Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çok teşekkür ediyorum Hocam.
Ben birkaç gün içerisinde hem maliye hem ilçe sgk ile de yüz yüze görüşüp sgk ödemeleriyle ilgili detaylı bilgi alacağım.
Konuyu netleştirdiğimde ve çözüme kavuşturduğumda da buradan deneyimimi paylaşacğım diğer arkadaşlarımız için.
Tekrar teşekkür ediyorum
Mehmet Hocam,
Yazıda ki maddelerden benim için geçerli olan madde hangisi oluyor emin olamıyorum.
söz konusu kişi 4 b sözleşmeli personel olduğu için f maddesini mi baz almalıyım?
Fatih Hocam öncelikle teşekkür ederim.
Sözleşmeli personelde geriye dönük sigorta ödemesi süresi hakkında bir bilginiz var mı peki?
Geriye dönük ücretlerinin ödendiği tarihten itibaren 10 gün içinde sigortasının onaylanması gerekiyor diye duyum aldım.
Bu konu hakkında bilginiz var mıdır?
Merhabalar,
Göreve iade edilen sözleşmeli personellerimden birinin 2016 kasım- 2019 nisan arası dönem için maaş hesaplamasını yaptım. Bu forumdaki hocalarımızın göndermiş olduğu hesaplama programı sayesinde de doğruluğunu teyid ettim.
Benim duyduğum kadarıyla;
• Geriye dönük maaş tutarını...
Normalde sizin dediğiniz gibi yapıyorum.
Eline geçecek ücret - aile ve çocuk yardımı diye hesaplayarak kalan tutarın 1/4 ünü kesiyordum.
Sendika kesintisi olan bordroda ne yapılması gerektiği kafamı karıştırdı.
Merhabalar,
4B sözleşmeli personel için maaşının 1/4'ünün icraya kesileceği yazısı geldi.
İcra kesintisini hesaplarken keseceğimiz tutarı nasıl hesaplıyoruz?
Yani kişinin alacağı maaş tutarından hangi kalemleri düşerek 1/4 ünü icraya kesmeliyiz?
Bordroda Sendika kesintisi, Toplu Sözleşme...
Okudum hocam sağ olun :)
Her konu muamma olmak zorunda mı, hep bir netsizlik...
Bizim banka da ısrarla personele yatırılan tutar üzerinden yapın dedi durdu.
Acaba onların dediği gibi yapsam ve banka tarafından böyle yapılmasının söylendiğine dair bir yazı yazıp imza alsam elimi güçlendirmiş olur...
Mehmet Hocam merhaba,
Bankadaki yetkili ile görüştüğümde o da sizin gibi ilk tam aylıktan itibaren ağustos dahil hesaplacak dedi. Yani Mart-Ağustos toplam 6 ay için.
Ancak hesaplama yaparken "İLK TAM MAAŞ üzerinden hesaplayın ve kişilerin hesaplarına yatan ücret üzerinden hesaplama yapın" dedi...
Merhabalar,
İlk kez promosyon hesaplaması yapacağım. (adalet bakanlığı)
Bu konuyla ilgili sitede açılmış konuları araştırdım ve okudum. Eylül ayı Promosyonları için temmuz ayı maaşının %10 u + 341₺ Ve buna ek olarak kişilerin var olan kesintilerinin toplamının %10 unun ekleneceği yazılmış...
Hocam peki 1. madde için ; işten ayrılan kişide herhangi bir işlem yapmadım.
Bahs ettiğiniz işten ayrılma bildirimi siz her işten ayrılışta yapıyor musunuz?
Nasıl bir işlem bu ?
Merhabalar,
Bireysel emeklilik ile ilgili hiç bir bilgiye sahip değilim.
Bu konuyla ilgili tek bildiğim ; 4b sözleşmeli personel işe girişlerinde 1 kereye mahsus üretim şablonu hazırlanıp kişi bilgilerini sisteme yükleniyor diye biliyorum.
1. Bireysel emeklilik kesintisi devam ederken işten...