Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
yargı kararlarının uygulanmasındaki kanuni sürede; kişinin statüsüyle (kadrolu-sözleşmeli vb.) ilgili bir ayrıntı şuana kadar duymadım. Mahkeme kararlarının uygulanma süresi statü belirtmeksizin...
bir önceki mesajda aslında açık yazmıştım. SGK nın sayfasında da verdiğim linkte konudan bahsediyor.
mahkeme kararındaki size tebliğ edilen tarihten 30 gün geçmedikçe yapabilirsiniz. asıl olarak...
teşekkürler Tuğrul bey 5434 te sıkıntımız yokta.
5510 da 81. maddede a bendi kapsamında felan diyerekten c bendi maddesi orayla farklı maddede ilişkilendirince maddede yorumlarken karışıklığı...
5510 Sayılı Kanunun 4 üncü Maddesinin Birinci Fıkrasının (c) Bendi Kapsamında İlk Defa Sigortalı Olan Kamu Personelinin Prime Esas Kazançları ve Prim Oranları
Malullük, yaşlılık ve ölüm...
Bunlar isteğe bağlı sigortalılar için. Sadece işçilerde İşveren payı %11 olan oran %12 oldu
Yenisi:
5510 Sayılı Kanunun 81. Madde ikinci fıkrası
a) Malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları prim...
4b sözleşmeli memur ve kadrolu memurlarda da hesaplanırken işçiler gibi aynı şekilde devlet payı 11 iken 12 oldu diye biliyorum. notlarıma göre 4c lilerin hesabı da bu maddeye göre bağlantılı...
31 Aralık 2025 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 33124 (5. Mükerrer)
2026 gelir vergisi tarifesinde ilk iki dilim aynıdır (190.000 ve 400.000 TL). Fark 3. dilimde başlar: ücret gelirlerinde 3. dilim...
geçmişe dönük ödemelerde;
mahkeme kararını 30 gün geçirmediyseniz personele ödemek için süre fark etmez.
bildirge içinse personele ödedikten sonra 10 gün içinde bildirmeniz yeterli.
bildirge...
Sistem buna izin vermez. Sistem sadece bir önceki aya ait kıst ve mevcut aya ait tam maaşı verir.
Kasım kıst + Aralık tam maaşları manuel bordro yapıp ödeme yapmanız gerekiyor.
kamu denetçiliği kurumunun kararları uygulanması zorunlu olmamakla birlikte tavsiye niteliğindedir.
Ancak konu ciddi uygulanması gereken bir durumsa ombudsman bunu meclise sunabilir.
Kendinizden...
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/12/20251219-1.htm
5510 sayılı kanunun 81 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin birinci cümlesin Malüllük Yaşlılık Primi İşveren %11 den %12...
bende gece okudum. %11 malulük yaşlılık ve ölüm oranının 12 olduğunu gördüm ocak dönemlerinden itibaren. başka değişiklik var mı şimdi ayrıntılı bakacağım.
İstisna gelir vergisinden fazla olamaz. Muhtemelen personelinizin gelir vergisi ne kadar ise o kadar istisna uygulanmıştır. Ve bordrosunda gelir vergisi "0" (sıfır) olarak görünmektedir.
yıl içinde ocaktan bu yana bordrolarının hepsi tam mıdır.? tüm bordrolar hesaplatıldıysa ve gelir vergisi 0,00 TL den büyükse eğer 4420,93 TL olması gerekirdi.
Gelir vergisi bordroda 0,00 TL ise...
https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/2025-yili-gelir-vergisi-istisna-tutarlari-ve-vergi-dilim-oranlari.27576/#post-134901
konu içerisinde sorunuzun cevabını bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
ben ekran resimleri aldım burada paylaşırım. ama sunum yayınlanacak diye düşünüyorum. yayınlanmazsa da ben illaki bi ara maliyeye yolum düşerse alırım. paylaşırım. :):D