normal...
  2. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Sehven 15 Inde Maaşı Yatmayan Personele Maaşı Ne Kadar Süre Içinde Ödenmeli

Kurumumuzda 15 inde maaşı yatmayan personele yatmayan maaşı 27 gün sonra maaş ödemesi yapılmıştır. İlgili personel hakkımızda dava açmış geç aldığı için. Acaba mevzuatta ne kadar süre içinde ödeme yapmamız gerekmektedir. Bunun yasal zorunluluğu nedir. 15 inde maaş alamadığı için dilekçe vermiş...
  3. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli 663 Sözleşmeli Yönetici Sürekli Görev Yolluğu Hk.

Kurumumuza başhekim olarak gelen personelin sürekli görev yolluğu hak eder mi ?
  4. erhan.can1

Çözüm Bekliyor Memur Nöbet Puantaj Programı

İyi Günler nöbetler (memur) için elinde puantaj örneği olan varmı ? Ay ve yıl kısımları ve personel aktarımı için uygun excel programı lazım
  5. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Ayrılan Personelden Bölge Tazminatı İadesi Almak Yasal Mı ?

Arkadaşlar merhaba. Kurumdan ayrılan sağlık personeline peşin ödenen bölge tazminatı iadesi oluşturuyoruz. Ancak son zamanlarda daha önce geldiğim hastane almadı muhabbeti sebebiyle personel ödemek istemiyor. Bölge Tazminatı İadesi ile ilgili elinde yazı veya herhangi resmi bişey olan varmı...
  6. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Dayanışma Aidatında Yıl Belirtme Olayı

Sürekli işçilerde 2023-2024 yılları imzalanan toplu iş sözleşmesi yeni yıl ile bitti ama mevcut sözleşme devam ediyor. Aralık ayında personellerden bir kaçı dilekçelerinde sadece 2024 yılı için dayanışma aidatı vererek sözleşmeden yararlanmak istiyor. Ama Sendikaların kişilere dağıttığı...
  7. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Sehven Fazla Kesilen Vergi'nin İade İşlemi

Ekobs sistemi üzerinden bir personelimize vergi matrahı fazla girildiği için 2024 Eylül ve Ekim dönemlerinde Temel ve Teşvik ek ödemesin de vergi fazla kesilmiştir. Bu konu hakkında personele fark bordrosu düzenlediğimizde TDMS sisteminde ödeme düzenlenmesine muhasebe izin vermiyor sebebi ise...
  8. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Evde Bakıma Giden Hemşire Ve Doktorun Yolluk Harcırahı Hk.

İyi Günler, Evde bakıma giden hemşire ve doktora yolluk ödemesi yapılır mı bazı kurumlarda ödeme yapılıyor bazı kurumlarda yapılmıyor bu konu hakkında olması gereken nedir ?
  9. erhan.can1

Sistemsel Sorunlar 4924 Çkys Sistemi Üzerinden 14 Günlük Fark Hesaplaması

Çkys de 4924 14 günlük fark hesaplaması yapılırken sendika farkı vermiyor ayrıca damga vergiside kesmiyor sebebini bilen var mı?
  10. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Deneme Sürecinde Ödemesi Yapılan Tediye Ödemesinin Yevmiye Farkı Yapılır Mı ?

Deneme sürecinde ödemesini yaptığımız tediye ödemesinin deneme süreci bitişinde hak etmesi gereken yevmiye ücreti üzerinden fark yapılır mı ? Asgari ücret üzerinden tediye ödemesi yapılmıştı. Bu konuda farklı uygulamalar mevcut olması gereken nedir ?
  11. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Taşeron Firma (Yemekhane) Personelinin Emekli Olduktan Sonra Kıdem Tazminatını Kim Öder ?

Taşeron Firma (Yemekhane) personelinin emekli olduktan sonra kıdem tazminatını kim öder ? İş ve işlemleri nedir arkadaşlar bilen varmı acaba ?
  12. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Yurtiçi Geçici Görev Yolluğunu Kim Öder ?

Arkadaşlar Yurtiçi Geçici görev yolluk ödemesini gittiği kurummu öder yoksa kendi kurumumu öder. bununla alakalı elinde yazı olan var mı acaba ?
  13. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Sba Kadrosu Ile Giden Doktorun Kadrosunu Alması Sonrası Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğu

İyi günler, Sağlık bakanlığı kadrosu ile bi doktorumuz kadrosu bizde saklamak üzere ayrılmıştı. Biz ayrılış sırasında personele yolluk ödemiştik. Sonra personel bakanlığa dilekçe yazarak kadrosunu bulunduğu hastaneye aldırdı bu konuda tekrar yolluk ödenir mi?
  14. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Yurtiçi Sürekli Görev Yolluk Ödemesinde Talimatsız Yolluk Yapmak Için Gerekli Şart ?

Arkadaşlar merhabalar. Yurtiçi sürekli görev yolluk ödemesinde talimatsız yapmak için şartlar nedir acaba bilgisi olan veya elinde yazı olan varmı ? Benim bildiğim personel nakil bildirimi olursa talimatsız gönderebiliyoruz . Ama maliye iade ediyor ısrarla
  15. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli İşçinin Aynı Hafta Içerisinde Hafta Tatili Ve Bayram Çalışması Nasıl Olur ?

İşçi haftanın 6 günü çalışıyor ve 7'nci günde bayram. Bu kişi 7'nci gün geldiğinde hem bayram alıp ayrıca haftanın 6 günü çalıştığı içinde hafta tatili alır mı yoksa hafta tatili bayrama denk geldiği için sadece bi ödememi alır ?
  16. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Sağlık Personeline İcap Ödemesi Yapılıyor Mu ?

Sağlık personeline icaplar bakanlığın verdiği talimat gerekçesiyle icap ödemesi yapılmıyor. Lakin bu konuda birçok kurum ödüyor ödemiyor muhabbeti var ödeniyor mu? ödeniyorsa nasıl ödeniyor bilgi verebilecek var mı ?
  17. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Engellilik İndirimi Onay Alınmadan Verildi Geriye Dönük İşlem Yapılır Mı ?

Kurumumuz personellerinden personele engelli raporunu vermiş ama maliyeden onay alınmamış. Bu durumda ne yapmak dogru personelin mevcut maaşından vergi indirimini kestim ve maliyeye başvurmasını söyledim Maliye ile konuştugum zaman personel dilekçe verdiği tarihten itibaren indirimden yararlanır...
  18. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Işçi Özel Hizmet Ve Yan Ödeme Ödemesinde Rapor Kesintisi Uygulanır Mı ?

İşçi rapor aldığı zaman Özel Hizmet Tazminatı ve Yan Ödeme kesinti yapılır mı ? Memur emsal gösterilerek hesaplama yapın deniliyor ama rapor konusunda emsal almak doğru mu sözleşmede rapor konusunda bir düzenleme mevcut değil
  19. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Kıdem Tazminatı Hesabında Ücrete Ek Olarak Son 1 Yıl Içerisinde Işçiye Sağlanmış Ödemeler Mi Yoksa Son Aldığı Ücret Mi Göz Önünde Tutulacak

Kıdem Tazminatı hesaplamasında birçok kurum ile görüşüldüğünde Son 1 yıl içinde aldığı işçiye sağlanmış sosyal ödemeler v.s alınıyor birçok kurum ise son aldığı aylıktaki ücretleri göz önüne alıyor. Kamu Hastanelerinin evraklarına bakıldığında Son 1 yıl içinde aldığı parasal değerler diyor ama...
  20. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Sgk Prim Bildirilmesi Nöbet Ödemeleri

İyi Günler, 2018 yılından itibaren nöbet ve sabit ödemelerinin sgk kesintileri sigortaya bildirilmemiş döner sermaye emanetlerinde duruyor. Bu konuda kurumdan ayrılanlar var kadroya geçenler var nasıl bi işlem yapmak dogru olur yardımcı olabilecek varmı ?
  21. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük E-Bildirge Bildirme

İyi Günler, 2019/6 Ayına ait E-Bildirge verilen 4B sözleşmeli personellerin bildigirgesi aynı gün iptal edilmiş ve 1 personelimizin dilekçesine istinaden inceledigin de bütün personellerinki iptal edildigini tespit ettim. Geriye dönük ek olarak v2 sisteminden verip ceza kabullenmekten başka...
  22. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Personel Maaş Hesaplamasında Kesenek Kesilmemesi

İyi Günler, 4924 Sözleşmeli bi personelimizin 2019 Yılına ait Haziran, Temmuz ve Ağustos ayına ait maaş hesaplamalarında keseneklerinin kesilmedigi ve sigortaya bildirimi olmadıgını tespit ettim bunla ilgili Elinde bi bordrosu olan varmı ? Yoksa Aldığı alması gereken mi yapmalıyım nasıl bi yol...
  23. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Personel %2,5 Refah Payı Hesaplaması

İyi Günler, Çkys sistemi %2.5 refah paylarının hesaplamasını açmadı halen bunla ilgili elden bodrosu olan varmı ? Ya da nasıl bi yol izlendi
  24. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli 696 4/D Sürekli İşçilerde Hayat Sigortası

Kolay gelsin. 696 4d li bir tane personelim 1260,00 TL lik özel hayat sigortası yaptırmıs Bunun için ÇKYS de nasıl bi işlem tahsis etmemiz gerekli
  25. erhan.can1

Ödeme Belgelerinin E-İmza Ile Gönderilmesine İlişkin Hususlar

Yeni Güncelleme..
  26. erhan.can1

Mutemet Arşivi Öz Sağlık Ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Sürekli İşçilerinin 2022 Zamları Belli Oldu

Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (Öz-Sağlık İş) arasında 08.09.2021 tarihinde imzalanan 01.01.2021 – 31.12.2022 yürürlük süreli İşletme Toplu İş Sözleşmesi’nin 33 üncü maddesinin “II-Ücret Zamları” başlıklı maddesine göre, 01.01.2022 tarihinde işyerlerinde çalışmakta olan işçilerin...
  27. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz Izine Ayrılan Personel Tediye Ödemesi

Merhaba iyi günler. Kasım 15 de ücretsiz izine ayrılan sürekli işçi personeli o tarihe kadar hak etmiş olduğu ortalama 6 günlük tediye ödemesinin SGK bildirgesini kasım dönemine nasıl yaparım. ( SGK çıkışı yapmadığım için eksik gün bildireceğim Ücretsiz Doğum İzni nedeni ile)
  28. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Aylık Puantajı

İşçilerde aylık puantaj hazırlamazı ay bazında olsa bir sorun olur mu yoksa 15 ile 14 arası mı olması lazım herhangi bir dayanak var mı?
  29. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Sgk İşyeri̇ Si̇ci̇l Bi̇rleşti̇rme

Merhaba iyi çalışmalar. kurumda 4 ayrı gurupta olan işçileri tek işyeri siciline birleştirmek istiyorum. fakat bunlarda ayın 25 ine kadar analık raporlu olan personel var. 14 tarihli çıkış yapıp 15 tarihli giriş yaptığımda rapor onay işlemleri nasıl olur .
  30. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli 2021 Mart Ayında Emekli Olan Işçiye Yeni Imzalanan Ti̇s Farkları Verilir Mi?

Merhaba herkese kolay gelsin. 2021 Mart ayında emekli olan işçiye Yeni imzalanan TİS farkları verilir mi? Verilirse SGK bildirgeleri nasıl olacak ? Kolay gelsin.
  31. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Aylık Mesai Hesaplaması

Bu bayramda 9 gün tatil verildi işçi sınıfı cumartesi dahil aylık mesai hesaplaması yapılıyor bu 17 ve 24 ünde cumartesi oldugu için aylık mesai hesaplamasından düşmek lazım mı? Kendi görüşüm ise İdarî izin süreleri çalışma süresinden sayılmadıgı için düşürülmesi lazım fakat bi kısım...
  32. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Eksik Unutulan Terfi Hesaplaması

Kolay Gelsin Personelimiz dilekçe yazdı inceleme sonucunda terfisinde hata var girilmemişler ben en son terfisini 1/1 olarak girdiğim için terfi hesaplaması yapamıyorum sistem hata (Seçilen emekliliğe esas derece "2" varolan emekliliğe esas dereceden "1" alt derecede olamaz!) veriyor bu...
  33. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Personellerin Fhz E-Bildirge Bildirim Son Ödeme Günü Ne Zaman

FHZ Son ödeme günü ne zaman dün akşam 4924 sözleşmeli personellerin fhz ödemesini yaptıgıma eminim ama kesenek sisteminde gözükmüyor bugün ödemesem cezaya düşer degil mi ?
  34. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Başka Kurumdan Gelen Brüt Bodrosu (Ekobs) Personel Gelmiyor

Kurumumuzda görev yapan bi tabip Aile Hekimliği birimine geçici görev ile geçti. Nisan Dönemine ait sabitini ben ödedim ve karşı kurum bana aktarımını gerçekleştirdi. Fakat Ekobs sisteminden personel tanımlarından görevlendirme attığım zaman başka kurumdan gelen brüt bodrosunda personel gelmiyor...
  35. erhan.can1

Mutemet Arşivi 2021 Yılı İlave Tedi̇ye Cumhurbaşkanı Kararı

2021 İlave Tediye birinci yarısı 16/07/2021 ve diğer yarısı 17/12/2021
  36. erhan.can1

Mutemet Arşivi İşçi mi Yoksa Memurlukmu Daha İyi

İşçi olarak çalışıyorum ama genel bi danışmak istedim maaş olsun emeklilik olsun İşçi çalışmak mı daha iyidir yoksa atanıp memur olarak çalışmak mı bu konuda fikirleriniz nedir.
  37. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli Mehil Süresinde Nöbet Saatleri

Agustos 10 unda kurumundan ayrılan bi personel tayin ile bizim hastanemizde başlıyor bu persenol mehil süresini kullanıyor. Ayın 10 una kadar personelin 24 saatlik 2 nöbeti var bu kullandıgı nöbet ne oluyor bü süre zarfında? Mehil süreleri aylık mesai saatinden düşer mi
  38. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli SGK İPC Mahsup İşlemi

Yeni iş yeri sicil numarası açtırmıştım 2019/09 döneminde iş yeri bildirgesini sgk bildirmedigimizden dolayı İdari Para Cezası yedik. Cezayı sistemden farkettim sgk ceza yazısını bize yazmadı ama mahsuplasma protokolu ile bu ipc cezası mahsuplaşırmı ? Forumda bi kaç konuda yazıyor ama..
  39. erhan.can1

Çözümlendi | Kilitli 4D Sürekli İşçi (Taşeron) Kadrosuna Alınan İşciler Hangi İş Kolunda Olması Lazım ?

10'uncu iş koluna üye yapılmış işcilerimiz bi kaç kişi 17. Saglık koluna degiştirdik dediler ama olması gereken nedir? Benim bildigim taşerondan geçen işciler 17-Saglık kolunda olmaz diye biliyorum
Geri
Üst Alt