Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
14 gün kurumda çalıştıktan sonra 14 gün evlerinde duruyorlar ve evde geçirdikleri zaman mesai izni olarak adlandırılıyor. Evde geçirdikleri zamanda sadece yol, sorumluluk tazminatı ... vb fiili çalışmaya bağlı sosyal hakları ödenmiyor. Normalde günde 7,5 saat çalışana da 1 günlük sorumluluk...
Hocam bende aynen böyle yapıyorum da, bişey sorucam. Değişen agi fark tutarını da ocak 14 günlük maaşa ekliyorum ama bir maaş döneminde 2 defa agi verilmez ya, bununla ilgili bir yazı vardı biliyor musunuz o yazıyı? Buna istinaden aginin hepsini ocak 14 günlük maasta mı vermek daha uygun olur?
yazı var doğru Çalışma Genel Müdürlüğünün 04/09/2020 tarih ve Yüzdelik Dilimlerin Ödenmesi Hk. konulu. Aslında konu başka içeriği başka. yazının içeriği 2019 ve 2020 güncellenen, maaşlara yansıtılmayan asgari ücret fiyat farkının ödenmesi hakkında. internette her yerde dolaşıyor.
Valla çocuk hizmetleri anca kendi yazısını iptal bu yazıyla, çalışma genel müdürlüğünün yazısını anca çalışma iptal eder. yani çalışmadan aksi bir şey gelene kadar geçerli :)
şahsen ben şuan yazıyı ekine koyup müdürlüğüme dilekçe vereceğim.
Yani şimdi kesin olarak 2019 ocaktan dan bu yana olan asgari ücret fiyat farkını hesaplayıp (maaş, ikramiye, tediye) 696 ile kadroya geçen tüm 4d li personele ödeme yapacağız değilmi, sendikalı olsun olmasın.
Açıkçası tedirginim, yok hayır yanlış anlaşıldı denecek diye
Banka promosyonu Kurumumuz adına çok iyi geçti, 3 yıllık imzalandı.
Emekli olan yada istifa eden olursa promosyon geri istenmeyecek.
Yeni gelen personele protokol bitimine kalan aylarla orantılı olarak promosyon verilecek.
Ve Memur, İşçi, Ekders Karşılığı çalışanı ayrımı yapılmaksızın herkese...
Promosyon ihalesi şartnamesinde kurum tarafından eğer ayrım yapılırsa (memur ve 4/D işçiye ayrı ayrı teklifler alınacak ... gibi) yada 4/D personel hiç protokole dahil edilmezse tek çözüm yolu adli merciler sanırım.
yani kurum isterse bu ayrımı yapabilir mi?
Malesef hocam bu ayrım asla bitmez bence.
Kısacası promosyon ayrımcılığına karşı yapılabilecek hiçbir yasal dayanak yok gibi görünüyor. Zaten sendikal hakta yok şuanda. Gene olan (inşallah ayrım yapılmaz) 4/D ye olacak o zaman.
Teşekkürler tuğrul bey. Bende 4D personelim ve maaşlarımızı ve 4d ile ilgili işleri yapıyorum. Açıkçası idarenin bu düşüncede ve araştırmada olduğunu algıladım ve böyle bir ayrımla karşılaşma durumunda nelere itiraz edip edemeyeceğimizi öğrenmeye çalışıyorum.
Sendikalar müdehale eder diyorsunuz...
Arkadaşlar araştırdım ama sağlıklı bir sonuca ulaşamadım.
1 - Yeni bankayla çalışmaya başlayacağız, promosyon çalışmaları içindeyiz, yeni anlaşmada maaş promosyonlarından 4/D işçileri muaf tutmak yada daha az bir promosyon ücretiyle anlaşmak mümkün mü?
2 - Mesela memura 1000 TL promosyon...