poetika kullanıcısının son içeriği

1. Editörün Seçimi 83 Nolu Muhasebat Genel Tebliği (Kişilerden Alacaklar) İle İlgili Açıklamalar

teşekkür ederim. o zaman kişi tahakkuk biriminden borç tutarını sözlü olarak öğrendi ve hemen yatırdı diyelim. anaparayı ödemesi yeterli diyebiliriz değil mi?
  2. Editörün Seçimi 83 Nolu Muhasebat Genel Tebliği (Kişilerden Alacaklar) İle İlgili Açıklamalar

maaşını peşin aldıktan sonra aylıksız izne ayrılan kişi borcu hesaplanırken, faiz hesaplanacak mı bu durumda tam anlayamadım.
  3. Çözümlendi | Kilitli Mahkeme Kararına İstinaden Maaş Farkı Borcu

Mahkeme kararı gereği kişinin geriye dönük 4 ay maaş farkını kişiden tahsil edeceğiz. Faiz işletirken maaşların ödendiği tarihten itibaren bugüne kadar mı faizi işletmek doğru olur yoksa ödemelerin yapıldığı tarihten mahkeme kesinleşme tarihine kadar mı?
  4. Çözümlendi | Kilitli İki Borç Kaydı Olan Personelin Terkin Işlemleri

Muhasebat Genel Müdürlüğü tebliğine göre 70 lira altı terkin ediliyor. Kişinin iki ayrı borç kaydı olması durumunda; bir borcu 70 lira üstünde, diğer borcu 70 lira altındaysa bu durumda terkin işlemi kişiye ait toplam borç üzerinden mi değerlendirilmelidir yoksa her borç kaydının terkin işlemi...
  5. Çözümlendi | Kilitli 4/D İlave Tediye Ssk Ve Vergi Dönemleri

02.06.2025 tarihinde ödenen işçi tediyelerinin vergileri Haziran-2025 MUHSGK ile, primleri de Mayıs-2025 MUHSGK ile beyan edilecek doğru mudur?
  6. Mutemet Arşivi 4/D Maaşlarına İlişkin Rehber

4D sürekli işçilerinin maaşlarının hesaplanmasına ilişkin kapsamlı bir rehber döküman nasıl bulabilirim?
  7. Çözümlendi | Kilitli Çalışılmadığına Dair Bildirim Işaretlenmesi Halinde Ceza Gelirmi?

Geçici iş göremezlik ödeneklerinin prim borçlarımıza mahsubuna ilişkin SGK ile protokolümüz var. Rapor durumunda personelin primini tam ödüyoruz, ayrıca çalışılmadığına dair bildirim ekranından da rapor bildiriminde bulunuyoruz. Prim hizmet beyannamesinde 30 gün prim ödediğimiz personelin...
  8. Çözümlendi | Kilitli İstirahatli Olduğu Günlerde Çalışmamıştır Seçeneği

Hepinizden Allah razı olsun. Çok korktum bir an için. Bu işler beni kalpten götürmezse iyi.
  9. Çözümlendi | Kilitli İstirahatli Olduğu Günlerde Çalışmamıştır Seçeneği

MUHSGK verirken istirahatli olsun olmasın tüm sigortalılar için bu seçeneği işaretleyince ceza yeme durumu söz konusu olur mu? Sehven tüm sigortalılara işaretlemişim.
  10. Çözümlendi | Kilitli İkametgaha Göre Harcırah Ödemesi

Bursa merkezde ikamet eden bir işçimiz, İnegöl şubede asli görevini yürütmektedir. Söz konusu işçi, 5 gün süreyle bursa merkezde yani ikametgahının bulunduğu yerde geçici görevle görevlendirilmiştir. Bu durumda işçiye harcırah ödenebilir mi? Yasal dayanağına ilişkin bilgi alabilir miyim?
  11. Programlar İşkur İşgücü Uyum Programına Ait Maaş Ödeme Bordrosu

Üstad elinize sağlık. Ancak bu ödemelerde asgari geçim indirimi yok diye biliyorum. Sadece GSS kesilecek, gün sayısına göre ücret hesabı yapılacak. Doğru mudur?
  12. Çözümlendi | Kilitli Muhsgk Damga Vergisi Gayrisafi Tutarı

Önceki dönemlerde MUHSGK beyannamesi verirken "vergiye tabi işlemler" kısmında 302-Damga vergisi türünde gayrisafi tutarını hesaplarken sehven damga vergisi istisnası dışında kalan damga vergisi üzerinden matrahı hesaplamışım. Sanıyorum matrahı hesaplarken istisna tutarını da katmam gerekirdi...
Geri
Üst Alt