Arama sonuçlarınız

1. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Güvenli̇k Kartı İptal Edi̇len İşçi̇ni̇n 90 Gün Sonunda Ki̇mli̇k Kartı İbraz Edememesi̇ Nedeni̇ İle İşten Ayrılışı

Kurumuzda güvenlik görevlisi olarak çalışan işçinin emniyet tarafından güvenlik kartı iptal edilmiş ve işçinin sözleşmesi 90 süre ile askıya alınmıştı. 90 günlük süre sonunda kimlik kartını ibraz edememesi nedeni ile sözleşmenin fesih edilmesi kararı yazılı atama kararı geldi. Bu işçiye işten...
  2. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 5434 Tabi̇ Personeli̇n Ek Göstegesi̇

5434 sayılı kanuna tabi 1/4 Derece kademede ki hemşire lise mezunu hemşiredir. Daha sonra lisans tamamlama hakkını kullanarak kamu yönetimi lisans programını tamamlamış. ve diplomasında ''Lisans programını tamamlayarak ön lisans diploması alarak mezuniyet (sadece ön lisans derecesinin...
  3. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 4/B'den Mahkeme Kararı İle 657 Statüye Geçen Personel Tekrar Mahkeme Kararı İle 4B Ye İadesi̇

Kurumumuza naklen tayin olarak gelen Hemşire nakil geldiği hastane de 4B sözleşmeli personel olarak çalışırken dava açarak 657 statüye geçmiş ve buna istinaden tayinle kurumumuza gelmiştir. Şubat da bize başlayan hemşire için haziran ayın tekrar mahkeme kararı gelmiş ve karar da 657 kadrosunun...
  4. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Askerli̇k Terhi̇s İle Göreve Başlama Arası Gss Bi̇ri̇m Bi̇lgesi̇ni̇n Son Gönderi̇m Tari̇hi̇

Personel 01.05.2022 tarihinde askerden terhis oldu göreve ise 23 mayıs da başladı. Biz 09.06.2022 tarihinde gss bordrosu oluşturdum. Bildirge gönderirken maaş ödeme tarihi girilmediği için SSK yı aradım ödeme tarihi girdirip cezayı kaldırtmak için fakat görevli memur maaş ödeme tarihine göreve...
  5. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli e-Vizite Ekranı Rapor Başlama Gününün Yanlış Olması

doğum öncesi rapor alan işçi ; 12.04.2021 tarihinde raporu başlıyor ve 14.04.2021 tarihinde bitiyor. 15.04.2021 tarihinde doğum sonrası bailyor. fakat ben doğum öncesi onaylamak için açtığım rapor başlama tarihi 15.04.2021 geliyor. Sgk yı aradım bizim ekranımızda doğru 12.04-14.04 arası diyor...
  6. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli FHZ Ekim Ayı Kesenek Bildirimi Sehven unutulursa

Ekim dss kadrolu personeli için fhz zammı ödeme emri kestim fakat Ekim ayı fhz keseneğini göndermeyi unutmuşum. Kasım fhz yaparken fark ettim ne yapabilirim nasıl ceza yemeden düzeltebilirim?
  7. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Covid-19 tedavisi gören yada karantina uygulanan sağlık personelinin fiili hizmet günü

Covid-19 tedavisi gören yada karantina uygulanan sağlık personelinin fiili hizmet günü hesaplanırken karantina ve tedavi süreleri çalışılmış gün olarak mı alınmalı yoksa tedavi ve karantina süresi çalışma gününden düşülmeli mi? Ek ödeme yönetmeliğin de karantina ve covid tedavisi görenlerin bu...
  8. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 4D işçi işten ayrılış nedeni

13.07.2004 tarihinden bu yana kurumumuzda çalışan 696 4D temizlik işçisi avukata giderek ihtarname veriyor. İhtarname de sağlık problemlerinden dolayı iş akdinin haklı sebeple feshine ve kıdem tazminatının 7 iş günü içinde ödenmesi aksi halde yasal yollara başvulacağı yazıyor. İhtarname 4...
  9. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 4D İşçi Maaş Hesaplamasında SGK Tavan Aşıyor Uyarısı

27 Temmuzda ücretsiz izni biten 4D işçi personel 28 Temmuz iş başı yaparak aynı gün istifa etti. 28 Temmuz için bir günlük hak edişi olan personelin 22 gün yıllık izni var. Bunu SGK tavanına takılmadan nasıl ödeyebilirim? ayrıca 29.01.2020 ile 27.07.2020 arasında ücretsiz izinde olan bu...
  10. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli İşkur işçisi yanluş iş yeri sicil numarasına işe bildirgesi verme nasıl çözülür acil

işkur tarafından atanan genel bütce ödemeli işçi sehven döner sermaye iş yeri sicil numarası üzerinden işe girişi yapıldı 18/06.2020 tarihinde 15 temmuz da maaş aldı bugün pirim bildirgelerini girerken fark ettim bugün de son gün nasıl çözebilirim?
  11. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli İstifa eden 4D işçinin kullanmadığı yıllık izni ödenir mi?

pandemi sürecinde sağlık sebepleri ile istifa eden 4D işçinin kullanmadığı yıllık izni ödenir mi?
  12. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Stajyer Öğrenci dava yolu ile geçmişe dönük staj ücreti ödemesi mahkeme harç gideri ve avukatlık ücreti

Stajyer Öğrenciler geçmişe dönük staj ücreti ödemesi dava açmış ve açılan dava sonucu ilamlı icra başlatılarak mahkeme harç gideri ve avukatlık ücreti sağlık bakanlığı adına başlatılıyor. Normalde bu ilamlı icra ödemelerini genel bütçeden MYS den yapıyorduk fakat maliye bakanlığının yazısı...
  13. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz izne ayrılan 4D işçinin prim bildirgede eksik gün kodu ve tediye ödemesi

1-4D işçi personelin doğum sonrası ücretli izni bitmiş olup 04.05.2020 tarihi itibari ile 6 ay ücretsiz izne ayrılan personelin nisan ayı (15 nisan 14 mayıs dönemi) için 15 nisan-04 mayıs istirahat 05 mayıs-14 mayıs ücretsiz izinde olduğundan e bildirgede eksik gün nedenini ne seçmeliyim...
  14. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz izinde olan personele sehven unutulan GSS primi

Kurumumuza naklen tayin gelip başladığı gün ücretsiz izne ayrılan personele KBS de GSS prim ödenir işaretlenmediği için bu güne kadar prim ödeme yapılmadı. Gecmişe yönelik bir yıl GSS prim ödemesini nasıl yapabiliriz. Cezai işlem uygulanır mı. Bordrosunu oluştursak keseneğe nasıl atarız?
  15. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 5434 OLMASI GEREKİRKEN 5510 HESAPLANAN MAAŞA NASIL İŞLEM YAPILIR

9 ocak da başlayan eczacıya sehven 5434 olması gerekirken 5510 maaş ödemesi yapıldı. 6 günlük kıstel ve tam maaş. kişiye maaş ödemesi yapıldı ama henüz kesenekleri gönderilmedi.Bu kişinin maaş ve keseneğini nasıl düzeltebiliriz yardımcı olur musun?
  16. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Geçmiş yıllar 5434 fiili hizmet hesaplama

12 nin 3 ü lise mezunu röntgen teknisyeni 15.06.1997-14.01.1998 yılı fiili hizmet hesaplaması nasıl yapılır elinde exel tablosu olan var mı sitede sayfa içeriğine ulaşılamıyor yazıyor arşiv konularında bir de yaparken nasıl bir yol izlemeliyiz?
  17. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli KBS bordro rapor dökümü alma hatası

KBS de 2020 ocak maaşının bordro rapor dökümlerini alacağım fakat aktif değil aynı sorunu yaşayan yada çözüm bulan var mı acaba?
  18. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Hastanede Eczacı, Eczacı Teknikeri ve Eczanede çalışan sağlık memuru fiili hizmet zammından faydalanır mı?

Hastanede Eczacı, Eczacı Teknikeri ve Eczanede çalışan sağlık memuru fiili hizmet zammından faydalanır mı? burada imalat dan bahsediyor buna istınaden hastanede ilaç dağıtım ve temini yapana verilmeyecek mi fhz mı? Eczanelar ve Eczaneler Hakkinda Kanun kapsammda saglik meslek mensubu sayilan...
  19. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Bir Yılda 5 defadan Fazla Rapor Alan 4D işçi Rapor Kesintisi

''İşçinin hastalık nedeniyle işe devam edemediği veya raporlu olduğu sürelere ait yılda 5 defayı geçmemek üzere SGK tarafından ödenmeyen ilk 2 günün ücreti işveren tarafından ödenir.'' buradaki 5 defadan kasıt 5 defa rapor alıp her raporunda 2 gün ödeyip 6. raporunu aldığında 2 gün ödememek mi...
  20. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli KESENEK SİSTEMİNDE FHZ YÜKLEME HATASI

Ekim ayı 5510 sonrası personel için fhz yüklediğim zaman ''Önceki Dönem Prim Kaydı Olmayan Personel Listesi : (12) kişi'' çıkıyor hatalı kaydı düzelt dediğim zaman ise '' Çalışanın bu döneme ait prim kaydı yok'' diyor ve FH gününü ve tutarını sıfır atıyor. ilgili personellere baktığımda eylül...
  21. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Röntgen ve laboratuvar çalışanlarına %50 artırımlı nöbet ödenecek mi

bu karar istinaden Röntgen ve laboratuvar çalışanlarına %50 artırımlı ödenecek mi
  22. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 4D İşçi Yarı Zamanlı Çalışma

Doğum izni sonrası yarı zamanlı çalışmaya başlayacak olan 4D işçi 10.10.2019 tarihinden itibaren yarı zamanlı çalışamaya başlayacak. 15 Eylül -14 Ekim maaşı için 10 Ekimden 14 Ekim arası 5 günlük yarı zamanlı çalışmayı nasıl verebilirim. Çalışma günü kaç Sgk günü kaç olmalı?
  23. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 4924 Sözleşmeli Dr. Bedelli Askerlik GSS Primi

Kurumumuzda 4924 statüde pratisyen dr. (evli eşi çalışmıyor) çalışmakta iken 28.09.2019 tarihinde ücretsiz izni ayrılarak askere gitmiştir. 4924 personel çalıştıktan sonra maaş aldığı için 15 Eylül-28 Eylül arası kıst maaş yapıldı. 1-GSS kaç gün üzerinden gönderilir? (30 gün mü yoksa sadece 21...
  24. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Stajyer Öğrenci Staj Ücreti İcra Takibi

2014/2015 eğitim öğretim yılı ve 2015 yaz dönemi ile 2015/2016 eğitim -öğretim yılı 2016 yaz dönemi stajını yaparak ücret almadığı için dava açan öğrenci eğitim -öğretim stajını başka ilde yaz stajını farklı bir il yapmıştır. Açılan davada karar ücretin ödenmesi için icra takibi başlatılmış...
  25. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 03.08.2018 TARİHİNDEN İTİBAREN FİİLİ HİZMET ZAMMI HİTAP SİSTEMİNE GİRİŞ

03.08.2018 tarihinde yayınlanan fiili hizmet zammı uygulamasına dair sgk nın 19.09.219 tarihli yazısı ekte. buna göre 03.08.2018 den bu yana yapılan fiili hizmet zamları HİTAP sistemine tek tek girilecek mi yoksa sgk sistemden mi çekecek? HİTAP sistemine yeni fhz bildirimi eklenmiş nasıl bir...
  26. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 4B Münferit maaş hesaplama hatası

kurumumuza naklen gelen 4B personelinin Eylül ayı münferit maaş hesaplamasını yaparken İşlem Sırasında Hata Oluştu. Lütfen Tekrar Deneyiniz.! Hata Kod:4KDRT hatası alıyoruz maaş hesaplamıyor. sorunun giderilmesi için ne yapabiliriz?sorun sistemsel mi yoksa veri girişi ekliğinden mi olabilir...
  27. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli KBS fiili hizmet muhasebe birimine gönderme hatası

Fiili hizmet bordrosu harcama yetkilisi onayından sonra muhasebe birimine gönderme de ''hata'' mesajı veriyor. Neden olabilir?
  28. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun açıklama

30 Ağustosun Cuma gününe denk geldiği için; Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanununda ''Bu Kanunda belirtilen Ulusal Bayram ve genel tatil günleri; Cuma günü akşamı sona erdiğinde müteakip Cumartesi gününün tamamı tatil yapılır'' ibaresi ne demek istiyor? Bu durumda tatil olması durumu...
  29. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Sağlık Bakanlığı açıktan atanan İşkur işçileri

Sağlık bakanlığına işkur ile atanan işçilerin maaşını neye göre yapıyorsunuz? nasıl bir sözleşme imzaladınız.? hakları diğer 4D işçiler ile aynı mı yoksa sadece asgari ücret verip başka sosyal hak verilmeyecek mi?
  30. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Devlet Hastanesinde Çalışan Asker (Asb.Çvş.) Lab. Teknikeri FHZ Hesaplaması

Devlet hastanesinde çalışan Asker (Asb.Çvş.)Lab. Teknikeri fhz nasıl hesaplıyorsunuz.? KBS fiili hizmet şablonunda Taz. tutarı 1.377,15 dir. Mauel bunun üzerine Sil.Kuv.Tazminat tutarını 1.265,48 da toplayıp şablona bu ikinin toplamını yazarak ve 7.5 den hesaplayarak yapıyorum ve fhz zammı...
  31. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 4B sözleşmeli personelin fiili hizmet zammı en fazla kaç gün bildirilir

4B li personelin fhz hesaplanırken gün en fazla kaç olmalı 5510 sonrası için 3.61 üzerinde olmuyor 4B içinde böyle bir gün sınırlaması var mı?
  32. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Rapor Alan İşçi Maaş ve İkramiye SSK Prim Tavan Aşımı

konu burada açılmış iken analık raporu olan personele 2 gün ödemesini yaptım ayrıca bu ay tediye primi de var bildirge de çalışma gününe 2 eksik gününe 29 girdiğimde toplam miktar 373,05 +1108,64 =1.481.69 oluyor fakat hata mesajı olarak 1.279,20 den fazla olamaz diyor. miktarı eksik girsem...
  33. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 4D işçi 3 ay analık izni sonrası hastalık raporu alan personelin e vizete onayı

4D 3 ay analık izni sonrası tekrar hastalık raporu alan personelin e-vizete onayında 3 aylık kazancı görüntülenemediğinden onay veremiyorum. Bu personel 3 ay analık izninde oldugundan sgk tarafından ödenek aldı. Bu raporu manuel nasıl onaylayabilirim kazancına ve tarihlerine ne girmeliyim?
  34. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli Doğum Öncesi Ve Doğum Sonrası izin de maaş ve bildirge

Doğum öncesi ve sonrası 8 hafta işçilerin çalıştırılmamaları esastır. Bu durumda bu süre zarfında işçilerin maaş ve bildirgeleri nasıl yapılacak?
  35. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 4D İŞÇİ (TAŞERON) GEÇMİŞ YILLIK İZİNLERİ

işcilerin geçmiş yıllardaki yıllık izinleri kadrodan sonra da aktarılabilir mi gecmiş 2 yıllık yada 1 yıllık iznini kullanabilir mi?
  36. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 2016-17-18 Sendika Ücret Zammı

Güvenlik şirketi ocak ayından itibaren 2016 dan 71 lira ücret zammı 2017 de 73 lira ücret zam mı ve 2018 de 81 lira ücret zammını asgari ücrete ek aynı maaş üzerinden diger sosyal haklarla alıyor. Bana bunun nasıl olduğunu gerekçesini anlata bilecek var mı? şimdi ben çkys de çsgb yayınladığı...
  37. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli YARI ZAMANLI ÇALIŞMA MAAŞI VE BİLGİRGESİ

doğum sonrası yarı zamanlı çalışan personelin 10.05.2018 tarihinde yarı zamanlı çalışması bitiyor. normalde maaş da sgk gunu 15 çalışma günü 15 yazarak maaş yapabilir ve ona göre sgk bildirgesini yapabilirdim fakat 15 nisan 14 mayıs maaş döneminde ayın onundan sonra tam çalıyor 15 nisan 10...
  38. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli ÇKYS GELİR TANIMLAMA VE BORDRO KESİNLEŞTİRME

1-Çkys gelir tanımlama sayfasını tamamlayan varsa ekran görüntüsünü atabilir misiniz? 2-çkys sisteminde bulunan bordro kesinleştirme işlemini yapıyormuyuz? bu işlem ne için yapılıyor? ayrıca vergi matrahı güncelle dediğim zaman geçmiş 3 aylık matrahı silip 13 günlük matrahı atması normal mi?
  39. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli TİS ve ÇOCUK YARDIMI

18 YAŞ ÜTÜ OKUMAYAN EVLAT İÇİN ÇOCUK YARDIM PARASI ÖDENİR Mİ? YADA ÇOCUK YARDIM PARASI ALMA KOŞULLARI NELERDİR.?
  40. Özlem Özarslan Taşkın

Çözümlendi | Kilitli 4D(696) YARI ZAMANLI ÇALIŞMA

doğum sonrası yarı zamanlı çalışmak için şirkete dilekçe vermiş personel 2 nisan sonrası mutemetliğe veya özlüğe dilekçe vermemiş ve tarafımıza bildirmediği için kendisine tam gün maaş ve pirim bildirgesi yapıldı. Burada tarafımıza tekrar dilekçe verdikten sonra mı yarım gün maaş yapacağız yoksa...
Geri
Üst Alt