Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Temmuz 2020 münferit maaş hesaplatma

Kolay gelsin. 13 Haziran 2020 tarihinde göreve iade edilen personele Temmuz münferit maaş ödemesi yapacağım. Keseneklerde bir dönemden yapacağım sıkıntı olurmu. Birde 13 Haziranda başladığı için 2 günlük kıstını şimdilik yapmayacağım. Geriye dönük haklarını iade ederken tam aylık olarak...
  2. Çözümlendi | Kilitli 4/B Maaşında fazla oluşan Kümülatif vergi Materahının düşülmesi

Aralık ayında biraz çalışıp bedelli askerliğe gidip ocakta dönen personeller var. Ocak ayında kıst+Tam verildi. Aralık ayında aylık vergi matrahı tam işlendi fakat biz kişi borcu aldık heketmediği kısmı. Birde ocak ayında almış olduğu kıst maaş aylık vergi matrahına eklendi. Bu sebeple Temmuz...
  3. Çözümlendi | Kilitli Münferit maaş 569 sayılı duyuru hatası

Kadrolu münferit maaş hesaplarken " 569 sayılı duyuruya göre muhasebe birimlerince işlem yapılması gerekmektedir ^ hatası veriyor.
  4. Çözümlendi | Kilitli Ek ders matrah güncelle uyarısı

Kolay gelsin herkese. Bireysel ek ders yapıyorum. Güncellenmemiş matrah uyarısı veriyor. Matrah güncelle dediğimde ödeme henüz gerçekleştirilmediği için işlem yapılamıyor hatası veriyor.
  5. Çözümlendi | Kilitli Onaylanmış E-bildirgede Hatalı Meslek Kodu Güncelleme

Kolay gelsin herkese. Ağustos bildirgesini geçen hafta onayladım teslim ettim emanet çıkışları yapıldı. 5 kişinin meslek kodunu farklı girmişim. Bildirge son bildirim tarihi geçmediği için Sgk yazı yazmadan sistem üzerinden düzeltme imkanı varmı.
  6. Çözümlendi | Kilitli Vekalet maaşı muhasebeye gönderememe

Günaydın herkese. 3 gündür muhasebeye vekalet maaşını gönderemiyorum. İşlem sırasında hata oluştu uyarısı alıyorum. Bu Durumla karşılaşan varmı
  7. Çözümlendi | Kilitli 4/B Doğum öncesi çalışabilir raporu.

İlgili personel doğum öncesi için 29/06 da çalışabilir raporu aldı. Daha sonra çalışmakta zorlanınca 16/07/2019 da işgöremeklik raporu getirdi.ve doğum öncesi analık iznine çıktı. Sistemden sorguladığımda ek yapmış olduğum rapor çıktı fakat pek anlayamadım. 29/06-ile 15/07 arası çalışmıştırmı...
  8. Çözümlendi | Kilitli 4/B Doğum Öncesi Raporu Vizite İşlemleri

4/B Personel 16/07/2019 da doğum öncesi izne ayrıldı. Vizite sisteminde rapor gözükmüyor. Doğum öncesi içinde raporun işlenmesi gerekmiyormu.Onun içinde iş göremezlik ödeneği alabilmesi için. Yoksa doğumdan sonra 122 günlük raporu birden mi girecekler. Sgk aradığımda işlenmesi gerekir felan...
  9. Çözümlendi | Kilitli Kamu Mali Sisteme geçişte 4/B Prim Ödeme Dekontu

2018/Nisan ayı Sözleşmeli prim tutarını mal müdürlüğü 19 Nisanda muhasebeleştirip göndermiş. Muhasebe işlem fişi var fakat KEÖS ten dekont bulamadılar. Sgk ile görüştüm 30 Nisana kadar tarattılar böyle bir tutarın olmadığını belirttiler. Yanlış hatırlamiyorsam 24 Nisandada bütünleşik kamu mali...
  10. Mutemet Arşivi 2019 Kurban Bayramı dolayısı ile maaşlar erken Ödenirmi?

Eğer böyle bir durum olursa Ağustos 5 te maaşları teslim etmek gerekir sanırım.
  11. Çözümlendi | Kilitli 4/B Personel- Kbs-Mys-Sgk Kesenek ve Ebildirge Yetki

Sözleşmeli personel olupta başlıkta belirtmiş olduğum gibi Kbs-Mys-Sgk Kesenek ve Ebildirge Yetkileri alan varmıdır.
  12. Çözümlendi | Kilitli Adalet Bakanlığı 4B Sözleşmeli Komisyon İçi Atama İşten Çıkış Nedeni

Selamün Aleyküm. Sözleşmeli Personelin hizmet sözleşmesinde Kurum adı yazmayıp , Adli yargı ilk derce mahkemesi yazdığından dolayı sanırım. komisyon içi atamalarında komisyon fesih kararı almıyor. İşten çıkış nedeni olarak işçi tarafından fesih seçeneği dışında uygun bir neden yok. 16 nakil...
  13. Mutemet Arşivi Aslı gibidir yapmak yetkisi

Maaşlara ek yaptığımız kanıtlayıcı belgeleri aslı gibidir yapma yetkisi müdüre mi aittir ? Biz yapabilirmiyiz.
  14. Çözümlendi | Kilitli Lojman su ve yakıt Hk

Günaydın. Kurumumuz içerisinde bulunan lojman il özel idare ye ait. Diğer kira olarak kesiyorum. Suyu ve yakıtı kurumumuz tarafından karşılanıyor bunları keseceğim bu para il özel idareyemi ait olacak kiranın üzerine mi eklemeliyim. Yoksa diger çeşitli alacaklardan mı kesmeliyim maliyeye gelir...
  15. Çözümlendi | Kilitli Terhis sonrası gss çift döneme rastlaması

Günaydın herkese. Personel 1 Haziran Terhis tarihi, işe başlaması 1 Temmuz. Mayıs dönemi için 13 günlük Haziran dönemi için 16 günlük gss hesaplaması yapıp Mayıs ve Haziran için ek mahiyette bir dönem için ayrı dönemler halinde kesenek göndermeyi düşünüyorum. Ödemesinide tek ödeme emrinde...
  16. Çözümlendi | Kilitli 3.40.05.1.3.3 Sürekli görev yolluğu tertibi

Selamün aleyküm. Başlıkta belirtmiş olduğum sürekli görev yollukları bütçe tertibi raporlarda gözükmüyor. Ödeme sürecinde var fakat seçince ödenek tanımlı değil uyarısını veriyor.Bakanlık bütçeyi aradım 1 lira gönderdik şimdi dediler cuma günü. Otomatik bütçe tertibi raporlara düşer diye tahmin...
  17. Çözümlendi | Kilitli 1/3 Maaş İadesi Ödeme Emri Sgk Bütçe Tertipleri

5434 Tabi Personele Geriye dönük 1/3 maaş iadesi yapıyorum. Devlet Payı Sosyal Güvenlik Primi ve Sağlık Primi ödeme emri kalemlerini Mys de göremiyorum. Temel maaş, taban aylığı vs vs var fakat Primler ile alakalı sadece şu bütçe tertibi var (Sosyal Güvenlik Primi Ödemeleri Gecikme Cezası ve...
  18. Çözümlendi | Kilitli Geriye dönük ek ödeme

Cetvelden ek ödemesini 85 ten 90 a çıkarmayı unuttum bir personele geriye dönük 12 aylık ek ödemesini verirken manuel bordro girişinden her ay için ayrı bordro oluşturarakmı girmeliyim 5 puan karşılığı ücreti, yoksa toplu halde mayıs ayı diyerek girsem olurmu. Ek ödeme Sgk prim kesintisine...
  19. Çözümlendi | Kilitli Muhasebata Çağrı Açma

Naklen tayin olan sözleşmeli bir personelin vardı. Kbs den naklen geçme yapmıştım. Fakat o zamanlar 14 günlük fark zamanı olduğundan fark bilgi giriş ekranı kapalıydı ordan naklen geçemeye alamadım. Açıldığından denedim ilgili kişi şu an başka kurumda gözükmektedir uyarısı verdi. Temmuzda fark...
  20. Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Fark Bilgi Girişi

Ocakta başlayan 12 sözleşmeli personel şu an itibari ile 14 günlük fark bilgi girişinde gözükmüyor.Kontrol eden varmıdır kendisinden
  21. Çözümlendi | Kilitli Malülen emekli olan Sgk çıkış kodu ne olmalıdır?

İyi günler . Malülen emekli olan personelin ayrılış bildirgesi verirken neden olarak emekli ve resen emekli var. Malülen emekli gibi bir seçenek yok. Ne seçmeliyiz acaba
  22. Çözümlendi | Kilitli Mys Geçici Görev Yolluğu Başlangıç Bitiş Tarihleri

İyi günler. 10-14 Mayıs arası personelin yolluğunu yaparken gidiş geliş olmak üzere yolluk veriyorum. E-devletten yaparken gidiş tarihi 9 Mayıs olarak yapıyoruz. Dönüş tarihi ise personel ayın 10 nunda akşam dönüyor yine. Bu sebep dönüş tarihi olarak 9 mayıs giriyorum uygunmudur. Dönüşten...
  23. Çözümlendi | Kilitli 3 Haziran Arife Günü Göreve başlama.

Selamün aleyküm. 11 Mayısta askere gidecek 3 sözleşmeli 1 kadrolu personelim var. Terhis tarihleri 31 Mayıs Cuma. 3 Haziran Pazartesi arife günü göreve başlatabilirmiyiz. Diğer türlü bayramdan dolayı 1 haftalık kayıp söz konusu olacak.Komisyonla bu konuyu henüz görüşmedim.
  24. Çözümlendi | Kilitli Askerlik Kıst Maaş

Sevk tarihi 11 Mayıs 3 sözleşmeli personelim var. 10 Mayısta Mesai bitimi ayrılacaklar. Kbs den 10 mayısa kadar olan 26 günlük maaşını yapabiliyoruz sistem izin veriyor. Fakat maaşa ek herhangi bir evrak ekleyemiyorum sevk belgesi vs . Sgk nında askere gidecek 4/C lilerle alakalı şöyle bir...
  25. Çözümlendi | Kilitli 4/B İşten Ayrılış Bildirgesi 13 ve 33 Kod

Günaydın herkese. Resimde işaretlediğim alanları nasıl doldurmalıyım. Mesela şubat için 13 koddan 10 gün 670 TL verdiysem direk bu şekilde mi yazılacak . Yoksa 13 seçip 33 koddan verdiğim gün sayısını ve pek tutarı üzerine ekleyip tamamınımı yazmalıyım 30 gün olacak şekilde. Tek bir belge...
  26. Çözümlendi | Kilitli Geçmişe dönük maaşların kesenek bildirimi

Geriye dönük 5 aylık maaş yaptım ödeme belgesini çıkarttım. Muhasebeye göndermeden önce keseneklerin denemesini yaptım kesenek sisteminden miktarlar tutuyor. Gönder butonu aktif. Muhasebeye maaşı verecem fakat kesenek gönderirken yinede uyarı hata gibi birşeyler verirmi onun teretdütünü...
  27. Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Maaştan Mahsup Edilecek Tutar

Kolay gelsin geriye dönük 2017 ekim-kasım-aralık ve 2018 ocak- şubat ve mart için de 20 günlük kıst maaş yapıyorum. Kişiden sgk dökümü aldım. 70 gün özelde çalışmış bu zaman zarfında. Bundan ne kadar kesinti yapmam lazım miktar olarak. Hem sigortasını hem aldığı ücretimi. Bu yatmış olan sigorta...
  28. Çözümlendi | Kilitli 657 4/b Kbs ve Mys Şifresi

Geçici görevle kurumumuzda bulunan sözleşmeli bir arkadaş mutemetlik işlemleri için görevlendirildi. Mys den rol için ekleyemedim kendisini. Sanırım saymanlığa kayıtlı olmadığı için. Kbs den rol verebilirmiyim sizce maaş işlemleri için. Hem sözleşmeli hemde geçici görevli olması işi...
  29. Çözümlendi | Kilitli Geriye dönük kesenek Kıdem Ay Yıl Bilgisi

Disiplin nedeni ile 05.10.2017 tarihinde memuriyetten çıkarma cezası alan bir personelim vardı. O ay kişi borcu açtım(O sıra ödememiş kişi borcunu) keseneğide tam gitmişti kıdem ay yıl 040100 olarak. 4 Nisan 2018 de geri döndü. 11 gün Kıst maaş vede 15 nisan tam maaşını yaptım. Mart dönemine...
  30. Çözümlendi | Kilitli Asker gitme 1 günlük maaş

Kadrolu Personelin sevk tarihi Mart 16. Komisyon 16 sı itibari ile karar alırım diyor. Ayın 15 i için maaş hakediyor. Bu kişiye 1 günlük maaş yapsam ayrı bir dert. İcra, aile yardımı,kira kesintisi her şey var. Bide 1 aylık gss lazım eşi çalışmadığı için. İşin içinden çıkamadık bir türlü
  31. Çözümlendi | Kilitli Uzman öğretmen özel hizmet tazminatı

Kurumumuzda uzman öğretmen var. Özel hizmet tazminatı cetvellerde 1.derece 120,56 puan. Bu kişiye ististadan 140,56 girilmiş. Uzman olduğu için 20 puan ek tazminat veriliyormuş incelediğimde. Fakat bunun cetvelden 120,56 seçilip ek tazminat olarak 20 puan verilmesi gerekirdi diye düşünüyorum...
  32. Çözümlendi | Kilitli Kbs kıdem Ay/Yıl

06.06.2012 de sözleşmeli olarak başlayıp 15.10.2013 te memuriyete başlayan bir personel var. Kbs de 15.10.2013 olarak tarih var fakat altında kıdem ay yıl 6 yıl 9 ay olması gerekirken 8 yıl 8 ay gözüküyor. Büyük ihtimal elle değiştirirken hata yapıldı. Bunun çözümü nedir kbs ve skg kesenek...
  33. Mutemet Arşivi Ocak Kesenek Borcu

Ocak ayı kadrolu kesenek ve sözleşmeli bildirge halen borç gözüküyor düşümü yapmamışlar.
  34. Çözümlendi | Kilitli MYS ve KBS muhasebeye gönderme hatası

Muhasebeye gönder dediğimde oturum bilgileri arasında muhasebe birimi bulunamadı hatası veriyor.
  35. Çözümlendi | Kilitli Kbs Agi yararlanıyor seçeneği

Personelin bekar 89 doğumlu kızı çocuk yardımından yararlanıyor. Agiden yararlanmıyor gözüküyor. O kısımdaki kutucuk kırmızı işaretli.Yararlanıyor yaptım yine kırmızı. Burada bir ayrıntı var gibi .
  36. Çözümlendi | Kilitli Kefalet giriş aidatı

Taşınır kayıt yetkilisine kefalet giriş aidatı eklemeden direk kefalet kesiliyor işaretledim. 575 mali sorumluluk zammını verdi. Kesinti kısmından giriş aidatı deyince zaten kesiliyor diye uyarı verdi. hemen ön sayfadan kesilmiyor işaretledim giriş aidatı yaptım kesinti kısmından. Fakat ön...
  37. Çözümlendi | Kilitli Kaloriferci meslek kod seçimi

Sözleşmeli kaloriferci kbs unvanı destek personeli olarak seçtim. Sgk işe giriş bildirgesinde destek personeli(yardımcı hizmetler) var birde kalorifer ateşcisi var en uygun.hangisi olmalıydı sizce
  38. Editörün Seçimi Terhis tarihi ile göreve başlama arasındaki Gss ödemesi Anlatım.

BAKMAKLA YÜKÜMLÜSÜ OLMAYAN MEMURUN TERHİS SONRASI GSS ÖDEMESİ Tamamen kendi denediğim yöntemdir. Başka bir bir yolunu bilen değerli mutemetlerimiz vardır illa ki. Örnek 1 : Terhis tarihi 15 ekim göreve başlama 17 ekim olsun. (15-16 için 2 günlük gss hesaplayacağız) En son askere gitmeden...
  39. Çözümlendi | Kilitli 5510 14 günlük fark kesenek maaş ödeme tarihi

Günaydın Herkese. Ayın 21.01.2019 da 14 günlük farkların keseneğini yaptım. Maaş ödeme tarihi olarak 15.01.2019 seçmişim sıkıntı olurmu
  40. Çözümlendi | Kilitli Aralık Sgk Mahsup

Aralık ayı primleri Mal müdürlüğü tarafından yıl sonu kapatma işlemleri olacak diye erken gönderildi. Askere giden personellerden dolayı 1500 lira kadar mahsup yapmam gerekliydi yapamadım. Bildirgeyi yaptım daha onaylamadım. 1900 lirada fhz farkı çıktı. Bu mahsup yapamadığım kısmı 1900 lira...
Geri
Üst Alt