Arama sonuçlarınız

1. Mutemet Arşivi 696 Khk Kapsamındaki İşçilerin İş Kolları Güncellemesi

Tarım Bakanlığının yazısı. Bizde döner sermayeden maaş aldıklarından oradan 3 tane yeni sicil açıp girişlerini yapmıştık. Şimdi yeni tescil mi açacağız, nace kodlarına mı bakacağız anlamadık..
  2. Çözümlendi | Kilitli 375 KHK İş Kolu

Bakanlıktan aşağıdaki gibi bir yazı geldi. Taşeron olarak görev yapıp 375 sayılı KHK ile kadroya geçen personelimiz için maaşlarını döner sermayeden aldıkları için, döner sermaye işletmesi adına yeni 3 adet dosya açıp kişileri işe başlattık. Şimdi kontrol ettiğimiz zaman bu arkadaşları biz zaten...
  3. Çözümlendi | Kilitli Döner Sermaye Sigorta Tescil

Döner sermayemize il müdürlüğümüzde çalışan şef arkadaşımız asaleten sayman olarak atandı. Maaşını döner sermayeden alacak. Döner sermaye işletmesi için yeni kurum tescil açacağız. Keseneğide buradan gönderecekler. Göreve başlarken normal memur tayin gibi il müdürlüğü sisteminden çıkış yapıp...
  4. Çözümlendi | Kilitli 3713 sayılı kanunla göre Gazi Maaşı alan İşçi Ataması ve Maaş Kıstasları

Kesinti konusunda farklılık olacak, ben personel servisindeyim ama mutemet arkadaşla konuştuk. Yüzdeleri farklı olacak.
  5. Çözümlendi | Kilitli 3713 sayılı kanunla göre Gazi Maaşı alan İşçi Ataması ve Maaş Kıstasları

Sgk ile yaptığımız görüşme sonrasında 25 nolu seçeneği işaretleyeceğiz sonucuna vardık. Bilgilerinize.. İstisnai durum olarakta ; "4447 sayılı yasa uyarınca işsizlik sigortasına tabi olmayan sözleşmeli personel" işaretleriz dedik ama şimdi düşününce bu madde sadece sözleşmeli personel için mi...
  6. Çözümlendi | Kilitli 3713 sayılı kanunla göre Gazi Maaşı alan İşçi Ataması ve Maaş Kıstasları

Arkadaşlar müdürlüğümüze sürekli işçi kadrosunda işçi başlayacak. Gazi maaşı alan sürekli işçi ataması 3713 sayılı kanunla göre yapıldı. Sgk girişi yaparken 25 no mu seçilecek. Istisnai durum bildirilecek mi, yada girişte başka bir farklılık olacak mı normal girişe göre, tesekkurler...
  7. Çözümlendi | Kilitli Devlet Memurları İstirahat Raporu Görüntüleme ve İş Kazası

Arkadaşlar bu uygulama yetkisi bende idi, şimdi devredeceğim. Başka bir arkadaş şifre alınacak. Yetki vermek istediğim arkadaş daimi işçi kadrosunda. SGK üst yazısında "Kullanıcı ile yetkilinin kurum kodu ve saymanlık kadlarının aynı olması gerekmektedir. Uygulama tarafından eşleştirme...
  8. Çözümlendi | Kilitli Rapor Aslı

SGK dan alıyorsunuz. Bir form dolduruyorsunuz ekinde
  9. Çözümlendi | Kilitli Rapor Aslı

Teşekkürler cevap için. Benim düşüncem bu kadar sistem varken bu işte bir kolaylık gelmesi. Örneğin karekod gibi bir uygulama. e devlet ten alınan belgeler geçerli biliyorsunuz her yerde. Benim fikrimde aslını istemek ama dediğim gibi son memurlara da sistem açılınca gözümden kaçan bir durum mu...
  10. Çözümlendi | Kilitli Rapor Aslı

Rapor alan bir işçimiz raporun aslını vermedi. Rapor aldığı gün asm den doktorun ekranından resim çekip gönderdi, doktor çıktı vermemiş. Rapor e viziteye düştü sıkıntı etmedik. Şimdi rapor aslını işe başladığı gün getirmesi gerekiyor diye biliyorum. Doktor sistem çıktı artık vermiyoruz demiş...
  11. Çözümlendi | Kilitli 696 KHK

Bu konuyu bakanlığa sordum (tarım) kendilerinin bildireceğini söylediler.
  12. Mutemet Arşivi 4/C/B MAAŞLARDA VE SGK İŞLEMLERDE SON DURUM

Arkadaşlar bu giriş-çıkış için yeni bir haber var mı?, Biz giriş-çıkış yaptık herhangi bir şey yapmamız gerekiyor mu? Telefonlara cevap vermiyorlar.
  13. Çözümlendi | Kilitli TAŞERON DAİMİ İŞÇİ SON DURUM

Selamlar. Taşeronların sigorta girişlerini yapıyoruz. Tarım Bakanlığında olduğumuz için İşyerinin Çalışma ve Sos.Güvenlik Bakanlığı İşkolu na 1-tarım dedik. Sigortalı meslek adında takıldık. Daha önce hep tarım işçisini kodluyorduk. Şimdi 3 ayrı yeni tescil açtık ve 3 ayrı nace kodu aldık. Bu...
  14. Mutemet Arşivi Taşeron kadroya geçince maaş

Bizim çalışanlar asgari ücretin %30 u fazla alıyorlar. Sözleşme yapacağız. Bu rakamımı yapacağız. Yoksa diğer kadrolu işçiler yevmiyeli çalışıyor. Bu tutarı güne bölüp yevmiyemi yazacağız.
  15. Mutemet Arşivi Taşeron kadroya geçince maaş

Arkadaşlar taşeronlar kadroya geçince ne maaş alacaklar? Bizim taşeronlar asgari ücret in %30 u fazla maaş alıyorlar. Bu devam mı edecek? Normal işçiler yevmiye usulü maaş alıyorlar toplu sözleşmeye tabiler.
  16. Mutemet Arşivi Sürekli işçi (taşeron) SGK işe giriş işlemleri

SGK Genelgesi 2 Nisan dediğine göre 2 Nisan yapılabilir. Her sgk başka başka konuşuyor. Beni genelge bağlar, 2 sinde yapılabiliyorsa 2 sinde yaparım. Yarın birşey olsa kimse sorumluluk almaz. Genelgeye baksaydınız derler. Firmalar 1 Nisanda 1 günlük hakediş yapmamak için insanları...
  17. Mutemet Arşivi Sürekli işçi (taşeron) SGK işe giriş işlemleri

Arkadaşlar maaş olarak şu anda aldıkları ücreti mi vereceğiz ?
  18. Mutemet Arşivi Sürekli işçi (taşeron) SGK işe giriş işlemleri

SGK genelgesine göre ayrıca yeni dosya açılmadan, uygun işkolu bulunması halinde yapılacak işe giriş bildirgei 2/4/2018 23:59 a kadar verilebilir, deniliyor.
  19. Mutemet Arşivi Sürekli işçi (taşeron) SGK işe giriş işlemleri

Firma çıkış yapmadan biz giriş yapamayacağız sanırım. Firma 11 ine kadar çıkış yapacak, bizde 2 Mayıs a kadar giriş yapacağız. Herhangi bir cezai işlem olmayacak o zaman bu takvime bağlı kalırsak. Doğru mu anladım acaba?
  20. Mutemet Arşivi Sürekli işçi (taşeron) SGK işe giriş işlemleri

Diyelim ki 2 Nisan da taşeronlara iş başı yaptıracağız. Firma bu kişilerin iş çıkışını 1 Nisan olarak girecek. Çıkış sebebide 39-696 KHK olarak kodlanacak SGK genelgesine göre. Peki firma bu çıkış işlemini ne zaman yapmalıdır. 2 Nisan ben giriş yapmaya çalışınca sıkıntı olabilir mi?. Firma çıkış...
  21. Mutemet Arşivi Taşeron Sürekli İşçi Kadro Maaş Hazırlıkları

Dün sgk ya gittim. Her iş kolu için ayrı ayrı dosya açmamız gerektiğini söylediler.
  22. Mutemet Arşivi Taşeron Sürekli İşçi Kadro Maaş Hazırlıkları

Bizim tarım il müdürlüğünde 4 kişi var. 2 temizlik, 1 kaloriferci 1 tanede kaptan. Şimdi maaşları dönerden ödendiğinden döner sermayeye sgk kurum tescil açılması lazım sanırım bu netleşti. Sgk nın yazısında hizmet ayrı ayrı hizmet kolları için dosya açılması gerekli deniliyor. Yani 3 ayrı...
  23. Mutemet Arşivi Geçici Görevlendirme SGK Çıkış

Bir personelimiz başka bir il müdürlüğümüzde geçici olarak görevlendirildi. Maaşını biz vermeye devam edeceğiz. Bu durumdakilerin sgk tescil sayfasında görevden ayrılışını yapmamız gerekiyor mu? "başka bir kuruma geçici görevli" seçeneğini mi işaretlememiz gerekiyor?
  24. Mutemet Arşivi 4B Rapor E-Vizite sisteminde tarihi nasıl girmeliyim

RE: 4B Rapor işlemleri Arasında ifadesi biraz ters o zaman, 1 i ile 5 i arasında diyince o tarih 5 ini kapsamaz ki, neyse 5 i girelim gitsin, teşekkürler.
  25. Mutemet Arşivi 4B Rapor E-Vizite sisteminde tarihi nasıl girmeliyim

Arkadaşlar 4b li personel ayın 1 inde 5 gün rapor almış. Vizite sisteminden işleyeceğim. Sisteme düşmüş. Sisteme tarih girerken 2018-02-01 ile  *******tarihleri arasında kısmında boşluğa ne yazacağız. Rapor bitiş 5 i gözüküyor 6 sı iş başı yapıyor. Daha önce giren arkadaş 5 i diyor benim aklıma...
  26. Çözümlendi | Kilitli 5510 iken 5434 giden kesenekler için yardım

Bende bunun tersi olmuştu. 5434 gidecekken 5510 gitmiş. 2008 sonrası memurum ama yedek subay olarak 2004 te askerliğimi yaptığımdan 5434 e tabi olmam gerekiyormuş. Neyse yaklaşık 3 yıldı sanırım kesenek bilgi sisteminden düzelttik, kurum 7-8 bin tl bende bin küsür tl fark yatırdım.
  27. Mutemet Arşivi Memur İş Kazası

Arkadaşlar memur iş kazası geçirirse bunun işçilerdeki gibi bir bildirimde bulunuluyor mu?. Bulunuyorsa nerden olcak? Cezası vesaire var mıdır?
  28. Mutemet Arşivi 68/B'ye Göre Torba Kadro Ataması

RE: torba kadro Şimdi öncelikle bu kişiye kadro geldi mi bu önemli. Kendisi 3. derecede atıyorum 3/1 inden maaş alıyor ve 1 lik kadro geliyor diye kabul edelim. Öncelikle 1. dereceden maaş alabilmesi için bir onay almanız gerekli, 68/B şartlarını sağlamasıda gerekli. Olur almadan maaşı...
  29. Mutemet Arşivi Kesenek kullanıcı değişikliği

Arkadaşlar bu tescil işlemlerini yapan 3. kullanıcı değişikliği içinde form çıkıyor mu yoksa gönderdiğimiz zaman otomatik olarak değişiyor mu?. Değişiklik formunda göreve başlama tarihi soruyor? Bu kuruma başlamamı yoksa o göreve başlama tarihi mi? Ayrıca süre var mı bildirim için?
  30. Mutemet Arşivi Taşeron kadroya geçince maaş

Arkadaşlar müdürlüğümüzde taşeron maaşları döner sermayeden ödeniyormuş şu ana kadar. Kadroya geçiş sürecinden sonra taşeronların maaşı diğer var olan işçilerle birlikte mi ödenir, döner sermayeden ödenirse yine döner sermaye birimine e-bildirge açılıp sgk numarası verilip mi yapılır?
  31. Mutemet Arşivi Sözleşmeli Personel İşe Giriş Çıkış

yok biz daha yapmadık, yılbaşı dönüşte maaş netleşince yapmayı planlıyoruz.
  32. Mutemet Arşivi Sözleşmeli Personel İşe Giriş Çıkış

Maaş olarak ne yazdınız malum daha enflasyon farkı da belli olmadı.
  33. Çözümlendi | Kilitli 4/B li Personel Giyim Yardımı Alabilir mi?

ferhad bey bu görüşü paylaşabilir misiniz acaba?
  34. Mutemet Arşivi 4/b işe giriş bildirgesi..

4/B li personel cuma günü biriminden çıkış yapmış. Tayin ile bugün bize geldi. Giriş ve sözleşmesini bugün itibariyle mi yapacağım, yoksa cumartesi itibariyle mi?. Bakanlığı aradım (tarım) haftasonu olduğundan pazartesi giriş yapın diyor. Nasıl yapmalıyız,
  35. Mutemet Arşivi 3'lü Kadro Derece İlerlemesi

3. derece maaş alanın bütün haklarından faydalanıyorlar, ek gösterge dahil. istisna girişine gerek yok, kbs terfi bölümünden den ödemeye esas aylığı 3/1 yapıp cetvelleri seçin.
  36. Mutemet Arşivi 3'lü Kadro Derece İlerlemesi

Maaşını 3 ten alacak. Ödemeye esas 3/1 orası kesin. Emeklilik konusunda tam bende emin olamadım. Terfisi normal zamanında yapılacak ama kbs de ödemeye esas değişmeyecek. Ta ki 3/1 ini yakalayana kadar. Sonra zaten beraber ilerleyecek. Ben valilik mutemetliğine bakarken bakanlıktan gelirdi kadro...
  37. Mutemet Arşivi 4/B Tayin bildirge sözleşme

Bu arkadaşlarda mehil müddeti sıkıntı olduğundan, görevden ayrılış yazısı gelmeden kendisi gelebiliyor. Ya da iş başı tarihini bilemiyoruz.
  38. Mutemet Arşivi 4/B Tayin bildirge sözleşme

Teşekkürler cevap için. maaş sözleşme olayı bir şekilde yapılırda, giriş olayından korkuyorum. Malum ceza yemeyelim birde.
Geri
Üst Alt