Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Kadroya Geçen 4/B Sözleşmeli Personellerin Atama Olurları

Merhaba. Sözleşmeli olarak çalışan personellerin kadrolu atanmasına ait olurlar geldi. Atama olurları personelin sözleşmeli olarak ilk atamasındaki verilere göre alınmış. Sözleşmelide geçen süreler ve öğrenim durumu değişiklileri dikkate alınmamış. Derece/Kademe ilerlemesi yapılmamış...
  2. Mutemet Arşivi Uzmanlık Eğitimi Görevlendirmelerinde Süregelen Vergi Matrahı

Merhaba. Uzmanlık eğitimi almak üzere 663 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 56. maddesinin 1. bendine göre uzmanlık eğitimi süresince Üniversite Tıp Fakültesi Anabilim Dallarında görevlendirilen tabipler, Üniversitelerden ek ödeme almakta. Üniversitelerden alınan ek ödemelerin vergi matrahını...
  3. Çözümlendi | Kilitli Nakil Gelen Memurun Ödenmeyen Terfi Fakları

Merhaba. Başka bir hastaneden nakil gelen önlisans sağlık memuru15.03.2023 tarihinde göreve başladı. Mart 2023 maaşını münferit olarak yapacağız. Memurun Kbs ön yüzünde Derece-Kademesi 8/3, arka yüzünde 7/1. Personel nakiline Şubat 2023 bordrosunu da koymuşlar ( 8/3) ve nakil bildiriminde (7/1)...
  4. Görüş Yazıları 4/D sürekli işçi kıdem tazminatı hangi tarihten itibaren hesaplanır

Merhaba Hocam. 01.01.2003 tarihinden itibaren hesaplıyoruz. Bunu nedeni Kamu İhale Kanununun yürürlüğe girdiği tarih olması ve bu kanundaki maddeye dayanılarak kıdem tazminatı ödenmesi. Ancak işçi zorunlu arabuluculuğa başvurarak; 01.01.2003 tarihinden önce hastanedeki çalışmaları içinde kıdem...
  5. Çözümlendi | Kilitli Aile Hekimliği Uygulaması Kapsamında Görev Yapanların Sürekli Görev Yolluğu

Merhaba. Aile Hekimliği Kanununa göre sözleşme imzalayarak; aile hekimi veya aile sağlığı elemanı olarak görev yapacağından ücretsiz izinli sayılan kişilere, sürekli görev yolluğu ödeniyor mu? Kurumumuzda 657 kanuna tabi hekim olarak görev yaparken, 2018 yılında aile hekimliği sözleşmesi...
  6. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personelin Mahkeme Kararıyla Geriye Dönük Ödemesi

Merhaba. Kurumumuza KPSS-2022/5 yerleştirme sonucuna göre atanan 657/4B sözleşmeli personel 10.05.2022 tarihinde göreve başladı. Personel, daha önce KPSS 2021/10 tercih sonuçlarına göre yerleştirmesi yapılmış, ancak ataması; son 1 yıl içinde sözleşmeli personel olarak çalışırken sözleşmesini...
  7. Çözümlendi | Kilitli 6 Saatten Az Nöbet Sürelerinin Izin Olarak Kullandırılması

Merhaba. 657 sayılı kanunun Ek 33. maddesine göre, kesintisiz 6 saatten az nöbet süreleri için nöbet ücreti ödenmiyor. Ancak, sağlık kuruluşlarının bir kısmında bu hususa dikkat etmeden, -biz de dahil, şu an farkına vardım- sadece fazla mesai saatinin 6 saatten az olmamasına bakılıyor. Ekim...
  8. Mutemet Arşivi Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklikyapılmasına Dair Yönetmelik

Bugün, Resmi Gazete' de, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı. Unvanların bir kısmının, taban ek ödeme katsayısı değişmiş. Hakuk' da ve bir takım konularda değişiklik yapılmış.
  9. Çözümlendi | Kilitli 15.10.2008 Tarihinden Önce 5434 Fiili Hizmet Zammı

Merhaba. Kurumumuzda 2008 yılından önce röntgen biriminde çalışan personelin, fiili hizmet zammından yararlanıp, yararlanmadığına ait bilgi ve belgeleri daha önce Sgk istemişti. Bizde yararlandığına ait icmal bordrolarını ve diğer evrakları Sgk' ya gönderdik. Sgk tekrardan bizlere yazı...
  10. Çözümlendi | Kilitli Nöbet İçin Gelen Tabibin Teşvik Ek Ödemesi

Merhaba. Ekobs' tan 1. basamak sağlık kuruluşundan nöbet için geçici görevlendirilen tabiplerin teşvik ek ödemesini nasıl hesaplıyorsunuz? Tabipler, ilçe sağlık müdürlüklerinde çalıştıklarından teşvik ek ödeme almıyorlar, sadece taban ek ödeme alıyorlar. Biz taban ek ödeme hesaplaması yapmadık...
  11. Çözümlendi | Kilitli Nakil Giden 4/B Sözleşmeli Personelin Peşin Ödenen Maaşı

Merhaba. Hastanemizden 14 eylülde ayrılıp, 15 eylülde nakil gittiği hastanede göreve başlayacak sözleşmeli personeli -657 4/B (663-45/A)- Kbs' den naklen gidene almayı unutarak 15 Eylül-14 Ekim maaşı hesapladık, yarın ödenecek. Personele kişi borcu açmaktan başka yapabileceğim bir şey var mı? 1-...
  12. Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeliden 657'Ye Gecen Personeli, İstisna Yönüyle Yeni Başlayan Gibi Algılıyor.

Hocam, bizde de aynı sorun var. 4924 sözleşmeliden 657 ye gecen personeli, yeni başlayan gibi algılıyor. Personelin, kbs den yaptığımız ilk ay maaşını baz alıyor. Kbs maaş hesaplama ekranı güncellemeye girmiş belki düzeltirler. Asgari ücret vergi matrahını girebileceğimiz bir yer eklerler belki...
  13. Çözümlendi | Kilitli Sabitlerin Genel Bütçeye Geçmesiyle Kısıt Sabit Ek Ödemeler Nasıl Ödenecek

Merhaba. Temmuz ayında sabitlerin genel bütçeye geçmesiyle, Kbs den ödeme yapılan personellerin sabit ek ödemeleri, maaşlarıyla birlikte yatmaya başlandı. Daha önce kısıt sabit ve terfi faklarını Ekobs tan "Ek Dönem" oluşturarak ödeniyordu. Temmuz ayında itibaren Ekobs Ek Dönem oluşturmaya izin...
  14. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Sürekli İşçilerin Ücretleri

Merhaba. Hastanemize İş-Kur kurasıyla atanan işçi, 06.06.2022 tarihinde göreve başladı ve 08.06.2022 tarihinde sendikaya üye oldu. Toplu İş Sözleşmesi gereği, yeni göreve başlayan işçiler bir ay deneme süresindeler. Personele bir ay boyunca sadece asgari ücret ödeyeceğiz. 1) Deneme süresi...
  15. Çözümlendi | Kilitli Sürekli Görev Yolluğunda İkametgahı Taşımayanlar

Merhaba. 3 yıldır kurumumuzda görev yapan ve fiilen burada oturan personelin, başka bir ilçeye (memuriyet mahalli dışında) ataması olacak. Personel ikametgahını buraya aldırmamış , ikametgahı il dışında başka bir yerde. Biz, sürekli görev yolluğu ödemelerinde; personellerin ataması yapılan yer...
  16. Çözümlendi | Kilitli Kısıt Sabit Ek Ödemelerin Ödeme Zamanı

Merhaba. 24.05.2022 tarihinde ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personelin Mayıs ayı kısıt sabit ek ödemesini hesaplayıp, saymanlığa gönderecektim ancak; Kbs, kısıt maaşları tam maaşla birlikte ödemekte, kısıt sabit ek ödemeleri de tam sabit ek ödemesiyle birlikte mi ödememiz gerekiyor...
  17. Çözümlendi | Kilitli Kişi Borcu Taksit Faiz Oranı Kaç Olmalıdır

Merhaba. Kişi borcu tebliğ edilen personel, taksitle ödeme yapmak istiyor. Taksitlerde faiz oranının kaç olması gerekiyor? Ekteki tabloda 0,75 olarak belirtmişler. Tablodaki taksit hesaplaması doğru mu acaba?
  18. Çözümlendi | Kilitli Ekobs Sabit Ek Ödeme Farkında Vergi İndirimi

Merhaba. Ekobs'tan terfi farkı hesaplamak için Fark Dönem oluşturup hesaplama yaptığımda; daha önce sabit ek ödemeye uyguladığı gelir vergisi indirimini, alması gereken tutardan düşüyor. Vergi indirimini neden düşüyor anlayamadım, hatalı mı hesaplama yapıyor?
  19. Çözümlendi | Kilitli Staj Ücretleri Ödemelerinde Hangi Devamsızlıklarda Ücret Kesintisi Yapılmalıdır?

Merhaba. Staj ücretleri hakkında net olamadığı iki soru var; 1)Rapor alan stajyerlerin ücretlerinden kesinti yapılmalı mı? "Özürsüz olarak devam etmeyen" dediğinden, raporlarda kesinti yapılmayacağını anlıyorum ama çoğu kurum kesinti yapıyormuş. 2) İdari izinlerde (kar yağışı nedeniyle valilik...
  20. Çözümlendi | Kilitli Vergi İstisnasının Terfilerde Ve Maaş Dönemi Değişikliğinde Uygulaması

Merhaba. Vergi istisnasının, asgari ücrete uygulanan vergi istisna tutarı kadar, ay içinde yapılan ödemelere (istisnadan kalan kısım olursa) uygulandığını biliyorum ancak kafamda netleşmeyen iki husus var: 1)Kbs, terfi hesaplamalarında vergi istisnası uygulamıyor, bunun mantığı nedir? 2) Maaş...
  21. Çözümlendi | Kilitli 657 Memurluktan İstifa Edip 4/B Sözleşmeli Olarak Göreve Başlayan Personelin Maaş Ve Ek Ödemesi

Merhaba. Daha önce Sağlık Bakanlığında 657 ye tabi memur olarak 6 yıl çalıştıktan sonra istifa ederek 4/B sözleşmeli personel(663 KHK 45/A) olarak göreve başlayan personelin ödemeleriyle ilgili; Maaş hesabı: Sözleşme ücretinde herhangi bir değişiklik yapılmaz. 4/B'li olarak çalışsaydı sözleşme...
  22. Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzine Ayrılan 5510 Memurun Gss Bildirimi

Merhaba. 4924 sözleşmeli personel olarak çalışan 5510'a tabi memur, 4924'ten istifa ederek 31.01.2022 tarihinde kadroya geçti. Daha sonra 02.02.2022 tarihi itibariyle ücretsiz izne ayrıldı. Personelin 4924 sözleşmeli ve memur kısıt maaşlarını hesapladım ve bildirimlerini yaptım. 13 günlük gss...
  23. Çözümlendi | Kilitli Çkys Programına Ait İlave Tediyeler Için Güncelleme Duyurusudur.

"Arkadaşlar Hayırlı Sabahlar İşçi Maaş için Güncelleme atılacakmış ÇKYS açık olanlar kapatmaları gerekli." "Kesinleştirilen TEDİYE Bordroları KESİNLEŞME İŞLEMİ KALDIRILACAKMIŞ ve Hesaplanan TEDİYE BORDROLARI sistemden silinip tekrar yapılması gerekiyor. Konuyu Strateji Geliştirme...
  24. Çözümlendi | Kilitli 2022 Yılı Mys Geçici Görev Yolluğu Harcama Talimatı

Merhaba. Mys den geçici görev yolluğu için harcama oluşturmaya çalışıyorum. 2022 bütçe yılı seçtiğimde, geçici görev yolluklarını yaptığımız 54.167.486.328-14.67-01-03.03.10 bütçe tertibi gelmiyor. 2021 yılını seçtiğimde geliyor. İl sağlıktan tanımlamamı yapmaları gerekiyor. 1642660513 İl...
  25. Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Personel (K.h.a.) Terfi

Merhaba. 4924 personellere gelen, Kazanılmış hak aylığı terfilerinde hesaplamaları nasıl yapmalıyız? Daha öce 657'ye tabi görev yapan 5510 uzman hekim, 30/07/2021 tarihinde 4924 sözleşmeliye geçiş yaptı. Personele 27/02/2021 geçerlilik tarihli K.H.A. terfisi geldi. Personelin yeni...
  26. Çözümlendi | Kilitli Sağlık Bakanlığı'nda Fiili Hizmet Zammı Hangi Birimlere Ödenir

Merhaba. Hastanelerde hemşire, sağlık memur, sağlık teknisyeni gibi unvanlardaki personeller; Tıbbi Sarf Birimi, Biyomedikal Depo benzeri yerlerde görev yapıyorlar. Bu personeller tedavi ayağında görev aldığından, fiili hizmet zammı ödenmesi gerekiyor mu? Biyomedikal Depo tıbbi cihazlarla...
  27. Çözümlendi | Kilitli Mys Sgk Emanet Borcu Onaylamıyor

Merhaba. Sgk Emanet kısmından, Memurların ve 4/b sözleşmeli personellerin fiili hizmet zammı ödemelerini, borç sorgula yapıp, ilgili bildirgeyi seçerek yaptığım kaydet işleminden sonra "Sgk emanetleri Borç Id İle İşlem yapamaz." hatasını alıyorum, ne yapmam gerekir.
  28. Mutemet Arşivi ÇKYS Toplu İş Sözleşmesi Fark Hesaplama Rehberi (2021)

Çkys Fark hesaplamayla ilgili Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'nün rehberi. İl sağlık whatsapp grubundan bir arkadaş paylaştı. TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ VE ÜCRET FARKLARI ÇKYS Toplu iş sözleşmesinden kaynaklı fiyat farkı͖ İşçiye verilen ücret ve sosyal haklar ile sosyal güvenlik mevzuatı uyarınca işveren...
  29. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Doktor Sürekli Görev Yolluğunda Hangi Derece Kademe Esas Alınır

Merhabalar. Tıp Fakültesinden, hastanemize atanan Araştırma Görevlisi doktorun; eski derece/kademesi 5/4 iken, atamayla birlikte yeni derece/kademesi 2/2 si ve ünvanı uzman doktor oluyor. Sürekli görev yolluğunu eski derce kademesine göre yaptım. Yeni derece kademesine göre mi yapmam...
  30. Çözümlendi | Kilitli 696 Khk Ile Kadroya Geçen Sürekli Işçinin Sosyal Yardım Ve Kıdem Tazminatı Hesaplamasında Bir Yıl Için Kaç Gün Verilecek

Merhabalar. 12.04.2021 tarihinde emekli olan 696 Kanın Hükmünde Kararname ile 375 sayılı KHK eklenen geçici 23. madde kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçiş yapan sürekli işçinin kıdem tazminatını şu şekilde hesapladım. Geriye dönük 1 sene içinde aldığı tutarların ortalamasını alarak hesaplama...
  31. Çözümlendi | Kilitli İşçilerin İdari İzin Günlerinde Mesai Saati Hesaplaması

Merhaba. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın yazısıyla; Kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 10 Mayıs 2021 Pazartesi ve 11 Mayıs 2021 Salı günleri tam gün, 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü yarım gün idari izinli sayılacağı bildirilmiş. Hastanemizde, İşçi puantajlarını saat...
  32. Çözümlendi | Kilitli Emekliye Ayrılan İşçiden Ödenen İkramiye Geri Alınır Mı

Merhaba. Toplu iş sözleşmesine göre Mart ayında sürekli işçilere 30 günlük ikramiye ödemesi yaptık. İşçi 12/04/2021 tarihinde emekliye ayrıldı. Ödenen ikramiyenin çalışılmayan günler için geri alınacağını düşünüyordum. Forumda konunun daha önce açılmış ve ikramiyenin geri alınmaması...
  33. Çözümlendi | Kilitli Yeni Atanan Memurun Genel Sağlık Sigortası

Merhabalar. Hastanemize 24.03.2021 tarihinde pratisyen hekim atandı. Personelin Sigorta Tescil Uygulamasından girişini yaptım. Personel daha önce Sağlıktan yararlanmak için sigorta ödüyormuş ve prim borcu varmış. Hastaneden kayıt alamamış. Sigorta Tescilden Sorguladığımda; son bir yılda 30 gün...
  34. Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçiler Heyet Raporu Aldıklarında İkramiye ve Sosyal Hakların Ödemesi ( Sağlık Bakanlığı)

Merhaba. 10.08.2020 tarihinde imzalanan toplu sözleşmeyle Sağlık Bakanlığında çalışan işçilere bazı haklar verildi ve bu sözleşmenin hükümleri halen devam etmekte. İşçilerin Heyet raporu aldıklarında, ikramiyelerin ve sosyal hakların nasıl ödeneceği konusunda emin olamadım. İşçi 10.11.2020...
  35. Çözümlendi | Kilitli Mys Sürekli Görev Yolluğu Bütçe Tertibi

Merhaba. Mys den yurtiçi sürekli görev yolluğu ödemesi yapacaktım. Harcama bilgi girişine girdiğimde, Alt program adı; Devlet Hastanesi Hizmetleri 480 kodunun olmadığını gördüm. Ödeme Emirleri Detayında, Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğu kaleminde, Bütçe Tertibinde hiç bir kod çıkmamakta. Ne...
  36. Çözümlendi | Kilitli 657 Memurluktan 4924 Sözleşmeliye Geçiş

İyi Günler. 23.12.2020 tarihi itibariyle 657 memurluktan, 4924 sözleşmeliye geçiş yapan doktora 23 günlük kişi borcu düzenleyip tebliğ ettim. Mal Müdürlüğüne üstyazıyla 23 günlük maaş keseneklerini gelir hesabına aldıracağım. 8 günlük Aralık maaşının Kesenekleri bildirirken ayrılış sebebini...
  37. Çözümlendi | Kilitli 5510 Terfi Farkı Keseneğini Yanlışlıkla 5434 Olarak Hesaplama

Merhaba. 5510 personelin terfi farkını yaparken,terfileri 5434 olarak hesaplattığımdan, %5 GSS (Kişi) keseneğini kesmemiş. (4924 personellerin maaşını Hastanenin Bilgi Yönetim Sisteminden yapıyoruz.) Ek Mahiyette bildirim yaparken hata verdi. %5 Gss kişi keseneğini göndermeden, toplam tutarı...
  38. Çözümlendi | Kilitli Memurlar Hakkında Genel Sorular (Hizmet Birleştirme, Emeklilik İkramiyesi ve Sendika Kesintisi)

Herkese Merhabalar. Forumda yer işgal etmemek için memurlarla ilgili 3 soruyu tek bir konuda sordum. Yardımlarınızı bekliyorum, Teşekkürler:) 1) Sendika Kesintisinin İadesi Personel, sendika üyeliğinden çekilmek için formu bize 09.11.2020 tarihinde teslim etti. Aralık ayı maaşından unutarak...
  39. Çözümlendi | Kilitli 5434 Kesenek Bildiriminde Hatalı Girilen Tc Kimlik Ve Emeklilik Sicil Numarası

Merhabalar. Bugün, ücretsiz izinden dönen memur, E-devletten Hizmet Dökümüne baktığında; Haziran 2020 döneminde farklı bir ismin yazdığını belirtti. Başka bir personelde E-devletten Haziran 2020 döneminde prim görülmediğini söyledi. Kesenek Bilgi Sistemine girdiğimde Haziran 2020 döneminde...
  40. Çözümlendi | Kilitli Kuruma Başlayış Öncesi Gelen Terfi ve Ünvan İçin Fark Bordrosu

Merhaba. Hastanemize, 17.11.2020 tarihinde başlayış yapan uzman hekim, daha önce Asistan olarak çalıştığından, Kasım ayı maaş ve sabitini buna göre eski kurumlarından almış. 06/11/2020 tarihli karar oluruyla; Personelin derece/kademesi; 5/1'inden 4/1'ine düşmüş ve ünvanı; tabiplikten, uzman...
Geri
Üst Alt