Arama sonuçlarınız

1. Çözümlendi | Kilitli Şef Unvanında 3/3 Dereceye Geçen Personeller İçin 14 Günlük Maaş Farkı Tutarlarının Farklı Hesaplanması

Herkese merhaba, kurumumuzda 2 adet Şef var. Bir tanesi Aralık ayında 3/3'ü oldu. Diğeri Ocak ayında 3/3'ü oldu. 14 günlük maaş bilgi girişi kısmında ikisinin de istisna kısmında Özel Hizmet Tazminatı 82 olarak yazıyor. Ancak hesaplama sonucunda birisinin 1361,18 TL iken diğerinin 765,74 TL...
  2. Çözümlendi | Kilitli 5510’A Tabi Personel Kesenek Bildiriminde Myo (%12) Hatası Ve Maaş Ödeme Emri Tutar Uyumsuzluğu

PEK Genel toplamı 33030'un üzerinde olanları %12'den hesaplamış bu doğru. 33030'un altında kalanları ise aradaki farkın %9'unu alması gerekirken %8'ini almış KBS. Sorun buradan kaynaklanıyor. Düzeltme için ödeme emri yapmam gerekecek sanırım.
  3. Çözümlendi | Kilitli 5510’A Tabi Personel Kesenek Bildiriminde Myo (%12) Hatası Ve Maaş Ödeme Emri Tutar Uyumsuzluğu

KBS'den raporlar kısmından aldığım görüntü bu. KBS %11 olarak hesaplamış direkt yazıyor 11 diye. %12 olması gerekiyordu. Sanıyorum ki text dosyasında hata yok baya baya böyle bir durum olmuş.
  4. Çözümlendi | Kilitli 5510’A Tabi Personel Kesenek Bildiriminde Myo (%12) Hatası Ve Maaş Ödeme Emri Tutar Uyumsuzluğu

Anladığım kadarıyla HYS'den ödeme emri yapacağız. Eksik kalan tutar kadar ödeme yapacağız ve sorun çözülecek. Son olarak örnek bir ödeme emri var mıdır bu işlemi nasıl yapacağız?
  5. Çözümlendi | Kilitli 5510’A Tabi Personel Kesenek Bildiriminde Myo (%12) Hatası Ve Maaş Ödeme Emri Tutar Uyumsuzluğu

Herkese merhaba, 5510 sayılı kanuna tabi 13 personelimizin kesenek bildirimini yaparken 6 personelde hata verdi. "Hatayı düzelt" butonuna bastığımda İşveren H. başlığındaki %12 MYO kısmında bu kişilere 10 ila 20 TL arasında değişen bir sayı ekleme yaparak düzeltiyor. Ancak Maaş ödeme emrine...
  6. Çözüm Bekliyor Çocuk Yardımı Hatası

Herkese merhaba, bir personelimiz naklen kurumumuza atandı. Kendisi eşinden boşanmış ve 72 aydan büyük 2 çocuğu var. Velayetleri kendisinde. KBS'de "Aile Bilgi Girişi" kısmında "Çocuk Yardımı" kısmını "Yararlanıyor" olarak işaretlediğimde ekteki resimde görüleceği üzere boşandığı kişi çocuk...
  7. Çözümlendi | Kilitli Ek Göstergesi Sehven 1500 Girilen Personelin Kbs'den Nasıl Düzeltilir?

Tam olarak dediğiniz gibi yaptım ve sorun çözüldü. Çok teşekkür ederim.
  8. Çözümlendi | Kilitli Ek Göstergesi Sehven 1500 Girilen Personelin Kbs'den Nasıl Düzeltilir?

Herkese merhaba, bir personelimiz nakil olarak kurumumuza geldi. Bu ayki maaşını ilk defa bizden alacak. Ek gösterge kısmının "0" olması gerekirken "1500" olarak seçildiğini fark ettim. Bunu bir türlü düzeltemedim. Nasıl bir yol izlemem gerekli? Lise Mezunu. Ünvanı V.H.K.İ. KBS'den nakil alan...
  9. Çözümlendi | Kilitli Memur Maaş Avans Kapatma Süresi

Herkese çok teşekkür ederim gerekli cevapları aldım
  10. Çözümlendi | Kilitli Memur Maaş Avans Kapatma Süresi

Herkese merhaba, bir kurumumuzda memur maaş avans kapatma işlemi 12/02/2025 tarihinde yapıldı. Malmüdürlüğü onaylayamıyor. Kişi borcu çıkartacaklarını söylediler. Sistem ondan sonra onaylama yapabiliyormuş. Gerekçe olarak da avans kapatma işleminin 01-14 Ocak tarihleri arasında yapılması...
  11. Çözümlendi | Kilitli Typ'li Personelin Vergi İndirimi Talebi

Bana da tuhaf geldi açıkçası şurada 1 ay kaldı program bitiyor. Nasıl bir vergi indirimi olacak ve ne işe yarayacak daha önce duymamıştım.
  12. Çözümlendi | Kilitli Typ'li Personelin Vergi İndirimi Talebi

Merhabalar, TYP programı kapsamında 15 Nisan'da işe başlayan bir personel bizden yani çalıştığı kurumdan çalıştığına dair bir yazı istedi. Bunu Vergi Dairesine verecekmiş onlar istemiş. Engelli indirimi alacağını söyledi. Ayrıca kendisinin engelli olduğunu söyledi. Program 25 Eylül'de sona...
  13. Çözümlendi | Kilitli Kıst Maaş Yapılması

Ayın 13'ünde yani 2 gün önce KBS'den "naklen gelen" kısmından kişiyi çektim kıst maaş yapmak için ama bu kişi Mayıs ayının toplu bordrosuna manuel olarak nasıl girdi bundan emin değilim. Toplu bordronun içinde adı görünüyor ancak rakam kısımları boş. Böyle bir durumu nasıl çözebilirim?
  14. Çözümlendi | Kilitli Kıst Maaş Yapılması

Evet, Mayıs ayı seçili. Münferit de personel numarası istiyor. Onu yazıyorum kişiyi buluyor. Maaş hesaplamaya basınca "Bu Birim/Kişi Bordrosu ONAY landığı için tekrar HESAPLAMA yaptıramazsınız..." şeklinde bir hata alıyorum.
  15. Çözümlendi | Kilitli Kıst Maaş Yapılması

Merhaba, kadrolu Hizmetli ünvanında bir personel çalıştığı kurumdan 26/04/2024 tarihinde ayrıldı ve 15 günlük mehil müddetini kullanarak 13/05/2024 günü kurumumuzda göreve başladı. Bu kişiye bugün kıst maaş yapacağım çünkü bugün ayın 15'i ve maaşını bugün alamadı ancak bir türlü kbs de hesaplama...
  16. Çözümlendi | Kilitli Mys Sgk Emanet Eşleşmesi Yapılmaması

Herkese merhaba, bu ayki kesenek bildirimlerini yapıp mal müdürlüğüne gönderdim ancak MYS sisteminde eşleştirme yapmayı unuttum. 31 Ekim günü Malmüdürlüğü bunu fark edip kendileri eşleştirme olmadan parayı SGK'ya göndermişler. Dekontları bana gönderdiler. Kesenek sayfasında ödenmedi olarak...
  17. Çözümlendi | Kilitli 31 Gün Olarak Maaşı Hesaplanan Personelin Kesenek Hatası

Merhabalar, 15/08/2023 tarihinde ilk kez memur olan bir personelimiz işe başladı. Kıst Maaş hesaplarken maaşını 31 gün olarak hesapladık KBS'de (15/08/2023 - 14/09/2023 tarihleri arası için). 15/09/2023 tarihinde de normal maaşını aldı. Ancak bu kişinin kesenek bildirimini yapmaya çalışırken...
  18. Çözümlendi | Kilitli Askere Giden 4/B Sözleşmeli Personelin İşten Ayrılış Bildirgesi

Yardımınız için çok teşekkür ederim. Benim açımdan konu çözümlenmiştir. 1686139610 Dediğiniz gibi yaptım ancak "Gün sayılarını kontrol ediniz" şeklinde bir hata alıyorum. Burada neyi düzeltmem gerekir sizce?
  19. Çözümlendi | Kilitli Askere Giden 4/B Sözleşmeli Personelin İşten Ayrılış Bildirgesi

Herkese merhaba, 4/B Sözleşmeli personelimiz 31/05/2023 tarihinde ücretsiz izne ayrılarak askere gitti. Bu personelin kişi borcu hesaplama programıyla kişi borcunu hesapladım. Ayrıca işyeri ayrılış bildirgesi de yapmam gerekiyormuş. 1- Bunu yaparken Mayıs ayı kısmında hak edilen ücret kısmına...
  20. Çözümlendi | Kilitli 4B Manuel Rapor Giriş Problemi

Tamamdır. Benim için konu anlaşılmıştır. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
  21. Çözümlendi | Kilitli 4B Manuel Rapor Giriş Problemi

Öncelikle mesajınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi arşiv kısmında girince raporu görebildim. Son olarak şunu sormak istiyorum. "Çalışmamıştır" diye işaretleme yaparken o seçtiğimiz tarih çalışmaya başladığı gün mü yoksa raporun son günü mü seçilmelidir? Yani 10/05/2023 günü başlayan 2...
  22. Çözümlendi | Kilitli 4B Manuel Rapor Giriş Problemi

Merhaba, 4/B'li personelimiz 10/05/2023 tarihinde 2 günlük istirahat raporu aldı. 12/05/2023 günü işe başladı. Raporu aldığında SGK sisteminden mail olarak da tarafımıza bildirildi. E-vizite sitesinde raporunu onaylamak için T.C kimlik numarasını yazdığımda raporu göremiyorum. Manuel giriş...
  23. Mutemet Arşivi Kbs De 4B Sözleşmeli Personelin Refah Payı (% 2,5)

4/B'liler için Refah Payı sekmesi açılmış ancak ben 2022/1 dönemi için bildirgeyi çoktan yaptım hatta ödemesi de yapıldı. Refah payı bildirgesi için nasıl bir yol izlemeliyiz?
  24. Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Eşin Çalışmamasının Bildirilmemesi Hk.

Agi dedim ama sanırım yanlış belirtmişim konuyu açarken. Eş yardımını kastettim aslında. Eş yardımını talep ediyor.
  25. Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Eşin Çalışmamasının Bildirilmemesi Hk.

Herkese merhaba, 657 4/a kadrolu memur bir personelimiz, eşinin 17/01/2020 tarihinde işten ayrıldığını ve 05/12/2020 tarihinde tekrar işe girdiğini ancak bu arada işsiz olduğu dönemi bildirmeyi unuttuğunu söylemektedir. Bu aradaki zaman için agi farkını talep etmektedir. Benim sorum şu; Bu...
  26. Çözümlendi | Kilitli Sgk 7326 Sayılı Kanun Yapılandırma Mys Sorgulama Hatası

Bu videoların hepsini izledim bu videolar emanet modülüyle ilgili. Benim sorunum MYS odeme emri ile ilgili. Biraz daha bekleyeceğim belki düzelir kendi kendine. Konuyu kapatabilirsiniz. Ilginiz için teşekkür ederim.
  27. Çözümlendi | Kilitli Sgk 7326 Sayılı Kanun Yapılandırma Mys Sorgulama Hatası

Hata aldığım MYS Ödeme emri sayfası bu. Konuyu açarken bu resmi paylaşmıştım. Ikinci mesajımda SGK emanet sayfasında yapılandırmanın gözüktüğünü anlatmak için SGK emanet sayfasından resim paylaştım.
  28. Çözümlendi | Kilitli Sgk 7326 Sayılı Kanun Yapılandırma Mys Sorgulama Hatası

Benim asıl sorunum da bu zaten. Ilk mesajimda bahsettiğim gibi MYS de ödeme emri yapmaya çalışırken hata alıyorum. Bu hatayı nasıl asacagimi bulamadım henüz. Onaylık bir durumum yok.
  29. Çözümlendi | Kilitli Sgk 7326 Sayılı Kanun Yapılandırma Mys Sorgulama Hatası

SGK emanet kısmında borç sorgulandığımda bu şekilde bir borcum olduğu görünüyor. Sizce bundan sonra nasıl ilerlemeliyim? Ben MYS den Ödeme emri kesip malmudurlugune yevmiyelestirmeyi, oradan da emanet listesinde bunun gözükmesini sağlamayı ve böylece borç ve emaneti eslestirmeyi düşünüyordum...
  30. Çözümlendi | Kilitli Sgk 7326 Sayılı Kanun Yapılandırma Mys Sorgulama Hatası

Herkese merhaba, geçmişten gelen SGK borcumuz için 7326 Sayılı Kanun kapsamında borcumuzu yapılandırdık. MYS üzerinden 1. Taksitini ödemeye çalışıyorum. Ancak ekteki resimde de görüleceği üzere alt faaliyet kısmının altında Tckn/Vkn/ Sicil no kısmına ne yazarsam yazayım sorgulaya bastığımda...
  31. Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Engelli İndirimi Agi̇-Gelir Vergisi Uyumsuzluğu

Herkese merhaba, 657 Kadrolu Memur personelimiz 11/08/2020 tarihinden geçerli olmak üzere %43 engelli raporu aldı ve bu kişiye geriye dönük olarak vergi indirimi iadesi yapmaya çalışıyorum. Personel 21/04/2021 tarihinde bizden ayrılıp başka bir kuruma geçti. Bu siteden edindiğim excel tablosunu...
  32. Çözümlendi | Kilitli 5510 Ağustos Ayında Katsayı Farkı Çıkması

Herkese merhaba, Ağustos ayı için Emsan'dan txt dosyalarını indirirken farkettim. Ağustos ayında "5510 Say. Kanun (Katsayı farkı- Aylıksız İzindekiler Hariç)" dosyasında 8 personelimize ait bilgiler var. Geçmiş senelere de baktım. Normalde bu dosyanın boş olması gerekiyor. Daha önce böyle bir...
  33. Çözümlendi | Kilitli Harcama Yetkilisi Maaşı Muhasebe Birimine Gönderemiyor

Herkese merhaba, Kadrolu memurların Ağustos ayı maaşını yapmaya çalışıyorum. En son basamakta Harcama yetkilisi tarafından onaylıyorum. Ancak ardından "Muhasebe Birimine Gönder" butonuna bastığımda şöyle bir hata ya da uyarı alıyorum: "Kesinti alt türü sistemde bulunamadığı için işlem...
  34. Çözümlendi | Kilitli 4/B Sözleşmeli Personel 14 Günlük Fark Bildirgesi Hk.

Herkese merhaba, 4/B'li statüsünde çalışan iki personelim var. 2020/12 dönem e-bildirgelerini bundan bir kaç gün önce malmüdürlüğüne verdim. Onlar da parayı SGK'ya göndermiş. Ancak 2020/12'yi verirken 14 günlük fark bildirgesini içine dahil etmedim. Şimdi sorum şu: Bu fark bildirgesini 2021/01...
  35. Mutemet Arşivi MYS Kullanılabilir Ödenek Miktarının Değişmemesi Sorunu

O zaman geçici bir durum var. Bize has bir durum olmadığını öğrenmiş oldum. Teşekkür ederim.
  36. Mutemet Arşivi MYS Kullanılabilir Ödenek Miktarının Değişmemesi Sorunu

Herkese merhaba, MYS üzerinden 6 adet ödeme yaptım. Hepsi de farklı ödeme kalemlerinden. Bu ödemelerin durumunu sorguladığımda "ödeme tamamlandı" olarak da görünüyor ancak "kullanılabilir ödenek miktarı" kısmı hiçbir şekilde bir kuruş bile azalmadı. Hiçbir değişiklik olmadı. Önceden Mal...
  37. Çözümlendi | Kilitli Yemek Bedeli KDV Tevkifatı Hk.

Herkese kolaylıklar diliyorum. Elimde yemek bedeli olarak kesilen bir fatura var. Fatura detayları şu şekilde; Yemek Bedeli (KDV Hariç): 1.980,00 TL KDV (%1): 19,80 TL 5/10 KDV Tevkifatı: 9,90 TL Genel Toplam: 1989,90 TL MYS'de bu faturayı ödemek istediğimde aşağıdaki resimdeki gibi bir giriş...
Geri
Üst Alt