Arama sonuçlarınız

1. iconium

Programlar Geriye Dönük Engellilik İndirimi Hesaplama Programı

ellerinize sağlık sağolun varolun
  2. iconium

Çözümlendi | Kilitli 14 Ocakta ayrılan personelin 14 günlük fark maaşına ait bildirge

Önceki bildirgeyi iptal etme opsiyonunu bulamadım maalesef.
  3. iconium

Çözümlendi | Kilitli 14 Ocakta ayrılan personelin 14 günlük fark maaşına ait bildirge

Merhaba. Kurumumuzda 4/B statüsünde çalışan bir personel 14.01.2021 tarihi itibariyle (14'ünde de çalışmış sayılarak) ücretsiz izin kullanmak üzere görevinden ayrılmıştı. 2020/12 dönemine ait bildirgeyi 14 günlük fark maaşı eklemeden daha önceden vermiştim. 2021/01 dönemine ait bildirgenin...
  4. iconium

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin nedeniyle sözleşmesi feshedilen personelin sağlık sigortası

Merhaba. Kurumumuzda sözleşmeli olarak çalışan personel 15.01.2021 tarihinden itibaren çocuğu nedeniyle ücretsiz izne ayrıldı. Başka bir deyişle ücretsiz izin hakları olmadığı için daha sonra yeniden çalıştırılmak üzere sözleşmesi feshedildi. Bildiğim kadarıyla ücretsiz izinli olduğu dönemde...
  5. iconium

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçinin yeni işyeri dosyasına nakli ve işten ayrılış bildirgesi

Değerli arkadaşlar. Bugün (20.11.2020) eski dosyadan 31.10.2020 ayrılış tarihli ayrılış bildirgesini verdim. Ayrılış kodunu da 16 yani "aynı işverene ait başka işyerine nakil" yaptım. Nakil gideceği sgk işyeri sicilini yazdım. Yeni işyeri dosyasından da nakil geldiği yerden 01.11.2020 itibariyle...
  6. iconium

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçinin yeni işyeri dosyasına nakli ve işten ayrılış bildirgesi

Yapacak birşey yok hocam ödeyeceğiz mecburen. Sürekli işçinin 15 Ekim - 14 Kasım maaşını ödedik. 01 Kasım itibariyle yeni işyeri dosyasına nakil yapılacak. önce bildirgesini verip nakil mi yapmak gerekiyor? yoksa nakil yaptıktan sonra mı bildirge veriliyor?
  7. iconium

Merhaba. Kurumumuzda çalışan 1 sürekli işçi, diğer sözleşmeli memurlarla birlikte aynı SGK işyeri dosyasında idi ve bildirgeleri diğerleriyle birlikte veriliyordu. Son iş kolları yazısı gereğince bu işçi için SGK'dan yeni işyeri dosyası açtırdık. eski işyeri dosyasından 31.10.2020 itibariyle...
  8. iconium

Mutemet Arşivi 696 Khk Kapsamındaki İşçilerin İş Kolları Güncellemesi

Değerli arkadaşlar. Ben de sözleşmeli personel ile aynı işyeri dosyası içinde bulunan sürekli işçiyi nakletmek için yeni SGK işyeri dosyası açtırdım. Nakil işlemi gerçekleştirebilmek için çıkış tarihini 31.10.2020, işten çıkış sebebini ise 16- Sözleşme sona ermeden sigorktalının aynı işverene...
  9. iconium

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin Dönüşü Münferit Yapılan Maaşta fazla kesilen GSS primi

Sayın iduru nun tarif ettiği şekilde yaparak çözdüm. EMSAN veriyi indirdim. Ağustos ayından 1 günlük keseneği Ek Mahiyette Sadece Bir Dönem'den yaptım. Eylül ayından ise toplu olarak yansıyan emsan verisinden diğer kişileri sildim, sadece bu kişininki kaldı, onu da o haliyle gönderdim. Sadece...
  10. iconium

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin Dönüşü Münferit Yapılan Maaşta fazla kesilen GSS primi

Merhaba. Bir personelim ücretsiz izin sonrası 14.09.2020 tarihi itibariyle görevine başladı. Toplu maaşa yetişmediği için ayın 15'inden sonra kendisine 1 gün kıst + tam olarak münferit maaş yaptım. 1 günlük kıst verilen maaşın bordrosunda GSS Kişi ve Devlet kesintileri olan 8.46 + 5.64 olarak...
  11. iconium

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzinden Dönen Memur (5510) GSS Primi

Merhaba Değerli Arkadaşlar. Ücretsiz izin sonrası 14.09.2020 tarihinde göreve başlayacak 5510 Sayılı Kanuna tabi personelim var. 15'inden sonra kendisine münferit maaş yapacağım. Ancak; bu ay toplu maaş hesaplaması yaparken önceki aylarda olduğu gibi kişiden GSS primi kesiliyor. Bu personele...
  12. iconium

Çözümlendi | Kilitli Kişi borcunda SGK'dan iadesi istenecek primler

Ben de tüm tutarların SGK'dan iade isteneceğini düşünüyordum, ancak kişi payları kişiden kesildiği için kişiye iade edilmesi gerekmiyor mu? yoksa devlet kişi payını da kişi namına yatırdığı için kendi mi alıyor. mantığını kavramak için soruyorum.
  13. iconium

Çözümlendi | Kilitli Kişi borcunda SGK'dan iadesi istenecek primler

Merhaba. Askere giden sözleşmeli personele kişi borcu çıkardım. Aşağıdaki excel tablosundaki SGK'dan istenecek tutarın hepsi mi Hazineye iadesi istenecektir. Yoksa kişi payları olan % 9 ve %5 oranındaki kesintiler kişiye, kalanları ise Hazineye mi iade edilecektir.
  14. iconium

Programlar 5434-5510 Kişi Borcu Hesaplama Programı - Vergi İstisnalı - Kesenek Sistemi Prim Iadeye Uyumlu

Teşekkürler. Artık bakanlığımızdaki sayfadaki uzman arkadaşların yapmasını bekleyeceğiz.
  15. iconium

Programlar 5434-5510 Kişi Borcu Hesaplama Programı - Vergi İstisnalı - Kesenek Sistemi Prim Iadeye Uyumlu

Bu programı açığa alınan Hâkim - Savcı için kullanmak istedim, ancak Hâkim - Savcı maaş unsurları olmadığı için aşağıdaki gibi "giyim yardımı, denetim tazminatı, makam ve görev tazminatı" yazan yerlerin ismini değiştirdim. Böyle olunca da hesaplama gelir vergisinde hata yaptı. Acaba bu unsurlar...
  16. iconium

Çözümlendi | Kilitli Kişi borcunda kesilmesi gereken gelir vergisinin fazla çıkması

Bahsettiğiniz oran aşağıda eklediğim KBS ekran görüntüsündeki yazan "47" galiba hocam. Exceldeki değişikliği son aşamada sizden istesem ayıp etmiş olmam sanırım. :laugh: ne şekilde yapabileceğim konusunda fikrim yok. Teşekkür ederim. 1597996660 Kişi borcu hesap cetvelinin orijinalini şu...
  17. iconium

Çözümlendi | Kilitli Kişi borcunda kesilmesi gereken gelir vergisinin fazla çıkması

Maaşın yarısı mı ödenir diyorsunuz. O halde Ağustos ayında verdiğimiz 2/3 maaş da yanlış. KBS'de "tutuklanan - gözaltına alınan (1/2 Hakim / Savcı)" seçeneğini işaretlememiz mi gerekiyordu? O halde Ağustos ayından da kişiye borç çıkaracağız. Çünkü 2/3 maaş verdik. NOT : Sayfa korumasını...
  18. iconium

Ağustos ayı bordosunun fotoğrafını ekledim Eren Bey.
  19. iconium

Çözümlendi | Kilitli Askerden dönen sözleşmeli personelin e-bildirgesi

Merhaba. Askere giden sözleşmeli personelin SGK çıkışını yapmıştım. 22.07.2020 tarihinde askerden döndü, Ağustos maaşıyla birlikte 22.07.2020 - 14.08.2020 tarihleri arasındaki kıst maaşını verdim. Kıst verilen maaş Temmuz dönemine ait olduğu için Ağustos bordrosunda kişiye ait kıst bölümden...
  20. iconium

Eren Bey asgari geçim indirimi tutarını ilgili yere yazmamışım, onu yazınca tutarlar değişti ancak yine de gelir vergisi yüksek çıkıyor, yeni dosyayı aşağıya ekliyorum. İlgiliniz için teşekkürler.
  21. iconium

Merhaba. 10 Temmuz'da açığa alınan ve 15 Temmuz maaşını yaptığım bir Hâkim'in kişi borcu cetvelini aşağıdaki excel tablosu ile düzenledim. Ancak excel tablosunda gelir vergisi kısmında kesilen ve kesilmesi gereken miktarlarındaki tutarsızlık kafama takıldı. Kişinin bordrosunda gelir vergisi...
  22. iconium

Çözümlendi | Kilitli %100 artış için karşılaşılan kesenek hatası

Hocam kişinin terfisi ana ekrandan değil yerinden yapılmış, hatanın kaynağı daha önceki terfilerin aşağıdaki resimde görüldüğü üzere yapılmamış olmasından kaynaklı olabilir mi? dediğiniz şekilde geçen ayki bordroda yazan kadro ve derecesini ve ek göstergesine göre doldurdum. (sarı ile...
  23. iconium

Programlar 4/B Kişi Borcu Hesaplama Programı

e-bildirgede gelir vergisi ve damga vergisinin matrahıyla ilişkiyi kuramadım, af buyrun. düşülecek olan nedir ve nereden düşülecektir.
  24. iconium

Programlar 4/B Kişi Borcu Hesaplama Programı

Merhaba, sözleşmeli personelin kişi borcunda aşağıdaki resimde Hazineye Aktarılan Tutar (Fazla Kesilen GV+DV) bölümündeki tutarla ilgili nasıl bir işlem yapılıyor. SGK'dan istenecek tutar ve kişiden alınacak tutar hazineye yatıyor. Fazla kesilen GV + DV zaten Hazinede olduğu için herhangi bir...
  25. iconium

"kişinin terfi ve derecesini bir önceki ay ile eşitlemeyi" nasıl yapmam gerekiyor? tam anlayamadım. tutarlar ile mi oynayacağız?
  26. iconium

Merhaba değerli arkadaşlar. 5434'e tabi 3 personelin keseneklerini bildirirken %100 artışla alakalı olduğunu düşündüğüm aşağıdaki hata ile karşılaşıyorum. Ödeme emri SGK toplamı 5.539,09 TL Hatalı kayıtları düzelt dediğim zaman da 5.609,51 TL'ye yükseltiyor. Çözümü konusunda yardımcı...
  27. iconium

Çözümlendi | Kilitli 5510 Sayılı Kanuna Tabi Açıkta Bulunan Hâkimin Keseneği

Problemi çözdüm. Bildirimi son gün tamamladım. Durum koduna açıkta olduğu için "A" yazmak yeterli olmayıp, bunun yanı sıra "K" da yazmak gerekiyor, yani iki farklı durum olduğu için "K-A" yazmak gerekiyor. Bu şekilde kabul etti.
  28. iconium

Çözümlendi | Kilitli 10.07.2020 tarihinde açığa alınan Hâkimin (5510) maaş, kişi borcu ve kesenek işlemleri

Hakîm ve savcılarda tazminat tutarı çıkmıyor. Diğer personelde çıkıyor. Ben de hata yok hocam. 1595519711 Hakîm ve savcılarda tazminat tutarı çıkmıyor. Diğer personelde çıkıyor. Ben de hata yok hocam.
  29. iconium

Çözümlendi | Kilitli 10.07.2020 tarihinde açığa alınan Hâkimin (5510) maaş, kişi borcu ve kesenek işlemleri

Hocam dediğiniz şekilde 30 gün yaptım. Şu anda kabul ediyor, yalnız orada P.E.K. 'te daha önce yazılan tutarın yarısını yazdığım tutar değil de hatalı kayıtları düzelt dediğim zaman kendi hesapladığı yani 2.906,57 TL'yi yazınca kabul ediyor. Bu tutarı nereden bulduğunu anlamadım. Hakim ve...
  30. iconium

Üstad açığa alınmadan önce tam maaşını yapmıştım. Dolayısıyla bu bordro tam maaşa ilişkin. yani 3/3 maaş. Buna göre ben yarısını yazdım. Sanıyorum prime esas kazançta bir problem var, ama çözemedim.
  31. iconium

Çözümlendi | Kilitli 5510 Sayılı Kanuna Tabi Açıkta Bulunan Hâkimin Keseneği

Değerli arkadaşlar. 10.07.2020 tarihinde 5510 sayılı kanuna tabi bir Hâkimimiz açığa alındı. Kişinin Temmuz 2020 maaşını verdik. Şimdi keseneklerini gönderirken primlerin 1/2 oranında gönderileceği için tam yaptığım maaştaki bordroda bulunan SGK primi tutarlarını ikiye böldüm ve tutarları...
  32. iconium

Değerli arkadaşlar, söylediklerinizi yaptım, ancak bu sefer kesenek sayfasında bir problemle karşılaştım. Açığa alınan Hâkimin keseneklerini gönderirken primlerin 1/2 oranında gönderileceği için tam yaptığım maaştaki bordroda bulunan SGK primi tutarlarını ikiye böldüm ve tutarları yazdım. prim...
  33. iconium

Merhaba değerli arkadaşlar. Hakimler ve Savcılar kurulu adliyemizde çalışan bir Hâkimi (5510) 10.07.2020 tarihinde açığa aldı. Kişinin Temmuz 2020 maaşını da yapmıştım. Bu kişiye 14 günlük maaş da verileceğinden KBS sisteminde 10 gün için tam, 4 gün ise 2/3 şeklinde maaş hesaplama imkânı...
  34. iconium

Çözümlendi | Kilitli MYS- Kimlik Yönetim Sistemi Giriş Yapılmıyor

Aynı durum bende de var, giriş yapıyorum, sistem atıyor kendi kendine.
  35. iconium

Çöp Kutusu Reklam bannerinin kaldırılması

Kullanıcıların yazdığı postun içine kare şeklindeki banner reklamı yerleştirmek hiç estetik değil. Sayfanın başka bir köşesine yerleştirilebilir, kullanıcının yazdığı alanı işgal etmek çok şık değil. adeta sen yazını şuraya yaz ben de senin alanına yerleşeyim dercesine kullanıcıların gözüne...
Geri
Üst Alt