Arama sonuçlarınız

1. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmen Vergi İstisnası

2025-2026 Eğitim Öğretim yılı eylül ayında ücretli ögretmenlerimiz göreve başladı.Öğretmenlerimiz göreve yeni başladıklarından dolayı net asgari ücretin %15 olan 3.315.70 TL vergi istisnasına göre mi işlem yapacağız doğrumudur acaba
  2. mehmetpetek

Editörün Seçimi 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Ödeneği

Arkadaşlar malum Milli Eğitim Bakanlığında çalışan öğretmenlere 2025-2026 hazırlık ödeneği 01.09.2025 tarihinden itibaren ödenmeye başlanacak.Fiilen görev yapan öğretmenlere ödenecek,ödedikten sonra ay içinde ücretsiz izinine ayrılan personel için artı birşey yapmak gerekir mi,yurt dışında...
  3. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ek Gösterge İadesi

Vhki kadrosunda 7/1 olarak çalışan personele sehven kbs de cetvellerde Tsk personelleri açılan 1500 Ek Gösterge seçilerek 1 yıla yakın ödeme yapılmıştır.Sonra fark edilerek hesaplaması yapılmış ve personele bilgi verilmiştir.Bu durumda ödeyecek personel için faiz başlangıç tarihi ilk ödendiği...
  4. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzine Ayrılan Personel Kişi Borcu

5434 tabi personelimiz hacca gitmek üzere 22.05.2025 mesai bitiminde ücretsiz izine ayrılıyor.23.05.2025-14.06.2025 tarihlerini kişi borcu olarak hesaplayıp iade alacağız.Eline emeğine sağlık kamil kamiloğlu yaptığı programdan yararlanarak kişi borcunu oluşturdum.Kişi için ücretsiz izin için %...
  5. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Teknisyen Ödeme Bilgileri

Meslek Lisesi mezunu olan personel görevde yükselme ile Teknisyen oluyor ve kadro derecesi olarak 9/1 ile göreve devam ediyor.Daha sonra personel 2020 yılında 4 yıllık Açıköğretim tarih bölümünü bitiriyor.Bu durumda olan personel için lise mezunu iken nasıl yüksek okul mezunu iken aşağıdaki...
  6. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Meb.de Öğretmen İken Farklı Kuruma Atanma

Meb'e bağlı okulda öğretmen iken farklı kurum olan üniversiteye atanan personel için neler yapmalıyız. 1-2025 Mart ayı maaşı peşin olarak ödenmiştir.Ayın 7 de ayrılırsa 7-14 Mart arası maaş iadesi almamız gerekir mi 2-Atanan personel 5434 sayılı kanuna tabi olduğu için sgk prim işlemlerinde ne...
  7. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Vergi İstisnası Formül Yardımı

A1 hücresi 0 ise B1 hücresi 3.315.70 TL kalan istisna yazılacak.A1 hücresi 5000 TL ise bunun % 15 vergi Matrahı 750 TL B1 hücresi aylık yararlanılması gereken 3.315.70 TL den 750 düşülerek 2.565.70 TL vergi istisnası kalacağı nasıl bir formülle yazılır acaba. A1 hücresi 0 ise yararlanılacak...
  8. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Mtsk Ödemelerinde Vergi İstisnası

Arkadaşlar kurumumuz personellerinden mtsk da görev alan personellerin ödemesinde ay bazında kalan vergi istisna tutarlarına göre işlem yapılmaktadır.Kurum dışından gelen görevli birkaç personelde sınavlarda görev almaktadır.Bu personeller için gelir vergisi kanununda belirtilen birden fazla...
  9. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu

İsviçre ye göreve giden öğretmenin süresi 31.01.2025 tarihinde görev süresi doldu.04.02.2025 tarihinde uçak ile İstanbula ve buradan da çalıştığı göre yerine döndü.Bu personele yolluk öderken giderken yapmış olduğumuz resmi gazetede yayınlanan yurdışı yolluk tutarlarına göre görevden ayrıldığı...
  10. mehmetpetek

Tartışma Kbs Ekders Evrak İşlemleri

Merhabalar arkadaşlar,kbs ekders ödemelerinde muhasebe müdürlüklerine okullardan gelen; ekders icmal,bordro ve banka listelerini ekleyerek gönderiyoruz.Genel müdürlük sayımız fazla olduğundan fazla bir şekilde evrak oluşuyor.Genel müdürlük bazında okullardan evrak istemeden kbs den toplu şekilde...
  11. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Emeklilik Durumunda 14 Günlük Maaş Farkından Yararlanma

Aralığın 30 da ücretsiz izine ve emekliliğe ayrılan personel için 14 günlük fark ödemesi yapılır mı acaba
  12. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Ekders,Ücretli Öğretmen Ve Diğer Personel Ödemeleri Yıl Sonu İşlemleri

Kbs de yayımlanan genelgeye göre ekders ve diğer ödemelerin 23.12.2024 mesai bitimine kadar ödenmesi diyor.Daha Kasım ayı ücretli öğretmen ve stajyer öğrenci ödemeleri ödenek olmadığı için yapılamadı,aralık ayı ekdersleri için 7 genel müdürlüktede ekdersler için yeterli ücret...
  13. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli İşgücü Uyum Programı (İup) Muhtasar Beyanname

İup kapsamında çalışan personeller içinde muhtasar beyanname verileceği söyleniyor.Deneyen var mı acaba,nasıl bildirilecek,hangi koddan bildirilecek,
  14. mehmetpetek

Sistemsel Sorunlar Kbs Ekders Hesaplama İşlemleri

Merhabalar arkadaşlar.Kbs de hesaplanan ekdersler hesapla seç kısmı Temmuz-Aralık görülmüyor.Genel bir sorunmu acaba.Sizler girebiliyor musunuz
  15. mehmetpetek

Programlar İşkur İşgücü Uyum Programına Ait Maaş Ödeme Bordrosu

mehmetpetek Kullanıcımız yeni bir kaynak oluşturdu: İşkur İşgücü Uyum Programına Ait Maaş Ödeme Bordrosu - İşkur İşgücü Uyum Programına Ait Maaş Ödeme Bordrosu Bu kaynak hakkında daha fazla bilgi ...
  16. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli İş Kur Uyum Programı (İup) 2024

Merhabalar arkadaşlar İşkur Uyum Programı tam olarak ne anlama geliyor acaba,sgk girişleri ve ödeme tutarları nasıl olacak,sigorta ödemesi nasıl olacak.Bilgisi olanlar paylaşabilirse
  17. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğu

Müdürlüğümüze bağlı aynı ilçede çalışan karı koca öğretmenin ataması farklı aynı il ve ilçeye çıktı.Bu durumda yolluk ödemesinde km tam olarak mı ödenir,yoksa birine yarım olarakmı ödenir.Atama eş durumuna göre atama değil normal atama olarak gidiyorlar.
  18. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Kıst Maaş

Kurumumuza 17.07.2024 tarihinde başlayan personel için sadece kıst maaş hesaplanabilir mi acaba,normalde 8.ayda kıst ve tam maaş vereceğiz bunda sıkıntı yok.Manuel olarak mys den de ödeyebiliriz bunda da sıkıntı yok.Kbs den yapılıp yapılamayacağını merak ediyorum.
  19. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kıst Maaş Kesenek Bildirimi

Müdürlüğümüze tayin yolu ile başlayan personel askerden dönmüş 24 Haziranda göreve başlamış ve daha sonra bizim Müdürlüğümüze atandı.Temmuz ayı maaşında kıst maaşı gözümüzden kaçtı ve ödenmedi.21 günlük kıst maaş yaparak ödemeyi yapacağız benim sormak istediğim yapılan kıst maaş keseneğini...
  20. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Üst Kadroya Atanan Personel Fark Ödeme Tutarı

Üst kadroya atanan personelin başladığı tarihe göre zamlar ve tazminatlara giren (Yan ödeme,öht,ek ödeme,ek tazminat vb.)kalemler mi kıst olarak mı ödenir yoksa bütün farka ait maaş kalemleri kıst olarak mı ödenir.
  21. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Programcı İken Şube Müdürlüğüne Atanma

Programcı iken 1/1 şube müdürlüğü kadrosuna atanan personelin özel hizmet tazminatı 155 ek gösterge 3600 yan ödeme 1100 ve ek 170 mi olması gerekiyor acaba,Teknik Hizmetler Sınıfından Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçtiğinden herhangi bir değişiklik yapılması gerekiyor mu acaba
  22. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Yurt İçi̇ Sürekli̇ Görev Yolluğu

Müdürlüğümüzde çalışan kadın sözleşmeli personelin tayini eşinin çalıştığı başka bir ile çıktı.4 yaşında çocukları var.Çocuk babanın üzerinde ama küçük çocuk olduğundan kadının yanında kalıyor.Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğunda çocuğuda göstermemizde sakınca olur mu acaba
  23. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Uzman Öğretmenin Şube Müdürü Olarak Atanması

Uzman öğretmen olarak çalışan personel görevde yükselme ile şube müdürü olarak atandı.Şube müdürü olduğunda 60 puan Uzman öğretmen tazminatından yararlanmaya devam edecek mi acaba
  24. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Büro Personeli Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde sözleşmeli büro personeli iken sağlık bakanlığına atanan sözleşmeli personele Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğu ödenir mi acaba
  25. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Mesleki̇ Ve Tekni̇k Okulları Dyk Gündüz Ve Dyk Gece Ekders Ödemesi̇

Müdürlüğümüz Mesleki ve Teknik Eğitimine bağlı okulların ekders ödemelerinde Dyk ücretleri ödeme emrinde 37.266.410.8453.13.70.01.01.01.50.04 bütçe tertibinde görünmektedir.Genel Müdürlükten Destekleme ve Yetiştirme Kursları Kapsamında Ödenen Ücretler - Memurlar...
  26. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Stajyer Öğrenci Ücret Ödeme Gün Sayısı

Merhabalar arkadaşlar. (3308 sayılı Kanun kapsamında mesleki eğitim gören öğrencilerin) Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları öğrencilerinin mesleki beceri eğitimi / stajyer öğrenci ödemelerinde 2024 Şubat ayı 29 çekiyor öğrenci 1 gün devamsızlık yaptığında ayı 30 gün kabul edip 29 günlük...
  27. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Eşlerden Birine Iş Akdi Veya Toplu Sözleşme Gereği Çocukları Için Yapılan Aile Yardımı Ödeneği Daha Düşük Ise, Yalnız Aradaki Fark Ödenir.

Merhabalar arkadaşlar kolay gelsin.Aşağıya eklenen kbs görüntüsünde Söz.Ger.Çoc.Yard.Para karşılığına tutar hangi hallerde giriliyor acaba.personelin 6 yaş üstü 1 çocuğu bulunmakta çocuk yardımı tutarı 250*0,760871=190,22 TL Kbs arayüzde Söz.Ger.Çoc.Yard.Para kısmına 89,90 TL giriş yapıldığından...
  28. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Fark Prime Esas Kazanç Toplamları 16.488.90 Tl Nin Altında Kalıyor

Arkadaşlar kurumumuzda çalışan memur ve hizmetli kadrosunda bulunan personellerin 2023 Aralık ve 14 günlük fark prime esas kazanç toplamları 16.488.90 TL nin altında kalıyor.Kesenek sistemi aralık ve 14 günlük bildirge ayrı girildiğinden sıkıntı yaşatmıyor .Tamamlama yoluna gitmemiz...
  29. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 15 Aralıkda Vefat Eden Personel 14 Günlük Maaş Farkı Ödenirmi?

Personelimiz 15 Aralıkta vefat etti.15 Aralık 14 Ocak arası personelin hesabına geçti.15 Aralıkta vefat ettiği için peşin olarak ödenen maaş iade alınmaz denildiği için iade alınmadı.2023 Aralık ayında maaş aldığı için 14 günlük fark hesaplamasıda yapıldı.Fark tutarı verilmemi mi yoksa...
  30. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Hemşire 7. Dönem Toplu Sözleşmeye Göre 10 Puan Ek Ödeme Alınıp Alınmayacağı

Müdürlüğümüzde çalışan 657 S.K.4/B kapsamında sözleşmeli hemşire olarak çalışan personel için 7. Dönem Toplu Sözleşmeye göre 10 puan ek ödeme alınıp alınmayacağı ile ilgili aşağıdaki açıklamaya göre yorumlayacak arkadaşlar tarafından bilgi verilebilmesi
  31. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 2023 Ödenek Üstü Harcamalar Da Kbs Ekders

Merhabalar arkadaşlar.Yıl sonu nedeniyle ile 2023 Aralık ayı ekderslerini kbs den yaparak muhasebeye gönder işlemi yaptık.Ödenek yetersiz uyarısı verdiği için ödemeler yapılamadı.Ödenekleri istedik ödenekler geldi,bundan sonra ne yapmamız gerekiyor acaba,malmüdürlügü ödenekler 2024 bütçesine...
  32. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Yapılan Ödemelerde Damga Vergisi İstisnası

Ek olarak eklediğim strateji geliştirme başkanlığının hakediş ödemelerinde damga vergisi istisnası ile ilgili yazı tam olarak ne anlama geliyor acaba
  33. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Hemşire Fhz İşlemler

Kurumumuza Kasım ayının 13 de sözleşmeli hemşire göreve başladı.2 günlük kıst ve tam maaş ödemesi yaptık.Fiili Hizmet hakkında birşey yapmamız gerekir mi acaba,daha önce bu konu hakkında hiç işlem yapmadım.Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.
  34. mehmetpetek

Sistemsel Sorunlar Mys2 E Belge İşlemlerine Vif Düşmemesi

Köy okullarımıza tkys ve mysw2 tanımlamaları ve yetkilendirme işlemleri yaptık.Tkys den taşınırları girdik ve vif gönder işlemi yaptık.Yaptığımız vif mysw2 e belge işlemlerine düşmemektedir.Aynı günde önceden tanımladığımız kurumların vif işlemi düşüyor ama yeniler düşmüyor.Bu konu hakkında...
  35. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli İşkur Personelleri Muhtasar Beyannamesi

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.İşkur personelleri için 01.09.2023 tarihli olan 1003A Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini hazırladım.Beyannameyi yükledim ve kontrol et dediğim de Paketin kontrol işlemi tamamlandı. 060264_9980538226_MUHSGK_15_01092023-30092023.xml adlı paket hatalı veya...
  36. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Yeni Işe Başlayan Sözleşmeli Personelin Vergi Istisnası Kaç Olmalıdır?

Gelir vergisi istisnası ile ilgili birşey sorsam.Şu anda gelir vergisi istisnası 11.402.30×20%=2.280.46 TL Yeni başlayan sözleşmeli personelin sözleşme ücreti 15.053.18 TL gelir vergisi Matrahı ise 12.945.73 oluyor.2023 Ağustos ayında göreve başladığını varsayarsak istisna tutarı %15 mi yoksa...
  37. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz Izin Sonrası Kesenek Pri̇m İade

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.Ücretsiz izine ayrılan personelimiz var da kişi borcunu düzenledim.Kesenek bilgi sisteminde iade tutarını kontrol ettim.İade edilecek tutarımız Kişi borcunda 401,69 TL buluyoruz.Kesenek Bilgi Sisteminde aylık izin gss tutarını 567,10 buluyor ve toplam kesenek...
  38. mehmetpetek

Mutemet Arşivi Malmüdürlüklerine Teslim Edilen Ekders Evrakları Ve Eklerine Hangi Belgeler Eklenmelidir.

Merhabalar kolay gelsin arkadaşlar.Müdürlüğümüze bağlı kurumlarda görev yapan personellerin ekdersleri dönem içinde okullar tarafından kbs ekders veri girişleri yapılıyor ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüze İcmal,bordro ve banka listesi 2 ayrı nüsha şeklinde gönderiliyor.Gelen evraklara göre...
  39. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Üniversite Öğrencisi Yaz Staj Ödemesi

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze 2 yıllık muhasebede okuyan öğrenci 07.08.2023-04.09.2023 tarihleri arasında 20 günlük yaz stajı için başlangıç yaptı.Site de biraz araştırma yaptım ama tam olarak anlayamadım.Daha önce bu konu hakkında işlem yapan arkadaşlar bilgi...
  40. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli̇ Personel Kıst Maaş

Mrb lar arkadaşlar kolay gelsin.Kurumumuza 19 Mayısta sözleşmeli personel başladı.Haziran ayında 20 Mayıs-14 Mayıs arası kıst olarak ve tam maaş ödemesi yapıldı.Haziran 15 de yaptığımız maaş ödemesinde doğal olarak tam maaş ödemesinde gelir vergisi istisnası uygulandı.Yapılan kıst maaşda ise...
Geri
Üst Alt