Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
üzücü bir durum. yargı açısından da. aslında açık ve net şekilde yetkili Kurum çalışma bakanlığı yorumladı her şeyi ama farklı farklı yorumlamalar olabiliyor.
Kurum yeterli doneyi mahkemeye...
kamu hakem kurulu kararının 65. maddesi gereği bu karar kapsamında ek ödemesine ya da özel hizmetine ilave yapılmayanlar için özel hizmet tazminatlarına 10 puan yapılacak. Araştırmacılarda bu...
görüş yazısının sonunda 2. sırada açıkça yazmışlar aslında sadece zam ve tazminat kararnamesindeki müdür yardımcısına eşdeğer olan 125 puana 10 puan tazminat olarak ekleyin diye.
125+10=135
bizim...
926 sayılı Kanuna tabi astsubay olarak geçen 6 yıllık hizmeti kazanılmış hak aylığında değerlendirilen, lisans mezunu olarak 8/1 derece ve kademesinden aday memur tekniker unvanıyla göreve...
Merhaba, kaç müdürlüğünüz var bilmiyorum yani tüm müdürlüklerin mi emsanı boş geliyor mesela. Eğer maaşı muhasebeden iade olup yeniden yaptıysanız ve yanlış ilişkilendirme yapıldıysa emsanlar boş...
evet. ayrı ödemelerde de gelir unsuru arttığından yine sınırı aşmayacak şekilde her ay ayrı ödeme olacak şekilde yansıtılabiliyor. Yasin bey örnek verince netleşti sorun.
Her Kurumda farklı...
haklısınız. gelir arttıkça %15 lik kısımda artıyor. değişen bir şey olmuyor burada kafa karışıklığı yaşadım. çok haklısınız.
Tek sıkıntı ek ödemesini ayrı ödeyenlerin matrahını KBS üzerinden...
üstad netice itibariyle aynı şeye gelmiyor mu
vaysayımsal ;
maaş=50000*15/100=7500
temel ek ödeme=20000*15/100=3000
teşvik ek ödeme=30000*15/100=4500
toplam =15.000<(aylık asgari ücret)
ya da...
her ayrı ödeme için ayrı indirim değil de;
vergi istisnası gibi, ay içinde gerçekleştirilen ödemelerin tamamının %15 i kadar indirim uygulanabiliyor.
1. gelirin %15ine yetişmiyorsa 2. ödemeye de...
toplam gelirin %15 i kadar indirim uygulanabiliyor kanunen. yani toplam vergiye tabi geliri kişinin 40.000 TL olsun diyelim en fazla aylık vergi matrahından 40.000*0,15= 6.000 TL matrahtan indirim...
indirim konusu ücretin %15 i ile sınırlı olduğundan KBS zaten üst sınırdan indirim uygulamıştır.
Ayrıca indirim uygulatmanız hatalı işlem olacaktır.
Üst sınıra ulaşmasaydı ancak öyle olabilirdi...
4/B sözleşmeli personel için Aralık ayında yapılan münferit maaş, fiilen ayrı bir ödeme olduğu için bunun avans kapatmasının da ayrı bir ödeme emriyle yapılması gerekir.
Toplu maaş ödeme emri...
Ben yarım zamanlı için manuel bordro oluşturarak KBS sistemine girdim. bugün itibariyle tahakkuk işlemlerini tamamladım sayılır.
Bu bahse konu yazıyı kim yazdıysa düz mantık mevzuatsal hiç bir...
Burada diyor ki; Yarım zamanlı çalışan personel 15 günlük maaş alıyor, bu aldığı maaşı da 1-31 Aralık döneminde 17 gün çalışmayı baz alarak, Yarım zamanlı 15 günü sadece bu 17 güne göre aralık ayı...
bu bahsettiğiniz 4b li mi statüsü.
memurlar için bahsetmiyoruz değil mi.?
memurlar için bashediyorsanız memurlarda böyle bir problemimiz yok. memurlarda kısa yoldan.
Ocak pek-Aralık pek /30*14...
ödeme tutarlarına bakın ödeme tutarlarında eksiklik varsa zaten elden ödeme emri düzenlemek doğru olacaktır. Hesaplamalardan eminseniz KBS den de düzeltebilirsiniz.
evet haklısınız burada bir eksiklik görünüyor gibi.
aralık 26.005,50
14 günlük pek toplamı 3.278,10 olmalı 37,54 TL kadar bi pek tutarı eksik görünüyor. tekrar hesaplatma yapın rakamlarda...
aralık ayı KBS deki pek tutarını ve Ocak ayı KBS deki pek tutarını yazabilir misiniz 1 kişinin.
ve KBs'nin 14 günlük fark için verdiği pek tutarını. bizde hemen hemen hepsi tutuyor.
ödenen...
aralıktaki fark ve arasında oluşan pek farklarında devlet paylarının eksikliğini Kurum tamamladığı için. Ödenen rakamlarla tutması yeterli diye düşünüyorum. KBs buna göre ayarlı. Biz Genel bütçeli...
Yarım zamanlı için çağrı açıldı ancak hesaplamanın şuan yapılmayacağı cevabı verildi. Manuel yapılması önerildi.
Ben farkını normal hesaplayıp tüm kalemlerini 2 ye bölerek (%5 ve %7.5 GSS hariç)...