Arama sonuçlarınız

1. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretli Öğretmen Vergi İstisnası

2025-2026 Eğitim Öğretim yılı eylül ayında ücretli ögretmenlerimiz göreve başladı.Öğretmenlerimiz göreve yeni başladıklarından dolayı net asgari ücretin %15 olan 3.315.70 TL vergi istisnasına göre mi işlem yapacağız doğrumudur acaba
  2. mehmetpetek

Editörün Seçimi 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Ödeneği

Bazı görüşler sormuşlar benim anladığımda ödendiği zaman fiilen öğretmenlik yapıyorsa ödenmesi lazım.Sonrasında ücretsiz izine ayrılmış olsa ve dediğiniz gibi göreve başlamış olsada iade alınmaz gibi yorumluyorum.
  3. mehmetpetek

Teşekkürler hocam.Konuyu kapatabilir siniz
  4. mehmetpetek

Hocam ödendikten sonra aynı ay içinde ücretsiz izinine ayrılan personel için işlem yapılır mı
  5. mehmetpetek

Arkadaşlar malum Milli Eğitim Bakanlığında çalışan öğretmenlere 2025-2026 hazırlık ödeneği 01.09.2025 tarihinden itibaren ödenmeye başlanacak.Fiilen görev yapan öğretmenlere ödenecek,ödedikten sonra ay içinde ücretsiz izinine ayrılan personel için artı birşey yapmak gerekir mi,yurt dışında...
  6. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ek Gösterge İadesi

Vhki kadrosunda 7/1 olarak çalışan personele sehven kbs de cetvellerde Tsk personelleri açılan 1500 Ek Gösterge seçilerek 1 yıla yakın ödeme yapılmıştır.Sonra fark edilerek hesaplaması yapılmış ve personele bilgi verilmiştir.Bu durumda ödeyecek personel için faiz başlangıç tarihi ilk ödendiği...
  7. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Danışmanlık Tedibiri Nasıl Hesaplanır

Benim anladığım sözleşmeli öğretmen emsal olarak değerlendirilecek,ona göre aylık tutar ve ek gösterge tutarı bulunarak ödeme yapılacak
  8. mehmetpetek

Kbs de Ödenekler-Memurlar ödeme kaleminin içine atıyor.Gelen yazıda da belirtiliyor.
  9. mehmetpetek

Danışmanlık Tedbir gorevlendirmesi devam eden personel için kbs den diğer tazminatlar kısmından 49 kodunu seçmeniz yeterli.Hesap şekli personelin maaş kalemlerinden aylık tutar ve ek gösterge tutar toplamlarının % 50'si ödeniyor.Kesinti olarak damga vergisi kesiliyor.Mys den geçmişe dönük ödeme...
  10. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzine Ayrılan Personel Kişi Borcu

Teşekkürler hocam.Kolay gelsin.Konuyu kapatabilir siniz hocam.
  11. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzine Ayrılan Personel Kişi Borcu

5434 tabi personelimiz hacca gitmek üzere 22.05.2025 mesai bitiminde ücretsiz izine ayrılıyor.23.05.2025-14.06.2025 tarihlerini kişi borcu olarak hesaplayıp iade alacağız.Eline emeğine sağlık kamil kamiloğlu yaptığı programdan yararlanarak kişi borcunu oluşturdum.Kişi için ücretsiz izin için %...
  12. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Teknisyen Ödeme Bilgileri

Süleyman hocam kusura bakmayın.Konuyu tam anlamak adına soruyorum.657 sayılı devlet memurları kanununun yukarıda balirtilen kanunda 3.Lise dengi mesleki öğrenim veren okul mezunları için % 72 diyor.Biz şimdi meslek lisesi mezunu olanlar için yukarıdaki Teknik hizmetler için paylaştığım tablodaki...
  13. mehmetpetek

Hocam 2 yıllık sosyal bilimler ve davranış bölümü mezunu teknisyenin ödemesini 3.maddeye göre yapmışlar doğrumudur
  14. mehmetpetek

Hocam tam olarak teknik bölüm sayılacak 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin listesi var mı acaba
  15. mehmetpetek

3.madde ile 4.madde arasindaki fark eğitimde tam olarak ne anlama geliyor acaba
  16. mehmetpetek

Meslek Lisesi mezunu olan personel görevde yükselme ile Teknisyen oluyor ve kadro derecesi olarak 9/1 ile göreve devam ediyor.Daha sonra personel 2020 yılında 4 yıllık Açıköğretim tarih bölümünü bitiriyor.Bu durumda olan personel için lise mezunu iken nasıl yüksek okul mezunu iken aşağıdaki...
  17. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Meb.de Öğretmen İken Farklı Kuruma Atanma

Meb'e bağlı okulda öğretmen iken farklı kurum olan üniversiteye atanan personel için neler yapmalıyız. 1-2025 Mart ayı maaşı peşin olarak ödenmiştir.Ayın 7 de ayrılırsa 7-14 Mart arası maaş iadesi almamız gerekir mi 2-Atanan personel 5434 sayılı kanuna tabi olduğu için sgk prim işlemlerinde ne...
  18. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Vergi İstisnası Formül Yardımı

A1 hücresi 0 ise B1 hücresi 3.315.70 TL kalan istisna yazılacak.A1 hücresi 5000 TL ise bunun % 15 vergi Matrahı 750 TL B1 hücresi aylık yararlanılması gereken 3.315.70 TL den 750 düşülerek 2.565.70 TL vergi istisnası kalacağı nasıl bir formülle yazılır acaba. A1 hücresi 0 ise yararlanılacak...
  19. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Mtsk Ödemelerinde Vergi İstisnası

Arkadaşlar kurumumuz personellerinden mtsk da görev alan personellerin ödemesinde ay bazında kalan vergi istisna tutarlarına göre işlem yapılmaktadır.Kurum dışından gelen görevli birkaç personelde sınavlarda görev almaktadır.Bu personeller için gelir vergisi kanununda belirtilen birden fazla...
  20. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu

Hocam yurt dışı görev dönüşlerinde de aynı gittiği gibi aynı yol izlenerek yolluk yapılıyor muş.Konuyu kapatabilir siniz
  21. mehmetpetek

Programlar Maaş Ve Kişi Borcu Hesaplama Programı (Tam, Kıst, Günlük, 2/3, 1/3, Katsayı Farkı Vb)

Kamil KAMİLOĞLU hocam elinize emeğinize sağlık.Çok güzel bir program olmuş.Hocam kişi borcu oluşturdum.Bütün yapılanları anladım.Lakin Emekli keseneği devlet% 11 rakamını tam olarak bulamadım.Personel 26 gün çalıştı.Emekli Keseneği Devlet% 11- 3.520,77 TL tam gönderilen hak edilen kısmı ise...
  22. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Yurtdışı Geçici Görev Yolluğu

İsviçre ye göreve giden öğretmenin süresi 31.01.2025 tarihinde görev süresi doldu.04.02.2025 tarihinde uçak ile İstanbula ve buradan da çalıştığı göre yerine döndü.Bu personele yolluk öderken giderken yapmış olduğumuz resmi gazetede yayınlanan yurdışı yolluk tutarlarına göre görevden ayrıldığı...
  23. mehmetpetek

Tartışma Kbs Ekders Evrak İşlemleri

Hocam bu yazılanlara göre sizin görüşünüz nedir.Çıkartıp vereceklerimiz de sıkıntı yok tamamını alıyoruz.Aynı çıkaracaklarımızın genel müdürlük bazında toplu olanı ve okul bazında olanı var
  24. mehmetpetek

Editörün Seçimi Hys Kamu Avans Kart Projesi

Hocam yazı 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun 35 inci maddesi kapsamında mutemetlere verilecek avanslar için kullanılacaktır.Şu anda böyle bir durumumuz yok.Ama ileride olabilir diyerek hesap açtırmamız gerekir mi acaba
  25. mehmetpetek

Aynen hocam.Azaltmak adına okullardan istemesem kbs den kurum bazında icmal,bordro ve banka listesini çıkarsam ve bunları muhasebe müdürlüğüne göndersem,okullarda çıkaracağı bir nüshayı kendi okullarında ki dosyalarına taksalar.Sıkıntı doğurur mu acaba
  26. mehmetpetek

Merhabalar arkadaşlar,kbs ekders ödemelerinde muhasebe müdürlüklerine okullardan gelen; ekders icmal,bordro ve banka listelerini ekleyerek gönderiyoruz.Genel müdürlük sayımız fazla olduğundan fazla bir şekilde evrak oluşuyor.Genel müdürlük bazında okullardan evrak istemeden kbs den toplu şekilde...
  27. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Ölüm Yardımı

Kbs den ödemesi yapılırken ödeme yapılacak kişi sayısına 2 yazarak devam edeceksiniz.
  28. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli 14 Günlük Kesinti Alt Türü Hata

Hocam sözleşmeli primleri 26.005,50-20.002.50=6.003 TL /30*14=2.801.40 TL *34.75%=973,49 TL üzerinden hesaplama yapmış.Asgari ücretin altında kalmaması açısından doğru hesaplanmış olmuyor mu acaba
  29. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Emeklilik Durumunda 14 Günlük Maaş Farkından Yararlanma

Teşekkürler hocam.Bende sizin gibi düşünüyordum.Emin olmak için yazdım.Konuyu kapatabilir siniz hocam.
  30. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Emeklilik Durumunda 14 Günlük Maaş Farkından Yararlanma

Aralığın 30 da ücretsiz izine ve emekliliğe ayrılan personel için 14 günlük fark ödemesi yapılır mı acaba
  31. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Ekders,Ücretli Öğretmen Ve Diğer Personel Ödemeleri Yıl Sonu İşlemleri

Hocam zaten açıklamada daha önce olduğu gibi ay bittikten ve yeni aya geçildikten sonra ekderslerin hesaplatılması dese sıkıntı yok,bütün ödemelerin ayın 23 ne kadar teslim edilmesi diyor.Bizlerde beklemedeyiz bugün cuma mesai bitti hala bazı Genel Müdürlüklerin kasım ayı ücretli ve stajyer...
  32. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli Kbs Ekders,Ücretli Öğretmen Ve Diğer Personel Ödemeleri Yıl Sonu İşlemleri

Kbs de yayımlanan genelgeye göre ekders ve diğer ödemelerin 23.12.2024 mesai bitimine kadar ödenmesi diyor.Daha Kasım ayı ücretli öğretmen ve stajyer öğrenci ödemeleri ödenek olmadığı için yapılamadı,aralık ayı ekdersleri için 7 genel müdürlüktede ekdersler için yeterli ücret...
  33. mehmetpetek

Programlar İşkur İşgücü Uyum Programına Ait Maaş Ödeme Bordrosu

Hocam ben cevabı yanlış yere yazmışım.Kusura bakmayın İUP ile alakalı beyanname için word belgede resim attım az önce.Onunla alakalı sandım.İyi günler.
  34. mehmetpetek

Programlar İşkur İşgücü Uyum Programına Ait Maaş Ödeme Bordrosu

Evet gelir vergisi ve damga vergisi olmadığını bende biliyorum.En son bir arkadaşla görüştüm böyle olması gerektiğini söylediler.Asgari ücretin brüt tutarından damga versi istisnasını personel sayısı ile çarptık,net ücretinin % 15 ni alıp personel sayısını yazdık.Kaydet işlemini yaptık.Diğer...
  35. mehmetpetek

Mutemet Arşivi İşkur İşgücü Uyum Programı Kapsamında Çalışanların Muhsgk Ve E-Bildirge Beyannamesi

Hocam ekte yer alan bilgileri doldurduktan sonra tekrar kaydetme işlemini deneyiniz isterseniz.
  36. mehmetpetek

Mutemet Arşivi İşkur İşgücü Uyum Programı Kapsamında Çalışanların Muhsgk Ve E-Bildirge Beyannamesi

Teşekkürler hocam.Muhsgk veriliyorsa aynı zamanda v2 den verilmesi gerekir mi acaba
  37. mehmetpetek

Hocam ücretlerini biliyorum.Typ nin ucretleride aynı şekilde geliyor.Ben yıllardır bildirgesini v2 den vergi kısmını da beyannameden gönderiyorum onun için sordum.
  38. mehmetpetek

Muhsgk e bildirimini yapmamız gerekiyor mu hocam.Biz sgk v2 den bildirimlerini yapıyoruz.Typ kapsamında çalışan personeller içinde sadece veri kısmını dolduruyoruz.Sgk kısmını sgk v2 den bildiriyoruz.Bu durumda ne yapmamız gerekir acaba
  39. mehmetpetek

Çözümlendi | Kilitli İşgücü Uyum Programı (İup) Muhtasar Beyanname

İup kapsamında çalışan personeller içinde muhtasar beyanname verileceği söyleniyor.Deneyen var mı acaba,nasıl bildirilecek,hangi koddan bildirilecek,
  40. mehmetpetek

Sistemsel Sorunlar Kbs Ekders Hesaplama İşlemleri

Merhabalar arkadaşlar.Kbs de hesaplanan ekdersler hesapla seç kısmı Temmuz-Aralık görülmüyor.Genel bir sorunmu acaba.Sizler girebiliyor musunuz
Geri
Üst Alt