Sendika Ödeneği ve Aidatı Hesaplama ve Sendika Toplantı Tutanağı

Harun Kuru Sendika Ödeneği ve Aidatı Hesaplama ve Sendika Toplantı Tutanağı

STAJYER ÖĞRENCİ ÜCRETİ HESAPLAMA PROGRAMI (2022 SONRASI)

2 farklı Excel programı olarak güncellenmiştir.

Stajyer ve mesleki eğitim gören öğrenciler için ödenmesi gereken ücretlerin hesaplanmasını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmış pratik hesaplama programlarıdır.

Programlar 2022 yılı sonrası uygulamalar dikkate alınarak güncellenmiş olup, hesaplama yapılmadan önce programların içerisinde bulunan UYARI sayfalarının mutlaka okunması gerekmektedir.

MEVZUAT DAYANAĞI

Stajyer ve mesleki eğitim öğrencilerinin ücretlerine ilişkin uygulamalarda başta;

• 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu,
  • Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ilgili düzenlemeler,
  • Mesleki eğitim ve staj uygulamasına ilişkin mevzuat,
  • İlgili dönemde geçerli asgari ücret ve öğrenci ücretlerine ilişkin düzenlemeler

dikkate alınmaktadır.

2022 SONRASI STAJYER ÜCRETİ HESAPLAMASI

2022 yılı sonrasında stajyer ve mesleki eğitim öğrencilerine yapılacak ödemelerde uygulamaya ilişkin değişiklikler bulunduğundan, eski dönemlerde kullanılan hesaplama tablolarının güncel uygulamayla karıştırılmaması gerekir.

Bu nedenle programlar 2022 sonrası hesaplama sistemine göre düzenlenmiştir.

Öğrencinin statüsü, eğitim/staj süresi, ödeme dönemi ve ilgili mevzuat birlikte değerlendirilerek doğru hesaplama yapılmalıdır.

PROGRAMLARIN İÇERİĞİ

1. Excel Programı – Stajyer Öğrenci Ücreti Hesaplama

Stajyer veya mesleki eğitim gören öğrencinin ilgili dönemde alması gereken ücretin hesaplanmasına yardımcı olur.

Programda gerekli bilgiler girildiğinde hesaplama işlemi formüller aracılığıyla gerçekleştirilir.

2. Excel Programı – Öğrenci Ücret ve Hesaplama İşlemleri

İkinci Excel çalışma dosyası da ilgili öğrenci ve dönem bilgileri üzerinden hesaplama yapılmasını kolaylaştıracak şekilde hazırlanmıştır.

Her iki programın kullanım alanı farklı olabileceğinden, işlem yapmadan önce programların UYARI sayfalarının okunması önemlidir.

⚠ ÖNEMLİ UYARI

Programları kullanmadan önce UYARI sayfalarını mutlaka okuyunuz.

Öğrencinin statüsü ve ilgili dönem için uygulanacak hesaplama yöntemi belirlenmeden doğrudan sonuç alınmamalıdır.

Programın verdiği sonuç, ödeme öncesinde ilgili mevzuat ve kurum uygulaması açısından kontrol edilmelidir.

PROGRAMIN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

✓ 2022 yılı sonrası stajyer öğrenci ücret hesaplamalarına göre güncellenmiştir.

✓ İki farklı Excel programı olarak hazırlanmıştır.

✓ Stajyer ve mesleki eğitim öğrencilerinin ücret hesaplamasını kolaylaştırır.

✓ Formüller sayesinde hesaplama işlemlerinin daha hızlı yapılmasına yardımcı olur.

✓ Kullanıcıyı yönlendiren UYARI ve açıklama bölümleri bulunmaktadır.

✓ Farklı öğrenci ve dönem bilgileri üzerinden hesaplama yapılmasına imkân sağlar.

✓ Özellikle personel, tahakkuk ve staj işlemlerini yürüten birimlerde pratik kullanım sağlar.

KULLANIMDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Stajyer öğrenci ücretlerinde hesaplama yapılırken yalnızca bir tutarın veya oranın uygulanması yeterli değildir.

Öğrencinin;

• Staj/mesleki eğitim statüsü,
  • Eğitim gördüğü alan ve program,
  • Staj veya mesleki eğitim süresi,
  • Ödeme yapılacak dönem,
  • İlgili dönemde yürürlükte bulunan mevzuat

birlikte değerlendirilmelidir.

Bu nedenle programın hesaplama sonucunun ödeme öncesinde kontrol edilmesi önem taşımaktadır.

SONUÇ

2022 yılı sonrası stajyer ve mesleki eğitim öğrencilerine ilişkin ücret hesaplamalarını kolaylaştırmak amacıyla iki farklı Excel programı halinde hazırlanan bu çalışma, uygulamada hızlı ve pratik hesaplama yapılmasına yardımcı olmaktadır.

Programları kullanmadan önce UYARI sayfalarını mutlaka okuyunuz ve hesaplama sonucunu ilgili dönem mevzuatına göre kontrol ediniz.
Yazar
Mutemet.net
İndirilme
380
Görüntüleme
543
İlk yayınlama
Son güncelleme

Puanlar

0.00 yıldız 0 değerlendirme

Mutemet.net ait diğer kaynakar

Geri